Перейти до змісту

Недокументовані можливості фотоапаратів Canon


nickel

Рекомендовані повідомлення

Наразі освоюю альтернативну прошивку CHDK (Canon Hacker's Development Kit) на фотоапараті Canon PowerShot A590 IS. Тепер ця мильниця може зберігати фотографії без стиснення в форматі RAW (зєркалка хулє :_07: ), можу читати електронні книги, можу грати в іграшки, їх не багато, всього 4 шт., але якщо врахувати що апарат не підтримує java-додатків, то це вже щось. Зараз тестую скрипт, який перетворює апарат на камеру спостереження, поки що в режимі фото - фотографує як тільки в камері з'являється рухомий об'єкт, з відео є проблеми, тому хотілось би з кимось про це побалакати. Після цього планую налаштувати з А590 вебкамеру. Ще хтось на борді юзає альтернативні прошивки і скрипти?

п.с. Маю декілька скриптів "детекторів руху", є русифіковані і англ., є скрипти, які спеціально створені для фото блискавок: апарат спочатку фокусується, а при появі блискавок робить знімок, реакція досягає 100-120 мсек, а є звичайні детектори, які починають фокусуватись при появі руху. Хто б допоміг розібратись з ними досконаліше, бо супер складного там нічого немає, всього декілька рядків скрипту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

пробував багато чого на а590, зараз перевіряю те ж саме на а620

при бажанні можна поділитись досвідом ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

А620 шикарний фотік був, шкода, що зняли з виробництва.

А ця альтернативна прошивка ніфіга і не прошивка, бо рідну прошивку вона ніяким боком не чіпає, просто запускається з флешки і дещо розширює можливості фотоапарата. Я її випробовував ще на А510, коли він був суперсучасним девайсом. ) Але скажу, що цікавого там для мене було тільки RAW і нормальна індикація заряду акумуляторів. Юзать фотік в якості читалки книжок, вебкамери чи тетрісу то не мій вибір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юзать фотік в якості читалки книжок, вебкамери чи тетрісу то не мій вибір

то гепнутись макітрою можна якщо читати з фотіка книжки 0_о

а в прошивки багато плюсів. з них користуюсь брекетингом і РАВ, інколи ручна витримка.

автоматичний брекетинг по глибині фокусування - нормально, не? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я на Canon PowerShot SX1 (тот, который сейчас продаю) пробовал - так было сначала впечатление, что получил новую камеру вдвое круче, чем была :smile3: брекетинг, гистрограммы, RAW - как раз то, чего не хватало в камере. и быстрый проц это все шустро исполняет. так что владельцам Canon очень рекомендую такой апгрейд :ok2:

кстати о книжках. забить себе в камеру какие-то полезные заметки, рекомендации - это весьма полезно. так что чтение текстовок - тоже большой плюс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...