Перейти до змісту

Струменевий БФП дає "смуги" при друкові

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу в компетентних форумчан практичної допомоги по приборканню МФУ.

В наявності:

Багатофункціональний пристрій Canon MX884, в якому стоять картриджі від WWM, заправлені їхнім же чорнилом.

Принтер друкує чорні зображення, тексти з сивими смугами. Наприклад, це мав бути чорний квадрат:

post-263-0-73624000-1332586980_thumb.jpg

Це - текст:

post-263-0-02464900-1332586982_thumb.jpg

Причому друкує так навіть тоді, коли виставляю "високу" якість друку. Якщо ставити "стандарт" або "чорновик" - друкує ще гірше, або не друкує взагалі.

Проблеми, як я розумію, з картриджем, який заправляється чорними пігментними чорнилами.

Очистка, глибока очистка нічого не дають. Принтер трохи постоїть, і може надрукувати кілька аркушів нормально. Далі - знову фігня. Картридж заправлений повністю.

Треба людину, яка б гарантовано за оплату взялася, і поставила принтер "на ноги".

Опубліковано

1. Кажеш, постоїть, то декілька сторінок друкує нормально. А також лише при "високій" якості щось видно на аркуші.

Схоже на "перелив": забагато чорнил валить в головку і сопла не формують нормальних крапель. Чорнило на сопловій поверхні збирається великими краплями і при русі головки розлітається куди тільки можна, деколи навіть на папір де формує гарні великі плями і більш нічого.

2. Чорнила WWM - це непотріб, міняй, бо швидко знищать головку.

Опубліковано

Налякали... :)

А є люди, які можуть з гарантією встановити якісні змінні картриджі або якісну СНПЧ на апарат?

Опубліковано

Не пожалій грошей на якісні чорнила, а якшо СНПЧ не сильно хочеш ставити і нові картриджі купляти, то потрібно ще тобі рідина для відмочування струйних картриджів.

Заливаеш на дно пластмасової ємкості кладеш туди непотрібну, але чисту тряпочку, і опускаеш дюзами вниз картридж туди, залишаеш на ніч, а краще на сутки.Як правило це у 90% випадків допомагає.

І ще одне ці рідини поділяються на декілька ступенів міцності, якщл не помиляюсь то жовта/оранжева сама міцна.

Удачі.

Опубліковано

З гарантією, тобто що в тебе ніколи не виникне з ним ніяких проблем, думаю ніхто не візьметься. Це ж струйнік, він як жінка - примхливий.

Нормальне чорнило знайдеш в СІНТ (вул. Кременецька, за білим домом), там же з майстром і про СНПЧ і т.д.

тел. 24-57-58.

• 5 тижнів потому...
Опубліковано

З гарантією, тобто що в тебе ніколи не виникне з ним ніяких проблем, думаю ніхто не візьметься. Це ж струйнік, він як жінка - примхливий.

Нормальне чорнило знайдеш в СІНТ (вул. Кременецька, за білим домом), там же з майстром і про СНПЧ і т.д.

тел. 24-57-58.

Ну що ж, вважаю за необхідне відписати.

Поїхав я на "СІНТ", завіз туди свій БФП. На жаль, нічого внятного від майстра я не почув. Очевидно, це якась така манера в професіоналів - чи то в сфері картриджів, чи в автосервісі: говорити паралелями, порівняннями, морально готувати клієнта до найгіршого. Все, що я зрозумів - це що за певних умов є вірогідна можливість ймовірності гіпотетичної необхідності заміни друкуючої головки вартістю 100 баксів.

Ну й фіг з ним. Буду знати, як лити чорнило WWMовське.

За пару днів прийшов знову на "СІНТ", мені нічого не було сказано, лише показано, що зрушення в зміні якості друку мінімальні. Друкує все так же хреново. Порадили купити фірмовий картридж Canonівський, і якщо з ним нічого не допоможе - то міняти головку.

Купив фірмовий картридж. Стало друкувати краще, але далеко не так, як при покупці принтера.

Тоді я замовляю комплект перезаправних картриджів InkTek, там же беру чорнила і промиваючу рідину.

Не маючи ніякого досвіду в промивці головок принтерів, захерачую в картриджі промиваючу рідину, проводжу силами драйвера 3 очистки головок, залишаю принтер на годину, через годину ще 3 очистки, друкую з десяток сторінок - видруковую з картриджів промивачу рідину... Заливаю в картриджі фарбу - і все працює, все гарно друкує.

Як довго буде друкувати - не знаю. Але вже хоч знаю, що буду робити наступного разу при подібних проблемах.

І от тут в мене виникло питання: чому луцькі знавці струменевої техніки не хотіли на мені заробити, натомість прирекли мене на необхідність самому робити те, за що я готовий був, не торгуючись, заплатити?

От не можу я зрозуміти цього. Чому наш народ не поворухне пальцем, аби заробити копійку? Я розумію, що з двома принтерами я не є клієнтом, який дасть відчутний прибуток картриджозаправній фірмі... але невже всі у нас орієнтовані винятково на корпоративний сектор? Фігня якась...

Опубліковано

Не гарячкуй так. Сам пишеш, що не маєш досвіду, а робиш такі гучні висновки з такими банальними і асболютно безпідставними узагальненнями.

Справа у тому, що відновлення друкуючої голівки далеко не завжди так успішно проходить. То ти як пропонуєш сказати клієнту: потратьте ще половину вартості принтера на ймовірність відновити його роботу? А що казати людині, якщо головка так і не прочиститься? Адекватних людей менше одного відсотка. Більшість матюкатиме на чому світ стоїть без будь-яких спроб вникнути.

Вчинив правильно, трохи здорового глузду, прямі руки, капля везіння — і все вдалось, вітаю. Але не треба думати, що одразу осяг дзен у цій справі.

Це як на хабрі чувак - перепаяв конденсатори на моніторі, апарат запрацював - і давай писати одразу мануал, як насправді просто відремонтувати монітор.

Доросла ж людина, ніби...

Опубліковано
Тоді я замовляю комплект перезаправних картриджів InkTek, там же беру чорнила і промиваючу рідину.

+1 за InkTek, головне раз в кілька днів щось роздруковувати, тоді є стабільна якість. І СНПЧ їхнє рулить.

А взагалі, стуйнік такий струйнік - як писали вище - примхлива жінка. Мав справу і з стабаксовими, і з машинами за 90к євро, що те що те - 1 гемор - голови. І ніхто, ніякий сервіс не дасть щирої 100% гарантії на їх обслуговування.

Опубліковано

Налякали... :)

А є люди, які можуть з гарантією встановити якісні змінні картриджі або якісну СНПЧ на апарат?

может наш брат поможет

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...