Перейти до змісту

Необхідний інструмент

HelloBoy

Рекомендовані повідомлення

Що потрібно возити з собою (з інструмента) в авто? або набір необхідних інструментів(ключі молоток і тд)?

Які інструменти порадите?

Не найшов необхідної теми....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що потрібно возити з собою (з інструмента) в авто? або набір необхідних інструментів(ключі молоток і тд)?

всього всерівно непередбачиш! Як колись знайомий запитав у спеців на СТО: типу їду в подорож на відпочинок в сусідню країну - що з собою взяти? На що отримав відповідь: - ще одну таку саму машину на лавєті!

А якщо серйозно то в іномарках є "джентельменський набір" так сказати з заводу - ключ "балонний" (колісний), домкрат (це найголовніше) А так можна прикупити набір ключів на всяк випадок а можна і головок і всякого такого добра (при прямих руках і тямі в техніці)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З 100% необхідного: домкрат, колісний ключ (+труба, монтіровка - краще зривати-затягувати болти), молоток.

А так, бажано мати набір ключів від 8 до 19 (рожковий-накидний)post-7661-0-27953500-1302642627_thumb.jp, можна і головки з тріщьоткою, пару викруток різних розмірів - плоска і хрестова, якщо в тебе іномарка, то бажано мати набір шестигранників post-7661-0-13562000-1302642809_thumb.jp, колісний насос, запасні лампочки.

Або ж цілий чемоданчик :)post-7661-0-81932700-1302642741_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб не писати ще раз, глянь на одному із тематичних форумів, можливо щось собі і вибереш http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=91048

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть, мають значення і твої знання будови авто. Якщо я в ремонті авто - 0, то з інструменту вожу з собою лише домкрат і ключ щоб відкрутити/прикрутити колесо, якщо проб'ю. Той чемодан з інструментами мені мозгів не добавить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скіко грошів вартує той чемоданчик, то ж в господарстві річ просто необхідна!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якшо вірити інтернетові то в районі 1200~2000грн. можливо я помиляюсь...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На формулі такого добра вистачає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне не купа ключів та "прибамбасів" а те що кожного разу ви маєте оглядати свій автомобіль перед тим як кудись їхати, у русі звертати увагу на автомобіль як він себе веде чи не грюкає щось знизу або як там "співає" двигун під капотом, обов'язково перевіряти елементарне і буде вам щастя. Після таких оглядів вам у дорозі знадобиться мінімум інструменту. Сам особисто маю у машині : "контролька" для електропроводки, плоскогубці, викрутка, ключі 8-10, 13-14 + колісний з домкратом, пластмасові стяжки ізоляційна лента + WD 40 останнє завжди в нагоді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отримав недавно такий в подарунок!!!!!!!:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б ще комплект запобіжників возив. І лампочок - до фари 1 шт., тормоз, поворотники

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось між рядками дописувачів я не знайшов слова про насос... Ви справді без насоса їздите??? А якщо поза містом де немає автозапрвки з компресором а колесо спускає помаленько... можна ж обійтися і без заміни колеса... 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я щось ніде не бачу троса, ця річ теж необхідна ну ще можна сапеську лопатку щоб з ДАЙцями за штраф розраховуватись , вона зимою теж може пригодитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой малята, сідайте та слухайте шо я з собою вожу крім того що тре згідно ПДР :blink:

Запасне колесо, домкрат, деревяну підставку під домкрат (не завжди на асфальті колесо спуска), трос, балонний ключ, насос, плоскогубці, набір інсрументу типу чумадан, набір запобіжників, перчаткі два комплекти, світловідбиваючу желетку, два літри води чистої питної, молоток, купку тряпочок всяких, декілька хомутів пластикових, ізолента, двосторонній скотч, WD-40. Може ще шо забув.

Це все, крім чемоданчика, ховається в нішу до запаски і багажник майже пустий. Ще хочу придбати лопатку, теж інколи тре.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой малята, сідайте та слухайте шо я з собою вожу крім того що тре згідно ПДР

Запасне колесо, домкрат, деревяну підставку під домкрат (не завжди на асфальті колесо спуска), трос, балонний ключ, насос, плоскогубці, набір інсрументу типу чумадан, набір запобіжників, перчаткі два комплекти, світловідбиваючу желетку, два літри води чистої питної, молоток, купку тряпочок всяких, декілька хомутів пластикових, ізолента, двосторонній скотч, WD-40. Може ще шо забув.

Це все, крім чемоданчика, ховається в нішу до запаски і багажник майже пустий. Ще хочу придбати лопатку, теж інколи тре.

о! дякую! :smile-zachot:

П.С. ще ніж потрібен, сірники)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

П.С. ще ніж потрібен, сірники)

Це в мене лежить в бардачку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну якщо вже сірники віднесли до інструменту, то порився в бардачку/багажнику і нарив:

-Ніж

-Сірники

-Запальничка

-Туалетний папір (ще ніхто не називав, а він ой який важливий)

-Зубочистки

-Ручка

-Блокнот

-Аптечка

-Автомобільна подушка

-Вєтош

-Запаска

-Домкрат

-Балонний ключ (2 шт)

-Викрутка

-Плоскогубці

-Трос

-Щітки-шкрябалки від снігу/інею (лежать ще з зими, 3шт.)

-Масло (залишок після заміни)

-Гумова палиця (з якогось трактора, січенням 2*2 см, з насічками на одному кінці, щоб не вислизувала з руки)

-Авто-салфетки

-ПДР

-Вогнегасник (поки що 1-літровий)

-Запобіжники (треба був 1, а продавались набором)

-Засіб для миття вікон

-Знак аварійної зупинки

-Саперна лопатка

-Освячений хрестик (подарунок тещі)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто де тримає вогнегасник?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто де тримає вогнегасник?

Балтається в багажнику

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все залежить від авто(всі авто в доглянутому стані та не ветерани):

1. АЗЛК/ІЖ

КПП, наконечники,опори,...

Звісно повний набір інструменту+домкрат+запаска.

2.ВАЗ - тяги, опори, сальники,....

Звісно повний набір інструменту+домкрат+запаска.

3. MB,VW,AUDI,Jaguar,AM,...-запасне колесо(докатка), домкрат, телефон, парасолька.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть, мають значення і твої знання будови авто. Якщо я в ремонті авто - 0, то з інструменту вожу з собою лише домкрат і ключ щоб відкрутити/прикрутити колесо, якщо проб'ю. Той чемодан з інструментами мені мозгів не добавить.

НА дорозі, як показує практика, мотор, коробку, трансмісію ти ремонтувати не будеш. Тому в машині повинно бути:

Для вльоту з колесом: Домкрат, ключ до колес, молоток.

Для вльоту в болото, поломкою з трансмісією, мотором, тощо: шнурок. При чому шнурок повинен бути надежний (в три рази міцніший чим вага твого авто).

Для вльоту з кібениматикой і електронікой: Набір запобіжників, викрутка-перевертиш, клеми для прикурювання.

І ОБОВ"ЯЗКОВО: ЗАРЯЖЕНИЙ ГРОШИМА ТА ЕНЕРГІЄЮ МОБІЛЬНИК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для вльоту в болото, поломкою з трансмісією, мотором, тощо: шнурок. При чому шнурок повинен бути надежний (в три рази міцніший чим вага твого авто).

Ну і "Кіровця" було б непогано теж - тягнути ж не руками з болота)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як було написано вище - все залежить від автомобіля і від маршрутуsmile.gif

я в своїй старенькій іномарці завжди маю з собою:

запаска,

домкрат,

колесний ключ,

аптечка,

трос буксирувальний,

аварійний знак,

запасні лампочки,

запобіжники,

молоток,

плоскогубці,

кілька ключів від 8 до19мм,

фонарик,

запальничка,

гальмівна рідина,

ізолента,

ВД-40,

насос,

зарядка до телефона,

....

майже все крім запаски займає менше 3% багажного відділення tongue.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І незабудь якусь одежу, яку зіпсувати нешкода, при ремонті.

Також вожу АБРО (герметик) і планую докупити холодну "сварку"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкраща запчастина - велосипед в багажнику :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...