Перейти до змісту

Знову ошуканство

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
По-перше, своє бажання отримати кошти на телефон і т.п. мотивують тим, що побоюються звинувачення у вимаганні!

Друге - небажання зустрічатись персонально - кажуть: підійде довірена людина (як правило називають якусь жіночку, типа Семенівна, Іванівна), як тільки кошти впадуть на рахунок - обумовлюєтьмя тим, що гаманець то вкарали, гроші забрали і викинули, а "я лише знайшов, хочу віддати. Вам же документи потрібні? А мене можуть звинуватити в крадіжці" і т.п.

Либо я слишком тупой, либо они вообще какие то накуренные.

Какие н*х «побоюються звинувачення у вимаганні» ? какие «можуть звинуватити в крадіжці»? это и 5 летнему ребёнку видно, что разводняк!

Смоделирую настоящий вариант: я нашел кошелёк с документами и некой суммой денег, (тему найденных денег пока не трогаем), хочу его вернуть владельцу, прочитал объявление о том, что кто то ищет этот кошелёк, и просить вернуть хотя б документы. Звоню по указанному номеру, говорю, что мол так и так, вот нашел то что вы ищете. Спрашиваю подробности, что б убедится, что это не подстава. Убеждаюсь. Назначаю встречу в многолюдных центральных местах, знакомлюсь, передаю документы, оговариваю сумму денег за вознаграждение (это уже сугубо индивидуальный вариант, зависит от характера, интеллекта, культуры поведения, и прочих человеческих характеристик контактёров) получаю деньги, или же оставляю себе ту сумму, или часть её, которая была в кошельке. Жму руку, и возвращаюсь домой, довольный, что сделал сегодня доброе дело. Всё. Финита *ля комедія.

Вариант 2 : что делать, если люди живут в разных городах, здесь уже всё на удачу идёт. Если, допустим Луцк – Ровно – можно и два часика дизельком прокатится тому, кому это надо. Если далеко, тогда порядочность и честность могут помочь. :rolleyes:

Переводы какие то, Семёновны, Степановны… ёпрст… :mdr:

P.S.Извините за много текста, и не посчитайте за флуд. :g05:

• Відповідей 96
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Те, що ти описав - нормальні дії людини. Спочатку все так і відбувається, але коли людина приходить за обумовлену зустріч, починається дІфІктів, мля... То "я не можу з роботи відпроситись", то підійде хтось інший, гроші йому не віддавай, перекажи на рахунок і т.п. Частина людей ведеться, що й потрібно лохотронщику.

Опубліковано
То "я не можу з роботи відпроситись", то підійде хтось інший, гроші йому не віддавай, перекажи на рахунок і т.п. Частина людей ведеться, що й потрібно лохотронщику.

таки да, на радость этим типам, некоторая часть населения и теряет свои деньжата.

Лично б я поступил так:не пришел он в нужное время и место, жду ещё не более 10 минут, ещё его нет? ну тогда:гуд-бай Америка... оооо.. Где я не был никогда, Прощай навсегда, Возьми банджо Сыграй мне на прощанье...

Разворачиваюсь, и иду по своим делам, надеясь, что всё таки, когда нибудь найду потерянную мною вещь и без всяких переводов денег.Или же смирюсь с утратой, и ругая себя за разгильдяйство, пойду в паспортный стол изготавливать новые документы или пойду в магазин покупать телефон, часы,портмоне,зонтик,перчатки (нужное подчеркнуть)

Такова селяви, как говорят у Них... :unsure:

Опубліковано

Какие н*х «побоюються звинувачення у вимаганні» ? какие «можуть звинуватити в крадіжці»? это и 5 летнему ребёнку видно, что разводняк!

Смоделирую настоящий вариант: я нашел кошелёк с документами и некой суммой денег, (тему найденных денег пока не трогаем), хочу его вернуть владельцу, прочитал объявление о том, что кто то ищет этот кошелёк, и просить вернуть хотя б документы. Звоню по указанному номеру, говорю, что мол так и так, вот нашел то что вы ищете. Спрашиваю подробности, что б убедится, что это не подстава. Убеждаюсь. Назначаю встречу в многолюдных центральных местах, знакомлюсь, передаю документы, оговариваю сумму денег за вознаграждение (это уже сугубо индивидуальный вариант, зависит от характера, интеллекта, культуры поведения, и прочих человеческих характеристик контактёров) получаю деньги, или же оставляю себе ту сумму, или часть её, которая была в кошельке. Жму руку, и возвращаюсь домой, довольный, что сделал сегодня доброе дело. Всё. Финита *ля комедія.

А давай помоделюємо ще: приходиш ти віддати знайдений гаманець, а тебе беруть "под белы рученьки" друзі в погонах, бо той хто загубив, написав заяву про крадіжку і прийшов з мєнтами щоб наказати злодія і вимагача - мало того що вкрав, так ще й гроші за доки вимагає.

А можуть бути люди не в погонах, але теж міцної статури. І скажуть що крім паспорта там було 3 000$ і ти їх мусиш повернути до завтра.

Це не моделювання - це історії з життя. Я б двічі подумав би перед тим як іти на таку зустріч.

Опубліковано

Вариант 2 : что делать, если люди живут в разных городах, здесь уже всё на удачу идёт. Если, допустим Луцк – Ровно – можно и два часика дизельком прокатится тому, кому это надо. Если далеко, тогда порядочность и честность могут помочь. :rolleyes:

Переводы какие то, Семёновны, Степановны… ёпрст… :mdr:

P.S.Извините за много текста, и не посчитайте за флуд. :g05:

Описаны действия нормального человека...

Правда может быть и так:

Ещё с юношества учили, не поднимать того, что лежит на земле (кошелёк, барсетка и т.п.). Был случай с моим знакомым, поднял, а тут через 10 метров, дядьки скрутили и в опорку… предъява – украл… мол вот и заявление от потерпевшего… а дальше, лучше…

Так что с одной стороны благородно отдать потерянную вещь, но и немного опасно…

Опубліковано
Так что с одной стороны благородно отдать потерянную вещь, но и немного опасно…

Вот именно! согласен полностью.

Но я смоделировал только одну, позитивную сторону этого вопроса.Естественно, что есть другая сторона медали.Здесь всё зависит от конкретной ситуации.

И ещё.Не есть большим секретом то, что именно с целью найти ту или иную действительно украденную вещь, и размещаются объявления в различных газетах.

Скажем, например: Куплю телефон Nokia 8800 Gold Arte., и ждёмс предложения продажи.Вычисляем, встречаемся,осматриваем товар, и если то что надо, тогда и "под белы рученьки".

Опубліковано
І скажуть що крім паспорта там було 3 000$ і ти їх мусиш повернути до завтра.

Такое практикуется, как правило в стиле флеш-моб. То есть на рынках, вокзалах, других злачных местах.Когда идёт человек, у него из кармана выпадает кошелёк, следующий за ним добропорядочный гражданин подымает его, и говорит :Вы потеряли кошелёк" и дальше начинается комедия и театр одного или нескольких актёров.

Кто то помнит начало и средину 90-х годов ? все эти мгновенные лотереи, кто больше денег даст, тот и купил.Или же тараканьи бега на экранах электронных детских игр (стрелялки в перископ по кораблям, бегущие звери) вот тогда был пик творчества,

Опубліковано

Немного офф-топ, извините.

Помню, произошел как-то случай со мной на Варшавском рынке, много лет назад уже. Зима, я в дубленке. В кармане дубленки (ну не идиот?) водительские права, техпаспорт и денег гривен 200 по-моему было. В руках пакет.

Хожу себе по рынку, в какой-то момент пытаюсь расплатиться и вдруг понимаю, что деньги из кармана исчезли... Потом с еще большей тоской вижу, что документы на машину тоже испарились. Еше через несколько минут зачем-то лезу в пакет и - о чудо! - нахожу там бумажник с правами и техпаспортом. Тот, кто залез ко мне в карман вытащил все, но взял только деньги. А документы подбросил обратно в пакет (риск быть обнаруженным небольшой, он все-таки присутствует). Ну как после этого не верить в "честных" воров? :)

Опубліковано

нда... почитала, пригадався і зі мною випадок.

Колись, ще як була малою і чула по телевізору оголошення про прохання повернути за винагороду втрачені документи, тоді я завжди думала, - от комусь повезе якщо він згубить, а я знайду. Повезе, тому що я нічого не буду вимагати взамін, а просто віддам і людина буде щаслива. Ну і тут через стільки часу, минулого (позаминулого) літа так і сталось. Знайшла чоловічу сумочку серед білого дня (ясно було, що сумку або викинули з вікна авто, або хтось викинув на середину дороги, аварії не було), в ній два укр.паспорти, документи на землю, документи дарування, пластикові картки, флешносії, гроші, зв'язка ключів і візитки. Першим ділом подзвонила знайомому з проханням допомогти повернути господарю. Взяла з візитки номер мобільного, номер не відповідав, тоді за пропискою дізналась домашній, ну і тоді вже дружину господаря заспокоїла, щоб люди не переживали і т.д. Зустрілись на наступний день з самого ранку, знайомий переконався, що до мене претензій не мають, що все на місці, всі задоволені. На гроші я не розраховувала, господар дістав всі, що там були, а це 200 грн даючи мені сказав, що це мої і я їх заслужила/заробила. Чесно, в той момент я подумала, що заслужила я більше і не думала скільки я матиму за цей вчинок, краще б цукерок і кедрових горішок :smile3: але після погляду знайомого типу "не видєлуйся" я взяла гроші і купила на них фрукти для знайомого, який відклав поїздку на годину через цю зустріч. Правда візитками обмінялись, ну я ще особисто не зверталась, а все може бути.

п.с. поки писала, згадала як я знайшла в Карпатах мобільний Di, знайшла і думаю треба дати Діфото завдання, щоб господаря знайшов (організаторам не довірилась) ех... пива тре було вимагати чи що ^_^

Опубліковано

Теж згадав випадок. Ідемо з дружиною по переходу метро у Києві. Дружина каже: "Дивись, гаманець." Лежить гаманець на асфальті, досить грубий. Поруч стояла жіночка років 35-40 р. Я тій жіночці кажу: "То не Ваш гаманець лежить?" Вона аж зойкнула : "Мій." Але її вираз обличчя говорив про інше - ліпше я того гаманця підняв би.

В таких випадках ніколи не піднімаю та, відповідно, не беру до рук речі, які лежать на землі. Дійсно, без лоха - жизнь плоха.

Опубліковано
В таких випадках ніколи не піднімаю та, відповідно, не беру до рук речі, які лежать на землі.

а в таком случае? вечер, пустынная улица,просматривается на много метров во все стороны, горят фонари, и вот в свете этих фонарей ты видишь на земле одиноко лежащий лопатник, судя по всему не пустой, ты просто небрежно посмотришь на него и пойдёшь дальше? :rolleyes:

Опубліковано
В таких випадках ніколи не піднімаю та, відповідно, не беру до рук речі, які лежать на землі.

а в таком случае? вечер, пустынная улица,просматривается на много метров во все стороны, горят фонари, и вот в свете этих фонарей ты видишь на земле одиноко лежащий лопатник, судя по всему не пустой, ты просто небрежно посмотришь на него и пойдёшь дальше? :rolleyes:

... и тут, внезапно, из-за кустов "разводила": "Ты чё, чужое добро руками трогаешь? А?"

А якщо серйозно - то ні, не підніму. Чому? Читай вище.

Опубліковано

А давай помоделюємо ще: приходиш ти віддати знайдений гаманець, а тебе беруть "под белы рученьки" друзі в погонах, бо той хто загубив, написав заяву про крадіжку і прийшов з мєнтами щоб наказати злодія і вимагача - мало того що вкрав, так ще й гроші за доки вимагає.

А можуть бути люди не в погонах, але теж міцної статури. І скажуть що крім паспорта там було 3 000$ і ти їх мусиш повернути до завтра.

Це не моделювання - це історії з життя. Я б двічі подумав би перед тим як іти на таку зустріч.

Саме така історія зі мною і трапилася, лиш з мобільним телефоном. За який мені пообіцяв 300 гривень сам власник, хоча повертав я його абсолютно безкоштовно, до того ж витративши добрих 15 у.о. на дзвінки по всім номерам в телефоні, щоб знайти того власника. Закінчилось двогодинним траханням мозків в міськвідділі та якимось моїм щастям, бо відпустили. От і роби людям добро. Я вже на сходах оперу пообіцяв, що наступний знайдений мною тел буде перепроданий на з/ч.

П.С. (тодішньому власнику телефона) Юра, мля. Дай тобі Бог доброго здоров"я, успіхів та щастя...Курва ти ще та.

Опубліковано

Я то, в силу своєї зволочності, тепер робочий день починаю з того, що скидую з інету кільки гидотних СМС-ок на "вичислені" номери телефонів...

В кращому варіанті просто копі-паст щось корейською чи китайською мовою - типу :

朝鮮(ちょうせん)は、朝鮮半島および済州島など周囲の島嶼・海域を併せた地域を表す呼称。ユーラシア大陸の東端に位置し、北西に中華人民共和国、北東にロシア、南東に対馬海峡西水道(朝鮮海峡)を隔てて日本と隣接する。

Опубліковано

Я то, в силу своєї зволочності, тепер робочий день починаю з того, що скидую з інету кільки гидотних СМС-ок на "вичислені" номери телефонів...

В кращому варіанті просто копі-паст щось корейською чи китайською мовою - типу :

朝鮮(ちょうせん)は、朝鮮半島および済州島など周囲の島嶼・海域を併せた地域を表す呼称。ユーラシア大陸の東端に位置し、北西に中華人民共和国、北東にロシア、南東に対馬海峡西水道(朝鮮海峡)を隔てて日本と隣接する。

Тут щось про географію, ні?:)

Опубліковано

Тут щось про географію, ні?:)

Не виключено... :)

• 4 місяця потому...
Опубліковано
Корея (Chousen), позначення представляє собою сукупний області та прилеглих територій на острові Чеджудо і Кореї. Розташований на східній околиці Євразії, Китай на північно-заході, Росією на північному сході, південно-схід від Цусіми Уест-Уотер (Корейська протока), що розділяє прилеглих до Японії.

так сказав Переводчик Google

• 5 тижнів потому...
Опубліковано

Вчора трапились ці хлопці після розміщення об*яви на http://buroznahidok.blogspot.com/ зателефонували !

сьогодні після розміщення повідомлення на http://buroznahidok.blogspot.com/ за пів години воно пропало !

так що висновок один шахрай це і є хлопці з бюро знахідок

• 1 місяць потому...
Опубліковано

І я згадала випадок в Києві, розповідали друзі. Їхала в маршрутці компанія друзів, на кінцевій зупинці майже всі вже вийшли з маршрутки. Двоє з компанії ще не вийшли, побачили гаманець, почали питати пасажирів чий, одна жінка сказала "мій" і забрала, вийшла з маршрутки і зникла в підземному переході. Коли ці 2 хлопці наздогнали свою компанію, одна дівчина каже: "Хлопці, я гаманець загубила..."

Опубліковано

І я згадала випадок в Києві, розповідали друзі. Їхала в маршрутці компанія друзів, на кінцевій зупинці майже всі вже вийшли з маршрутки. Двоє з компанії ще не вийшли, побачили гаманець, почали питати пасажирів чий, одна жінка сказала "мій" і забрала, вийшла з маршрутки і зникла в підземному переході. Коли ці 2 хлопці наздогнали свою компанію, одна дівчина каже: "Хлопці, я гаманець загубила..."

а потiм такi люди (та що вкрала) дивуются: *Ой,а чому ж в мене рак,туберкульоз,снiд* або яка iнша болячка чи неприемностi фатального характеру i дивится на тебе *невинними* очима янгола

Опубліковано

а потiм такi люди (та що вкрала) дивуются: *Ой,а чому ж в мене рак,туберкульоз,снiд* або яка iнша болячка чи неприемностi фатального характеру

ви так гаварітє, кагбутта она шота плахоє сдєлала.

Опубліковано

ви так гаварітє, кагбутта она шота плахоє сдєлала.

Ди,такi пости треба красним видiляти, ато можна подумати,що ти так i думаеш :)

Опубліковано

лично я никогда за найденные вещи денег не брала :blink:

человек документы, или ключи важные потерял, перенервничал, обыскался, все волосы себе выдрать успел, а тут еще и деньги с него брать..

приезжали поближе к моему месту дислокации и отдавала

я дура принципиальная - на беде не зарабатываю

Опубліковано

Хто місцевий, мусите пам"ятати.

Не так вже й давно на Варшавці цифрові таракани бігали), лотереї підставні розігрували, авитутзагубили\дадавашеваше, ехх були часи :smile3:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...