Перейти до змісту

Клуб акваріумістів

keepo

Рекомендовані повідомлення

...это был сделан запуск только вчера...ещё есть несколько недель...и посмотрим...)))

...на щёт того что сказал Юрко...могу дать телефоны клиентов у которых вместе с Микромухой запускали и обслуживаем аквариумы, примерно телефонов 55....начиная от 50 литров и оканчивая тонниками...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь

mat, а акваріуми з дискусами ви обслуговуєте?

Цікаво чи багато народу в Луцьку тримає цих рибок. Я по розповідях знаю 2-х людей. Можливо на днях напрошусь до одного пофотографувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обслуживаем со всем, но для этого нужно для начала посмотреть на аквариум, а потом сказать или да или нет, поскольку есть очень много факторов по которым можем отказатся но не из за денег..)))...поскольку деньги роли не играют....мы занимаемся этим профессионально...насколько знаю сам аквариумов 5 с дискусами, микромуха знает больше...рыба очень интересная и красивая, по уходу тоже...но мне не нравится их характер...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє, ти не зрозумів я не прошу, щоб його обслуговували - хочеться глянути на ваші акваріуми з дискусами, якщо таке можливо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Но и мы не напрашиваемся...если будет возможность сфоткать, тогда и выложим фото...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...это был сделан запуск только вчера...ещё есть несколько недель...и посмотрим...)))

...на щёт того что сказал Юрко...могу дать телефоны клиентов у которых вместе с Микромухой запускали и обслуживаем аквариумы, примерно телефонов 55....начиная от 50 литров и оканчивая тонниками...

Забудьте цю тему, будь-ласка. На фото не та людина, яка була у мене. Приношу свої вибачення за неправдиву інформацію. Якщо нашкодив матеріально - готовий відшкодувати. А щодо телефонів, лишнє. Я не наводжу справки. Не мій профіль. :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от і добре, що розібрались...

Yurko, пропоную просто виправити пости, в яких згадувався mikromuha в негативі...

Коли будуть твої фото? народ цікавиться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...интересно посмотреть...может есть что-то интересное?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подарок на день рождения... Метровая баночка...

gallery_1164_50_86594.jpg

еще пока без рыбы и травки... :closedeyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виклав фото своєї "банки", як тут називають. Вибачте за якість фото , не професіонал. Акваріум молоденький (всього два місяці) тому прошу особливо не критикувати.

post-208-1171961102.jpg

post-208-1171961295.jpg

post-208-1171961313.jpg

post-208-1171961329.jpg

post-208-1171961349.jpg

post-208-1171961375.jpg

post-208-1171961388.jpg

post-208-1171961414.jpg

post-208-1171961427.jpg

post-208-1171961441.jpg

post-208-1171961458.jpg

post-208-1171961474.jpg

post-208-1171961490.jpg

post-208-1171961504.jpg

post-208-1171961521.jpg

post-208-1171961542.jpg

post-208-1171961556.jpg

post-208-1171961569.jpg

post-208-1171961594.jpg

post-208-1171961612.jpg

post-208-1171961626.jpg

post-208-1171961644.jpg

post-208-1171961662.jpg

post-208-1171961676.jpg

post-208-1171961691.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виклав фото своєї "банки", як тут називають. Вибачте за якість фото , не професіонал. Акваріум молоденький (всього два місяці) тому прошу особливо не критикувати.

Мне понравилось. А обьем какой?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurko, гарний акваріум, правда як на мене, то рослин маловато, але це на любителя :) Крім об"єму цікаво ще й обладнання...

dimmon, як там твій кутовий акваріум? приїхав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подарок на день рождения... Метровая баночка...

еще пока без рыбы и травки... :(

Хоть я и не любитель всяких там замков и водолазов в аквариумах, но в даном случае мне понравилось как руины сочетаются с фоном.

Правда мне не понравился очень светлый грунт. ИМХО рыба на фоне такого грунта будет иметь бледную окраску и постоянный стресс. На фото № 10 видно как этот грунт отбивает свет.

Пока писал Юрко выложил свои фото... И там тоже светлый грунт :)

Юрко, на суматранцах и боциях черные полоски, время от времени не становятся светло серыми?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Об`єм - 180 літрів. Раніше думав, що 200. Але коли переробляв, виявилось що 180. :(

На рахунок рослин, я ж сказав, що ще молоденький, свіжий. Місяців ще через два буде видно що і куди :)

Обладнання все TETRA (фільтр наружній, компресор, нагрівач). Чомусь ще з дитинства привик до їхньої продукції. А фільтр взагалі казка. Запускається рівно одну хвилину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Quiet, як власник приблизно такого ж замка можу сказати, що ще в пустому акваріумі в плані рослин можна таке ставити. Якщо рослин більше він просто стає чужорідним тілом...

ЗІ зараз думаю куди притаковити свого замка і чим його замінити, щоб вся живність, яка там сидить мала де ховатись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dimmon, як там твій кутовий акваріум? приїхав?

Дело движеться, остановился пока на 55х107х107 на 375 литров, ща проблема с тумбочкой. Обязательно выложу фотки ка сделаю ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurko, чудо ты чудо... То что счас у тябя красиво - так это для тебя, для людей... А ты у скалярии спроси как она к барбусам относится ? Странная подборка по рыбе.. :) Стекляные сомы с живородкой ? Скалярия с неоном ? + барбус ? Да и по расстениям посадил то что тебе нравится а не то что подходит для рыб... Ты меня не слушай, главное чтоб тебе нравилось...

Самое главное, уделяй хотя бы мин по 15 на кормление (не меньше) ежедневно...

Удачи..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurko, чудо ты чудо... То что счас у тябя красиво - так это для тебя, для людей... А ты у скалярии спроси как она к барбусам относится ? Странная подборка по рыбе.. :) Стекляные сомы с живородкой ? Скалярия с неоном ? + барбус ? Да и по расстениям посадил то что тебе нравится а не то что подходит для рыб... Ты меня не слушай, главное чтоб тебе нравилось...

Удачи..

впринципі ,як на мій погляд то акваріумістика таке хоббі де слід вчитись в основному на своїх помилках,але прислухаючись до порад. Це я до того веду,що любий порядний акваріуміст повинен САМ запускати і доглядати свій акваріум, і починати с простих і дешевих рибок ,тобто живородок ))) Хай помруть половина рибок чи поїдять одне одного,зате людина не буде більше робити таких помилок ))) На мою думку слушно прислухатись до порад якісного обладнання і корму,а все інше прийде саме або спитаєтся ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurko, чудо ты чудо... То что счас у тябя красиво - так это для тебя, для людей... А ты у скалярии спроси как она к барбусам относится ? Странная подборка по рыбе.. Стекляные сомы с живородкой ? Скалярия с неоном ? + барбус ? Да и по расстениям посадил то что тебе нравится а не то что подходит для рыб... Ты меня не слушай, главное чтоб тебе нравилось...

mikromuha, всі звичайно цінують твій сарказм, але такими фразами хіба на базарі кидатись. Можеш сказати: "не варто садити тих з тими і тими, оскільки поїдять/будуть ганяти ітд..." те ж стосується і рослин. Взагалі бажано підкріпляти свої пости якоюсь конкретною інфою, якщо не інших авторів, то хочаб власним досвідом.

Цей розділ задумувався як допомога новачкам, а твої пости зазвичай відбивають в новачка не тільки бажання щось запитати, а і взагалі займатись акваріумістикою.

На рахунок сумісності риб: (якщо не брати до уваги хижу рибу) то основним показником сумісності ІМНО, є зовнішній вигляд питомців - якщо риба не загнана, має нормальний окрас, цілі плавники і нікого не з"їли, то догми аля "так неможна робити, оскільки так неможна робити ніколи" треба відкидати...

PS. mikromuha, не ображайся, але "будь попроще и к тебе потянутся люди..."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вставлю наверное и я своих пять копеек...

Удачи..

Вообще то в этих словах есть рациональное зерно. Правда возвышенно-пренебрежительная манера изложения, мешает воспринимать эти слова адекватно...

Теперь по существу.

Я тоже обратил внимание на некоторую несовместимость рыб.

1. Скалярии и неоны. Считаются не совместимыми соседями. Даное утверждение относится не только к неонам, а к всей мелкой рыбе (харациновой в первую очередь). Скалярия это довольно крупная рыба, а вся остальная рыба, которая помещается в рот скалярии, это потенциальный корм. Неон, в частности, является живой блесной, из-за того что он так прикольно поблескивет на свету.

Извесно много случаев соседства скалярий и неонов, когда они росли вместе, но в таком соседстве всегда скалярия-охотник, а неон - корм. И всегда существует опасность того что скалярия сьест неона (например проголодается или в период нереста, когда все цихлиды становятся особенно агресивны, защищая свою територию)

2. Скалярия и суматранский барбус. Также считается несовместимой комбинацией. Суматранцы очень резвая и живая рыба, скалярия наоборот, медленная и вальяжная. Скалярия рядом с таким соседом находится в постоянном стрессе. Это приблизительно как на гоночном треке лошадь. Когда мимо лошади на большой скорости будут шустрить быстрые машины, то лошадь будет постоянно испытывать дискомфорт. Скалярии так же постоянно испытывают дискомфорт рядом с суматранцами.

Еще если стайка суматранцев не очень большая то они могут цеплятся к более медленным рыбкам, гонять их и общипывать им плавники. Если стайка около десятка или больше, то суматранцы будут устраивать разборки внутри стаи.

По поводу совместимости стекляных сомов и живородок ничего не могу сказать так как никогда не держал стекляных сомов.

По поводу совместимости рыб и растений... Не увидел ничего не совместимого. Может Mikromuha более подробно раскроет свою реплику "Да и по расстениям посадил то что тебе нравится а не то что подходит для рыб..."

Ну и по поводу светлого грунта я уже высказывался... Как по мне, то не подходит он для содержания рыб. Но это ИМХО.

впринципі ,як на мій погляд то акваріумістика таке хоббі де слід вчитись в основному на своїх помилках,але прислухаючись до порад. Це я до того веду,що любий порядний акваріуміст повинен САМ запускати і доглядати свій акваріум, і починати с простих і дешевих рибок ,тобто живородок ))) Хай помруть половина рибок чи поїдять одне одного,зате людина не буде більше робити таких помилок ))) На мою думку слушно прислухатись до порад якісного обладнання і корму,а все інше прийде саме або спитаєтся ))))

Для того щоб не наступати на ті граблі, на які вже наступили тисячі акваріумістів по всьому світі, треба приділяти увагу спеціалізованій літературі. Вийде набагато краще.

На рахунок сумісності риб: (якщо не брати до уваги хижу рибу) то основним показником сумісності ІМНО, є зовнішній вигляд питомців - якщо риба не загнана, має нормальний окрас, цілі плавники і нікого не з"їли, то догми аля "так неможна робити, оскільки так неможна робити ніколи" треба відкидати...

Крім зовнішнього вигляду також треба приділяти увагу і поведінці риб.

Якщо на вигляд здорова риба весь час "никається" по кутках та зарослях (якщо вони є), а активно себе поводить в основному тільки під час кормління, то це означає що їй не дуже комфортно.

Це в догонку про суматранців та скалярій :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо на вигляд здорова риба весь час "никається" по кутках та зарослях (якщо вони є), а активно себе поводить в основному тільки під час кормління, то це означає що їй не дуже комфортно.
Це я мав на увазі під "загнана" - просто не точно виразився :)
Це в догонку про суматранців та скалярій

мій акваріум прям поле для екпериментів буде :) оскільки зараз підростає разом зі скалярами 4 суматранця (правда по розміру вони співвідносяться десь як запорожець і багатотонний тягач) - буду спостерігати. На рахунок скалярій-неонів: жодного разу не бачив цікавості перших до других... правда якщо неони пішли в ріст, то от кардинали, які початково були такого ж розміру не ростуть і стали першими претендентами на корм... прийдеться відсаджувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за поради. У мене цей акваріум не перший, але найкращий зі всього що було. Скажу свої спостереження про рибу. Можливо ви й праві про підбір риби. Тільки я робив так: спочатку посадив неон, почекав поки він підросте, а тільки після того взяв молоденьку скалярію. Тепер про барбусів. У мене їх 5 видів. Да, дуже шустра риба, але до інших вони діла не мають. Між собою тільки і максимум що, то рослини виривають. Скалярія займає місце в центрі акваріума і ніхто її не трогає.

В перспективі хочу зробити декілька різних акваріумів з правильним, як книжка пише, підбором риб і рослин. Дуже хочу акваріум з дискусами. А поки що, маємо те, що маємо, як говорив наш колишній президент. :)

До пана mikromuha. Ви можливо й добрий спеціаліст. Але Ваша зверхність і самовпевненість - дуже великий мінус. Ви спілкуєтесь на рівні добре знайомих, або навіть друзів. Але ж ми з Вами навіть не знайомі. Беріть приклад з пана Quiet.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yurko, а чому сам не доглядаєш? нема часу чи навичок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як сказати. Все вміти дуже складно. На примітивному рівні можу (почистити). А ось проблеми вирішувати неможу (хвороби риб чи рослин), потрібно до когось звертатись. У всоьму, крім знань ще повинні бути практика і досвід, і кожен повинен займатись своєю роботою. Раніше сам все робив, а потім вирішив так. І не жалію поки. Та й з часом не особливо, чесно кажучи. Я приходжу, то вже все зроблено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як сказати. Все вміти дуже складно. На примітивному рівні можу (почистити). А ось проблеми вирішувати неможу (хвороби риб чи рослин), потрібно до когось звертатись. У всоьму, крім знань ще повинні бути практика і досвід, і кожен повинен займатись своєю роботою. Раніше сам все робив, а потім вирішив так. І не жалію поки. Та й з часом не особливо, чесно кажучи. Я приходжу, то вже все зроблено.

може ти й правий, але на мій погляд акваріум це практично теж саме що й рибалка )) Це я до того веду,що на рибалці отримуєш задоволення не тільки від самого процесу риболовлі ,а ще набагато раніше,коли готуєшся до неї і старанно вьяжеш гачки чи перемотуєш лєску, а подумки вже на ставку )) Так само й тут,отримуєш задоволення від пересаджування рослин,відлову мальків і інших турбот по догляду. Так що мені здаєтся що принаймні третину задоволення люди втрачають коли доручають догляд іншим людям. Правда офіси чи бари то інша справа,я говорю про домашні акваріуми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...