Перейти до змісту

Марія Матіос заявила про політичні переслідування

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Відома українська письменниця Марія Матіос, автор таких книг як «Солодка Даруся», «Нація», «Життя коротке» та інших, звернулася з відкритим листом до Генерального прокурора Віктора Пшонки.

Текст листа має у своєму розпорядженні «Дзеркало тижня». У листі письменниця заявляє про початок політичного переслідування після виходу її останніх книг.

Далі ТУТ

Опубліковано
працівники Шевченківського райвідділу внутрішніх справ м. Львова (відділ боротьби з організованою злочинністю) розшукували «громадянку Марію Матіос» у приміщенні львівського видавництва «Піраміда» з метою вилучення з продажу моєї книги «Вирвані сторінки з автобіографії», яка, до речі, визнана «Книгою року-2010»

йолки, середньовіччя не за горами! спалити їх, спалити! і взагалі де новий Емський указ? скільки вже можна друкувати літературу на "малоросском наречии"??

Відома українська письменниця Марія Матіос

кому відома? :rolleyes:

тим хто книжки українські читає, не напрягайся, якщо це тебе не стосується :)

Опубліковано

тим хто книжки українські читає, не напрягайся, якщо це тебе не стосується :)

тогда так и надо было писать: "відома у вузькому колі Горгулья письменниця ...далее по тексту..." :rolleyes:

Опубліковано

просто іди на уй. і не зупиняйся.

не по пути мне с вами, свидомые, продолжайте свой путь без меня... :rolleyes:

Опубліковано

тогда так и надо было писать: "відома у вузькому колі Горгулья письменниця ...далее по тексту..." :rolleyes:

у вузькому колі тих, хто крім орт дивиться інші телеканали і часом книжки до рук бере ;)

Опубліковано

"Свідомість", в даному випадку ні до чого.

Повір, як письменниця, вона залишить далеко позаду "відомих в широких колах" руССкоязЫчєскіх Донцових, Марініних і іже с німі.

Опубліковано

Відкрив таки лічіко, маладетс.

Опубліковано

вперше про неї чую. і що, мене теж в вороги, так?

на українській мові крім неї ніхто не пише і переслідувати більше нема кого? чи в неї такі вже провокативні твори?

захотіли б напакостити - зробили б то тихо і без шуму, зате ефективно і одразу.

Опубліковано
Не все iй з Гутковським рейдерством займатися за часiв кришування свого братика. Нехай тепер вона спробуe вiдстоювати себе, коли нема ким прикриватися!!!

Отличный комментарий, аж интересно стало, что же у нее за братец такой и каким рейдерством она занималась?

Опубліковано
ну от дізнався, прочитай, тоді думку складеш.

Марія Матіос "Солодка Даруся"

http://www.ukrcenter.com/Література/Марія-Матіос/24833-1/Солодка-Даруся

чому саме "Даруся"? тому що за неї Матіос отримала Шевченківську премію.

атмосферно, шкода що інколи збивають з настрою слова типу "шоу" 0_о.

твір більше про дівчину, ніж про знущання радянської влади.

твоя черга.

за який твір її "політично переслідують"?

Опубліковано

якщо ти прочитав її відкритий лист, то мав би зрозуміти, що вона й питає у "органів"- вам чєво? я на роботі, на Хрещатику, не ховаюсь. Що за ходіння навколо?

А взагалі на неї ветерани-депутати-комуністи написали в ГПУ, щоб вилучили її нову книгу з продажу "Вирвані сторінки завтобіографії". Вона там буцім шпиль на площі Перемоги в Києві порівняла з фалосом.

от класний пацан- мені крім заголовка впадляк далі читати, ви мені перекажіть...

Опубліковано

Вона там буцім шпиль на площі Перемоги в Києві порівняла з фалосом.

Женские глаза такие женские, вечно им фаллосы мерещатся.

Опубліковано

ніби керівник СБУ у Чернівецькій області. а от про рейдерство я нічого не чув

Певне, все таки Гутковський це генеральний директор видавництва «Піраміда», де було надруковано книжку «Вирвані сторінки з автобіографії» Матіос, через яку й розпочався весь цей сир-бір (нібито).

http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=88476

Опубліковано

та читав я її відкритий лист "..я вся такайа моднайа вот я тута беріть мене і зробіть з мене героя")))

от класний пацан- мені крім заголовка впадляк далі читати, ви мені перекажіть...

ну шо за люди, вже і посилання тицьнули - все одно лінується)))

читай, читай - за плечима носити не будеш.

Опубліковано

Вона в Піраміді уже 9 книг видала. Я теж думаю, що це той Гутковський. Але щось про рейдерство в неті, крім цього коменту, ніц немає. Певно, хтось з ненадрукованих авторів образився:)

Козьма, я читав і Солодку Дарусю, і Життя Коротке, і Майже ніколи не навпаки, і Націю, і Жіночий аркан в саду нетерпіння

Опубліковано

Отметим также, что 24 декабря 2010 г. ряд представителей интеллигенции Украины, в числе которых была М.Матиос, выступил в защиту лидера БЮТ-Батькивщина, экс-премьер-министра Украины Юлии Тимошенко. Соответствующее письмо подписали 32 представителя украинской интеллигенции. Подписанты требовали от Президента Украины Виктора Януковича "немедленно положить конец политическим репрессиям, избавиться депутатов-бандитов из своего окружения, обеспечить сохранение демократии, соблюдения законности и прав человека в стране".

http://www.rbc.ua/rus/top/show/mvd-osushchestvlyaet-rozysk-pisatelnitsy-m-matios-po-zayavleniyu-13012011113900

Опубліковано

Ни полный текст обращения, ни всех 32 фамилий найти не удалось. Даже на сайтах партии Родина и самой Юлии Тимошенко. Там присутствуют Тимошенко, еще раз Тимошенко и немножечко Турчинова и Ко. Похоже, в штабе Родины так и не поняли главной причины поражения своего лидера на президентских выборах и чистосердечно полагают, что известных интеллектуалов и в дальнейшем можно использовать как прикладное тряпку. Отсутствует обращение и на сайтах, позиционирующих себя выразителями настроений гражданского общества. Или и там так же относятся к интеллектуалам, как и в штабе Родины? Или главная причина здесь – традиционное украинское разгильдяйство?

Но как бы оно ни было, конечный результат одинаков.

И еще один штрих к портрету проблемы: кто из подписантов заявил, что до их обращения можно еще присоединиться, оно открыто для подписей. Но как можно присоединяться к тому, с полным текстом чего ты никак не можешь ознакомиться? Или дальше продолжается практика Того трижды проклятого каганцювання, когда узкие группки украинских интеллигентов занимались той или иной делом без контактов друг с другом и без выхода на широкое информационное пространство? Но ведь на дворе сейчас не XIX, а начало XXI века, – или я ошибаюсь?

http://ukrnovosti.ru/smi/kak-ya-iskal-polnyj-spisok-lyubimcev-kompartii-i-organov/

Опубліковано

"Марія Матіос заявила про політичні переслідування"

Я думаю, все прозаичнее - тетка зарабатывает Ґрин кард в Канаду

Опубліковано

"Марія Матіос заявила про політичні переслідування"

Я думаю, все прозаичнее - тетка зарабатывает Ґрин кард в Канаду

Ти вар"ят ?

При бажанні вона давно могла б там жити

Опубліковано

Лично общался с сабжем, то есть с Марией Матиос, та нормальная она тётка, конечно, со своими тараканами в голове, как и все пейсатели, но адекват присутствует..

Опубліковано

Ти вар"ят ?

Возможно и "варьят"...

Кстати, знаешь, кто точно знает, что он "не варьят"? Спроси у знакомого психиатра, при случае... :rolleyes:

я не поклонник партии регионов, но эта"бригада", для меня еще большее зло, мне хватило только одной фразы об оппонентах: "тому що я не вважаю їх людьми взагалі"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...