Перейти до змісту

У Луцьку хочуть перейменувати вулиці

SysR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
За подолання вето проголосувало 5 депутатів. Проти були 6. Утрималися 8, а не голосували 17. Усього в залі знаходилося 36 депутатів.

Призвіща в студію

• Відповідей 100
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 1 рік потому...
Опубліковано

У Луцьку перейменували майже 30 вулиць

Рішення про перейменування було прийнято з метою впорядкування існуючих назв вулиць міста Луцька,

враховуючи звернення та пропозиції громадськості міста та відповідно до законодавства України.

Отже, змінено такі вулиці:

вул. Бабушкіна на вул. Шпитальну;

вул. Горького на вул. П’ятницьку гірку;

вул. Доватора на вул. Християнську;

вул. Кірова на вул. Петра Болбочана;

вул. Колгоспну на вул. Садову;

пров. Колгоспний на пров. Садовий;

вул. Котовського на вул. Холодноярську;

вул. Краснодонців на вул. Князів Острозьких

; вул. Куйбишева на вул. Олексія Шума;

вул. Невського на вул. Цукрова;

вул. Олега Кошового на вул. Балківську;

вул. Орджонікідзе на вул.Митрополита Андрея Шептицького;

вул. Пролетарську на вул. Рогову;

вул. Радгоспну на вул. Григорія Гуляницького;

вул. Свердлова на вул. Покальчуків;

вул. Тухачевського на вул. Андрія Марцинюка;

вул. Тюленіна на вул. Петра Могили;

вул. Уляни Громової на вул. Йосафата Кунцевича;

вул. Фрунзе на вул. Степана Кривенького;

вул. Щорса на вул. Олександра Богачука;

вул. Чкалова на вул. Івана Кожедуба;

вул. Баумана на вул. Петра Маха;

вул. Пархоменка на вул. Яблуневу;

вул. Лазо на вул. Георгія Гонгадзе;

вул. Радіщева на вул. Срібну;

вул. Земнухова на вул. Князів Ружинських;

вул. Бринського на вул. Архітектора Метельницького.

http://www.unian.ua/news/574634-u-lutsku-pereymenuvali-mayje-30-vulits.html

Опубліковано

Може є не зовсім доцілні назви чи комусь не зрозумілі, проте я повністю підтримую ініціативу перейменування вулиць з радянськими назвами.

Опубліковано

Аналіз призвіщ.

вул. Петра Болбочана - полковник Армії УНР

вул. Олексія Шума -воєнначальник УПА

вул.Митрополита Андрея Шептицького - предстоятель Української греко-католицької церкви, львівянин.

вул. Григорія Гуляницького -військовий і державний діяч Гетьманщини

вул. Покальчуків - ..........................

вул. Андрія Марцинюка - ........................

вул. Петра Могили - Митрополит Киевский, Галицкий и всея Руси

вул. Йосафата Кунцевича - архиепископ

вул. Степана Кривенького - поет, самодіяльний композитор. Заслужений працівник культури України. Почесний громадянин Волині.

вул. Олександра Богачука - український поет, журналіст (Луцьк)

вул. Івана Кожедуба - Тричі Герой Радянського Союзу (1944, 1944, 1945). Маршал авіації (1985). Член ВКП(б)/КПРС з 1943 року. Почесний громадянин Сум.

вул. Петра Маха - український громадський діяч, поет, письменник, публіцист, пісняр. Заслужений діяч мистецтв України (2009). Почесний громадянин Луцька.

вул. Георгія Гонгадзе - журналіст

вул. Архітектора Метельницького - український архітектор, лучанин.

Доповніть пробіли, виправіть помилкі.

Опубліковано

вул. Горького — русский писатель, прозаик, драматург. Один из самых значительных и известных в мире русских писателей и мыслителей.

вул. Доватора - советский военачальник, генерал-майор, Герой Советского Союза, легендарный предводитель казачьих кавалеристов.

вул. Краснодонців - антифашистская комсомольская подпольная организация молодых юношей и девушек[1], действовавшая в годы Великой Отечественной войны, в основном в городе Краснодоне Луганской (Ворошиловградской) области (Украинская ССР).

вул. Уляни Громової - (3 января 1924, п. Первомайка Краснодонского района Ворошиловградской области — 16 января 1943, Краснодон) — член штаба организации «Молодая гвардия», Герой Советского Союза. На Йосафата Кунцевича - ))) польск. Jozafat Kuncewicz; 1580 — 12 ноября 1623) — униатский епископ; архиепископ Полоцкий (с 1618 до своей смерти). польша нам роднее чем Луганск :)

вул. Чкалова - (20 января (2 февраля) 1904, Василёво, Балахнинский уезд, Нижегородская губерния, Российская империя — 15 декабря 1938, Москва, РСФСР, СССР) — советский лётчик-испытатель, комбриг, Герой Советского Союза. Думаю, сам Кожедуб был бы не сильно рад, что им как летчика заменили другого летчика...

вул. Бринського - (10 июня 1906 — 14 июня 1981) — полковник Советской армии, в годы Великой Отечественной войны командир Оперативного разведывательно-диверсионного центра "Брук" РУ ГШ КА, Герой Советского Союза, писатель.

вул. Олега Кошового - (8 июня 1926, Прилуки, ныне Черниговской области — 9 февраля 1943, близ города Ровеньки) — участник, один из организаторов подпольной антифашистской организации «Молодая гвардия».

Вечная память Героям.

Опубліковано

Мені особисто не заважають імена вулиць, будь-чиїм ім'ям вони названі. Нехай це будуть герої червоної армії. Вони також віддавали життя своїй Батькивщині і справі і мають не менше причин бути увіковічненими в назвах вулиць..

Опубліковано

Якщо вірити місцевим посадовцям, перейменування не таке й затратне та проблематичне:

Як повідомили у відділі державної реєстрації Луцької міської ради, якщо юридична адреса змінюється у фізичної особи-підприємця, то їм необхідно прийти до відділу з паспортом, заплатити державний збір 10,2 гривні та заповнити реєстраційну картку форми №11.

Зміна юридичної адреси підприємств належить до категорії зміни установчих документів. Ця послуга коштує 51 гривню, а також 51 гривню доведеться заплатити за публікацію в «Бюлетені державної реєстрації» про зміну адреси.

«Якщо у приватному підприємці не вказана в установчих документах юридична адреса, то треба лише заплатити 51 гривню за публікацію», - зазначили у відділі.

Документи повністю оформляють за три дні. Відділ веде прийом громадян з 9:30 до 13:00 та працює за адресою Лесі Українки, 35. За довідками можна звертатися за телефоном 777-895.

Що ж до громадян, то їм міська влада обіцяє безплатну перереєстрацію.

«Людям не потрібно хвилюватися, це найперше. Тому що перейменування вулиць і зміна нумерації будинків не несе за собою жодних матеріальних витрат. Тобто, перереєстрація документів здійснюватиметься безплатно», - зазначала заступник луцького міського голови

Лариса Соколовська

в газеті «Луцький замок».

«Людям не потрібно хвилюватися, це найперше. Тому що перейменування вулиць і зміна нумерації будинків не несе за собою жодних матеріальних витрат. Тобто, перереєстрація документів здійснюватиметься безплатно», - зазначала заступник луцького міського голови

Лариса Соколовська

в газеті «Луцький замок».

Якщо жителям необхідно оформити субсидії, заповіт, прописку, здійснити продаж ділянки чи житла, то необхідно звернутися до свого житлово-комунального підприємства для зміни адреси.

Необхідно взяти з собою будинкову книгу і паспорти. Або ж самому подати документи до міграційної служби.

Скільки коштуватимуть нові назви вулиць для лучан

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Мені цікаво, а кому заважала вул.Суворова? Він же не СОВЄЦЬКІЙ чувак. Просто геніальний полководець, приклад воїнської доблесті та честі. і, якщо слідувати логіці, в доску свій: вул. Пугачова переіменували (давно), бо Пугачов москаль (хоча теж не сов'єт), то Суворов остаточно придушив повстання Пугачова, чим повинен був заробити кучу лайків з точки зору оцих мудрих переіменовувачів. І під його командуванням у 1790-му українські козаки приймали участь у штурмі Ізмаїлу, але ми не кажемо, що ті козаки - запроданці.

Моя думка - ці вибрики депутатів - потуги з набору політичної ваги і "ми ж работаєм!!!" зодного боку та відволікання населення від більш нагальних проблем.

Опубліковано

я думаю потрібно з часом і пана Шопена прибрати, як типового представника буржуазної Польщі, що віками гнобила багатостраждальний український нарід !

Опубліковано
Моя думка - ці вибрики депутатів ... та відволікання населення від більш нагальних проблем.
И, судя по всему, им это очень даже удаётся - вона сколько народа повелось на эти переименования ;)
Опубліковано

Аналіз призвіщ.

вул. Покальчуків - Олег Покальчук (соціальний психолог, письменник, перекладач, народився в Луцьку), Юрій Покальчук (письменник, перекладач, науковець, дитинство та юність провів у Луцьку).

вул. Андрія Марцинюка - український письменник 1862 року народження (вибачайте, більше ніц не знаю/не знайшов)

Опубліковано

доречі, я ось задумався і мені стало якось соромно за нас з вами перед Тарасом нашим Григоровичем - не таку вулицю як у Луцьку він заслужив, ой не таку !

Ось наприклад можна перейменувати проспект Відродження на Шевченка. Що таке Відродження ? Де воно ? І чи буде взагалі ...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

доречі, я ось задумався і мені стало якось соромно за нас з вами перед Тарасом нашим Григоровичем - не таку вулицю як у Луцьку він заслужив, ой не таку !

Ось наприклад можна перейменувати проспект Відродження на Шевченка. Що таке Відродження ? Де воно ? І чи буде взагалі ...

Проспект відродження можна трактувати як Ренесанс авеню (по приколу). Щодо переіменовувань - жителі вулиці, мабуть, вже звикли: Ярощука - Карла Марла - Відродження. Ну, буде Шевченка, а потім, коли братва зовсім гору візьме, стане Круга.

А от Шевченка, хоч і кривенька, зате для місцевих є певним орієнтиром протягом десятиріч. Та і яке ім'я їй дати? Сірка? Рябка? Панька?

• 1 рік потому...
Опубліковано

А шо не так з вулицею Московською?

Та ні,в тому-то й справа,що все нормально якраз з назвою "московська".))Любимо ми своїх гнобителів))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...