Перейти до змісту

Я атеїст і цим пишаюсь

Filtikultapistui

109 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

люди, які не вірять в Бога мають цілком заслужене право мати таку точку зору і вимагати доказів, але чим тут пишатися? в чому смисл теми? зібрати клуб атеїстів на борді, які будуть організовувати спільні засідання чи там оргії, де кожному буде приємно послухати, що всі притримуються їхньої точки зору, що Бога немає? чи з допомогою Борди відвернути тих, хто вірить в Бога, від нього?

в підзаголовку "Історія усвідомлення правди" - нашо той пафос? довести, що ті, хто не вірить, тупі вівці? так віруючими були відомі люди, геніальні вчені і митці, до яких топікстартеру віджиматися і віджиматися, це що применшило їхні заслуги? так само як і куча з них була невіруюча

те що хтось потрапив в сім’ю, де уявлення про Бога було на якомусь примітивно-казковому рівні і підрісши він в цьому розчарувався ще не означає, що саме це уявлення було правильним, в Старому Завіті взагалі багато всякого садо-мазо і він мало має спільного з Новим Завітом

мені здається, просто не варто нав’язувати іншим свою думку як єдиноправильну "правду", тоді і жити буде простіше

один з досить цікавих людей свого часу, Сократ, колись сказав "я знаю тільки те, що нічого не знаю", і я не впевнений що теперішній рівень розвитку людства далеко відсунув нас від цієї слушної думки 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 243
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Атеизм-вера в не существование Бога

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Filtikultapistui:

От кажеш ти що надивився американських документальних кіношок і

вирішив для себе що Бога немає і почав дуже пишатися своїм винаходом.

А можеш уточнити: Що для тебе означає поняття Бог? Що ти під ним розумієш?

Бог, так само як і диявол, для мене щось на зразок Бабая для малих дітей. Яким кажуть: будеш робити щось не так - тоді Бабай прийде і з'їсть тебе. Так само і для дорослих кажуть: будеш жити по правилах, житимеш в раю, якщо ні - в пеклі.

люди, які не вірять в Бога мають цілком заслужене право мати таку точку зору і вимагати доказів, але чим тут пишатися? в чому смисл теми? зібрати клуб атеїстів на борді

Так, потрібно зібрати клуб атеїстів.

мені здається, просто не варто нав’язувати іншим свою думку як єдиноправильну "правду", тоді і жити буде простіше

Я з тобою погоджуюсь на 100%.

Атеизм-вера в не существование Бога

"Если атеизм – это вера, то тогда лысый – это такой цвет волос".

"Некурящий не является курящим отсутствие табака".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бог - пожиратель людей. (Евангелие от Филиппа)

Почитавши Апокрифи, зрозумів, що ніхто не зрозумів того, про що учив Ісус.

Тільки Іуда (судячи із Євангеліє Іуди) серед учнів, був найближче до розуміння.

Та я і сам майже нічого не зрозумів, окрім того, що написав вище.

Але те, що я не розумію не називаю брєдом. І не заявляю, що не вірю в те, що хтось це розуміє.

Пишатися атеїзмом... Пишатися???

Цього я також не розумію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нерозумію для чого роздули тему і щось комусь доводите?

Filtikultapistui атеїст, ну і Бог з ним...

Вірю в Бога!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 stasis

:ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

никто не в курсе, Святая Инквизиция, шашлычок втихаря не жарит? ато можно прфит сообразить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

никто не в курсе, Святая Инквизиция, шашлычок втихаря не жарит? ато можно прфит сообразить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі для чого трактувати цю збірку казок, котра писалась різними людьми у різні періоди, тисячі разів переписувалась

І чиїм розумом на вашу думку я живу? Дивіться перший мій пост, там не говориться ні про який чужий розум. Я сам до цього дійшов до атеїзму спочатку вислухавши обидві сторони: логіку та наукові факти з однієї та біблію та креоционістів з іншої.

не віриш казкам, але віриш фільмам і науковцям. і до цього дійшов власним розумом... де він? це ти довів, що бога нема?власним розумом.ти наукові праці сам написав?

чи просто обрав те, що подобається? навіяне,а не власне.

чого б не зачепити тему сатанізму??? ті хоча б вірять... віру важче нести, ніж просто сказати - не вірю,пшлі вон!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж якісь свої брєдові роздуми напишу)

Люди довгий час не могли пояснити багатьох природніх явищ, чому горить вогонь, чому час від часу іде дощ, гроза, чому дує вітер, в решті решт, чому народжується і помирає людина. Через це з'явились вірування у різні божества, кожне з яких спочатку відповідало за свою категорію природних явищ. У нас це були Перун, Даждьбог, Сварог, Велес, ... У греків - Зевс, Арей, Артеміда, Гермес, у римлян - Юпітер, Марс, Меркурій, Венера. У японців взагалі тих богів стільки, що там їх не перерахуєш, там і бог краплинки води, і бог листочка на дереві, і бог всіх тараканів, бог сонця. Навіть у арабів були свої боги, хоч мусульмани не хочуть про це згадувати

Коли світ і цивілізація пройшли свій етап еволюції, суспільство, а точніше його верхівка, радо прийняла деякі релігійні течії, в яких була тільки одна вища сила. Чому? Тому ще це давало додаткову можливість маніпулювати людьми. Правда в чому їхній позитив - вони давали людям певні норми моралі. Становлення цих релігій ніде не пройшло гладко, практично у всіх випадках вони насаджувались правителями. У Західній Європі християнство досягло такого рівня, що могла безпосередньо впливати на політику держав, розпочинати чи закінчувати війни, розправлятись з інакодумцями, закріплюючи "святий страх" у людей. В східній частині Європи теж було "весело". В нас звичайно гарних дівчат не спалювали на вогнищах, але сам процес насаджування релігії етичним назвати не можна. Зараз часто можна чути, що князь Володимир герой, освятив Русь... Ну так звичайно освятив, ламав людям всі уявлення про світ, знищував язичницьку символіку. А села, які відмовлялись прийняти православ'я, тупо спалював.

Добре, що ті часи позаду, зараз релігія виконує ті функції, які і має - давати моральну підтримку людям. Але духовне керівництво середини другого тисячоліття сильно гальмувало розвиток людини, тримаючи все під своїм контролем, великих вчених страчували, людину яка хоч якось засумнівається в природі того чи іншого явища в кращому випадку катували, доки вона не відмовиться від своїх думок і не "покається".

Людина і досі не знає багаааато чого, але принаймні зараз вона це визнає, і хоче дізнатись. Вона усвідомлює, що ще є практично безкінечний шлях розвитку технологій, та і самої людини. Так само не заперечує існування і інших цивілізацій, недаремно ж відправила у відкритий космос зонди з зображеннями людини і записом на пластинці, і чотири елементи - воду, землю, повітря і кров, здається. Не факт, що вони більш розвинені, але і не факт, що менш. Людина вже багато разів ламала наукові уявлення за одне століття, і буде ламати їх, скільки вона живе. Але тепер це майбутнє, а не тверда рука минулого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бог, так само як і диявол, для мене щось на зразок Бабая для малих дітей. Яким кажуть: будеш робити щось не так - тоді Бабай прийде і з'їсть тебе. Так само і для дорослих кажуть: будеш жити по правилах, житимеш в раю, якщо ні - в пеклі.

Так вот с этого и нужно было начинать :smile3: Не знаю,кто тебе втемяшил такое представление о Боге,но знаний о Боге у тебя нуль.Возможно ошибка родителей,которые не знали как тебя держать по другому в определенных рамках?Бывают такие крайности. :angry: Тогда закономерно,что ты гордишься своим атеизмом,ты просто идешь против тех,кто тебя ограничивал,то есть против родителей.Тогда тебе нужно еще палец всунуть в розетку,ибо,я уверен,они тебе это запрещали.

В твоих постах я не увидел зрелого рассуждения ищущего истину человека.Ты делаешь выводы по каким-то сомнительным фильмам.

Один человек посмотрел по ВВС документальный фильм о динозаврах(фантазии ученых и способ срубить бабло) и теперь верит,что все было именно так.

Ты человек,а у человека есть разум.Найди его.

ЗЫ:а вообще-то,могу и ошибиться,у меня насморк,но чувствуется запах тролля,не потому ли тема во флейме? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один человек посмотрел по ВВС документальный фильм о динозаврах(фантазии ученых и способ срубить бабло) и теперь верит,что все было именно так.

Динозавры...тю какой бестолковый вымысел....это наверное всемирный заговор археологов-они незаметно раскидали кости динозавров по всему миру...а нет ,не так-у них точно есть машина времени- махнулись назад,закопали миллионы костей по всему миру дабы сейчас корпеть по своих институтах и строить фантастические теории.У меня нету насморка и я отчетливо чувствую то ли религиозного фанатика ,то ли незаконченное среднее образование.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Динозавры...тю какой бестолковый вымысел....это наверное всемирный заговор археологов-они незаметно раскидали кости динозавров по всему миру...а нет ,не так-у них точно есть машина времени- махнулись назад,закопали миллионы костей по всему миру дабы сейчас корпеть по своих институтах и строить фантастические теории.У меня нету насморка и я отчетливо чувствую то ли религиозного фанатика ,то ли незаконченное среднее образование.

Скоріш за все ти його неправильно зрозумів. Археологія досить туманна наука посуті, кістки дають дуже мало інформації навіть при використанні сучасних технологій, а фільм показує лише одну з безлічі точок зору, існуючих на даний момент. Але ж коли дивишся фільм - яке враження формується? Ніби люди дійсно знають як воно було за н-надцять мільйонів років тому. Тому такі фільми досить надумані і несуть мінімум реальних знань, казуальний підхід, так само як вважати "вікі" джерелом єдиної правди :rolleyes:

А по темі, топікстартер на початку шляху, він вже зрозумів - що релігія в її класичному вигляді не відповідає багатьом реаліям життя, зараз він почне вивчати науку, потім зрозуміє, що і наука немає на основі нічого чіткого, лише теорії людей які спостерігають за процесами, але хто сказав, що наша система чуттів достатня для осягнення реальності повністю? Тому заглибившись в науку він зрозуміє, що і вона лише набір казочок, ну можливо трошки більш складних. Раджу почитати щось популярне по квантовій фізиці, можливо зрозумієш чому багато фізиків були віруючими ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возможно ошибка родителей,которые не знали как тебя держать по другому в определенных рамках?

я наоборот считаю что ето не ошибка.а свобода выбора.к Богу человек должен прийти сам,а не через рамки навязанные родителями,окружением.

Тогда тебе нужно еще палец всунуть в розетку,ибо,я уверен,они тебе это запрещали.

не подходящий пример.палец в розетку-минимум больно,ето можно ощутить.

Ты делаешь выводы по каким-то сомнительным фильмам.

тоже самое можна сказать и о Библии(заметь пишу с уважением,хотя я агност)

Ты человек,а у человека есть разум.Найди его.

согласен.но я не думаю что Библия,Коран,Талмуд,веды укажут мне где искать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Схиляюсь до думки, що автору не знайоме поняття свободи совісті, зате створення цієї теми і деякі його висловлення заставляють думати, що він звичайнісінький троль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Схиляюсь до думки, що автору не знайоме поняття свободи совісті, зате створення цієї теми і деякі його висловлення заставляють думати, що він звичайнісінький троль.

тролли тоже люди(как бы парадоксально не звучало) и имеют право иметь любые убеждения

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не віриш казкам, але віриш фільмам і науковцям. і до цього дійшов власним розумом... де він? це ти довів, що бога нема?власним розумом.ти наукові праці сам написав?

чи просто обрав те, що подобається? навіяне,а не власне.

Взагалі то обов'язок доводити лежить на тому, хто стверджує, а не на тому, хто заперечує. Доречі, логічне правило, пов'язане з тягарем доказування, прийнято і в юриспруденції. Якщо хто-небудь, наприклад, звинувачується у вчиненні злочину, то обов'язок доказати істинність звинувачення лежить на тому, хто звинувачує, хто стверджує, що даний громадянин вчинив злочин, а вже спростувати цей доказ справа обвинувачуваного. Якщо хтось заявляє, що він може, припустимо, підняти 1 тону, ви не зобов'язані доводити, що він не в змозі це зробити, а він зобов'язаний довести істинність свого твердження.

З таким успіхом я можу сказати, що навколо Землі на орбіті літає чайник і ти ніколи не зможеш довести, що його там немає. Ти ж вважаєш свій розум чистим від навіювань, тож давай, докажи всім що бог є.

Ты делаешь выводы по каким-то сомнительным фильмам.

І ще по сумнівним книжкам типу "Біблія", котра написана в темні часи беззаконня та дикунсва та "Бог як ілюзія" Річарда Доккінза, яка займала друге місце в списку бестселерів Amazon.com в жовтні 2006 року, а з грудня 2006 по лютий 2007 року вона входила в десятку бестселерів серед наукової літератури в твердій обкладинці по версії «Нью-Йорк Таймс».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі то обов'язок доводити лежить на тому, хто стверджує, а не на тому, хто заперечує. Доречі, логічне правило, пов'язане з тягарем доказування, прийнято і в юриспруденції. Якщо хто-небудь, наприклад, звинувачується у вчиненні злочину, то обов'язок доказати істинність звинувачення лежить на тому, хто звинувачує, хто стверджує, що даний громадянин вчинив злочин, а вже спростувати цей доказ справа обвинувачуваного. Якщо хтось заявляє, що він може, припустимо, підняти 1 тону, ви не зобов'язані доводити, що він не в змозі це зробити, а він зобов'язаний довести істинність свого твердження.

З таким успіхом я можу сказати, що навколо Землі на орбіті літає чайник і ти ніколи не зможеш довести, що його там немає. Ти ж вважаєш свій розум чистим від навіювань, тож давай, докажи всім що бог є.

Гарно сказав.хоть сам поняв шо там написано?ти прям як той Остап Бендер:*А бога нет!*і хоть ти трісни.

Знаєш чого ти так впевнено верещищ "докажи мені існування Бога"! тому що ти розумієш, як і всі ми, що це не можливо.якби була хоч найменша можливість довести його існування, ти б не був такий впевнений, а???

І ще по сумнівним книжкам типу "Біблія", котра написана в темні часи беззаконня та дикунсва та "Бог як ілюзія" Річарда Доккінза, яка займала друге місце в списку бестселерів Amazon.com в жовтні 2006 року, а з грудня 2006 по лютий 2007 року вона входила в десятку бестселерів серед наукової літератури в твердій обкладинці по версії «Нью-Йорк Таймс».

ну це вже взагалі.

Ти собі хоч уявити можеш скільки людей вже прочитали Біблію??? будь яку книжку яку ти назвав 1/2, та навіть 1/15 людей ніколи не прочитають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєш чого ти так впевнено верещищ докажи мені існування Бога! тому що ти розумієш, як і всі ми, що це неможливо.якби була хоч найменша можливість довести його існування, ти б не був такий впевнений, а???

Тож чому ти такий впевнений що він взагалі є? Можливо тому що тобі внушили що він є? А як відомо, щоб в щось повірити потрібно лише постійно повторювати якесь висловлювання, або щоб тобі його постійно повторювали. Чому батюшка каже брати в церкву малих дітей, тому що у них ще не сформоване логічне мислення і вони приймають як факт усе що їм кажуть дорослі, в такому віці найлегше внушити ідею бога від якої потім важко позбавитися, бо вона засяде далеко в підсвідомості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

еммм...а хто тобі сказав шо я в цьому впевнений?хіба я так написав?

я задав тобі запитання, а відповіді не побачив.

Я взагалі католик, а повірити в Бога в мене були свої причини.І я не впевнений в тому що він є, ні-ні.я б навіть сильно не сказав що я ВІРЮ, просто хожу по неділям в костел, бо мені це подобається....ти там був? ти чув хор діток який співає під

оргАн, ти бачив яка там краса коли прикрашають його до великих свят?там просто естетично ГАРНО, і там спокійно.

До-речі, я ще 3 роки раніше говорив точно так як ти, слово в слово.І доля такої впертості в мені досі є, але я думаю це просто з часом переростаєш.скільки тобі років?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби можливість доведення існування бога і з'явилась, то це лише можливість але не доказ, та й доказ в свою чергу може бути спростований. Тому ця можливість не змінила б моєї думки.

Що стосується костелу, то я був у польських костелах і про них залишились хороші враження. У них краща організація, там є лавки на яких можна посидіти в будь який час та подумати. Польські костели не рівня нашим українським/російським храмам, правонаступникам язичницької культури.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Луцьку теж є костел :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли у 18-19 століттях наука прям стрибнула вперед, багато вчених думало, що всі явища природи можна довести дослідницьким шляхом. А якщо є доводи на все, що діється в житті людини і навколо неї, то значить Богу місця не залишиться. І от доводили, доводили, доводили і до сих пір елементарного довести не можуть - чому, наприклад, одна людина народжується генієм, а інша дауном? Звідки береться, і як боротиьс з грипом. Чому одна доза ліків одній людині допомагає, а іншій шкодить?

"Аннушка уже пролила масло", і хто з людей має владу над цим фактом? Тільки ті хто не пройде по цьому участку слизької поверхні планети.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о! вот теперь начинается самое интересное, то, чего я всегда жду - соревнования на тему "у чьего бога %уй длиннее". и если еще совсем недавно в этих дискуссиях гибли миллионы трудоспособного населения, то теперь проблема запросто решается "боксом по переписке" в уютном кресле. да здравствует прогресс!

что-то мусульман, буддистов, иудеев не видно. люди, где же вы? самое время доказать свой выбор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...