Перейти до змісту

ГПУ порушила кримінальну справу проти Л.Кучми


BACbOK

Рекомендовані повідомлення

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти Президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це УНН стало відомо з джерел, наближених до ГПУ.

Згідно з повідомленням джерела у Генеральній прокуратурі України, порушено кримінальну справу проти екс-президента Леоніда Кучми за підозрою в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Генеральна прокуратура видала розпорядження прикордонній службі України щодо заборони на виїзд Леоніда Кучми за кордон. Рішення про порушення цієї кримінальної справи прийняв перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Ну невже посадять?

З.І. Якась дуже протиречива новина: Генпрокуратура таки порушила справу проти Кучми? та У ГПУ кажуть, що не знають про справу проти Кучми... <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене два питання:

1. А що такого Кучма зробив ВФЯ, що той так з ним? (Чи ще досі не може забути 2004 р., що Кучма не заступився за нього, бідненького?)

2. Яка перспектива даної справи, тобто чи дійде вона до суду? (Так кто же его посадит - он же памятник!!!)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посадка дала б приріст рейтингу владі, але швидше за все це юридичні мутки, щоб повністю обілити Кучму, бо Пукача вже пора судити.

Ну і звичайно построїти Литвина,як співучасника, а то щось не знаходяться голоси за нові кодекси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

photo_23293.jpg

А якщо серйозно - то ж і до першого квітня здається ще цілих десять днів... Навряд чи його посадять, принаймі при цій владі. IMHO.

p.s. Як казав один знайомий: "Війна - фігня, головне - маневри".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посадка дала б приріст рейтингу владі, але швидше за все це юридичні мутки, щоб повністю обілити Кучму, бо Пукача вже пора судити.

Що там обілювати... До речі, відносно Кучми вже були винесені постанови про відмову в порушенні кримінальної справи (в рамках справи Гонгадзе). Якщо ж придумали щось нове, то все одне потім об'єднають зі "справою Гонгадзе" в одне провадження. Ну, це якщо справа "піде"...

Ну і звичайно построїти Литвина,як співучасника, а то щось не знаходяться голоси за нові кодекси.

Гадаю, що це одна з основних причин. (Рядом, рядом я сказал.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це дуже прикольна новина, якщо висить чиясь вина у напруженому суспільстві, то треба почати кримінальну справу і виправдати людину - класна тактика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗАСТУПНИКУ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНОМУ РАДНИКУ ЮСТИЦІЇ ІІІ КЛАСУ

КУЗЬМИНУ Р.Р

По кримінальній справі № 60-1241

К Л О П О Т А Н Н Я

в порядку ст. ст. 1, 3, 8, 19, 59, 62-63, 121 Конституції та ст.ст. 22, 44-45, 48, 142-143 КПК України

місто Київ 16 вересня 2010 року

У зв’язку з Вашою особистою участю в додатковому допиті обвинуваченого ПУКАЧА О.П. напередодні пред’явлення йому обвинувачення в кінцевій редакції, в тому числі і з питань причетності до скоєних ним злочинів інших осіб, вважаю за необхідне звернутися до Вас, як заступника Генерального прокурора України, з даним клопотанням.

Свою вину у вчинені інкримінованих йому злочинів ПУКАЧ О.П. визнає повністю, висловив і виявив щире каяття у скоєному та встав на шлях співпраці з органом досудового слідства.

При цьому, на додаткових допитах в якості обвинуваченого 27 і 30 липня, 6 серпня та 24 грудня 2009 року, а також під час неодноразового спілкування з захисником – адвокатом МУСІЄНКО О.Г., ПУКАЧ О.П. пояснив, що зазначені вище злочини він вчинив з хибно понятих інтересів служби та під примусом бувшого Міністра внутрішніх справ України КРАВЧЕНКО Ю.І., на якого, в свою чергу, чинили неабиякий тиск вищі посадові особи держави – Президент України КУЧМА Л.Д. та Глава його Адміністрації ЛИТВИН В.М.

Про це він знає зі слів покійного КРАВЧЕНКА та з уривків телефонних розмов останнього з Президентом України КУЧМОЮ Л.Д., які відбувалися в його присутності в службовому кабінеті МВС України.

Більш того, Міністр внутрішніх справ України КРАВЧЕНКО, на прохання ЛИТВИНА В.М., намагався примусити його незаконно здійснювати зовнішнє спостереження за майбутнім зятем останнього, який мешкав в одному будинку з Оленою ПРИТУЛОЮ – співробітницею Інтернет-видання «Українська правда» та коханкою Г. Гонгадзе. Але, він відмовився виконувати таке замовлення і переконав КРАВЧЕНКА в неможливості таких дій, оскільки в цей же час велось зовнішнє спостереження за покійним ГОНГАДЗЕ.

В бесіді з захисником, ПУКАЧ, на підставі відомих йому фактів про взаємовідносини ЛИТВИНА В.М. з Оленою ПРИТУЛОЮ, висловив адвокату МУСІЄНКО О.Г. своє переконання, що ЛИТВИН В.М. мав особисті неприязливі стосунки з журналістом Г.ГОНГАДЗЕ, як Глава Адміністрації Президента України надавав КУЧМІ Л.Д. інформацію про публікації «Української правди», щодо незаконних оборудок останнього і міг бути підбурювачем та організатором скоєного відносно журналіста злочина, замовниками якого явилися КРАВЧЕНКО Ю.І. та КУЧМА Л.Д.

До таких відомих йому обставин він відносить наступні:

- Олена Притула до роботи в «Українській правді», працювала в Адміністрації Президента України під керівництвом ЛИТВИНА В.М. і підтримувала з останнім інтимні стосунки;

- після початку співпраці в «Українській правді», Олена ПРИТУЛА стала підтримувати інтимні стосунки з Г. Гонгадзе, що і стало причиною неприязні до останнього збоку ЛИТВИНА В.М.;

- враховуючи відомі йому факти зловживання КУЧМИ Л.Д. спиртними напоями, а також те, що головним інформатором бувшого Президента України був Глава його Адміністрації, він вважає, що ЛИТВИН В.М., з мотивів особистої неприязні до Г. ГОНГАДЗЕ, став підбурювачем КУЧМИ Л.Д. до замовлення вбивства журналіста та організатором цього злочину.

Про це, на переконання обвинуваченого, крім записів, що містяться на записах плівок колишнього охоронця КУЧМИ Л.Д. майора МЕЛЬНІЧЕНКА, може свідчити наступне.

Після виконання ПУКАЧЕМ О.П. за допомогою своїх підлеглих злочинного наказу КРАВЧЕНКО Ю.І. і вбивства журналіста ГОНГАДЗЕ, бувший Глава Адміністрації Президента України ЛИТВИН В.М. відвідував кабінет Міністра внутрішніх справ, під час перебування там, крім КРАВЧЕНКО Ю.І., генералів МВС ФЕРЕ і ДЖИГИ, а також самого ПУКАЧА О.П., які розпивали там спиртні напої та знаходились у нетверезому стані.

При цьому, КРАВЧЕНКО Ю.І., представив ЛИТВИНУ всіх генералів, які знаходились у нього в кабінеті, а після виходу з кабінету ФЕРЕ і ДЖИГИ, особисто представив ЛИТВИНУ і його – генерала ПУКАЧА О.П., пояснивши, що саме цей генерал «вирішив» питання з журналістом ГОНГАДЗЕ. Крім того, КРАВЧЕНКО просив ЛИТВИНА доповісти Президенту України КУЧМІ Л.Д., що генерали МВС предані своєму Президентові і виконають любий наказ останнього.

На другий день після візиту ЛИТВИНА, Міністр внутрішніх справ викликав його і наказав пере заховати тіло журналіста, відчленивши від нього голову, в інших містах, з метою унеможливити його розшук та утаємничити скоєний злочин.

Виходячи з сукупності викладеного, він вважає, що саме ЛИТВИН порадив КРАВЧЕНКО організувати пере заховання тіла одним чоловіком, з метою унеможливити розкриття злочину, скоєного за злочинним наказом групи осіб – вищих посадових осіб держави.

Крім того, ПУКАЧ О.П. пояснив захисникові, що генерал МВС ДЖИГА достовірно знав про скоєний ним злочин, але, за наказом Міністра внутрішніх справ КРАВЧЕНКО, приховував цей злочин, створюючи йому алібі шляхом виступу на прес-конференціях в різних ЗМІ, на яких заявляв про те, що вже вбитого і похованого Г. ГОНГАДЗЕ, бачили в різних місцях, тощо.

Він же – генерал МВС ДЖИГА, вивозив його – ПУКАЧА, з Чернігівського СІЗО після звільнення, організовував йому баню, хвалив, що він нічого не розповів слідчим про вбивство ГОНГАДЗЕ, пояснюючи, що в іншому разі його – ПУКАЧА, вже не було б в живих.

Він же – генерал ДЖИГА, неодноразово привозив його ПУКАЧА, на таємні зустрічі з КРАВЧЕНКО, під час тривалого розслідування вбивства ГОНГАДЗЕ, вже після знайдення тіла останнього. Ці зустрічі відбувалися в ресторанах, спортзалах, тощо.

Таким чином, він вважає, що до скоєного ним – ПУКАЧЕМ О.П., злочину – вбивства журналіста ГОНГАДЗЕ, причетні в якості підбурювачів, замовників та співвиконавців (заздалегідь обіцяне приховування злочинця), КУЧМА Л.Д., ЛИТВИН В.М. і бувший генерал МВС України ДЖИГА.

Крім того, обвинувачений ПУКАЧ О.П. пояснив, що після отримання злочинного наказу від Міністра внутрішніх справ КРАВЧЕНКА, усвідомлюючи, що замовлення на вбивство журналіста Г.ГОНГАДЗЕ надійшло від вищих посадових осіб держави, враховуючи своє добросовісне відношення до служби та виконання наказів, знаходився у важкому психологічному стані, який, на його переконання, межує із станом афекту. При цьому, навіть після захоплення ГОНГАДЗЕ та транспортування його до місця вбивства, він не мав наміру виконувати злочинний наказ.

Крім того, він, за результатами зовнішнього спостереження, достовірно знав, що Г.ГОНГАДЗЕ – колишній громадянин Грузії і активний бойовик угрупування ГАМСАХУРДІЇ, який приймав участь в бойових діях проти росіян, осетин та інших кавказьких національностей, стоїть на службі в спецслужбах США, отримує через Олену ПРИТУЛУ таємну інформацію пов’язану з державною таємницею та продає її за кордон, отримує заробітну платню від співробітників посольства США. Сам ГОНГАДЗЕ під час пересування в автомобілі, підтвердив цю інформацію, намагався погрожувати йому і його підлеглим неприємностями, вів себе, до певного моменту, нагло та викликаючи.

Але, навіть з прибуттям на місце злочину, він намагався привести ГОНГАДЗЕ лише в непритомний стан, затягуючи ремінь на шиї останнього, але, несподівано для нього, луснув хрящ і останній блискавично помер. Лише після цього тіло потерпілого облили бензином та намагались спалити, після чого закопали.

Враховуючи сукупність викладеного та у суворій відповідністю з положеннями ст. 66 КК України, захист має законні підстави категорично стверджувати, що до обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченого, належить віднести наступні:

1) щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину;

2) скоєння злочину внаслідок збігу тяжких інших обставин;

3) вчинення злочину під впливом примусу, через службову та іншу залежність;

4) виконання спеціального завдання з попередження чи розкриття з розкриття злочинної діяльності.

Крім того, на допитах в якості обвинуваченого 07 та 08 вересня 2010 року ПУКАЧ О.П. свою вину у вчинені інкримінованих йому злочинів, зазначених в постанові про притягнення його в якості обвинуваченого по даній справі від 06 вересня 3010 року, визнав цілком, висловив і виявив щире каяття у скоєному та встав на шлях співпраці з органом досудового слідства.

На цих же допитах обвинувачений ПУКАЧ О.П. заперечив та уточнив деякі формальні обставини скоєння ним цих злочинів, заперечив наявність попередньої змови на умисне вбивство журналіста ГОНГАДЗЕ Г.Р. між ним та ПОПОВИЧЕМ, ПРОТАСОВИМ та КОСТЕНКОМ, а також стверджує, що затягуючи ремінь на шиї безпорадного ГОНГАДЗЕ, мав намір лише привести останнього у непритомний стан, щоб залишити в лісі наляканим. Але, при цьому він не розрахував силу натягування ременя, внаслідок чого металева пряжка ременя попала на кадик ГОНГАДЗЕ, внаслідок чого кадик лопнув і настала миттєва смерть потерпілого, що, на його думку, не суперечить визнанню ним цілком своєї вини у скоєному.

Якщо ці покази на очних ставках з ним підтвердять засуджені ПОПОВИЧ, ПРОТАСОВ та КОСТЕНКО, може виникнути питання про перекваліфікацію злочинниї дій обвинуваченого ПУКАЧА О.П., по епізоду умисного вбивства ГОНГАДЗЕ, з ст. 93 п.п. «и», «і» на ст. 94 КК України, а також про перегляд судових рішень по кримінальній справі відносно засуджених ПОПОВИЧА, ПРОТАСОВА та КОСТЕНКО, за ново виявленими обставинами.

В даному випадку може йтися про так званий ексцес виконавця, коли умисел інших співучасників не був направлений на скоєння вбивства.

При цьому, підстав для кваліфікації дій ПУКА, як не обережне вбивство немає, оскільки затягуючи ремінь на шиї ГОНГАДЗЕ він мусив передбачати настання смерті потерпілого.

В цьому випадку нема законних підстав і для кваліфікації дій ПУКАЧА, як вбивство на замовлення, оскільки прямого умислу на вбивство ГОНГАДЗЕ в нього не було.

Крім того, ПУКАЧ О.П. показав, що ці злочини він скоїв за наказом покійних Керівника апарата МВС України генерал-полковника міліції ФЕРЕ Є.В., Міністра внутрішніх справ України КРАВЧЕНКА Ю.Ф. та на замовлення Президента України КУЧМИ О.Д. та бувшого на той час Глави Адміністрації Президента України ЛИТВИНА В.М., тобто скоїв інкриміновані йому злочини під тиском найвищих посадових осіб держави та внаслідок залежного від них становища.

На підтвердження цих показів, ПУКАЧ О.П. пояснив також, що про скоєний ним 16 вересня 2000 року злочин - умисне вбивство журналіста ГОНГАДЗЕ Г.Р. на протязі 2000-2003 р.р. достовірно знали не тільки покіні КРАВЧЕНКО Ю.Ф, ФЕРЕ Є., але і Президент України КУЧМА Л.Д., бувший Глава його адміністрації ЛИТВИН В,М., бувший на той час Головою СБУ ДЕРКАЧ Л.В., через своїх підлеглих – полковника СБУ, прізвище якого він забув, помічника Голови СБУ по взаємодії з МВС , а також бувший Генеральний прокурор України ПОТЕБЕНЬКО М.О, який на вимогу та замовлення КУЧМИ Л.Д. та КРАВЧЕНКА Ю.Ф., умисно перешкоджав справжньому розслідуванню Кримінальних справ за фактом зникнення ГОНГАДЗЕ та виявлення обезголовленого трупа невідомого чоловіка в Таращанському лісі, порушених Генеральною прокуратурою України відповідно 19 вересня та 03 листопада 2000 року, унеможливлюючи перевірку працівниками Генеральної прокуратури працівниками ГПУ.

При цьому покійний МВС України КРАВЧЕНКО Ю.Ф. неодноразово казав йому, що він домовився з Президентом України КУЧМОЮ Л.Д. про те, що вказані кримінальні справи будуть розслідуватися формально, в МВС слідчі працювати не будуть і щоб він – ПУКАЧ, був спокійний та заспокоїв людей, причетних до вбивства ГОНГАДЗЕ.

ПУКАЧ О.П. показав також, що в 2003 році після призначення Генеральним прокурором України ПІСКУНА В.М., який почав реальне розслідування справи про вбивство ГОНГАДЗЕ, дав наказ підлеглим про виконання низки слідчих дій в МВС України та сприяв розкриттю злочину і дав санкцію на його – ПУКАЧА, арешт, КРАВЧЕНКО Ю.Ф. спочатку також заспокоював його і каза, що він звернеться до Президента України КУЧМИ Л.Л. і той поставить ПІСКУНА « на місце».

Але, Піскун витримав тиск збоку Президента України КУЧМИ Л.Д., арештував його – ПУКАЧА, проводив ефективні та результативні слідчі дії по справі, внаслідок чого у 2004 році був звільнений Президентом України КУЧМОЮ Л,Д. з посади Генерального прокурора України.

Після звільненн з посади ГПУ, ПІСКУН приймав участь в телепрограмі Савіка ШУСТЕРА «Свобода слова» за участь Л. Черновецького, який заявив в телеєфірі, що пишається ПІСКУНОМ С.М., який пішов проти системи і розкрив злочин про вбивство ГОНГАДЗЕ. На цій же передачі був присутній ПІСКУН В.М., який у відповідь на промову Черновецького запропонував ШУСТЕРУ провести чергову програму з його участю і обіцяв розповісти громадськості, хто і який тиск чинив на нього з метою унеможливлення розслідування справи про вбивство ГОНГАДЗЕ Г.Р.

На підставі сукупності вищевикладеного, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України та ст.ст. 22, 48, 142 КПК України, з метою всебічного, повного та неупередженого розслідування даної кримінальної справи, дослідження як тих доказів, що викривають обвинуваченого, так і тих, що його виправдовують, а також обставин, що пом’якшують його відповідальність, -

П Р О Ш У :

І. 1. Додатково, з моєю участю, допитати обвинуваченого ПУКАЧА Олексія Петровича з метою з’ясування і конкретизації викладених в описовій частині клопотання питань.

2. З цією ж метою додатково допитати в якості свідків по справі бувшого Президента України КУЧМУ Л.Д. та генерала МВС ДЖИГУ, а також допитати ЛИТВИНА В.М.

3. Допитати по справі Олену ПРИТУЛУ – редактора Інтернет-видання «Українська правда», з’ясувавши питання викладені в клопотанні.

4. Провести додаткові очні ставки між обвинуваченим ПУКАЧЕМ О.П. та переліченими вище особами для усунення можливих протиріч в їх показах.

5. Провести додаткову комплексну психолого-психіатричну експертизу обвинуваченому ПУКАЧУ О.П., надавши в розпорядження експертів додаткові матеріали, які будуть виявлені після виконання додаткових слідчих дій.

6. Провести додаткові очні ставки між обвинуваченим ПУКАЧЕМ О.П. та переліченими вище особами для усунення можливих протиріч в їх показах.

7. Провести додаткову комплексну психолого-психіатричну експертизу обвинуваченому ПУКАЧУ О.П., надавши в розпорядження експертів додаткові матеріали, які будуть виявлені після виконання додаткових слідчих дій

ІІ. Провести очні ставки між ПУКАЧЕМ О.П. і засудженими ПОПОВИЧЕМ, ПРОТАСОВИМ та КОСТЕНКО для усунення протиріч в їх показах та з’ясування важливих обставин справи, викладених в описовій частині клопотання.

1. Допитати по даній справі в якості свідків:

- ПОТЕБЕНЬКА О.М.,

- ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Л.М і журналіста Савіка ШУСТЕРА

- ПІСКУНА С.М., з питань, викладених в описовій частині клопотання.

2. При необхідності провести очні ставки між ними та ПУКАЧЕМ О.П., а також з КУЧМОЮ Л.Д. і ЛИТВИНИМ В.М.

3. Витребувати із ЗМІ відеозапис програми «Свобода слова» з участю Л. Черновецького і С.ПІСКУНА, а також всі інтерв’ю ПІСКУНА, пов’язані з його звільненням з посади Генерального прокурора України та виконати інші слідчі дії, в яких може виникнути необхідність.

Вважаю, що без виконання зазначених в прохальній частині клопотання слідчих дій, слідство по даній справі буде неповним і необ’єктивним.

http://www.kyivpost.ua/ukraine/news/nalivajchenko-na-meste-gibeli-gongadze-nashli-eshe-sem-tel.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для прикладу нашій владі та феміді:

</h1>

<h1>Екс-президент Ізраїлю сяде на сім років за згвалтування

1159258988.jpg Ізраїльський суд засудив до 7 років в`язниці колишнього президента країни Моше Кацава. Як повідомляє "Эхо Москвы", він визнаний винним в згвалтуваннях і сексуальних домаганнях. Крім того, Кацаву призначено 2 роки умовного покарання і великий штраф. Сам колишній президент свою провину не визнає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До таких відомих йому обставин він відносить наступні:- Олена Притула до роботи в «Українській правді», працювала в Адміністрації Президента України під керівництвом ЛИТВИНА В.М. і підтримувала з останнім інтимні стосунки;- після початку співпраці в «Українській правді», Олена ПРИТУЛА стала підтримувати інтимні стосунки з Г. Гонгадзе, що і стало причиною неприязні до останнього збоку ЛИТВИНА В.М.;

Так що, виходить все в банальному шерше ля фам?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ГЕНПРОКУРАТУРА ПІДТВЕРДИЛА СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ. Його підозрюють у вбивстві

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін підтвердив порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми.

"Підтверджую. У відношенні Кучми порушено кримінальну справу. Він підозрюється у причетності до незаконних дій та вбивства Гонгадзе і незаконних дій стосовно журналіста Подольського", - сказав Кузьмін на прес-конференції у вівторок.

"Дійсно, Кучмі обмежено виїзд за межі України", - додав він.

За словами Кузьміна, відповідна інформація доведена до керівництва Державної прикордонної служби.

"У ході розслідування основної справи про вбивство Гонгадзе виявляються всі особи, які мають стосунок до злочину. Зібрано достатньо даних, які свідчать про причетність Леоніда Кучми до злочинів відносно Гонгадзе і Подольського", - сказав він.

На питання, за якою статтею порушено справу стосовно Кучми, Кузьмін відповів:

"Перевищення влади, дача незаконного розпорядження керівництву МВС, яке призвело до вбивства журналіста".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кучмі хочуть визначити ,,перевищення повноважень,. замість ,,віддання злочинного наказу,,

Справжня ціль- Литвин.

Тепер ясно для чого він,,був потрібен Україні,.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мороз: є надія на завершення справи Гонгадзе

Зараз версій з цього приводу буде тьма.

на УП чотири версії ) + зі слів Мирослави Гонгадзе:

Вдова журналіста наголосила, що "якщо таку справу відкрито, значить, були досить вагомі докази щоб її відкрити, і зробити це в кінцевому підсумку великим блефом".

"Я думаю, що це дуже негативно позначиться не тільки на тих людях, які відкрили цю справу, але і на Україні в цілому. Тому, я думаю, що зараз потрібно діяти і підтверджувати докази і це зараз головний обов'язок прокуратури", - зазначила Гонгадзе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора по 5-му звучала ще одна цікава версія, що можлива ціль цього всього - відбілити Кучму. Тобто провести розслідування, визнати що він не винен, і раз і назавжди закрити це питання.

Будем наблюдати за розвитком подій :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Первый пошел. Генпрокуратура ждет Владимира Литвина?

...По логике развития событий, очевидно, что следующим объектом внимания следствия должен стать еще один высокопоставленный фигурант дела об убийстве Георгия Гонгадзе - Владимир Литвин.

По информации "Украинской правды", за минувшие полгода следственная группа достаточно укрепила доказательную базу для предъявления обвинения нынешнему спикеру. И, по всей видимости, показания Леонида Кучмы могут стать последним фрагментом фундамента нового уголовного дела.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Представим себе фантасмагорическую сцену: бывший президент Российской Федерации Владимир Владимирович Путин твердым шагом направляется в здание Генеральной прокуратуры и, подойдя к телекамерам, отчеканивает: только враги России могут думать, что я причастен к взрывам домов! Я, человек, стабилизировавший ситуацию в трудный час! Ясно, что это провокация известных спецслужб, пытающихся очернить нашу страну. Но я готов пройти через все круги ада, чтобы отмыть светлое имя России от грязи и накипи!

Владимир Владимирович скрывается в здании Генеральной прокуратуры - и тут журналисты видят машину недавно вернувшегося из Лондона бизнесмена Бориса Абрамовича Березовского. В руке у предпринимателя фотография Литвиненко, в глазах вечная олигархическая тоска. "Требую очной ставки!" - восклицает Борис Абрамович. И уже спокойнее поясняет: "Меня пригласили для очной ставки с гражданином Путиным. Он уже здесь?"

Через несколько минут машина бывшего национального лидера отъезжает от здания Генпрокуратуры. "Я здесь не для того, чтобы общаться с предателями и изменниками, спекулирующими на наших временных трудностях", - поясняет лидер, перед тем как закрыть стекло броневика. Журналисты уже собираются зачехлить свою технику, но тут перед ними появляется Борис Абрамович:

- Он убежал от меня! Убежал!

Плод больной фантазии?

http://vokintrop.livejournal.com/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мельниченко спочатку шантажував Кучму плівкавми, той пообіцяв майору 100 млн. дол. , але оскільки охоронець віддав лише плівки, а самого диктофона і до цієї пори нема-то Мельниченко отримав лише 2 млн.

Якщо згадати, куди Кучма полетів зразу після скандалу(Москва), то стає ясно де диктофон і хто це все замутив.

В 2001 Європа відвернулась від України і досі відноситься з великою передсторогою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ініціатором справи проти Кучми був (увага!!!) Кучма.

D@ve вже писав вище.

Прийдеш Вітєнька до влади. Ми рік почекаємо, шоб всьо було чьотко, а потім тихенько закриємо всі косяки перед общєствєнностю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко в суботу був у Москві.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За словами джерела, в суботу Мельниченко прилетів до Москви в аеропорт Домодєдово, де його зустріла машина та охорона.

Перед виїздом до Росії Мельниченко звернувся до голови СБУ Валерія Хорошковського з проханням закріпити за ним офіцера Служби безпеки при посольстві України в Москві.

Прес-серкертар СБУ марина Остапенко не спростувала та не підтвердила цю інформацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про те що взнати правду лише по повідомленням ЗМІ неможливо - відомо всім.

Але звертаючи увагу на малопомітні, другорядні деталі, починають вимальовуватись альтернативні версії подій. Ще на перших роках незалежності в массах побутували думки, що президентів України тримають на гачку російські спецслужби. Заводячи особові збірки компроматів.

Яким би поганим не був Кучма, але він не втягнув Україну в новий Союз як тоді ходили чутки, не продовжував строк базування флоту, не здав Росії газотранспортну систему. Ще "патріоту" Ющенку є чому повчитись в плані відстоювань українських інтересів.

І от в якийсь момент Кучма став дуже неугодним Москві, спец-служби почали готувати плани по заміні правителя. По тому як Янукович зараз стелить Україну під Росію можна припустити що заміною Кучмі, Москва обрала саме його. Думаю що хабар у вигляді цукерки на мавзолеї був не останнім аргументом профессора. ^_^

Але якими методами можна усунути Кучму? Найпростіше скористатись допомогою людей з самого ближчого оточення. А вже ближче як керівник особистої охорони президента не знайти. Почали "записувати" щоб зібрати свіжу порцію компромату, і на його основі діяти далі.

І от в якийсь момент Кучма невольно сам зробив подарунок, ляпнув про Гонгадзе. Лишається що? Замочити журналіста та оприлюднити запис, кращого сценарію нарошно не придумаєш.

Аргументом для такого сценарію може бути недавня стаття Піховшека "Убить журналиста"

В якій він стверджує:

Плану дискредитации Виктора Януковича не хватает завершающего штриха, некоей кульминационной точки, которая окончательно очертит его якобы «антидемократизм». А поскольку авторы плана используют один шаблон, не исключаю, что такой точкой может быть убийство журналиста. Так, как это провернули в отношении Георгия Гонгадзе.

Віри брехуняці Піховшеку в мене самого нема, але всеодно якийсь "осадочок" остався. Людина дуже довірена Кучмі, його придворний політолог, в принципі щось може знати.

З цієї точки зору зрозумілішою стає злість Януковича на Кучму часів помаранчевої революції. План був досконалим, вибори, Кучма уходить, приходить Янукович, пасьянс складується, фініта. Несклалось, Кучма не подавив майдан, купа шуму, купа комбінацій виявились марними.

Як на мене то цілком імовірний сценарій...

Додатковим штрихом до моєї версії стала недавня подія:

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко в суботу був у Москві.

Партія розігрується по-новому, до кого звернеться пішак Мельниченко за вказівками подальших кроків? Так до колишніх гросмейстерів...

Правда ще не докінця ясно мотив Януковича дістати цю справу зараз:

Версія 1 (банальна): поставити крапку на задавненій злості на Кучму, врешті-решт посадити, або в якості компенсації відтяпати в Пінчука троха матеріальних благ, яких в того з лихвою.

Версія 2 (цікавіша) Злості ніякої не лишилось, все давним-давно перетерли і утрясли. Є розуміння що другого терміну в Януковича може не бути, а вісяк на Даниличу ще лишиться. Прийдуть оголтілі опозиціонери і тягатимуть пенсіонера-президента. Тому справу почати зараз, і народ відволічеться від бідуючої економіки і остаточно цілковито поставиться крапка, щоб потім нікому не вдалося шукати правди.

таке імхо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можна припустити що заміною Кучмі, Москва обрала саме його.

Досить згадати, як у 2004 Путін ОФІЦІЙНО привітав Януковича з обранням президентом.Після того Путін зарікся поздоровляти президентів України раніше інших і затаїв злобу на Ющенка.

Наразі Януковичу треба приймати непопулярні кодекси і водночас свій рейтинг.

Голосів регіоналів у Раді не вистачає, тому справою Кучми пресують Литвина, щоб прийняв кодекси і заодно піарять себе,,От ніхто за 10 років не розкрив справу Гонгадзе, а ми за рік все зробили,,

Кучмі інкримінують перевищення службових повноважень, строк пояким минув осінню , справу закривають раз і назавжди.

Вся шайка залишається задоволенною, Литвин пролітає на виборах 2012,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...