Перейти до змісту

Обшивка балкону з середини

Andrew_Best

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я вважаю - пінопласт. Він не "злежиться", не боїться води так як мінвата... та й щільніше можна вкласти. Але це з дилетантської точки зору, хоча і з певним досвідом... Може спробуй поцікавитись в рєбят з Нової лінії?

UPD

UPD. Ззовні обшивав нержавійкою, з переконань цінапрактичність.

Як виявилося зі спілкування в ПП - оцинковкою... небо і земля по ціні.

Опубліковано

Я вважаю - пінопласт. Він не "злежиться", не боїться води так як мінвата... та й щільніше можна вкласти. Але це з дилетантської точки зору, хоча і з певним досвідом... Може спробуй поцікавитись в рєбят з Нової лінії?

Ага чомусь Європа пінопластом не утеплюється, а якраз мінвата присутня. Тим паче сучасна мін. вата вогнетривка, гідрофобна і має непогані показники теплопровідності.

А пінопласт злежується (робота на стиск), горить чудово, мишки його люблять (хоча .....). З гарним маркетингом і гадость продається на УРА особливо в Епіцентрі та Новій Лінії.

Не хочу образити, але хлопчики, що його продають, не експлуатують те що хвалять і дуже добре якщо він насправді використав рекомендований матеріал дома.

Це те саме як утеплюють фасад, точка роси?? А що це??? ааа ну тут такого не буде?? Тобто закони фізики відміняються бо хазяїн платить, а те що в нього і його сусідів буде гемор потім, ну так мене вже тоді тут не буде :)

Взагалі зараз є багато утеплювачів і багато з них кращі за цих два, ну але ціна чи інші експлуатаційні характеристики......

Взагалі буду робити через 2тижні свою лоджию. Спочатку думав класти обрешітку і доску зверху (дешево і практично). Тепер думаю покласти паркет, оскільки балкон при низькій температурі знадвору досить теплий всередині. Але вирішувати проблему додаткового утеплення + захисту паркету все ж таки прийдеться. Як ПЦБ-шник як впадло рахувати по СПРОМАТу. Простіше на око. Ех......

Опубліковано

Щодо точки роси. Тут така справа, поки балкон не обшити зсередини а тільки зовні металопрофілем, то якщо дививтись з середини балкону на цей металопрофіль, то він в мене весь як би вологий, якраз саме та точка роси. І я ось думаю, якщо зашити мін ватою, вологість буде братись на листі металу чи ні? Те саме і дах, він також весь в росі

Опубліковано

...Підлогу - незнаю чим утеплити, майстер казав нічим не треба але я всетаки щось ще надумаю. .

Я б рекомендував би на підлогу пінопласт і зробити стяжку 4-5 см, покласти плитку - більш практично, холодно не буде. Можна покласти ламінат, є такий що вологи не боїться, головне щоб не було великих калюж. На фірмі у нас лежав ламінат 31 класу і зимою мокрими ногами ходили і нічого. :_10:

Опубліковано

Я тут десь на форумі писав про свій досвід утеплення лоджії - утепляв екструдованим пінополістеролом,- набагато кращий і плотніший матеріал ніж пінопласт. Дотримувався технології виробника цих плит(є на сайті http://www.penoplex.ru/endsection/loggia_warming.html). В результаті температура на лоджії в минулу зиму - +15С, коли на вулиці було -25С. І це без додаткового опалення! На підлозі - плити+гідроізоляція+стяжка+лінолеум(поки що, думаю потім паркетну дошку покласти). Підлога не холодна, хоча можна і електроопалення кинути при потребі.

Опубліковано

Хм, ну лоджія і балкон - 2і великі різниці. + можливо в сусідів лоджії утеплено, того і у hyrurg"а так тепло, + залежить від того які вікна-двері між лоджією і кімнатою - можливо вони добре передають тепло з кімнати.

Щодо точки роси - якщо на балконі буде тепло - роси не буде. Оскільки вода з газоподібного стану перетворюється в рідкий при зниженні внутр. енергії (читай зниженні температури), необхідно щоб поверхня на якій є загроза утворення роси мала температуру вищу за температуру тієї точки роси. Буде поверхня теплою - роси не буде. (Ну або вологість низька - аналогічно). А зараз в тебе газоподібна вода охолоджується на поверхні і переходить в рідкий стан.

З приводу стяжки на балконі - теж здається зайве... та ще й плитка... З фото розумію що зверху балкона нема, то вікна майже всю свою вагу "дають" як раз на твою підлогу...стрьомно. В мене хоча б ще до верхнього балкона причеплено, і то боявся. Балкону-то 50 років (хрущовка).

Опубліковано

Якщо утеплювати скажем лист металу пынопластом, то його напевно недостатньо просто проложити між металом і внутрішньою майбутньою дерев'яною вагонкою, можливо якого його приклеювати до металопрофіля?

Опубліковано

Як на мене - приклеювати - зайве. Головне щоб шматки пінопласту один до одного на стиках щільно прилягали. А якщо проміжки між площинами і будуть - то в тих проміжках буде чудовий термоізолятор - повітря. В себе робив так, щоб весь простір між зовнішнім і внутрішнім покриттям був заповнений пінопластом. Оскільки не завжди було рівно 5 см - використовував листки різної товщини виготовлення. Вийшло так що внутрішньою обшивкою пінопласт притискався до зовнішньої. Щілини "втрамбовував" обрізками, шматками... Це геморно було, але результат задовольнив.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...