Перейти до змісту

Парк у Луцьку хочуть забудувати висотками

Smith

Рекомендовані повідомлення

• Адміністратори
Опубліковано

...Але вирубувати парки під забудову житловими будинками-ідіотизм.імхо

Не ідиотизм - ЗЛОЧИН!

• Відповідей 74
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Новобудови здаються, а в інфраструктуру ніхто не вкладає грошей.

Оце і є наші українські реалії!

У Західній Європі цей процес відбувається з точністю до навпаки. Спочатку у новому районі чи мікрорайоні будують головні елементи інфраструктури, потім додаткові, тоді будинки. Чекають певний період часу, а тоді вже садять дерева, роблять газони, асфальтують доріжки... Запитаєте, навіщо чекати? А для того, щоб люди самі протоптали зручні для них стежечки. А не так як часто відбувається у нас - стежки проходять через щойно посаджені посадки чи газони

Опубліковано

А щодо спортивних споруд - хіба у нас їх мало? На мою думку - достатньо. Просто більшість з них знаходяться у плачевному стані. Потрібно не будувати нові, а відновлювати існуючі. По-перше, це дешевше, по-друге, доцільніше

Ще до утворення незалежної України спортивні зали та стадіони були при кожному підприємстві, організації. Куди все подівалось?!

Про які спортивні споруди йде мова? Хто їх буде будувати? За чиї кошти? Місто? Міська влада не може профінансувати важливіші витрати на розширення шкіл у мікрорайоні, а спортмайданчики.... хоча сума менша, а роздути заслуги перед громадою можна суперово.

Надіятися на інститут Україна? Хіба якщо ще менше платитимуть працівникам. А ректор там марить гуртожитком (і підозрюю квартирами, які можна буде продавати). Тобто землю "вициганює" під "дуже важливий соц обєкт", а потім передасть забудовнику за "відступне" - квартири. Досвід він має: Таврії отримав для інвалідів і .... продав.

Опубліковано

Про які спортивні споруди йде мова? Хто їх буде будувати? За чиї кошти? Місто? Міська влада не може профінансувати ... спортмайданчики....

Уже виділено кошти на реконструкцію 2-3 спортивних майданчиків. Один з них на Дружби народів, інший на Молоді або на Ветеранів (ще не визначились). Реконструкція повинна початись зовсім скоро

Опубліковано

Уже виділено кошти на реконструкцію 2-3 спортивних майданчиків. Один з них на Дружби народів, інший на Молоді або на Ветеранів (ще не визначились). Реконструкція повинна початись зовсім скоро

На дружби Народів є спортивний майданчик? :sq_ye:

Опубліковано

Парк у Луцьку хочуть забудувати висотками

Мешканці 40-го кварталу Луцька протестують проти будівництва житлового комплексу на території парку, що розташований у їхньому мікрорайоні.

Проте висловити свій протест у п’ятницю, 20 травня, вийшло лише близько 30 жителів кварталу.

24210-6b.JPG

Проте невдоволені можливою забудовою парку мешканці зійшлись на тому, що спочатку зберуть підписи у місцевих, а потім вже звернуться до міської влади, аби та заборонила будівництво.

Доки ви тут писали, хлопці не відпочивали склавши руки - кілька хлопчаків гарненько поскладали цей синенький парканчик на одну купку і підпалили. Люди казали, що вогонь був висотою в три поверховий будинок. Приїхали пожежні і потущили, те що там з цього заборчику лишилося... Не встиг сфотографувати - вже було темно!

Опубліковано

Сам живу в новобудові, нові сусіди з'являються чи не кожного тижня.

А давно твій будинок зведений?

Можливо це ті, хто брав іпотеку до кризи. Або брали пайову участь у будівництві.

Зведений 2 роки тому, але квартири купують зараз і наскільки я знаю платять всю суму відразу!

Опубліковано

Сам живу в новобудові, нові сусіди з'являються чи не кожного тижня.

А давно твій будинок зведений?

Можливо це ті, хто брав іпотеку до кризи. Або брали пайову участь у будівництві.

Зведений 2 роки тому, але квартири купують зараз і наскільки я знаю платять всю суму відразу!

Так, є покупці. Але це переважно купують з метою вкладання грошей. Наприклад, за час "грипозної істерії" луцькі фармацевтичні барони теж вкладали зароблені надприбутки в нерухомість. Але невідомо, як повернеться ситуація в країні. З усього видно, що буде введено податок на нерухомість і невідомо, як оподатковуватимуть другу, третю і т.д. квартиру, якою володіє громадянин.

Опубліковано

Місцина за Амікокерамікою давно забудована, спочатку греко-католицька церква, потім трохи далі новобудови. Між ними дуже незначна вільна площа. Всередині пустир теж майже весь забудований.

наочний приклад того, як ти любиш зі знанням справи розсуждати про те, в чому не розбираєшся!

місцина не забудована, навпаки є декілька уже роками заморожених будівництв: подвір'я будинку, в яком я живу виходить на залитий фундамент під будівництво "Західпромбуду",який банкрут і картина з вікна кухні не змінюється протягом трьох років, вікно спальні виходить на залитий (не знаю ким) фундамент, літом буде 2 роки, як нічого не змінюється, зведена 12-поверхова коробка сусіднього будинку не добудовується теж протягом 3 років я уже називаю її Бронксом,як горезвісну стройку на Красному. навіть незначної вільної площі між ними уже немає. (я живу в географічному центрі усіх цих забудов на Гончара, 3)

Опубліковано

не туди пхають - потрібно розростатись в сторони місту, а не підшувати місця в старий кварталах, парках і т.д.

в Норвегії за декілька місяців зводиться цілий квартал маленьких і не дуже будиночків, ціна була би в двічі більша, ну і що? ліпше в окремому будинку чим в новобудові...

Опубліковано
потрібно розростатись в сторони місту

А нема як в сторони. Місто оточено щільним кільцем приватної забудови ;)

Опубліковано
' timestamp='1305983356' post='1052375621']

Так, є покупці. Але це переважно купують з метою вкладання грошей. Наприклад, за час "грипозної істерії" луцькі фармацевтичні барони теж вкладали зароблені надприбутки в нерухомість. Але невідомо, як повернеться ситуація в країні. З усього видно, що буде введено податок на нерухомість і невідомо, як оподатковуватимуть другу, третю і т.д. квартиру, якою володіє громадянин.

ой нескоро... як можуть ввести податок на нерухомість ті, у кого цей податок в першу чергу вийматиме гроші із кишень?

...причому останні...

потрібно розростатись в сторони місту

А нема як в сторони. Місто оточено щільним кільцем приватної забудови ;)

Як подивитись. Чому б не збудувати новий квартал багатоповерхівок (про доцільність не тут й не зараз), скажімо, на полі за церквою біля 24-ї школи (ЛПЗ)?

Опубліковано
' timestamp='1305983356' post='1052375621']

ой нескоро... як можуть ввести податок на нерухомість ті, у кого цей податок в першу чергу вийматиме гроші із кишень?

Та вже відомо, що і як оподатковуватиметься, а оподатковуватися не буде 99,9 % об"єктів житлової нерухомості. Для квартири неопод. мінімум площі 120 кв. м. ЖИТЛОВОЇ площі квартири, для будинку - 250!!!!

Тобто, для того, щоб квартира оподатковувалася, її площа повинна бути не менша 200 кв. м. Багато в нас таких квартир?

Я робила розрахунки по Волині - надходження від такого податку будуть мізерні - близько 90 тис. грн. - це крапля в морі.

У декларації Онопенка вказана інформація про володіння ним садовим будинком житловою площею приблизно 40 м2 (загальна площа – близько 410 м2), та житловим будинком (житлова площа – 194,0 м2, нежитлова – 369 м2). Володіючи нерухомістю в розмірі 973 м2, згідно з Податковим кодексом України, він не буде сплачувати податок на нерухомість, адже садовий будинок звільнений від оподаткування, а житлова площа будинку менша за неоподатковуваний мінімум.

А власник будинку площею 900 кв. м., який коштує сотні тисяч, а то і мільйони, доларів, сплатить за рік максимум 2000 грн. податку.

Ну дуууже "дієвий" податок. Питається: якого милого його взагалі було запроваджувати? Щоб зробити галочку у наближенні податкової системи України до європейських стандартів?

Опубліковано

Хвилин 20 тому приходили за підписами до мене.

Якщо цей парк вирубають, то на 40-му зелена зона загалі зникне.

А там ввечорі їжаки лазять, класно ...

Опубліковано
' timestamp='1306007325' post='1052375920']

тю, так це іще не все -

частину площі можна вивести із житлової і цього досить, щоб уникнути оподаткування,

про цю дірку писали відразу як тільки з'явився проект -

зрештою це в тебе і є під "нежитловою площею" будинку онопенка.

А починалося все доволі непогано - в першому варіанті прийнятого Податкового кодексу базою податку було визначено загальну площу податку, а не житлову. Але наступного ж дня депутатів осінила геніальна думка: "так тож прийдеться щось платити" :angry2:

Опубліковано

Так, як нам розповідають, складається враження що "шкірка вичинки не варта", тобто витрати на організацію збору податку на нерухомість перевищать суму його збору (але будуть вихвалятися створенням нових робочих місць).

Але, я чомусь підозрюю, що нам не усе кажуть... Не дарма створюють реєстр нерухомості. Вони хочуть знати, хто скільки чого має. Так, Онопенко має можливість "вирішити" свої питання. А рядовим громадянам це зробити буде нереально, майже. Пригадайте "розтрублені" субсидії... Одного разу мені чоловік-інвалід розповідав які приниження йому довелося пережити від комісії, яка перевіряла чи мав він право на ту субсидію. Врезультаті на наступний раз чоловік відмовився від претензій на субсидію. Ось вам і обіцянки. Не упустить нинішня влада нагоду "здерти" додаткову гривню з "буржуя", який має квартиру та є, скажімо, співвласником будинку в селі. Можливо дадуть вибрати яку нерухомість вважати основною, а яку додатковою.

Не виріте? Дай Боже що б все було інакше... Але у нас так: бідні платять за багатих. Робітнику завода з зарплати в 3000 грн треба сплатити грубо 500 грн податків. А власник заводу з отриманих дивідентів чи відсотків скажімо у 100 тис грн нічого не платить.

Опубліковано

Так, як нам розповідають, складається враження що "шкірка вичинки не варта", тобто витрати на організацію збору податку на нерухомість перевищать суму його збору (але будуть вихвалятися створенням нових робочих місць).

Але, я чомусь підозрюю, що нам не усе кажуть... Не дарма створюють реєстр нерухомості. Вони хочуть знати, хто скільки чого має. Так, Онопенко має можливість "вирішити" свої питання. А рядовим громадянам це зробити буде нереально, майже. Пригадайте "розтрублені" субсидії... Одного разу мені чоловік-інвалід розповідав які приниження йому довелося пережити від комісії, яка перевіряла чи мав він право на ту субсидію. Врезультаті на наступний раз чоловік відмовився від претензій на субсидію. Ось вам і обіцянки. Не упустить нинішня влада нагоду "здерти" додаткову гривню з "буржуя", який має квартиру та є, скажімо, співвласником будинку в селі. Можливо дадуть вибрати яку нерухомість вважати основною, а яку додатковою.

А так і буде з витратами на адміністрування :(.

А реєстр створюється для того, щоб податкова мала змогу отримувати інформацію про власників і їх власність.

Якщо вже власник 900 кв. м. має легальну можливість не сплачувати податок, то про "рядових" громадян можна не турбуватися. Ну хіба ви є власником квартири 250 кв. м. :) Заплатите 50-100 грн. податку в рік і спіть спокійно)))

Опубліковано

А реєстр створюється для того, щоб податкова мала змогу отримувати інформацію про власників і їх власність.

Якщо вже власник 900 кв. м. має легальну можливість не сплачувати податок, то про "рядових" громадян можна не турбуватися. Ну хіба ви є власником квартири 250 кв. м. :) Заплатите 50-100 грн. податку в рік і спіть спокійно)))

Все що було напощено під ніком Volyniaka вважати, як намагання сприяння органам...

Опубліковано

Хвилин 20 тому приходили за підписами до мене.

Якщо цей парк вирубають, то на 40-му зелена зона загалі зникне.

А там ввечорі їжаки лазять, класно ...

я там колись зайця навыть бачив :rolleyes:

Опубліковано

ех... все дитинство провів в цьому парку, на стадіоні, на ЛШК... Жаль, не знаю, де будуть гратися діти і відпочивати люди. :ohmy:

Да не розстроюйся ти так....От як прийдуть забудовники-ламай паркани ,трощи техніку,одним словом-спасай парк.Можемо разом все це робити як самому страшно. :D Нас підтримають.

Опубліковано

нынче дом построить это год,полтора работы.Взрастить парк или парковую зону минимум лет 20.Давно пора в ширину рости-так нет,надо найти последние "свободные" клапти земли и тулить все метр в метр.Лучше б сносом занялись.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...