Перейти до змісту

Програмісти - небачений резерв для наповнення бюджету України

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Рєбята, держава величезний механізм і ми в ньому, якщо не шестерні, то хоча б гвинтики. І щоб цей механізм працював, треба щоб кожна деталь працювала, а не ставила ультиматуми. Спочатку зробіть свою роботу (сплатіть податки), а тоді вимагайте виконання роботи іншими учасниками процесу (відкриття кримінальних справ за розбазарювання держ. коштів). А то самі порушуєте закони, а хочете щоб інші цього не робили.

...

Я вперше радий, що голосував (в першому турі) за Тигипка.

...

п.с. платять всі: сапожніки, кравці, стоматологи, юристи, перукарі і т.д. Вони що не в таких умовах як іт-шники? Чи ви "ізбранниє"? Ким і для чого?

1. Відповім твоїми ж словами (з іншої гілки):

Партнерів можна обрати, а партнера-державу - ні. Та й держава - такий партнер, що перша намахати хоче, я б з таким партнером добровільно діла не мав...

воза на рельси - це не модернізація...

Це супергра в одні ворота. Умови і обіцянки я прийняв, але держава під час гри міняє правила, як зручно їй, а не мені. Податки завжди були визначальними у підприємництві - загналась держава всі пішли в тінь, ввели єдиний податок - надходження виросли в 6 разів, всі вишли з тіні.

2. Всі реформи а-ля Азаров і Тигіп Сергійко абсолютно не зачіпають тих, хто вже є "владєльцем заводов, газєт, параходов", а лише малий та середній бізнес. Щемити офшорників з міль"ярдними обігами ніхто й не збирається, натомість дірки латають за рахунок тих, хто: по-перше нічого не взявши в держави створив собі (і не тільки) робочі місця, забезпечив себе і сім"ю (в тому числі й учителів,членів родини,батьків-пенсіонерів, інвалідів), зрештою, сплачує різноманітні податки та збори; по-друге - став НЕЗАЛЕЖНИМ, і цим ду-у-уже не подобається нинішній владі, яка своїх апетитів зменшувати не збирається, але залізти в чужу кишеню - запросто - http://mignews.com.ua/ru/articles/46186.html

3. Хтось тут говорив, що ІТ-шники не хочуть платити податки? Хочуть і платять. Але все має бути в розумних межах (я маю на увазі ставки податку і ще дещо - наприклад умова мати більше як одного замовника. Навіщо? Багатьом вистачає працювати на ОДНОГО німецького дядю) і враховувати ПЕРСПЕКТИВУ. Індія і Росія, наприклад, програмьорам дає величезні пільги, Грузія ще деяким категоріям - народ просто звалить з країни.

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Рєбята, держава величезний механізм і ми в ньому, якщо не шестерні, то хоча б гвинтики. І щоб цей механізм працював, треба щоб кожна деталь працювала, а не ставила ультиматуми. Спочатку зробіть свою роботу (сплатіть податки), а тоді вимагайте виконання роботи іншими учасниками процесу (відкриття кримінальних справ за розбазарювання держ. коштів). А то самі порушуєте закони, а хочете щоб інші цього не робили.

...

Я вперше радий, що голосував (в першому турі) за Тигипка.

...

п.с. платять всі: сапожніки, кравці, стоматологи, юристи, перукарі і т.д. Вони що не в таких умовах як іт-шники? Чи ви "ізбранниє"? Ким і для чого?

1. Відповім твоїми ж словами (з іншої гілки):

Партнерів можна обрати, а партнера-державу - ні. Та й держава - такий партнер, що перша намахати хоче, я б з таким партнером добровільно діла не мав...

воза на рельси - це не модернізація...

Це супергра в одні ворота. Умови і обіцянки я прийняв, але держава під час гри міняє правила, як зручно їй, а не мені. Податки завжди були визначальними у підприємництві - загналась держава всі пішли в тінь, ввели єдиний податок - надходження виросли в 6 разів, всі вишли з тіні.

2. Всі реформи а-ля Азаров і Тигіп Сергійко абсолютно не зачіпають тих, хто вже є "владєльцем заводов, газєт, параходов", а лише малий та середній бізнес. Щемити офшорників з міль"ярдними обігами ніхто й не збирається, натомість дірки латають за рахунок тих, хто: по-перше нічого не взявши в держави створив собі (і не тільки) робочі місця, забезпечив себе і сім"ю (в тому числі й учителів,членів родини,батьків-пенсіонерів, інвалідів), зрештою, сплачує різноманітні податки та збори; по-друге - став НЕЗАЛЕЖНИМ, і цим ду-у-уже не подобається нинішній владі, яка своїх апетитів зменшувати не збирається, але залізти в чужу кишеню - запросто - http://mignews.com.ua/ru/articles/46186.html

3. Хтось тут говорив, що ІТ-шники не хочуть платити податки? Хочуть і платять. Але все має бути в розумних межах (я маю на увазі ставки податку і ще дещо - наприклад умова мати більше як одного замовника. Навіщо? Багатьом вистачає працювати на ОДНОГО німецького дядю) і враховувати ПЕРСПЕКТИВУ. Індія і Росія, наприклад, програмьорам дає величезні пільги, Грузія ще деяким категоріям - народ просто звалить з країни.

Радий, що маю таких шанувальників свого таланту, але давай будемо читати, а не тільки писати. Мою фразу "Умови і обіцянки я прийняв" читав? Я прийняв ці умови, плачу податки, але виходжу на майдан, бо вони непідйомні для мене - так це звучало в контексті розмови з Лючі. А що ми бачимо тут?

Не платитиму (порушуватиму закон), поки вони крадуть (також порушують закон)

З другим пунктом цілком згідний, тому стояв на майдані, а от третій прокоментую цитатами (як і ти)

[плачу] ще й страховку медичну оплачую коли туди їду :)

Во -во, як буде прозоро все ,куди ідуть наші податки, і на що, тоді і платити буду :P

звіздять, вони а не платять. Мій спіч не стосується тих, хто дійсно справно платить податки, так само як і не про них говорив Тигипко.

Опубліковано

то Volyniaka: це з тієї самої теми ;)

Я плачу податки, справно, але їх збільшують, замість обіцяних канікул.
Лючі, я повторюся, я податки плачу і буду платити, але якщо влада доведе до такого стану, що я не зможу буду вести бізнес, то я закрию бізнес і піду на біржу, шукати роботу на дядю. Кому від цього стане легше?

Відчуваєш різницю між їхньою позицією і моєю?

Опубліковано

значить правильно Тігіпко каже: доїти вас треба, причом насильно.

А себя он подоить не хочет, ска? :mdr:

Шото я не понял.

Ты говориш, что податки платить нада. Согласен.

Но в то же время говориш:

За таке я сам готовий "піднімати на вила".

Так в нашей благородной стране 80% налогов идут на "таке" ;) Почему же никого на вила не подняли?

З.Ы. Лично у меня позиция выехать с этого дурдома при первой же возможности.

Опубліковано

значить правильно Тігіпко каже: доїти вас треба, причом насильно.

А себя он подоить не хочет, ска? :mdr:

Шото я не понял.

Ты говориш, что податки платить нада. Согласен.

Но в то же время говориш:

За таке я сам готовий "піднімати на вила".

Коли ви, б***ь, читати навчитесь?

доречі про податки - наша вельми шановна служба зайнятості, принаймі обласне управління гуляє корпоративний Новий Рік у "Зеленому Гаю" - повністю все оплачено профспілками - і ви хочете що б ми оплачували на ось таке податки?

Я хочу, щоб податки платили всі, але не на "таке".

З.Ы. Лично у меня позиция выехать с этого дурдома при первой же возможности.

Шапка-двері, чемодан-вокзал

Опубліковано

nickel, я какбэ прочитал ;)

Шож ты часть моего поста в цитате то упостил? ;)

А именно:

Так в нашей благородной стране 80% налогов идут на "таке" ;) Почему же никого на вила не подняли?
Шапка-двері, чемодан-вокзал

Возможности пока нет, а так... Завтра был бы в аеропорту ;)

Опубліковано
Почему же никого на вила не подняли?

Возможности пока нет, а так... Завтра был бы

Єдності немає, тієї єдності, яка була під час попередніх помаранчевих виборів. А без єдності, нас, як розібраний віник, по одному поламають. Вила гарна зброя, якщо їх тисячі-мільйони, а інакше це сільськогосподарський інструмент, і перти з ним на танки/омоні т.д. - марна справа.

А от про "вокзал" подумай. Є бажання? Вперед.

Опубліковано

От nickel тут без мене воює... А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Опубліковано

Давайте підіб'ємо підсумки.

Нарахування на зарплату складають щось біля 36% (ще попобігати треба, щоб офіційно оформити на роботу, підприємці та бухгалтери мене зрозуміють).

Ще з усієї решти ми купуємо товари і послуги, в кожному з яких сидить 20% ПДВ. Ну дещо там експортерам перепадає, думаю не більше 5%, всеодно ми тих грошей не бачили і ніколи не побачимо.

Ітого, як не крути - більше 50% із заробленого ми віддаємо в державу. А що держава віддає нам? За ліки в лікарні - плати, за навчання - плати, за рішення суду при вашій-же правоті - плати, всі "радості життя" обкладені потрійним акцизом. За дороги доречі теж плати, тільки це стосується автомобілістів.

Ось тому кількість українців і зменшується постійно, і так буде допоки такі "дояри" будуть своїм хазяйським оком заглядати в наші кишені, на предмет - що-ж там ще залишилось?

Опубліковано

А от знаєте, Harddriver, чому більшовики прийшли до влади? Ото вони і проповідували гасла про те, що народ платить, а верхні класи на тому жирують. І в основному це була правда.

Але якщо розібратись - СРСР при всій своїй показній пропаганді соціальної рівності, створили суспільство бідних. А західноєвропейська цивілізація позиціювали себе, як суспільновідповідальне середовище. Тобто - багаті і бідні - це апріорі, але багаті мусять більше віддавати бідним і виживати мають і ті і ті.

До чого тут Україна? До радянських стандартів ми не можем і не хочем повертатись, а йти до європейських, то в наших силах. Не тільки в держави, а й в інших її членах.

Опубліковано

Мда. "Давайте візьмем, і поділим". Бидло повелось, і попало в стійло на 70 років. Це пісня взагаліто не про те. А якщо порівнювати західну і нашу систему - там завжди держава стояла на боці захисту приватної властності (читай - малих приватних власників). А великий капітал - доводилось при всій любові до грошей "щемити", бо опиняться там, де зараз Мороз. В СРСР жеш приватної власності не було апріорі, за виключенням там кроликів-свинок, яких держава і тоді намагалась порахувати і посадити за "нетрудові доходи".

Luchi - ви справді вважаєте що ваш любимий ...ідер веде нас у Європу? Да у них всіх совок, вибачте на обличчі написаний.

Опубліковано

Небыло бы революции 17 года в России, до сих пор, в той же Европе, кер бы так и начали "богатые делится с бедными"...

Опубліковано

Немає багатих і бідних, є більш удачливі достойні і менш. Іще є приватна власність, верховенство закону і виборче право, яке з скотів і рвачів повільно (там) робило людей.

Опубліковано
А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Ух, как все запущено то... Будем жить правидно братья и сестры и снизойдут к нам боги депутатские и министерские и одарят своей благодатью и милостю, аминь!

Опубліковано

То Arden (ти зрозумієш):

А я і роблю, в міру своїх можливостей. Хто читає Борду, той знає.

п.с. і перестань моргати - ;) , чи в тебе нєрвний тік?

Опубліковано
А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Ух, как все запущено то... Будем жить правидно братья и сестры и снизойдут к нам боги депутатские и министерские и одарят своей благодатью и милостю, аминь!

А чим ми гірше цивілізованих народів Європи і північно-американського континенту? В чому наша запущеність?

Опубліковано

Мда. "Давайте візьмем, і поділим". Бидло повелось, і попало в стійло на 70 років. Це пісня взагаліто не про те. А якщо порівнювати західну і нашу систему - там завжди держава стояла на боці захисту приватної властності (читай - малих приватних власників). А великий капітал - доводилось при всій любові до грошей "щемити", бо опиняться там, де зараз Мороз. В СРСР жеш приватної власності не було апріорі, за виключенням там кроликів-свинок, яких держава і тоді намагалась порахувати і посадити за "нетрудові доходи".

Luchi - ви справді вважаєте що ваш любимий ...ідер веде нас у Європу? Да у них всіх совок, вибачте на обличчі написаний.

"...у Вас другие любимые авторы есть"

Ви всерйоз бачите реальну силу, яка нас з болота витягне? То певно інопланетяни...

Опубліковано

nickel, та читав, знаю.

Але, в нашій країні таким людям як ти, я, наші сусіди, нажаль, нічого не змінити. І не треба казати, що всі так кажуть, а встати і піти щось доводити просто нема духу.

Я перший піду, якщо буду бачити якусь ціль і хоч примарний шанс того, що вона буде досягнута. А так... то все балачки...

А реакція на податки така, що люди вже просто замучились "виживати" і ловлять будь - який шанс принести копійчину до хати. А якщо платиш податки то віддачі від держави 0...

п.с. То привичка, не зважай ;)

А чим ми гірше цивілізованих народів Європи і північно-американського континенту? В чому наша запущеність?

Банально скажу, але "каждый народ имеет ту власть на которую заслуживает" ©

Європа, Америка - період загарбання капіталів проходив в них 100 - 200 років назад. В нас цей період зараз. І от зараз ми живем так, як і вони 100 - 200 років назад.

Опубліковано

Та ні Arden, цей період називається початковим накопиченням капіталу, який ніколи не проходив чесно. Нажаль.

Та історичний розвиток обманути не можна. Як не крути...

Опубліковано

Може і так.

Суть в тому, що зараз їхні магнати не переживають, що в один момент прийде дядя і забере в них все, так як власність у них вже не одне покоління.

Але проблема в тому, що в нас немає 100 років і шляхів вирішення цієї проблеми зараз просто нема.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...