Перейти до змісту

Незаконно вирізали дерева в мене на приватизованій ділянці

Ruslyk

Рекомендовані повідомлення

Всім Добрий Ранок!!! Отже таке діло.... Вчора на приватизованій ділянці вздовж дороги незаконно були вирізані мої осокори які були посадженні ще моїм дідом... зараз вони були десь так по 20-25метрів кожна.... Мотивував сільський голова це тим що це були аварійні дерава, які могли загрожувати навколишнім будівлям..... Доречи дані.... дерева ми хотіли зрізати цієї зими для власних потреб.... Від сільського голови ми не получили не усного не письмового попередження про виріз даних дерев. Дерева валилися на мій город, насмітили (куча маленьких гілячок), палили на приватизованій ділянці і катались тяжкого С/Г..... Є фотографії як це все робилося і номера техніки якою вивозилося.... Підскажуть будь-ласка куди вертатися за допомогою і як парвильно оформити заяву... При потребі за кваліфіковану допомогу заплачу... Бо не хочу дарувати своєж дерево... Наперед Дуже Дякую!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до любого адвоката)))

спочатку потрібно буде написати оф. листа, а потім вже можливо прокуратура .... самий край позовну

одним словом якщо що звиртайся в приват

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивись, щоб не подарував гроші...адвокатам.

Краще вибий щось в сільради, якісь пільги чи мат цінності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напевно буде заява в міліцію.. бо по доброму там нічого не вийде.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напевно буде заява в міліцію.. бо по доброму там нічого не вийде.....

в документах на приватизацію ділянки всі дерева позначені, зробіть копію та додайте...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю, міська рада має право вирізати дерева на приватизованій ділянці, тільки що мала попередити,

і якщо ти сам би захотів їх вирізати без дозволу міськ ради тобі би наклали штраф, і то не сам зрізати а кликати їх і їхню техніку в мірах безпеки, повір стикався з цим не стоїть того.

Зара без дозволу міської ради нічого неможна зробити, ні дерева зрізати, ні ставка вирити, ні хати побудувати, такаж у нас держава.Хоча дирку в законі може і можна знайти но мені кажеться марна справа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю, міська рада має право вирізати дерева на приватизованій ділянці, тільки що мала попередити,

і якщо ти сам би захотів їх вирізати без дозволу міськ ради тобі би наклали штраф, і то не сам зрізати а кликати їх і їхню техніку в мірах безпеки, повір стикався з цим не стоїть того.

Зара без дозволу міської ради нічого неможна зробити, ні дерева зрізати, ні ставка вирити, ні хати побудувати, такаж у нас держава.Хоча дирку в законі може і можна знайти но мені кажеться марна справа.

Ну так попередження ніякого не було.. І в них бумаг з дозволом на вирізку!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну так попередження ніякого не було.. І в них бумаг з дозволом на вирізку!!!!!

Щось я не зрозумію чому міськрада має право зрізати мої дерева? Це ж моя приватна власність і відповідно я розпоряджаюсь нею на власний розсуд. Можливо я помиляюся, але міськрада має право зрізати лише ті дерева, які знаходяться на землях, які відносяться до комунальної власності і відповідно є власністю громади дерева які на цій землі ростуть.

На рахунок міліції і прокуратури - марна трата часу, отримаєте лише відписки, повірте.

Моя порада - збирати документи і звертатися в суд.

Але я б ще перед зверненням до суду написав листа в раду аби надали відповідь (із посиланням на закон) на якій підставі були зрізані дерева. За одне будете мати документальне підтвердження належного відповідача по справі та власне самого факту порушення :) Претензію в раду писати смислу також не бачу, по претензіях вони не заплатять.

Вроді десь читав методику, за якою визначаються збитки, які завдані незаконною (без дозволу) порізкою дерев. Можна по аналогії застосувати. Хоча для звернення в суд ідеально було б мати висновок експерта (і не тільки по деревах, але і те, що пошкоджено верхній родючий шар грунту на ділянці)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...