Перейти до змісту

Проти Тимошенко порушена кримінальна справа

Smith

Рекомендовані повідомлення

ГПУ висунула обвинувачення проти Ю.Тимошенко за зловживання коштами від продажу квот за Кіотським протоколом

Генеральна прокуратура України (ГПУ) висунула обвинувачення проти лідера ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за зловживання коштами від продажу квот за Кіотським протоколом. Про це вона заявила сьогодні на виході з ГПУ, куди приходила на допит для дачі свідчень у справі, передає кореспондент РБК-Україна. "Щойно у слідчого я з'ясувала, що проти мене особисто порушено кримінальну справу, що нібито екологічні гроші були в кризу направлені на пенсію, що я зробила великий злочин, що заплатила людям пенсії... В Бюджетному кодексі чітко передбачено, що в бюджеті в першу чергу платяться захищені статті: пенсії і зарплати... У прокуратурі вважають, що я не мусила платити пенсії, а перераховувати гроші на екологію. Але я хочу засвідчити, що пенсії були заплачені не за рахунок екологічних грошей, а за рахунок єдиного казначейського рахунку", - наголосила Ю.Тимошенко

Оскільки сьогодні Ю.Тимошенко прийшла на допит без адвоката, то слідчий Генпрокуратури не взяв з неї підписку про невиїзд. "Без адвоката вони не мали права робити ніяких слідчих дій... вони хотіли пред'явити мені звинувачення, хотіли пред'явити підписку про невиїзд. Але без адвоката вони на це не мають права", - наголосила Ю.Тимошенко.

Вона додала, що наступного разу прийде до Генпрокуратури, куди її викликали за повісткою 20 грудня 2010 р. на 14:00, з адвокатом. "Я отримала повістку. Я буду в прокуратурі в понеділок о 14:00. Я прийду обов'язково з адвокатом", - наголосила Ю.Тимошенко.

РБК-Україна
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 65
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Довго думали... І нарешті знайшли до чого доіпатись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вірю, що її закриють. Просто створюють інструмент, щоб нею керувати/стримувати/шантажувати і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От була Тимошенко з Ющенком при владі, обіцяли-обіцяли, що бандити сидітимуть в тюрмах, а в результаті вийшло, що просто мололи язиками.

Тепер до влади прийшли "конкретні пацани", от ці і можуть "прищучити" трохи попередніх "кєровніків". Вон вже і Югу Луценка в оборот беруть, не тільки Юльку... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У прокуратурі вважають, що я не мусила платити пенсії, а перераховувати гроші на екологію. Але я хочу засвідчити, що пенсії були заплачені не за рахунок екологічних грошей, а за рахунок єдиного казначейського рахунку", - наголосила Ю.Тимошенко

1)"Частка викидів парникових газів країн, які приєдналися до протоколу, складає на даний момент 62 %. Проте, країни, що ратифікували протокол, не мають особливих стимулів його виконувати, допоки США (25 % світових викидів СО2) не ратифікували зазначений документ. Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004."

2)"Відповідно до Кіотського протоколу промислово розвинуті країни повинні скоротити свої сумарні викиди парникових газів у період 2008-2012 рр. не менш ніж на 5,2 % у порівнянні з рівнем 1990 р. Найбільш високі зобов'язання по зниженню викидів – на 8% взяли на себе країни Європейського Союзу. Україні досить не перевищити свої викиди рівня 1990 р."

3)"Україна розраховує продати Світовому банку в 2011 році весь обсяг державної квоти на викиди парникових газів - 460 млн вуглецевих одиниць...Банк почав переговори з українською стороною і має намір на початку 2011 року підписати угоду про продаж ОУК. Кінцевими покупцями українських вуглецевих квот, імовірно, стануть Данія, Іспанія та Італія."

в нас всьо зашибцА

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вірю, що її закриють. Просто створюють інструмент, щоб нею керувати/стримувати/шантажувати і т.д.

4 - рьох підлеглих закрили <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 - рьох підлеглих закрили <_<

посадити і закрити - різні речі, я мав на увазі - посадити, а закривають когось, щодня, як і відпускають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все може бути, хоча да, імовірність цього маленька.

Я думаю, це направлено на те, що б підпортити її імідж. І відвести розмови від ситуації з податковим кодексом і референдуму недовіри до влати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знищують опозицію ще задовго до виборів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво, на що ті кіотські гроші "канкрєтні пацани" потратять? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та її вже давно пора було посадити разом з “Любими друзями”, вони стільки намутили. Можливо в даному випадку це і політичне переслідування але за що сидіти їм є і якщо посадять їх це тільки на користь нам. Тому що коли прийде хтось інший то вже буде прецендент і посадить теперішніх можновладців, їх теж є за що. Головне щоб хтось першим наважився на це.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ГПУ обрала щодо Ю.Тимошенко запобіжний захід – підписку про невиїзд

Генеральна прокуратура України (ГПУ) обрала щодо лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко запобіжний захід - підписку про невиїзд. Про це вона заявила сьогодні після виходу з ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

РБК-Україна
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Душать, душать і ще раз душать потенційно можливих організаторіів майбутніх опозиційних супротивів.

Цікаво - полякають і відпустять чи справді закриють? Більш за все це може бути схоже на шантаж...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на одного ворюгу стане менше, то добре і не важливо чи в неї є сіськи і чи я голосував за неї на минулих виборах, бо це всеодно ворюга, яка обкрадала нас з вами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на одного ворюгу стане менше, то добре і не важливо чи в неї є сіськи і чи я голосував за неї на минулих виборах, бо це всеодно ворюга, яка обкрадала нас з вами.

Так то воно так. А якщо ворюгами "зроблять" всіх противників ПР? 

"Был бы человек, а статья найдется"  ------->  "Нет человека, нет проблемы" ----------> "Жить стало лучше жить стало веселее" -----------> ...

Так виходить?

p.s. Особисто ніколи не був фанатом ЮТ. І також не важливо, чи я голосував за неї на минулих виборах як за "меньше зло для країни".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Только что экс-премьер Юлия Тимошенко покинула Генеральную прокуратуру Украины, где ее допрашивали по делу о коррупции. Тимошенко не скрывала своего разочарования и гнева и продолжала говорить, что ее преследуют по политическим мотивам. По ее словам, теперь на допросы в Генпрокуратуру она должна будет являться каждый день.

«Мне разрешили только находиться по адресу, где я живу, а также ездить на допросы в Генеральную прокуратуру… Это сделано для того, чтобы я не смогла выехать в регионы и встретиться с людьми, которые меня поддерживают».

Напомним, в понедельник, 20 декабря, в отношении Юлии Тимошенко ГПУ возбудила уголовное дело с обвинением в нецелевом использовании средств, полученных Украиной по «Киотскому протоколу». При этом с Юлии Тимошенко взяли подписку о невыезде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо так, то хай і Януковича посадять, і Ющенка, і багато-багато інших чиновників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так то воно так. А якщо ворюгами "зроблять" всіх противників ПР?

"Был бы человек, а статья найдется" -------> "Нет человека, нет проблемы" ----------> "Жить стало лучше жить стало веселее" -----------> ...

Так виходить?

p.s. Особисто ніколи не був фанатом ЮТ. І також не важливо, чи я голосував за неї на минулих виборах як за "меньше зло для країни".

Хе хе, а ти вважаєш, що ворог ПР твій друг? biggrin.gif

Якщо так, то хай і Януковича посадять, і Ющенка, і багато-багато інших чиновників.

Вже заявку оформив. Чекаємо відповіді небесного сапорта. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідний. Але ж не треба забувати і про Міжгір'я. Треба бути тоді послідовним. І Януковича теж треба "посадити".

І тут

з Санею я згідний.

А то порушують справи винятково проти політичних опонентів. Нам показують їх (тих, проти кого порушують справи) і говорять: Дивіться якій/яка він/вона погані - вони крали.

А піпл головочками киває і "хаває" - нехай сидять, сволочі і гади.

А влада посміхається і собі потихеньку краде.

Якщо починати садити за розкрадання бюджетних коштів, то нехай почнуть з себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я могу пребывать только по адресу, где я живу», — сказала Тимошенко журналистам в среду, выйдя с допроса в следственном управлении генеральной прокуратуры.

По ее словам, она может пребывать только по одному адресу — по адресу своего проживания.

Тимошенко прописана в днепропетровской квартире, в которой реально не проживает. Она живет в доме под Киевом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А то порушують справи винятково проти політичних опонентів. Нам показують їх (тих, проти кого порушують справи) і говорять: Дивіться якій/яка він/вона погані - вони крали.

А піпл головочками киває і "хаває" - нехай сидять, сволочі і гади.

А влада посміхається і собі потихеньку краде.

Якщо починати садити за розкрадання бюджетних коштів, то нехай почнуть з себе.

Фраза "піпл хаває" опустила мене нижче плінтуса sad.gif

Мабуть правда, що самі ерудовані чекають месію, який всіх поганих/крадіїв/покидьків/педофілів пересажає ;)

Навіть якщо народ підніметься і почне стріляти, то "опозиція" (яка б вона не була) примажеться, що це їх заслуга tongue.gif

З.І. Особисто Вам, як юристу (якщо ніц не путаю), варто було б звернути увагу на факт прецеденту, що властьімущих теж можна покарати 0002.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хе хе, а ти вважаєш, що ворог ПР твій друг?

Ні не вважаю. Думаю що йде елементарна зачистка на перспективу - до виборів у Раду та інших можливих варіантів. Щоб в недалекому майбутньому в країні не залишилось взагалі ніякої потужної альтернативи існуючій владі. Поступово і планомірно готується підгрунтя для переходу в безмежне і безстрокове володіння країною, відбувається перехід (повернення) до тоталітаризму. І в зв'язку з цим, сумніваюсь в неупередженості та об'єктивності слідчих дій. При нашому теперішньому "закон як дишло, куди повернеш - туди й вийшло". Хоча, хто зараз з "властьимущих" взагалі звертає увагу на якісь закони, та й самі закони пишуться під себе та свої потреби.

Для прикладу ЮЩ. Тихо сидить на своїх віллах, сопе в дві дирочки і помовчує. І в результаті він - "чесна і порядна людина". І справ на нього здається не заводять. І не заведуть, якщо і надалі буде помовчувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...