Перейти до змісту

Мені було не байдуже

lili73

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьгодні на варшавці купувала гриби (ну не маю я змоги сама їх збирати), звичайно торгувалась. Біля однієї жіночки стою і чекаю своєї черги, щоб зважити гриби і розрахуватись. (Жіночка приїхала разом з сином 6 років який допомагав збирати). Приходить мадам років 35, на мою думку середнього достатку. ІІ зацікавили гриби зонтікі(такі великі біленькі)гриби. Ціна 1 грн. за штуку, ціну вона почала збивати,(ій потрібно 5 шт.)хазяйка погодиласьна 3 грн. за 5 штук, але так як не мала своїх вагів відійшла важити гриби іншому клієнтові. В цей час мадам вирішила розрахуватись з дитиною,(дитині пхала 2гривні) на моє зауваження що почекайте хазяйку, просто зматюжила мене додала дитині 50 копійок і пішла.

напевно радіє досі що так вдало купила гриби, звичайно вибрала найкращі, найбільші.

Можливо це і не варто уваги,але невже ми не можемо бути людьми?

Опубліковано

вас досі це дивує? скільки років живете на світі?

Живу багато, маю своїх дітей, розумію торг, але коли перебор то перебор.

Опубліковано

напевно радіє досі що так вдало купила гриби, звичайно вибрала найкращі, найбільші.

Не парся - вона траванеться :0028:

Опубліковано

Судячи з розповіді, ота нагла тьотя бистро дала малому двапіісят і зрулила, не дочекавшись, поки його маманя зважить і принесе гриби? Хамло, канєшна!

Опубліковано

Ага, а як мене матюжила за зауваження що дочекайтеся хазяйки...... ну напевно років з 5 я такого на базарі не чула....

Опубліковано

Di, продавець цій наглючій мадам поштучно продавала, а важити пішла іншому клієнту. тому ніяк lili73 вашого гумору не розуміє - бо ви не вчиталися в постановку задачі :)

Опубліковано

Di, продавець цій наглючій мадам поштучно продавала, а важити пішла іншому клієнту. тому ніяк lili73 вашого гумору не розуміє - бо ви не вчиталися в постановку задачі :)

Так может Вы обьясните, а то я тоже ничего не понял, сколько было продавщиц, сколько было покупателей и как можно одновременно торговаться и взвешивать где-то на других весах blink.gif

Опубліковано

Лібо народ вже геть отупів, лібо теж купує на базарі гриби за 2-50 і тупо морозиться..

Не парся - вона траванеться

+1, як не грибами, то своєї жовчю

Опубліковано

Сука она конечно! Я понимаю торговаться на сумме от 20 - 50 - .... гривень, но торговаться на сумме 5гр, да ещё и наё....ть - это скотство.

Опубліковано

Є такий тип людей. Більш, ніж впевнений, що в неї дуже великі проблеми з друзями (точніше з їх відсутністю) і повагою серед колег (з її відсутністю). рано чи пізно ВОНО зрозуміє, що навколо немає нікого, хто б її поважав і підтримав у важку хвилину.

Вона точно незнає такої житейської мудрості "Так буде не завжди". Я теж зробив би зауваження такій "больно умній".

Опубліковано

случай из первого топика, конечно, показательный. мадам кинувшую ребенка в топку. но вообще, нет более ненавистного мной места, чем наши продуктовые рынки.

во-первых, большинство продавцов на%бывает уже в порядке вещей, просто не задумываясь, даже те, кого хорошо знаю и как бы хожу в постоянных клиентах. кидают со сдачей, с подсчетом общей суммы, с взвешиванием (купленный когда-то на DX цифровой кантер отбил свою цену уже раз 10 за пол-года), с качеством (особенно касается мяса), с ценой (фейс-контрол такой, что в клубах и не снился - я уже думаю на базар бомжом одеваться вместо того, чтобы торговаться :smile3:

во-вторых, если четко указать на факт на%бки в половине случаев начинается скандал, обычно с упором на то, что в стране-де кризис, а ты, мля, не хочешь за 900 грамм заплатить как за кило и вообще, все кушать хотят да повкуснее. особенно касается продавцов товара на чужих точках - их-то хозяева за каждый грамм щемят, а хочется ж и домой кило томатов унести. совок-с в чистом виде.

про разницу цен на несезонные овощи-фрукты между базаром и супермаркетом я вообще молчу. на базаре почти всегда дороже при худшем качестве, так как с правильным хранением никто не заморачивается или сразу покупают гнилье подешевле.

кстати, о грибах. я был сегодня на Варшавке проездом, выскочил на минуту купить лисичек - благо их дофига возле пассажа. некая бабулька продает прямо возле дороги по 15 гривен за банку. я не в курсе цен, зато объемы расчитать примерно могу. предлагаю 50 гривен за банку и все, что осталось в мешке (по моим прикидкам банки 3-4). бабуля начинает мне петь, что это не ее, бери, мол, по 14 и давай мешок перемерим. я отказываюсь и отхожу от дороги на 20 метров. там аналогичные лисички уже по 12. беру три банки. возвращаюсь к машине - давешняя бабуля кусает локти и другие части тела. она таки зачем-то перемерила остатки и получилось 2 банки :smile3:

Опубліковано

она таки зачем-то перемерила остатки и получилось 2 банки :smile3:

а ти почекав і подивився як вона "міряла" ті гриби? :unsure:

Опубліковано

она таки зачем-то перемерила остатки и получилось 2 банки :smile3:

а ти почекав і подивився як вона "міряла" ті гриби? :unsure:

она сообщила мне сама, когда я проходил мимо на обратном пути

Опубліковано

аааа... А то мені якось дивно було. :rolleyes:

по темі: та історія швидше схожа на якусь дивну крадіжку з тицяням грошей, а не на "нахабну купівлю"

Опубліковано

психиология рабов, раб рабом поганяет. Возмущатся можно на борде, но не в лицо обидчику, Так? Да я сам такой, черт меня побери...

Опубліковано

психиология рабов, раб рабом поганяет. Возмущатся можно на борде, но не в лицо обидчику, Так? Да я сам такой, черт меня побери...

на моє зауваження що почекайте хазяйку, просто зматюжила мене додала дитині 50 копійок і пішла.

Чт може Ви також вважаєте, що вона мала

сумочкою по макітрі за образу

Опубліковано

Да, базар це ще та клоака...

Топік стартер отримав пляму на аурі від матюків, продавець мінус 50 коп, а баришня подвійну насолоду - на%;%ла на 50 коп + скинула яду.

Дивлячись на цю просту формулу бачимо, що і так для нас очевидно: цей світ не справедливий до чесних і порядних людей.

Щодо себе, то впевнений, що час поставить на місце всіх. Топік стартер переживе, бо порядна людина; продавець - вже забула; а баришня колись натрапить на таку як сама, і у відповідь на матюки отримає сумкою по голові. Або просто десь посковзнеться і впаде, зламає пальця і буде думати: ну чого це трапилося зі мною???

Із гіпсом прийде на базар, купить якийсь не потрібний дешевий товар, надурить продавця на рубль, обматюкає із подвійною силою не байдужого... Ну а далі ви вже знаєте :rolleyes:

Опубліковано

Так может Вы обьясните, а то я тоже ничего не понял, сколько было продавщиц, сколько было покупателей и как можно одновременно торговаться и взвешивать где-то на других весах blink.gif

ну ви якби на базарі ніколи не були і не бачили як то може відбуватися?

1)продавщиця одна (дитину 6-ти років не рахуємо за свідому економічноактивну одиницю :))

2)два або й більше покупці

3)наглюча мадам (покупець номер 1) домовляється про ціну 3 грн за 5 грибів і починає ритися в сумці, шукаючи дрібні гроші або без здачі

4)другий покупець (покупець номер 2) просить зважити йому "отих-во і стілько-то"

5)продавець, думаючи що з покупцем номер 1 вже все домовлено і лишилася тільки технічна передача 3 грн (функціонал, який підтримує навіть несвідома й економічно неактивна одиниця :)) йде зважувати товар другого покупця на вагу до іншого продавця

6)нагла мадам користуючись моментом тицяє 2 грн дитині, отримує зауваження від топікстартера, матюгає топікстартера, додає 50 коп., і спішно зрулює зі своїми (вже загорнутими в кульок чи чіво там) грибами

так зрозуміліше? :rolleyes:

Опубліковано

в студентські роки мені якось довелося жити в гуртожитку з в'єтнамцями (2 роки майже:)).

так от, для них найбільшою дивиною було прагнення наших людей виглядати не по статках.

в них якщо чувак бідний, то носить простий одяг і не заморочується - аби їсти було що. в нас навпаки - чувак може не мати що їсти, але виглядати має "на всі сто"(телефон, бляхи D&G/Abidas на всьому, way too cool вираз на обличчі і тд).

так само оця наглюча мадам - виглядала на середнього статку (зі слів топікстартера), а дріб'язкова далі нікуди..

сумно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...