Перейти до змісту

Пральна самообслуговування

MrSAGEM

Рекомендовані повідомлення

Давно виношую ідею реалізації такого сервісу у Луцьку, як пральня самообслуговування, де люди, які ще не придбали пральних машинок автоматів або студенти змогли прийти і попрати свої речі.

Або навіть зайняті люди могли здати свої речі і через певний час отримати попрані і попрасовані.

Хочу почути адекватні відгуки, пропозиції, критику.

Дякую :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Американскього кіно надивився? В них ці пральні існують лише тому що, не знаю точно умови, в деяких квартирах просто напросто забороняють встановлювать пральні машини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Американскього кіно надивився? В них ці пральні існують лише тому що, не знаю точно умови, в деяких квартирах просто напросто забороняють встановлювать пральні машини.

Зовсім ні.

знаю людей, в яких не завжди є можливість купити чи поставити пральну машинку.

Крім того багато студентів у гуртожитках не мають можливості нормально попрати свої речі, окрім того як завести батькам або прати в мисці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

....в канаді в торонто у новому будинку пральня в підвалі і мешканці носять туди, сам бачив..... Правда незнаю чому воно так...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не тiльки в Америцi таке є. Бачив по телевiзорi репортаж, що у Львовi якийсь американець вiдкрив (до речi, штатник говорив по-українськи з акцентом) мережу пралень таких. "Бульбашка", здається, називається. Нiби в них i сайт є. Шукай в гуглi

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не все можна калькувати з Гамерики. В нас ментальність інша, ми соромимося нести свою брудну білизну в громадське місце, зате чистеньку сміливо вивішуємо на балконі, від чого ті ж америкоси фшокє. Хіба в гуртожитку зробиш, але пам'ятаючи себе студентом... у нас ніколи не вистачало грошей на поїздку додому, а тут ще прати за гроші, краще мамі завезу чи в тазіку побовтаю.

п.с. Взагалі ідея розрахована забезпечувати потреби не самих багатих людей - студентів і тих, кому пралка - розкіш, а це 2000 гривень і вище. Моє імхо підказує, що майбутня клієнтура вибрана неправильно, бо вона неплатоспроможна. Тра думати в такому напрямку, щоб клієнти були при грошах і готові були з ними розпрощатися. Пральня може і не буде збиткова, а ле й швидких прибутків не принесе. А українці не люблять займатися бізнесом, який окупить себе за років 20-30, нам 2-3 подавай.

п.с.2

http://bulbashki.com/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли я вчився в універі (в Києві) - наявність такої пральні дуже радувала, бо не треба було перти речі в Луцьк. Тому відкрити таку штуку біля якогось гуртожитка - імхо ідея дуже вдала і користувалася би попитом. І я не думаю, що ті , хто живе в гуртожитках - неплатоспроможні, просто їм сенсу нема купувати пралку і совати її скрізь за собою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я маю чудову пральну машину ,але якщо речі прасуватимуть - то однозначно я Ваш клієнт!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли я вчився в універі (в Києві) - наявність такої пральні дуже радувала, бо не треба було перти речі в Луцьк. Тому відкрити таку штуку біля якогось гуртожитка - імхо ідея дуже вдала і користувалася би попитом. І я не думаю, що ті , хто живе в гуртожитках - неплатоспроможні, просто їм сенсу нема купувати пралку і совати її скрізь за собою.

В нас тоже були студенти-мажори ;) (майже жарт)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

менi бiльше подобається американський пiдхiд, бо теж жив в гуртожитку. I дуже не люблю, коли на балконi щось сушиться (особливо, якщо не я його там повiшав). Думаю iдея гарна i можна складати бiзнес-план

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Києвській общазі МАУПа була цікава пралка з модулем оплати, монетоприйомник на залізні гривні\жетони. Після вкидання яких - давався старт на 1 цикл прання.

Але студікі це нерідко ще ті варвари, особливо нетверезі...:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

п.с. Взагалі ідея розрахована забезпечувати потреби не самих багатих людей - студентів і тих, кому пралка - розкіш, а це 2000 гривень і вище. Моє імхо підказує, що майбутня клієнтура вибрана неправильно, бо вона неплатоспроможна. Тра думати в такому напрямку, щоб клієнти були при грошах і готові були з ними розпрощатися. Пральня може і не буде збиткова, а ле й швидких прибутків не принесе. А українці не люблять займатися бізнесом, який окупить себе за років 20-30, нам 2-3 подавай.

п.с.2

http://bulbashki.com/

дякую за коментарі

спостерігаючи зі сторони за студентами і будучи в минулому ним, знаю що це досить ліниві люди, які краще знайдуть гроші але не будуть прати в "тазіку" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спостерігаючи зі сторони за студентами і будучи в минулому ним, знаю що це досить ліниві люди, які краще знайдуть гроші але не будуть прати в "тазіку" :)

Студенти в різні часи - різні люди. Можливо зараз і легше знайти гроші, коли я вчився в 90-х роках, то з роботою (читай "з грошима") було сутужно. Не знаючи нікого в чужому місті, потратив половину своєї першої стипендії (5 гривень :)) на реєстрацію в кадровому агентстві. Це в мене ще підвищена стипендія була, за хороше навчання. Хоча хороше навчання було якраз заради тої стипендії, бо її платили в той час лише тим, в кого середній бал вище 4,5. КА таки знайшло мені роботу, через два роки, коли я вже готувався до захисту диплому, тому від такої пропозиції вимушений був відмовитися. Тому і прав в тазику, бо як і всі студенти був лінивий, і мені було лінь сунути брудний одяг в другу область лише для того, щоб його випрати. А якщо і траплялися які паро гривень заробітку, то вони йшли на студентські забави, а не на "розкіш" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суто для довідки, в США не менталітет забороняє вивішувати чисту білизну на видноті, а місцеві закони та угоди квартироздавачів. В них навіть недавно закрили останній цех по виробництву прищепок. А сушать в спеціальних барабанних електросушках, з-за яких в них багато пожеж (в порівнянні із тими ж пралками :0161:), перевитрата електроенергія і т.д.

І суто із власних спостережень, теперішні студенти таки трішки багатші, і про пральні послуги питання треба глибоко вивчати, абсолютного неуспіху ІМХО не пророкую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут однозначноi вiдповiдi нема, треба ризикувати й пробувати, реальнiсть може суттево вiдрiзнятись вiд того, що тут розмiрковують й передбачують

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та й пралки повинні бути із сушками, або окремо перекладати із пралки в сушку. Потім прасувати.

За кордоном вигідно здавати речі в такі сервіси. Вони працюють вночі. Ввечері здав білизну (чи костюм) і вранці забрав. Або ж самообслуга. Накидав грошей в автомат і сидиш куриш 2 години.

В нас народ хоче прикупити собі пралку, щоб не витрачати грошей на подібне. Тому, мабуть, варто все ж правильно підібрати контингент. Ну, і спробувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б спочатку поїхав би у Львiв i подивився б на цю "Бульбашку", поцiкавився б тарифами, поговорив з персоналом, зустрiвся б з власником, розпитав i проаналiзував iнформацiю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б спочатку поїхав би у Львiв i подивився б на цю "Бульбашку", поцiкавився б тарифами, поговорив з персоналом, зустрiвся б з власником, розпитав i проаналiзував iнформацiю

такі плани є, дякую :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ещё вы упускаете один момент НАХОДЧИВОСТЬ. Чтобы не платить! А как упоминалось выше студенты народ не богатый, можно сказать что: "Ваша стиралка плохо стирает и плохо выстирала мои "стоячие" носки :) "

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нещодавно я прав у вашій пральні пухову курточку,з якою я не міг справитись в домашніх умовах,тому що утворювались з пуху кумки. дуже вам дякую за те що так гарно справились з моєю проблемою. курточка стала пушистою.
Це з бульбашки.

По темі, я думаю що варто спробувати. Тільки потрібно все правильно прописати і прорахувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На студентів розраховувати не варто (((. В гуртожитках ВНУ - в кожному мають бути пралки безкоштовні. В гуртожитку № 6 вже є. Навіть оголошення висіло - всі хто хоче прати - будь-ласка. Перше, що дійсно треба зробити - порахувати вартість одного прання - можливо сума вийде така, що не варто буде і братись. Ідея класна, але якби її років 5-6 назад реалізувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 гуртожиток для аспірантів і сімей, там дійсно є пральні машинки, за які студенти платять кожного місяця пару грн, а черга на них величезна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...