Перейти до змісту

Яка зеркалка краща?

VitaliyS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Щось найшло, вирішив відновити своє давнє хобі - фото :) Раніше не погано розбирався в цьому, знімав на "Зеніт-е"

Зрозуміло, з того часу все кардинально змінилося. Тепер для мене дуже багато не зрозумілого.

Якщо вибирати першу зеркалку, на які параметри звернути увагу більше ?

Після роздумів і "складанні бюджету" до 6000 грн вибрав три моделі,

які подобаются (мабуть):

Pentax K-r + DA L 18-55mm; http://rozetka.com.ua/pentax_k_r_da_l_18_55mm_black/p123783/#tab=characteristics

Olympus E-620 Double Zoom Kit; http://rozetka.com.ua/ru/products/details/25363/index.html#tab=comments

Nikon D3100 18-55 II Kit; http://rozetka.com.ua/nikon_d3100_18_55_II/p151327/#tab=characteristics

Якщо дивитися по цих характеристиках, який краще буде для "любителя", головне для мене якісні і чіткі знімки

(не пишіть що це залежить не тільки від апарату, я це знаю ). Ніякого "бізнесу" з фото не плануєтся, тільки для себе."Мильниця" вже не влаштовує,

хоча більшість фото не погані виходить.

вот порівняльна таблиця:

post-6552-0-32077200-1306658355_thumb.jp

• Відповідей 77
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Якщо є імовірність що "зацепить" і захочеться рухатись далі, тоді Nikon D3100, оскільки об'єктиви і решту аксесуарів буде дістати легше.

Якщо більш нічо докуповуватись не планується тоді ІМХО Olympus E-620 Double Zoom Kit так як в комплекті два обєктива.

Опубліковано

Всі вони чудово знімають, подивись яка сподобається -таку і бери :smile3:

А на рахунок обєктивів, 18 -55 буде малувато...я Д40 маю 2 тижні і то вже мені його мало <_<

хочу 18-105,думаю і тобі також не завадить :D

Опубліковано

Я б порадив купити для початку щось б\у, типу Nikon D40, Canon 400D/450D з пробігом в 2-3 десятки тисяч кадрів.

Можливо ці камери не такі шикарні як сучасні з 10 точками АФ, HD відео...,проте мають хороше юзабіліті, малий рівень шумів, і цілком прийнятну швидкодію, як для любителя.

Зате не вилазячи з свого бюджету, ти зможеш докупити світосильний фікс (напр Canon EF 50mm f/1.4 USM, чи Nikon 35mm f/1.8 DX), непогану зовнішню пиху, фільтра на оптику, сумку і тд....А якщо добре постаратися, можна навіть втиснутись з грошима ще й на телевік 55-200мм, для любителя цього хватить на всі 100%.

Опубліковано

купи собі Canon 30D з мінімальним пробігом, можу сказати що одна із вдалих моделей! Плюс скло Тамрон 17-50/2,8 і буде тобі картинка за щастя! )

Опубліковано

Якщо є імовірність що "зацепить" і захочеться рухатись далі, тоді Nikon D3100...

Хороший варіант, з мінусів ( з прочитаного, тобто теоретично) мала роздільна здатність екрану, пишуть це погано. Це справді суттєвий мінус?

А на рахунок обєктивів, 18 -55 буде малувато...

В чому саме це буде проявлятися? Колись купляв "Геліос-44-2" до Зеніта, вроді тоді хватало :) Хоча який тоді був вибір...

Я б порадив купити для початку щось б\у...

Для початку хочу взяти "вищий" старт, якщо нічого не вийде, щоб була змога продати, і не дуже сильно втратити, а з б/в це буде проблематично.

І саме для мене страшне - якщо апарат знятий з виробництва,не знаю чому, може фобія :)

То що на рахунок технічних даних вказаних апаратів , немає між ними суттєвої різниці? Вибирати можна за зовнішнім видом ?:)

В туманному майбутньому можливо буде бажання взяти "довгий" обєктив (до 200)

Хотілося б розширити бюджет на 1000-1500 грн., але супруга і так категорично проти цього.

Опубліковано

Про зняття з виробництва не треба боятись, тому що скажу з практики багато техніки продававшись успішно декілька місяців пропадає, тому що знімається з виробництва, тобто заміняється кращою або досконалішою моделлю.Але гарнтії і тд залишаються мінімум на той термін що заявив виробник.

Опубліковано

Хороший варіант, з мінусів ( з прочитаного, тобто теоретично) мала роздільна здатність екрану, пишуть це погано. Це справді суттєвий мінус?

Не на стільки суттєвий як може здатися, звичайно на хорошому екрані краще видно чи вдала вийшла фотографія чи ні і чи попав автофокус туда куди було потрібно, а на практиці не завжди є час розглядати фотку, глянув на гістограму та і все, а потім вже на компі розбираєш.

В туманному майбутньому можливо буде бажання взяти "довгий" обєктив (до 200)

В такому випадку краще вибирати між Canon/Nikon оскільки парк оптики для них на ринку більший.

Опубліковано

якщо справді плануєш в процесі розживатись обєктивами до 200 то думаю оптимально Canon. якщо бюджет в районі 800уо то можеш взяти EOS 500D якщо потрібно попростіше то EOS 1000D до них обєктивів навіть у Луцьку багато.

Опубліковано

Думаю краще буде глянути Nikon 3100 . Canon EOS 500D трохи дорожчий і менш мені подобаєтся. Sony не забув, не подобаются зовсім (декілька разів пробував розглядати їх варіанти...)

Де в Луцьку можна подивитися зеркальні фотоапарати? Може це прояснить, потримати, може якийсь буде просто не удобний :)

P.S. про Pentaх зовсім нічого не скажете? Мені він подобаєтся найбільше, а те що оптики до нього менше, так її один раз можна купити і заспокоїтися :) Сумнівний мінус.

Опубліковано

з Pentax модель K-x вважається більш вдалою в плані функціоналу та якості фото. знята з виробництва та поки є у продажу. інформації, оглядів, тестових фото і відгуків по ній в неті навалом.

Olympus-E620 також досить гарний варіант, до того ж два об"єктива у коплекті + поворотний екран, що є дуууже зручно, але одне "але" - фізичний розмір матриці у них менший, ніж у конкурентів в даному ціновому діапазоні - 17,3x13 мм у Olympus-E620 проти 23,1x15,4 мм у того ж Nikon D3100. як результат - більша кількість шумів на нижчих ISO.

Nikon D3100... ну тут нема що і сказати - модель успішна і це заслужено, як і попередник.

мені найбільше подобається Pentax :) , але то моє ІМХО

Опубліковано

VitaliyS, для ринку США Pentax K-r іде в комплекті з двома об'єктивами:

DA L 18-55 і DA L 55-300

Саме головне в ту саму ціну. Тобто, якщо замовити саме там, то такий варіант буде для тебе ідеальним. Друге діло що на лінзи DA грішать, але це діло релігії кожного.

Замовити штатівський комплект можна через любий інет-магазин. На ebay були пропозиції фрішипінг.

Опубліковано
' timestamp='1306703220' post='1052381568']

...

але самий головний прикол у тому, шо нафіг ці лінзи не потрібні...

Ну да, ну да... А от Sony! І лінзи і апаратка все ідеал! :_07:

[nd], давай враховувати ціну і заявлені потреби.

В інакшому випадку з такою балалайкою як у російського мєдвєда (влом гуглити) тихенько курять в коридорі усі представлені тут моделі.

Опубліковано

У тебе саме цей даблкіт?

Бо Pentax з обома лінзами я мав можливість потестити. Враження очінь даже нічіво (ну в порівнянні з аналогом від Nikon)

Я не привик рвати рубаху де не шарю. Тому просто даю як варіант. Хай чоловік прийме до уваги.

Хоча сам би взяв тушку і дотянув би на хорошу лінзу. Або, як тут пропонували, адекватне б/у в комплекті.

Опубліковано

Здаюсь

Хоча сам би взяв тушку і дотянув би на хорошу лінзу. Або, як тут пропонували, адекватне б/у в комплекті.

І маркетингову політику гігантів на цьому ринку розумію і сприймаю. Хавай піпл ширпотрєб і буде тобі щастя :smile3: І варіантів потім два: або припадає пилюкою з кітом (даблкітом), або чешим макушку і шукаємо-читаємо-питаємо-купуємо уже більш-менш.

Опубліковано

Просто я хотів сказати що в 75% цього дабл кіта людям з головою. Далі тільки невиправдана трата коштів. Дружина на фоні моря, дитина біля деревця в карпатах, ляпота то какая на відстані 70-120м - усе це, чесно говорячи, чпокає люба балалайка '11 Але ж в джеркалка ТО ДЗЕРКАЛКА! :smile3:

Ну якось от так.

Кожному - своє (с)

P.S засинаю на клавіатурі...

Опубліковано

Так який же варіант самий гуманно-економний для профана ? Ню фотік чи тушка б/у. Можна з назвами і цінами. Я нубло в вапросі, але також хацю зеркалку.

Обясність на пальцях недоліки "дабл кіта" в порівняннях.

Опубліковано

Як на мою думку то тут все просто вибирати - дивишся свій бюджет, оцінюєш що будеш знімати і як будеш розвивати фотохоббі. по можливост пройшовшись по магазинах оцінюєш як лежить та чи інша камера в руках, її функціональність і ергономіку.

робиш аналіз ринку аксесуарів до неї - всеж таки до Нікона і Кенона об"єктиви легше знайти. і купляєш. але слід врахувати, що з вибором першої джеркалки ти вибираєш цілу оптичну систему, котру напевно далі в і будеш розвивати і спригнути на іншу систему буде вже важче і дорожче, хоча і такі є.

p.s. якщо є можливість то знайти людей у котрих можна взяти потестити необхідну камеру десь хвилин 20-30 і кадрів 30-50 і тоді стане легше зупинитись на якомусь варіанті

Опубліковано

Не думав що вибрати апарат буде тяжче ніж насправді :(

Зачить оптика важливіша за корпус. Якщо кіт всі ругають (погано думають про нього) то чи буде значно краще якщо взяти зразу з іншим обєктивом, наприклад з таким -

18-105mm f/3.5-5.6G ?

http://rozetka.com.ua/nikon_d3100_18_105vr/p131416/#tab=characteristics

http://rozetka.com.ua/ru/products/details/26286/index.html#u

Бюджет більший ніж я розраховую, але якщо це того варте...

І ще бачу треба "промоніторити" б/в, раз так радите.Але боюся, б/в може бути сильно зношена, з браком,після "травми" і т.п.

Опубліковано

Кіт хороший тим що користуючись ним швидко розумієш який об"єктив тобі треба.

на www.foto.ua є форум в якому розділ барахолка - повно техніки продаються- найбільший форум по продажу в Україні, а як вибирати оптику - почитай в неті. я там купив да об"єктива і всі вже давно гарно працюють

Опубліковано

50 1.8 - на кропі, не завжди гуд, буває тісно в приміщеннях.

Для Ніконів - такий світлий фікс оптимальний

Nikon_Nikon-AF-S-DX-NIKKOR-35mm-f1.8G_400x400_s.jpg

dsc2013dxo1.jpg

dsc2034dxo1.jpg

dsc2426dxoresize.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...