Перейти до змісту

Правила проведення перегонів.


Lexx_Giant

Рекомендовані повідомлення

По рекомендаціях у цій темі буде складено ОБОВЯЗКОВУ ДЛЯ ВСІХ класифікацію Категорій.

Моє особисте ІМХО:

1. Група здоровя - Динамо і всі спортсмени, які по віку вже не діти і ще не ветерани.

2. Аматори - ВСІ, хто стабільно їде в призах 1-3 місце в категорії початківці, + спортмени, які давно "зявязали" і відновлюють форму + спортсмени не з велоспорту.

3. Початківці - перший раз на гонці і ті, хто ніколи не нагороджувались. Плюс з Аматорів останніх 3 місця.

4. Леді - поки всі дівча/жінки без поділу на категорії.. але індивідуально може бути виділена група, якщо зявляться на змаганнях спортсменки реально можна її прирівнювати до групи Аматори

5. Ветерани - всі хто по віку має повних 40 років і більше.

6. ДІти - дітвора до певного віку.. скажімо до 14-15 років.

З категорії в категорію можна переходити слідуючим чином: У вижчу.. без проблем, у нижчу..., тільки зайнявши кілька разів останнє місце у вижчій (Групи здоровя це не не стосується)

Також пропоную ввести ситему штрафів.. і грошових в тому числі... за: знаходження на гоночній трасі поза заїздом в своїй категорії (штраф у формі додаткового часу, або приз (не плутати з медаллю і грамотою) переходить в категорію ДІТИ, або вхід на гонку буде вартувати скажімо 50 грн., зрізання траси (спалився... на цій гонці дискваліфікація, на наступну вхід 50 грн.), шаройоблення біля суддів з питаннями, "А який я приїхав?" "А дайте я щось подивлюся/скажу", знаходження в старт/фінішному коридорі в межах обмежуючої стрічки.

Такий розподіл дасть змогу визначити рейтинг найсильніших.. і в кінці сезону.. на щорічній вечірці.. наприклад.... оголосити результати.

Пропоную Урсі, Ігреку, Френду, Берлеону, Альпіністу, Одній, Діфото, Саші Млинівському, Колегам-організаторам з Дубно... долучитись до обговорення в обовязколвому порядку.

Всіх інших запрошую до обговорення даного питання по бажанню.

Дані ПРАВИЛА будуть ОБОВЯЗКОВІ до виконання на всіх гонках, які будуть проводитись на території Волині і Рівненщини... з гонщиків цих жеж регіонів (які найбільше представлені на гонках) і буде складаттся РЕЙТИНГ.

Наші гонки АМАТОРСЬКІ.. їх проводять АМАТОРИ для АМАТОРІВ не забуємо це.

З.І. Реєстарція учасників закінчується за 10 хв до початку старту першої категорії. Хто запізнився їде поза заліком і окремо домовляється про облік (в тому числі платно... наприклад видачею спец номеру за 10 грн.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 133
  • Створено
  • Остання відповідь

До цього ще хочеться добавити штраф за неспортивну поведінку на трасі: наприклад гонщик йде пішки і не пропускає іншого гонщика, який їде на велосипеді, і т.п.

Пора уже виховувати спортивну культуру перегонів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну.. це не можна перевірити.. (не докажеш що він це зробив умисно.. мож не чув/не бачив, нога зіскочила.. не вклацнувся... і т.д.) а по друге.. якщо передньому просто капєц, як хреново.. то йому плювати на того хто їде ззаду. ))))

В моєму розумінні неспортивна поведінка.. це підрізання, надмірна боротьба на старті, умисне непропускання завідомо сильнішого гонщика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таки достали эти непонятки с категориями, ага? ;)

3. Початківці - перший раз на гонці і ті, хто ніколи не нагороджувались. Плюс з Аматорів останніх 3 місця.
Ура, это моя категория :)
6. ДІти - дітвора до певного віку.. скажімо до 14-15 років.
Дети 14-15 лет и дети 8-10 лет - это совершенно разные категории, как ни крути ;)

А по поводу "Аматоров" - которые по сути Элита... Эх, какой же звёздный состав там набирается... И далеко не равный :)

Про переход я уже предлагал - первые три места БЕЗ РАЗГОВОРОВ на следующую гонку идут в высшую категорию. Пропуск гонки не освобождает от перехода. Любая следующая гонка, в которой принимается участие, проходит в "высшем эшелоне".

На категорию вниз переходит однозначно ПОСЛЕДНЕЕ место плюс ещё 1-2 последних участника. Сошедшие по своему желанию или из-за поломок никуда не переходят :) А откровенный слив надо наказывать :D

Про "кто_какой_приехал" - мы обычно предлагаем смотреть свои результаты в конце дня на сайте, когда они делаются без спешкосрача, в крайнем случае - с утра. А сильно интересующихся вежливо но настойчиво отправляем отдыхать после гонки :) Вроде как работает такой вариант.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну для цього потрібно поставити кілька людей у "вузьких" місцях, та і все

На рахунок рейтингу. Потрібно думати як будувати його для людей які протягом сезону виступають у різних категоріях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як на мене - то поділ проводити пропорційний між зарегістрованими учасниками. А то іноді получається в еліті 6 чоловік, в аматорах - 25 чол.

Поділ по загальній класифікації. тепер по балах:

в аматорах:

з 7 по 10 місце - 1 бал.

6 місце - 2 балів

5 місце - 3 балів

4 місце - 4 балів

3 місце - 6 балів

2 місце - 8 балів

1 місце - 10 балів

в еліті:

з 7 по 10 місце - 5 балів.

6 місце - 6 балів

5 місце - 8 балів

4 місце - 10 балів

3 місце - 12 балів

2 місце - 16 балів

1 місце - 20 балів

перед стартом в оргів заг. рейтинг.

в разі перебору учасників в нижчій категорії - сильніша частка автоматично до старту переходить в вищу категорію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Урса.

По дітях згоден, але пропоную категорію організовувати тільки тоді, коли народу в ній 5 і більше учасників.

Дітей молодшого віку, можна нагородити окремо грамотами за участь.

Ти все правильно кажеш.

Тепер це все треба щоб запрацювало і ВСІ орги користувалися єдиними правилами. А зробити це можна тільки домовившись між собою.. про правила гри.

Все просто...

Я, можу бути присутнім на всіх гонках і особисто відправляти всіх незадоволдених ... на...й ну всі зрозуміли.

Далі.

Оскільки гонки Аматорські .. то 99% учасників.. мають з цими правила погодитись.. 2-3 незадоволених завджи знайдеться... але це все фігня .. головне, щоб ПЕРЕВАЖНІЙ більшості подобалося...

Тай не думаю я.. що комусь цікаво ганятися з завідомо слабким суперником.

Для того і створювалась ця тема.

2 Крава.. Урса має розроблений облік і рейтинг.. це вже чуть інше питання.. Зараз все зводиться до правил гри.. За облік і рух по групах в залежності від набраних очок... візьмемось чуть пізніше.

Зараз головне стратегія проведення таких заходів.

Щоб було цікаво ганятися, щоб перші місця не привозили основній масі в категорії по "пів години".. ))) жартую звичайно, думаю мене всі зрозуміли. І щоб той аматор.. чи початківець розумів.. що якщо буде тренуватися і тримати в належному стані.. велосипед, то він догребеться до того 1 місця.. бо буде змагатися з рівнею. Аналогічно мало фану від того, коли на 3 крузі з 5, тебе знімать, як кругово бо в твоїй категорії поїхав Вася Пупкін .. майстер спорту зі стрибків в ширину з жердиною через канаву заповненою велами з написами КЕЛІС ..)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На початку сезону проводиться рейтингова розділка з визначення хто куди зараховується... враховуючи попередній рейтинг. Як така ідея?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема актуальна)

Все правильно, пропоную тільки додати пункт про обов"язковий перехід трьох переможців в вищу категорію. Як для аматорів так і для початківців. Ну і звичайно, три останніх місця в категорію нижчу, як для "групи здоров"я", так і для аматорів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А може з переходом якось детальніше обдумати?

У вас виходить дуже класний поділ по категоріям. Є дійсно сильні аматори і є гарячі початківці. Прикиньте після гонки ситуацію:

1. Є три переможця в любителях, які від остальних місць відірвалися ледь на 15 секунд. Тобто з таким поділом розриви в любителях будуть невеликі, мені здається.

2. Є три аутсайдера в аматорах, які навіть враховуючи їхні останні місця, все одно по часу обганяють перші місця серед початківців.

І получиться вічний цикл:

Три аматора на слідуючу гонку йдуть в початківці і там всіх розривають привізши по "пів години". А початківці, що перейшли в аматори, також пролітають зі свистом і +30хв.

І знову всі міняють навпаки. І знову все повторюється.

Думаю, ідея зрозуміла.

На мою думку, ще треба додати якесь врахування часу при переходах між категоріями. Якщо час останнього аматора буде, наприклад, на 10 хв на трассі (звичайно залежить від траси) краще, ніж час найкращого початківця, ну то взагалі немає ніякого сенсу їх міняти категоріями.

Мінятися повинні близькі по часу люди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

imho, все эти заморочки с категориями, подкатегориями, выбываниями, перемещениями имеет смысл только если участники едут на гонку за побрякушками, а не ради фана, как подавляющее большинство. а если забыть про "игры в олимпиаду" и оставить медали с грамотами и званиями тем, кому это важно, то получается, что рейтинговая система является наиболее удобной. независимо от количества гонок в которых райдер принял участие, он знает свою позицию в общем зачете среди волынских/луцких любителей. позиция определяется средним временем на круг и уточняется по количеству пройденных трасс. категорий тогда вообще нужно всего четыре, но не по названию, а исключительно по времени и/или сложности :

25% (допустим, 2 круга трассы, такой как "панська змаганка" или "плюш"). в ней могут ехать дети, новички, ветераны 50+, да просто покатушечники-матрасники ради фана ;

50% (4 круга трассы). аналогично, ветераны, новички, любители, девушки ;

75% (6 кругов). продвинутые любители, "подуставшая" элита и профи ;

100% (8 кругов). все, кому по силам нагрузка ;

записаться можно в любую категорию, в зависимости от настроения и физподготовки. на рейтинг это не повлияет, так как выносливость он не учитывает, а только среднее время прохождения круга.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

imho, все эти заморочки с категориями, подкатегориями, выбываниями, перемещениями имеет смысл только если участники едут на гонку за побрякушками, а не ради фана, как подавляющее большинство.

1. Все это правильно, но думаю тебе было бы обидно, если бы в своей категории ты реально приехал первым, но из-за того, что кто-то решил, что именно сегодня он будет "подуставшей" элитой, ты лишился этого места и пришел всего лишь третьим.

2. А что если все профи почувствуют легкое недомогание и им станет впадлу ехать 8 кругов?

3. По большому счету, я думаю, как раз таки мало волнует итоговый рейтинг, как результат одной или двух гонок. Вот, например, ты пропускаешь 3 гонок из 5 и знаешь, что тебе нифига не светит в итоговом зачете. Но на тех 2-х, на которых ты присутствуешь тебе хотелось бы соревноваться с равными себе, а не с "уставшими".

4. Сугубо индивидуальное мнение: все таки имеет место фетиш побрякушек. Для новичка блестящая медалька - это бальзам на задницу истертую во время тренировок. Это маленький кусок метала, который можно показать дома маме, девушке или друзьям. Спортсменам и профи - эти железки уже не интересны давным-давно. А вот для новички - это свет впереди тоннеля.

И разговоры о чистом фане - тут ни к чему. Ибо с таким успехом можно выйти на Ровенскую трассу откатить 10 км на скорость и засечь свой результат. Для чего тогда вообще было бы ехать на гонку и платить 20 грн? Собрались и погонялись - кто быстрее. но ведь не гоняют просто так, а наоборот - народ едет на гонку, ему интересно. Всем хочется постоять на пьедестале с медалькой на груди)

Лично мне было бы приятно. 0005.gif

5. Думается, что именно орги должны иметь право "сортировать" участников по своему усмотрению. И исходя из предыдущих результатов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Переводить в категорию выше после первой же победы думаю не стоит. Допустим кто то регулярно тренируеться начиная с начала весны, не идет пить пиво после работы, а крутит педали, так разве он не заслужил призов в своей категории? Ещё такой фактор, не приехало пару сильных участников и тот кто постоянно заезжает 4-5-6 попадает в первую тройку и всё вперед в категорию выше из за случайной медальки. Так же и оргам будет наврено напряг постоянно кого то куда то перемещать... тоесть нужен какой то рейтинг и тот кто стабильно выигрывает переходит в категорию выше... а обратно наверно дорога закрыта, все увидели что ты можешь когда захочешгь и если в следующем сезоне больше бухаешь чем катаешь, то это уже личные проблемы каджого.

Ну и спортсмены, те кто вело спортсмены полюбом в отдельную категорию, даже если сейчас они не выступают за какую небудь команду, с ними любителям соревноваться практически нереально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шановні любителі, аматори, початківці, ветерани 100+! незнаю з чим це звязано, але на протязі цього сезону я помітив, як більшість, а конкретно сильні аматори, банально бояться їхати в категорії "Еліта", тільки через те, що там їде Динамо. чув таку причину від Ярика, що я їжджу на всеукраїнські змагання. Так от на тих змаганнях я їду як студент тут з нами. в цьому році в мене досягнення - мене на круг не дістають уже. АЛЕ Ж Я ЇДУ!!! я ж не прошу мене в юніорки перевести. я ніразу навііть в 5-ці кращих не був. але в цьому і азарт то спортивний, щоб перемогти сильнішого. от як Леша в мене виграв Прання, то ж всі стояли з роззявленими ротами і думали: "як це?". оце був смак перемоги, смак гонки, коли новачки перемагають фаворитів. ще один приклад, розрив між мною я Лешою 3 хв, між ним і Яриком теж 3, далі щільніше. тобто ми майже рівні у силах, МАЙЖЕ. я вважаю, що повинен привозити Ярику, Альпіністу, Мартензу по 30 хв. це мінус мені тому, що я тренуюсь і мене ввжають спортсменом. Хоча в того ж Альпініста серце мабуть вдівчі більше мого, ІМХО. і я впевнений, що Мартенз і Альпініст катались вчора на гонці. я нікого не осуджую, але неможу зрозуміти для чого ви їдете на гонку? якщо просто провести гарно час, то їдьте всі в одній категоріїі і катайтесь. але якщо когось з вас цікавить перемога, цікавить, наскільки ви виросли за період часу, тоді давайте змагатись. ціль гонки - виявити сильнішого, а не познущатись зі слабших, як це зробили Альпініст і Мартенз. як в одній категорії можуть їхати: Альпініст- спортсмен на спеші, Лєкс, який не тренується зовсім(імхо), і пацан з Динамо якому 13 років, який позавчора тільки на вел сів? ось це якраз представники 3 основних категорій.

Merck - з нами реально змагатись, варто захотіти

Akamuza - підтримую, кожному хочеться постояти на пєдесталі, коли всі аплодують і коли твої страдання і тренування оцінять в той же захист пера. про те, як Лєкс нагороджував на розділці Я В ШОЦІ!!! таких призів на чемпіонаті України не дають, точніше їх там зовсім не дають. але я всеоднол сідаю на вел і їду чемпіонат.

2. про вічний цикл - такого небуває

Shkoder - по середньому колу рахувати не правильно, тому що 3 кола я можу валити як танк, а вже 6 кіл я буду економити сили, думати як доїхати.

- на рахунок рейтингу - Крава више написав дуже хорошу таблицю. я вважаю, вона правильно складена

Лєкс - "майстер спорту зі стрибків в ширину з жердиною через канаву заповненою велами з написами КЕЛІС ..))))) " Я ВАЛЯВСЯ!!!!!!! АХАХХАХААХХАХАХХАХ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Предыдущих постеров не читал, но какого хера я должен ехать в одной категории с Лексом который ездит на голову выше меня??? Про Альпиниста я просто помолчу. Почему никто не слушает Урсу. Все хотят получить медальки или грамоты. Я тоже этого хочу. И почему Атаракс занявши призовое место в аматорах сам уходит в элиту, а некоторые(не будем показывать пальцами на них) продолжають бомбить по детям и инвалидам-колясочникам?????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Merck - з нами реально змагатись, варто захотіти

Разве что если брать таких любителей как Петренко, Фокус, Шева, Симаха и тд... А если взять человека который никогда особо спортом не занимался, а в лет 25-30 захотел кататься на велосипеде и ему понравились соревнования, то такому человеку ничего не светит, просто банально сердечно-сосудистая система непозволит, разве от природы сердце хорошо развито, но таких не много... Да можно каждый день тренироваться по 4-6 часов, никто как бы не запрещает, но обычно у простых людей(в смысле которые не зарабатывают на жизнь спортом) есть семья, работа и тд., поэтому тут если раз в неделю выехал то уже праздник. Вобщем суть такова, поделить чайников на аматоров и экспертов(Элиту), и спортсменов отдельной категорией. Почему спортсменов отдельно, вот взять на примере Ленса, среди профиков он далеко не фаворит, но в тоже время любителей обьезжает с хорошим зазором... ни крути, а тренировки дают своё... да даже девушки спортсменки из Динамо едут на уровне вашего Альпиниста...

Вобще лично мне пофигу в какой категории ехать, к примеру Леша и Тымцо приехали к нам на велодень, ехали гонку со мной в одной категории, на круг меня не обьехали, значит задачу минимум я выполнил))) Просто если уже и делить на категории, то очень серьезно это обдумать, особенно переход по категориям. А если для фана, то как на короле гор, категория опен, мастерс 30+, ветераны 45+ и девушки, девушки 30+ и не нужно изобретать велосипед ;)

Если орги решат что спорсмены едут в элите и я допустим когда небудь начну тренироваться и перейду в элиту, буду ездить с спортсменами, та хоть с Абсолоном))), хоть и все равно останусь при мнении что спорсмены должны быть в отельной категории... но гоняться мне не станет менее интересным :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шановні любителі, аматори, початківці, ветерани 100+! незнаю з чим це звязано, але на протязі цього сезону я помітив, як більшість, а конкретно сильні аматори, банально бояться їхати в категорії "Еліта", тільки через те, що там їде Динамо.

особисто мені глибоко по*, Динамо, Спартак чи Барселона. Просто коли їдеш в одній категорії скажімо з Альпіністом, Мартензом, Яриком, то розумієш, що приїхати в трійці анріел. І дні тренувань тут не допоможуть. Всі ми однаково не тренуємось регулярно, але всі різні по здоров"ю.

але в цьому і азарт то спортивний, щоб перемогти сильнішого.

Коли сильніший за тебе на хвилину - так, азарт, бо можна дібрати, а коли сильніший привозить тобі 3, 4, 5 хвилин, то тут не азарт, а моральне знущання над собою :jeer:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що приїхати в трійці анріел

тогда каждой тройке по отдельной категории, чтоб все могли в тройку попасть)))

Коли сильніший за тебе на хвилину - так, азарт, бо можна дібрати, а коли сильніший привозить тобі 3, 4, 5 хвилин, то тут не азарт, а моральне знущання над собою

тут согласен, если речь идет о 3-5 минутах на круге 4-6км, а не 3-5 мин за гонку...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не могу не порадоваться за нас. От банальных покатушек дошли до таких дебрей.

У меня складывается впечатление, что только одному человеку из нас действительно до задницы все рейтинги и призы. То ли "оселя вже прекрашена", то ли ее нема вовсе. Это Студент, конечно же.

Скажите, друзья-любители, вы действительно верите в то, что КАЖДЫЙ имеет шанс на пьедестал? Разве такое возможно в природе? Побеждает сильнейший, а остальные либо подтягиваются, если данные есть, либо радуются за товарища, либо, как Санек, ведут свой личный рейтинг.

Да, посмотрите, кого вы тянете в элиту? Ладно Альпинист, хоть и бухает, да работа у него активная. А Мартенз - весь день сегодня икающий на весь свой пыльный офис. Он же даже не катается, я уже не говорю о тренировках, хоть эпизодических. Они имеют успех за счет природных физических, или волевых данных, и каждая такая победа им когда-нибудь таки вылезет боком. Потомучто такие рывки не проходят даром для здоровья. Я правильно говорю, Ярик?

Кому медалек отсыпать холявных?

У меня их уже плотный пучек. Почти все с единичками. Есть только три из них, которые мне действительно ценны, потомучто с большими страданиями достались. И все три за третьи места.

Если мы хотим поиграться в спотсменов, то должно и у нас тогда все быть по взрослому. Деление только по возрасту и на настоящих спортсменов (спортсмены нам нужны, чтоб быть в курсе, вообще).

И назовите категории хоть "элитой", хоть "ромашкой", лишь бы соплей не разводить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та мартенз ваще казьол, я давно казав. Правда, правда?

Насоса йому в спиці і глагола в с... :mdr::smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, первый звоночек тревожный уже прозвенел. Андрюха - наш пресловутый "Лось". В этот раз, слава Богу, обошлось, благодаря его же, преобладающему над мышечной массой, здравому рассудку. Он, почувствовав неладное, сошел, не ломил до отключки. Это я к вопросу о ресурсах организма, регулярно тренированного и тренированного от гонки до гонки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гонки же вы проводите не для своего узкого круга знакомых-байкеров, а для кучи потенциального народа, которому должно быть интересно.

Вы хотите массовости??? Так забудьте об адекватности. Масса обычно хочет хлеба и зрелищ. А еще, чтобы был реальный шанс на победу, хоть не в этот раз, но призрачный и в будущем.

Думаю, байкеру, интересней после финиша понять, что вот если еще поднатаскаться и серьезно постараться, то можно и до призеров дойти.

Смотрите на это глазами людей начинающих ездить, а не профи.

Я вот на гонках стабильно в конце доезжаю. Для меня пока что достижение - доехать до финиша и не сойти с дистанции, ибо это чересчур нереальные нагрузки для филолога))

И мне реально все равно, где выступать. Хоть в элите. Я буду ехать 8 кругов и стараться не сойти. Но ведь не все такие "странные". 0005.gif

И я допускаю, что есть люди, для которых победа - превыше всего.

Не равнять же теперь всех по себе, мол радуйтесь, что доехали и будьте как я.

Так вот - вы пытаетесь сделать эти гонки массовыми. И тут придется постараться. Народ любит надежду, побрякушки и медальки. Даже грамота тупо за участие обрадует

много кого.

Так что предлагаю прекратить сравнивать всех с собой и думать в сторону того, а что же понравится парню с вашей улицы на байке, который завтра впервые узнает о предстоящей гонке.

ЗЫ

Кстати, на счет Мартенза! откуда вы взяли, что кто-то не доволен его победой??

Реально, молодец. Когда, я узнал, что он победитель, единственный вопрос всплыл: откуда столько здоровья?? blink.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от як Леша в мене виграв Прання, то ж всі стояли з роззявленими ротами і думали: "як це?". оце був смак перемоги, смак гонки, коли новачки перемагають фаворитів.

тобі самому не смішно?

я дивлюсь якби не Альпініст з Мартензом то не було б про що поговорити :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...откуда столько здоровья??

Зовсім чуть-чуть природних фізичних даних та значний досвід велопоходів карпатами. Саме походи в горах дуже добре розвивають ту саму витривалість, і фізичну і психологічну. Ну і техніку керування велом.

Зі мною така ж історія. Тільки я "прокачався" в піших походах. І в піших походах я угробив свої коліна, ще 7 років назад (а не на велоперегонах). Зараз лише повторно пошкодив їх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зовсім чуть-чуть природних фізичних даних та значний досвід велопоходів карпатами. Саме походи в горах дуже добре розвивають ту саму витривалість, і фізичну і психологічну. Ну і техніку керування велом.

Ну да)

Але я більше мав на увазі те, що ми напередодні сиділи, сьорбали пивко, толком не поспали. І перед гонкою, всі метушилися, а Мартенз полЕжав собі, випив знов пивка і прийшов першим))

Я мабуть якби сьорбнув перед гонкою, то взагалі би вбися)))

Реально - це справжній аматор friday.gif Тобто справжній переможець в аматорах )

зі

До речі, а чому би не зробити поділ по градусному принципу?) Випив перед гонкою пива - аматор. Випив горілки - любитель. Не п'єш взагалі - еліта rolleyes.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...