Перейти до змісту

Всеукраїнський диктант національної єдності

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 74
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Моя сцилочка (пост №6 ) працювала ( в ФайрФоксі).

Диктант не складний.

Встиг, навіть, відправити поштою :) .

Вже ? Електронною ?

А де перевірити можна буде ?

Опубліковано

Моя сцилочка (пост №6 ) працювала ( в ФайрФоксі).

Диктант не складний.

Встиг, навіть, відправити поштою :) .

Вже ? Електронною ?

А де перевірити можна буде ?

З поштового відділення №5 :) (відправка пошти до 17-00)

Там умова лише звичайною поштою.

Опубліковано

Зашёл на почту, отправил письмо :)

Давно, наверное, в отделении не было одновременно столько людей, требующих поставить на конверте сегодняшний штемпель :)

Опубліковано

Таки-так. На 24 відділенні біля "Гостинця" повний аншлаг. І всі просять поставити сьогоднішній штемпель.

А тепер проситимемо філологів, хто писав диктант, викласти ідеальний варіант? )) Десь так після 20.00?

Опубліковано

Сама ідея написання, для перевірки самих себе, чудова. От тільки суті умов конкурсу не розумію. У тому ж ворді написати і перевірити правопис дуже швидко, та і з таким темпом диктування, можна було встигнути окремі слова у неті перевірити. Я, наприклад, встигала в асі відписуватися і дитину погодувати  :D

Пізнавальний в історичному плані диктант ;)

250px-Georg_Franz_Kolschitzky.JPG

Опубліковано

І я відправила поштою. У нас на роботі майже цілий наш відділ писав. Вклали потім все в один конверт і відправили. Було цікаво. Диктант останній раз писала ще в школі. Особливо помітно змінився почерк з того часу, і не в кращу сторону. Для себе зробила копію, щоб звірити. Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде.

Опубліковано

Сама ідея написання, для перевірки самих себе, чудова. От тільки суті умов конкурсу не розумію. У тому ж ворді написати і перевірити правопис дуже швидко, та і з таким темпом диктування, можна було встигнути окремі слова у неті перевірити. Я, наприклад, встигала в асі відписуватися і дитину погодувати  :D

Я також з двома малюками вдома і з чоловіком встигла по телефону порозмовляти.

А пунктуація? Це головне я думаю...

+1

Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде.

В них навіть сайт є???

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови і назвав його легким.

За словами Дмитра Табачника, диктант здався йому досить легким, але той, хто диктував, надиктував занадто швидко.

О ужас!!! Куди вже повільніше???

Опубліковано

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник написав диктант з української мови і назвав його легким.

Я почему-то тихо плакал после такого заголовка новости. А потом мне стало грустно :)

Диктант національної єдності, що присвячений Дню української мови та писемності, складався приблизно зі 100 слів і диктувався по Національному радіо.

Міністр і запрошені журналісти в його особистому кабінеті о 16:10 почали писати диктант з теми: "Юрій Кульчицький".

Після написання диктанту листки з ним були упаковані в конверт і відправлені поштою на адресу Національної радіокомпанії України.

За словами Дмитра Табачника, диктант здався йому досить легким, але той, хто диктував, надиктував занадто швидко.

Результати буде оголошено на початку грудня, а переможці конкурсу одержать грошові винагороди, радіоприймачі та книги.

Табачник пообіцяв, що якщо за результатами диктанту йому буде присуджена якась винагорода, він залишить її у фонді конкурсу, щоб на наступний рік призи були значнішими.

Разом з тим народний депутат від НУ-НС Леся Оробець написала у своєму аккаунті на Twitter, що ніхто із тих, хто писав диктант разом з нею, не написали без помилок. Хоча результат і високий.

Опубліковано
доречі... хіба не окремо пишеться? :rolleyes:

о_О

А я такого со школы или не помню, или нас такому не учили :(

Значит, одна ошибка уже есть :)

Опубліковано

До речі пишеться окремо.

Окремо пишуться:

прислівникові сполучення, утворені від іменника з прийменником.

Найуживаніші з них такі:

без: без кінця, без черги, без упину, без жалю;

на: на добраніч, на жаль, на щастя, на сьогодні, на початку;

до: до побачення, до речі, до краю, до діла;

з: з радості, з жалю, з горя, з розгону;

в/у: в разі, в міру, уві сні, в далечінь;

Опубліковано

Табачник пообіцяв, що якщо за результатами диктанту йому буде присуджена якась винагорода, він залишить її у фонді конкурсу, щоб на наступний рік призи були значнішими.

фонд конкурсу залишиться з такими ж призами, як і цього року )))

Arden, +1

і все ясно )))

Опубліковано
А оцінки коли?
Результати буде оголошено на початку грудня, а переможці конкурсу одержать грошові винагороди, радіоприймачі та книги.

Уже не смешно. Что ни день - то очередное "в падлу прочитать всю тему" (хотя бы 5 последних сообщений)...

Опубліковано

До речі, а давайте звіримось ))) Якщо вірити вказаному тексту , то я зробила дві пунктуаційні помилки ((( Можливо, хтось з філологів поправить ?

Юрій Кульчицький

Мало хто в Україні знає про Юрія Кульчицького, хоча цей українець відкрив Європі запашний східний напій – каву.

Родом він із української шляхетської родини Кульчицьких-Шелестовичів із Самбірщини. Замолоду пішов на Січ. Під час одного з походів Юрій Кульчицький потрапив у полон, де досконало вивчив турецьку мову і звичаї. Саме там він відкрив для себе неповторний смак та аромат кави. Пізніше Кульчицький служив у австрійській дипломатичній місії. Він відіграв важливу роль у легендарній Віденській битві, яка, до речі, зупинила турецький наступ на цивілізовану Європу.

Крім будинку й медалі, рятівник отримав від міської влади Відня триста мішків кави. Зернята залишили в обозі турки (щоправда, австрійці вважали їх кормом для верблюдів). Однак полонені тварини каву їсти навідріз відмовлялися.

Підприємливий українець не розгубився – і відкрив кав*ярню! Віденцям кава припала до смаку. Кульчицький, перебравшись у турецький одяг, особисто частував своїх гостей, пом*якшуючи смак кави медом, цукром, а згодом – молоком і вершками.

Нині одна з віденських вулиць названа на честь героя-кавовара; на ній же українцеві встановлено погруддя.

Опубліковано

В останньому реченні замість крапки-коми я поставив просто кому...

І ще не впевнений, чи потрібно писати "австрійську дипломатичну місію" з великої чи малої літери, раптом це власна назва?.

===

А Діма Собачнік, до речі, довів свою українськість! :D

Опубліковано

У порівнянні з тим, що виставила Мала, я не дружу із "дужками" і з "крапка з комою" оскільки їх не застосувала взагалі, натомість використовувала коми. Ну і тире застосувала лише раз. Тепер зрозуміла причину тих затяжних пауз :D Ну хоч з дефісами і комами ідилія. 

І ще у мене: мову й звичаї.

Опубліковано

Я почему-то тихо плакал после такого заголовка новости. А потом мне стало грустно :)

Найбільш обурило, як це це бородате чмо відповіло на питання, якою мовою він писав диктант. Скільки ж в нього ненависті до України та всього українського!!!

http://tsn.ua/ukrayina/tabachnik-yaka-mova-moya-ridna-spitayte-u-tyagniboka.html

Опубліковано

У порівнянні з тим, що виставила Мала, я не дружу із "дужками" і з "крапка з комою" оскільки їх не застосувала взагалі

І ще у мене: мову й звичаї.

А в мене ще й знаку оклику немає. Одні коми, крапки, тире.

В іншому - аналогічно.

Опубліковано

Найбільш обурило, як це це бородате чмо відповіло на питання, якою мовою він писав диктант. Скільки ж в нього ненависті до України та всього українського!!!

http://tsn.ua/ukrayi...tyagniboka.html

а в чому там ненависть? в тому, що у нього рідна мова материнська, і вона може бути і не українською. чи якщо іронічно згадати тягнибока- то це ненависть до українського?:)

Опубліковано

А кто сказал, что приведённый текст - официальный? ;)

НІХТО.

До речі, а давайте звіримось ))) Можливо, хтось з філологів поправить ?

От і ждем філологів.

Чула, що мають на їхньому сайті викласти текс диктанту. Мабуть, взавтра буде.

ДЕ??? :blink::)
Опубліковано

Не вижу логики в скобках (щоправда...) - там достаточно выделения запятыми.

Восклицательный знак?? Точка с запятой?? Сомнения :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...