Перейти до змісту

Допоможіть обрати школу дитині...

ethereal

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

чи не краще розділяти класи за статками батьків?!

Це нереально і нічого не дасть. Сама знаю кілька випадків, що сім"я досить бідна, але дитині купуються елітні шмотки і телефони. Та "елітні" кишенькові гроші. А буває і навпаки. Тому тут справа не в доходах, а в головах батьків. А тут, як відомо, наука безсила :smile3:

Крім того, життя - штука непередбачувана. Сьогодні ти здатен оплатити усю "елітність", до школи підвозитиме власний водій, завтра можеш ходити пішки; чи сьогодні на "Жигулях", завтра життя дозволить значно більше. Це позначиться і на дитині, але ж це не значить, що треба переводитись в інший клас-школу...тому поділ за статками батьків відносний і некоректний по відношенню до діток.

• Відповідей 88
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Вчився в 19 школі, різниці між однолітками з 21 і 1 не бачив ніякої

як на мене головне - це щоб в класі не було бидла й дуже мажорних

коли приблизно всі рівні то рівень знань в класі буде дуже великий, так як в школі діє принцип стада

Опубліковано

й да ще мені знайомий обгрунтовував вибір 1 школи тим, що там вчаться більш заможніші й це після закінчення допоможе дитині...

але по свому прикладу бачу що я спілкуюсь з школи тільки з 2 людьми) всі друзі інші з університету

• 5 місяців потому...
Опубліковано

гімназії, ліцеї і т.д. від простих шкіл відрізняються лише кращою матеріальною базою....

щодо рівня викладання вчителів - то він скрізь один і той же...

у, мабуть, 99% вчителів однакова базова підготовка - наш ВНУ, курси підвищення кваліфікації ті ж, вимоги ті ж....

ніхто не проходить якихось спеціальних "тренінгів" з методики викладання

як і в гімназіях так і і простих школах є вчителі "від Бога" є "середнячки" і "не дуже середнячки"

але це глибоко моє ІМХО

до речі, в 18 гімназії викладає моя однокурсниця і от що я вам, люди, скажу - вона на держекзамені робила помилки рівня 1 курсу... ми в холоді всі були

і нічого закінчила з червоним дипломом і викладає в гімназії

хоча єдиним вийнятком колись був ліцей на Вишкові

"сарафанне радіо" казало, що навчання в 9-11 класах в ліцеї майже гарантувало вступ до ВУЗу

Опубліковано

Главное какие учителя, сам учился в школе, если учитель знает и любит свой предмет, то интересно его слушать и вообще ходить и учиться в школу. А если видишь сразу что учитель туповат, и не может ничего научить, так не хочется вообще ходить на его уроки.

И как не странно помнятся те учителя, которые требовательны были, постоянно спрашивали, требовали. И те, кто любил свой предмет, а остальных даже и не вспомню сейчас вообще.

А сейчас учителем чтобы тебя взали в школу, нужно идти на поклон в "Миськно", вот там то врятли вы пройдете, потому как существует всеми известная система: "брат, сват, Петя, Вася, Коля"... Знакомые говорили что чтобы устроиться в школу учителем нужно еще и "прокашлять" нормально денег, а у кого они есть?

Куда отдавать, главное чтобы было удобно ученику добираться к школе самому, и чтобы друзья жили в том же районе.

Думаете если школа типа платная то там лучше учат? Там просто умеют вам "рассказывать" на деньги.

А девушка которая предложила разделять классы по достатку родителей, правильно решила :) Класс где папа ездит на Мерседесе, класс где папа ездит на Жигулях, и класс где вообще пешком ходят. Только потом не удивляйтесь почему растет ненависть к более зажиточным, потому что ихние засаленные и самодовольные морды (не говорю про всех) отпечатуются на их отпрысках (не говорю про всех). И это уже воспитание новой касты :) рассы, мол нам вседозволено, а ты быдло рули в свой класс и не отсвечивай :)

Опубліковано

ну якщо розділяти дітей по достатку - то тоді треба робити приватні, платні школи

от, н-д, в Києві є школа де всі предмети ведуться англійською, навіть точні науки..

вчителі - "нейтів спікез", тобто носії мови..

а робити різницю в простій школі чи в гімназії (тобто в державному закладі) - категорично вважаю, що це не правильно

Опубліковано

гімназії, ліцеї і т.д. від простих шкіл відрізняються лише кращою матеріальною базою....

Результати на ЗНО, олімпіадах, в творчих конкурсах і т.д. кращі в учнів гімазій і ліцеїв.

Опубліковано

Результати на ЗНО, олімпіадах, в творчих конкурсах і т.д. кращі в учнів гімазій і ліцеїв.

Чим доказати?

Опубліковано

навіть, якщо це так (я не знаю статистики), то справа в тому, що в гімназію відбирають кращих дітей

тобто вчитель працює з кращим матеріалом (соррі за порівняння :blush: )

відправте вчителя з гімназії в просту школу і результати будуть як і в простій школі - і навпаки

Опубліковано

Чим доказати?

Творча обдарованість

За результатами участі в олімпіадах, конкурсах, предметних турнірах гімназія №21 імені Михайла Кравчука у 2009-2010 н. р. визнана закладом року Волинської області.

Із вересня 2010 року за результатами виступів на інтелектуальних змаганнях:

стипендію Президента України отримують 6 учнів ЗНЗ, з них – 4 із гімназії №21 імені М.Кравчука, 2 випускники 2010 року із НВК №26 та гімназії №4 імені М. Левицького,

стипендію Кабінету Міністрів України - 1 учениця НВК «Гімназія №14».

У 2010 році в міських предметних олімпіадах (згідно угоди) взяли участь 12 студентів Волинського державного коледжу технології та бізнесу ВНУ (ІІІ м. - 1).

Усього в міських предметних олімпіадах взяли участь 1535 учнів, серед яких визначено 573 переможці (37,33%), а саме:

83 учні – здобули І місце,

132 учні – ІІ місце,

328 учнів – ІІІ місце.

Зокрема, з числа переможців навчаються:

у гімназіях – 252 учні (213 в минулому році),

у НВК № 9,10, 26, 22, 24, інтернат – 136 учнів (124 в минулому році),

у СЗОШ №№1,5 – 42 учні (28 в минулому році).

Найкращих результатів досягли вихованці навчальних закладів:

СЗОШ № 1 - І м. – 5, ІІ м. – 8, ІІІ м.- 15,

гімназія № 4 ім. М. Левицького - І м.. – 7, ІІ м. – 10, ІІІ м.- 34,

НВК № 9 - І м. – 9, ІІ м. – 21, ІІІ м.- 24,

гімназія №14 - І м.. – 14, ІІ м. – 16, ІІІ м.- 32,

гімназія №18 - І м.. – 7, ІІ м. – 19, ІІІ м.- 30,

гімназія №21 – І м.. – 26, ІІ м. – 27, ІІІ м.- 30,

НВК №26 - І м. – 7, ІІ м. – 10, ІІІ м.- 22.

(с)

Це так, на скору руку. Та і поступання у ВУЗи 100%

Опубліковано

Ось статистика по ЗНО. Найоб'єктивніша.

бо все діло в учнях

свого часу я працювала в школі і працювала з різними дітьми

в отриманні знань левову долю відіграє робота дитини

якщо діти вчаться (бо їм цікаво, бо батьки заставляють - без різниці) - все ок, робота - саме задоволення

якщо дитина сидить в класі, бо треба - то ви хоч гопки скачіть - до призового місця не дійдете

Опубліковано

Ось статистика по ЗНО. Найоб'єктивніша.

бо все діло в учнях

свого часу я працювала в школі і працювала з різними дітьми

в отриманні знань левову долю відіграє робота дитини

якщо діти вчаться (бо їм цікаво, бо батьки заставляють - без різниці) - все ок, робота - саме задоволення

якщо дитина сидить в класі, бо треба - то ви хоч гопки скачіть - до призового місця не дійдете

Я вважаю, це головна причина того, що "мажори" віддають своїх дітей в гімназії, ліцеї. Бо там вчаться...

Опубліковано

Ні. Бо "пантова школа" і все. Я повторюся. Якщо дитина має бути розумною, то буде розумною в будь-якій школі. Якщо "не дано" - то ніякий ліцей не виправить.

Єдине "але" - в гімназіях можна купити відношення до дитини і оцінки, грошима, статусом і т.д.

Опубліковано

Я вважаю, це головна причина того, що "мажори" віддають своїх дітей в гімназії, ліцеї. Бо там вчаться...

діти, які хочуть вчитись, будуть вчитись скрізь, навіть в простій сільській школі

просто в гімназії, відсоток таких дітей вищий, от, відповідно, і відсотки досягнень вищі...

Опубліковано

діти, які хочуть вчитись, будуть вчитись скрізь, навіть в простій сільській школі

просто в гімназії, відсоток таких дітей вищий, от, відповідно, і відсотки досягнень вищі...

І умови для навчання, як і для праці вчителям - кращі.

Опубліковано

Ні. Бо "пантова школа" і все. Я повторюся. Якщо дитина має бути розумною, то буде розумною в будь-якій школі. Якщо "не дано" - то ніякий ліцей не виправить.

Єдине "але" - в гімназіях можна купити відношення до дитини і оцінки, грошима, статусом і т.д.

Якщо "не дано", то в гімназію/ліцей не сенсу іти - тільки будуть тикати пальцем і сміятись. Більшість думають, що дискріманіція в основному залежить від фінансового стану, але в інтелектуальному плані набагато більше і гірше. Гарний середній бал атестата в простій школі отримати набагато легше/дешевше.

Опубліковано

І умови для навчання, як і для праці вчителям - кращі.

безумовно, але це не значить що вчитель в простій школі гірший, бо нижчий відсоток по олімпіадах та зно....

Опубліковано

А хто каже, що вчителі гірші? Їм психологічно важче працювати.

А от вимоги до них можуть різнитися.

В гімназіях вчителям оплачуються індивідуальні години для роботи з обдарованими дітьми, відповідно результативність його роботи вплине на кількість тих годин.

Опубліковано

Скажіть будь ласка, а що можете сказати стосовно 18 школи. Чогось у нас в дворі про 22 дуже багато негативу чую.

Опубліковано

Я про 9 більше чую негативу. Хоча й 22-га десь проскакувала. І 23-я.

Не скажу за них. За 10-у можу сказати. Була ЗОШ - стала ліцей.

Видно роботу нового директора. Спільними зусиллями багато чого зробили, чого не робилося за 20 із гаком (майже 30) років.

Буде видно.

Опубліковано

17 школа теж задніх не пасе (в ЗНО не потрапила не було випускного класу), сам вчився і дитину вожу з Шевченка на Щусєва

Опубліковано

Я про 9 більше чую негативу.

Zheny@, ти більше чуєш негативу про директора школи а не про саму школу. Школа хороша, директор поганий.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...