Перейти до змісту

Луцьк чи Львів?

Forever Autumn

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

:) так, вибачте, не заганяймося ж!)

Та нічо. просто в одних краще працює ліва півкуля мозку, а в інших - права.

• Відповідей 99
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Причини і впливи начебто більш-менш розібрали. Тепер давайте про майбутнє. Пропоную поділитись думками як хто бачить розвиток культурно-мистецького життя в Луцьку.

Можливо чиїсь ідеї співпадуть з чиїмись можєливостями... і з того щось вийде. Або зубасті культурні діячі підкажуть на які граблі не треба наступати. З ким і про що можна говорити/співпрацювати.

Ну і т.д.

ЗІ. Я вже завтра свою порцію інформації викладу, бо поки не ввели 12-годинний робочий день, мушу цінувати свій вільний час, який зараз в мене починається в 17.15.

Опубліковано

Можете що завгодно казати, але мені не подобається Львів по багатьом критеріям (багато вже перераховані тут). Звик до "провінційності" Луцька, до нескладної побудови, до широких вулиць...

kotykS+1

Опубліковано

"Чи стане коли-небудь Луцьк таким як ЛЬвів" - так питання кумедно звучить :) таким, це яким? таким хорошим чи таким поганим? ;)

однозначно Луцьк не стане таким як Львів, тому що щоб догнати до мільйона населення, це треба або всю Волинь сюди примусово впихнути, або народжувати, народжувати, народжувати! і так пару десятиліть, не відволікаючись на стороні справи :))

вже з однієї цієї умови автоматично випливає к-ть і масштаб якихось культурних двіжух

але це порівняння взагалі безглузде! це все одно що написати, чи зрівняється колись "Версаль" з "Майданом" :) це ж абсолютно різні штуки!

ми взагалі говоримо тільки про культуру чи ващє? бо якщо ващє - то я не хочу рівнятися на їхній рівень водопостачання  і якість доріг :)

"Так само як і сучасні квартирники, про які йде мова, привернули увагу тільки 20% нашого населення " - фігасє ми оптіміст, пані Осєнь :)

з власного досвіду, середньостатистично НЕ БІЛЬШЕ 10% людей, яким реально цікаві культурно-мистецькі речі; чим більше населення, тим більше буде ця кількість людей

а кулльтурне життя відбувається хвилями, і там і тут, можна казати і про застій у Львові і що все краще було в часи, коли там активно виступали "Плач Єремії", "Метрвий Півень", "Піккардійська терція", те саме можна казати, що в 90-х в нас всьо активніше рухалося, хоча якщо наприклад Квартира ФМ зараз зникне, то вже через 5 років про сьогоднішні часи будуть розказувати як про легендарні, таке життя :)

Опубліковано

ТО рекламуйте, запрошуйте, розказуйте, організовуйте. а не таємний концерт в подвалі, вийдіть на майдан і зацікавте людей.

Опубліковано

У Львові декілька телеканалів, ZIK, НТА, та ще якісь. Це ті канали які повноцінно живуть і їх дивлятся.

Правда парадокс, по НТА російської попси майже стільки як на М1 ...

(а якщо ще прикинути, що М1 не може не пускати рос. попсу менше якогось порогу, в той час як НТА може пускати взагалі тільки одну укр. музику, то виходить, що львівський НТА набагато більш хохляцкий (в плані меншовартості) ніж київський М1)

Притому що М1 всенаціональний, вони все таки стараются пускати українську музику в ефір. І за це респект.

В той час як львівський НТА скочується в хохлізм (якось один хрєн з блоку кличка кричав на передачі що їм треба тепла вода в гуртожитках а не українська мова)

Отакі парадокси БИТІЯ ...

Опубліковано

Я б не хотів щоб Луцьк був таким як Львів, Луцьк затишне тихе містечко, бе більш менш чисто. Хай там як але нерви спокійніші, а якщо бракує галасу тоді їду наприклад у Київ на 2-3 дні. Хай краще у Львові ті концерти проходять, скільки там їхати до того Льаову.

Опубліковано

Може, Львів здається нам набагато кращим, бо ми живемо в Луцьку?:). А поїздка навіть на 2-3 дні не дає в повній мірі побачити всі негативні сторони життя в Львові. Перші поїздки до Львова особисто для мене були неповторні, бо були перші:). Зараз я вже не в такому захваті від львівських книгарень, від "Криївки", Оперного, Високого замку....До всього звикаєш. І крім архітектурного розмаїття і частоти культурних заходів починаєш помічати забиті маршрутки, які важко порівняти з луцькими, хаотичний рух на вулицях, недоліки великого міста в плані тривалості доїзду до потрібного місця.

Мені здається, що Луцьк ніколи не стане таким як Львів, надто вже багато в нас відмінностей.

Хай все буде так, як є :) А то буде смішно звикати до того, що на вулиці хтось скаже: "З вас гривня п"ятдесять копійок" :)

Опубліковано
забиті маршрутки, які важко порівняти з луцькими, хаотичний рух на вулицях, недоліки великого міста в плані тривалості доїзду до потрібного місця

Я вже писав і повторю ще раз, у Львові від ЛНУ до Любінської (майже до аеропорту) я добираюсь швидше чим в Луцьку з цуму до крз (фуршет)! (15хвилин проти 25-30 хв)

Причому це майже не залежить від пори дня (на пізній вечір так взагалі 10хв виходить)

Просто там не стають на кожному кроці, рух маршруток набагато впорядкованіший, всі заходять через передні двері і платять відразу, майже немає "передастів". Так що те що луцьк "швидке" місто - ілюзія.

Опубліковано

Львів "переборщує" з боротьбою з москалями )

Старий, заїзджений і давно не правдивий стереотип. За два роки проживання у Львові, був свідком одного-єдиного прояву роусофобства і то, був сприйнятий росіянином зі сміхом.

Опубліковано

ага-каждый день по пару москалей вешают или одевают в нквдистов и допрашивают...Это уже стало торговой маркой-та же краївка чем не пример

Опубліковано

Старий, заїзджений і давно не правдивий стереотип. За два роки проживання у Львові, був свідком одного-єдиного прояву роусофобства і то, був сприйнятий росіянином зі сміхом.

Можливо це не означає, що там за кожним задвірком стоїть людина і тільки чекає москаля, але те що за Львовом в'їласьтака слава то це так є, та і напишіть щось зараз на будь-якому львівському форумі російською )

Опубліковано
забиті маршрутки, які важко порівняти з луцькими, хаотичний рух на вулицях, недоліки великого міста в плані тривалості доїзду до потрібного місця

Я вже писав і повторю ще раз, у Львові від ЛНУ до Любінської (майже до аеропорту) я добираюсь швидше чим в Луцьку з цуму до крз (фуршет)! (15хвилин проти 25-30 хв)

Причому це майже не залежить від пори дня (на пізній вечір так взагалі 10хв виходить)

Просто там не стають на кожному кроці, рух маршруток набагато впорядкованіший, всі заходять через передні двері і платять відразу, майже немає "передастів". Так що те що луцьк "швидке" місто - ілюзія.

Ми, мабуть, або в різні міста з назвою Львів їздимо, або ти щось наплутав :). В Львові впорядкований рух????Логічно, це нереально - коли по вузеньких вуличках і маршрутки їздять, і трамвайні колії прокладені.

Те, що платять одразу, то правда, але якраз там стають на кожному кроці, не дуже зважаючи на правила. Львів то явно не швидке в цьому плані місто. І в пізній вечір маршрутки теж забиті.

Опубліковано

100%. Вперше відвідавши Львів, був дуже здивований кількістю російськомовних жителів.

Опубліковано

100%. Вперше відвідавши Львів, був дуже здивований кількістю російськомовних жителів.

Я сам вперше спробував говорити російською у Львові, не слухати і читати, а саме говорити. Той єдиний випадок, який я згадував, - це старі майстри швейної справи, які ще царя пам'ятали і їхній студент-росіянин, з Мордовської автономної республіки (Росія). Вони ніколи з ним не вітались і не прощались, хоча в іншому вели себе досить адекватно. Цей хлопець, тихенько і досить довго вчив говорити "до побачення" по українськи і без акценту. А потіи спокійно так попрощався з своїми майстрами і, з сміхом, розказував нам як у них щелепи повідвисали і вони вперше з ним попрощалися. Все, більше ніякого русофобства серед звичайних людей не було. Це за два роки. Та в нас на форумі таке частіше проявляється, тому і на львівських форумах можна знайти неадекватів.

Опубліковано

На рахунок маршруток - згідна з Талячкою, там з цим є проблеми, особливо в центральній частині міста, проте, мені все ж здається, що автор теми, в першу чергу, мала на увазі КУЛЬТУРНИЙ розвиток двох міст, порівняльну характеристику. Можливо хтось і скаже, що культура проїзду - це теж культура :D , але все ж, сенс тут явно не в тому.

На рахунок русофобства та москалів - брехня! Море російськомовних, абсолютно нормальне ставлення, є, звичайно, деякі неадеквати, так вони і у нас є

Опубліковано
або ти щось наплутав
В Львові впорядкований рух????Логічно, це нереально - коли по вузеньких вуличках і маршрутки їздять, і трамвайні колії прокладені.

Все ясно, розмірковуємо "в теорії"...

Я навів ясний та беззперечний приклад того, що набагато більша відстань (по КМ) у Львові просікається швидше ніж менша відстань у Луцьку.

Притому це не по центру, а з центру на окраїну - тобто ситуації рівнозначні. Ніхто мені аргументовано не заперечиви, тільки пустий трьоп та балабольство...

Forever Autumn, nickel, diezel, Yurik

А слабо самим перевірити?

Чи у Львові тільки туристами бували?

Про центр не треба чесати, він не такий вже великий, і основний кілометраж не там.

Опубліковано
Forever Autumn, nickel, diezel, Yurik

А слабо самим перевірити?

Чи у Львові тільки туристами бували?

Про центр не треба чесати, він не такий вже великий, і основний кілометраж не там.

Ти хоч читаєш, що люди пишуть? Я два роки жив у Львові (і писав про це), не туристом.

Опубліковано

А ти читаєш шо я пишу? ПО МОЄМУ маршруту якісь заперечення є?

Тоді скажи - нема, я погодився з тобою на рахунок цього маршруту.

А не плюсуй херню ізподтішка!

І напиши звідки куди ти їздив

Опубліковано

А ти читаєш шо я пишу? ПО МОЄМУ маршруту якісь заперечення є?

Тоді скажи - нема, я погодився з тобою на рахунок цього маршруту.

І напиши звідки куди ти їздив

Я про маршрутки хоч слово написав? Чи чукча нє чітатєль, чукча - пісатєль?

Опубліковано

Це як? :D Давай я сам буду обирати кого мені плюсувати?

Ясно, по суті мною сказанного в тебе контр-аргументів нема! Я так і думав.

max, ти що бєлєни об'ївся? н*х ти мені здався з тобою спорити? Тема не про ЦЕ.

Опубліковано
ти що бєлєни об'ївся? н*х ти мені здався з тобою спорити? Тема не про ЦЕ.

Да все зрозуміло з тобою, ніякої аргументації (так само talja), ніхто не удосужився навести приклад маршруту та часу поїздки, порівняти з луцьком та шляхом порівння довести що ви праві. Так, просте балабольство як на лавці біля підїзду. А як же, львув - велике місто, не може там проїзд маршруткою бути швидчим за луцьк. Може любі, може...

Тема була не про це, поки талія не почала перечити моїй аргументованній думці переверінний не однією і не двома поїздками, а ви це плюсувати, мене такі речі задівають.

Зараз звичайно почнется, а яка тобі різниця, типу, це не важливо, да забий, всьо ніштяк, а "осадок" вже залишився.

Опубліковано

Да все зрозуміло з тобою, ніякої аргументації (так само talja), ніхто не удосужився навести приклад маршруту та часу поїздки, порівняти з луцьком та шляхом порівння довести що ви праві. Так, просте балабольство як на лавці біля підїзду. А як же, львув - велике місто, не може там проїзд маршруткою бути швидчим за луцьк. Може любі, може...

Тема була не про це, поки талія не почала перечити моїй аргументованній думці переверінний не однією і не двома поїздками, а ви це плюсувати, мене такі речі задівають.

Зараз звичайно почнется, а яка тобі різниця, типу, це не важливо, да забий, всьо ніштяк, а "осадок" вже залишився.

max, про швидкість доїзду в темі про культуру, почав писати ти, а не talja. Тому ніяких аргументів на противагу твоєму оффтопу не буде. Це зрозуміло?

Про "плюсування": я сам буду обирати кого мені плюсувати і за що. Якщо тебе такі речі задівають, то це лише твої проблеми. І коли я когось плюсую, то мій нік відображається, тому твої слова про "ізподтішка", в принципі, як і всі інші, в цій темі - брєд сівой кобили.

І да, max вкажи в профілі свій вік, бо складається враження, що тут і сперечатися немає з ким.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...