Перейти до змісту

І треба ж було біді статись...

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вчора під вечір (8 березня), сиджу я за компютером, нікого не чіпаю, чекаю на футбол. Якраз налаштував шарінг, настрій чудовий...

І тут ні зтого ні зсього вискакує синій екран з лайкою на якийсь драйвер (уперше після перевстановлення Win7), комп'ютер перезагрузився, і при спробі завантажити вінду знов перезагрузився (тут душа відчула щось неладне), ну думаю фігня, треба щось робить...

І тут я згадав, що кулер на процесорі забитий пилом (на вихідних думав почистити, але в гості приїхав брат і було не до того), думаю треба глянути що з температурами, захожу в БІОС і від побаченого по спині пробігли мурахи разом мурашником, датчик показав температуру 112 градусів :ohmy:

Вимикаю швидко живлення і лізу дивитись що там з кулером таке, сказати що те що я побачив мене розстроїло, це нічого не сказати, в мене чуть не почалась істерика :(, провід із блока живлення попав у вентилятор і його заклинило, через що він зламався :(

Тут треба вставити лайливе слово в сторону Gigabyte, за те що не оснастили своє дітище захистом від перегріву, а тільки сигналізацією несправності кулера і перегрівом проца які по ідеї провинні були сповістити мене про халепу за допомогою спікера якого в мене в компі отродясь не було :(, повідомлення про несправність кулера навіть не виводиться на екран при загрузці комп'ютера :_17:

post-8493-0-84441900-1299696868_thumb.jp post-8493-0-29058500-1299697463_thumb.jp

По правді кажучи, провода і раніше попадали на вентилятор, але таких неприємностей ніколи не створювали. А навести порядок з дротами все руки не доходили :mdr:

Тут я почав згадувати кого ж я забув привітати зі святом, і почав вірити у те що відьми все-таки існують :)

Лірика лірикою, а до футбола залишалось 2,5 години, і виправляти ситуацію якось треба було...

Їхати в місто за новим кулером вже не було сенсу, оскільки знайти толкову СО у святковий вечір було практично не реально, дзвінкі друзям теж нічим не допомогли...

І тут в кучі мотлоху на очі потрапив старий 92мм вентилятор виковиряний з якогось БЖ

post-8493-0-85913100-1299697721_thumb.jp

Рішення прийшло митєво, там же був найдений кусочок мідного дроту яким за декілька хвилин цей карлсон був прикручений до радіатора замість поламаного вентилятора

post-8493-0-84289700-1299697917_thumb.jp post-8493-0-58421800-1299697935_thumb.jp

Ще декілька хвилин і СО була встановлена на місце

post-8493-0-83344700-1299698022_thumb.jp

Оскільки кулер був із БЖ, то не про які датчики обертів і роз'єми він не чув прийшлось викручуватись за допомогою сірників

post-8493-0-61273300-1299698122_thumb.jp

Тут же зразу ж і спікер знайшовся :)

В результаті комп запустився і я все ж таки подивився як Шахтар переміг Рому :)

Серйозних тестів не проводив, але при запущеному вінраровському тесті температура не піднімалась більше 55 градусів, надіюсь дотягну до зарплати і тоді куплю йому заміну.

п.с. а мораль так не можна упускати ніяких дрібниць в зборці ПК, інакше потім вони можуть вилізти неприємностями.

Опубліковано

Щоб машина працювала добре, час від часу до неї потрібно заглядати та не лінуватись, ІМХО

ЗІ добре те, що закінчується добре

ЗІІ а на вкладку кабелів потрібно, всього-навсього 20-30хв та декілька зажимів ну і звичайно ж бажання, буде бажання і час знайдеться :ok:

Опубліковано

Ну скоріше із рубрики "безвихідних ситуацій не буває", так як "всьо я починіл" сюди не підходить, зломався б він у якийсь інший день, я б просто пішов купив би інший, а так прийшлось викручуватись.

sergmaestro Те що за в комп потрібно час від часу заглядувати я згідний на 100% (при наявності прямих рук звичайно :)), так воно і робилось раніш коли комп активно використовувався...

І кабельки гарно були вкладені, колись... надо знайти свою металеву лінійку і вдарити себе по пальцях, мо знов все тоді до порядку приведу :)

Від 10 грн за набор в НЛ..... :rolleyes:

Так таке в наявності в мене є, просто руки не доходять зробить :blush: куплю новий кулер, зроблю кабельки по феншую :)

Опубліковано

Ти спробуй просто "полікувати" кулер, він я бачу в тебе "родовитий"

Пропоную просто розібрати 92 мм - вийняти крильчатку і спробувати помістити її в оригінальний.

Опубліковано

Там пасти не багато, просто на фото здається що надлишок.

А над ремонтом кулера я вже задумувався, є варіант склеїти старий, але ще поки не придумав як відцентрувати його.

Переставити крильчатку теж можна спробувати, але тут здається нічо не вийде, оскільки в поламаному підшипники а в тому що зараз прицепив втулка. Хоча можна спробувати сам вал переставити.

Опубліковано

А яка різниця підшипник чи втулка? Аби діаметери вала і магніта співпали!

Спробувати міняти треба вал з крильчаткою.

Опубліковано

Топік стартер але вже і тему назвав... я вже думав що когось током комп вбив...

відкрив тему а тут комп перегрівся :lol: :lol: :lol:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...