Перейти до змісту

Seagate HDD, SeaTools та LowLevel format ?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу поради.

Маю таку ситуацію. 250 гіговий вінт Сігейт заглючив: спочатку впала встановлена вінда. Потім після формату жоден віндоуз не схотів на нього вставати. Сітуулсовський шорт-тест не пройшов, а лонг-тест видав кучу помилок "Bad Sector Found". Спробував з бедами боротись ШДДрегенератором, але він ненормально довго сканує.

Чи є тут люди, що юзали Сітуулс? Як можна усунути беди без лоу-левел формата, або зеро-філл (на даний момент немає можливості бекапнути інфу з вінта)? До речі, сам вінт розбитий на 2 логічних: 25 гіг системного диска, решта - диск Д з інфою. Диск Д працює як має бути. Чи допоможе Quick Zero Fill (first 63 sectors of the drive, instantaneous)?

Короче, як можна усунути беди з вінта зі збереженням данних на ньому?

Опубліковано
Короче, як можна усунути беди з вінта зі збереженням данних на ньому?

Підкинути вінт на робочу машинку, злити дані з диска Д і вже тоді забити все нулями.

Опубліковано

Я б таки рекомендував Лоу Левел Формат Тул. (Є така під вінду). Бо, чомусь мені здається, танці зі бубном ні до чого не приведуть.

Опубліковано

mix_forever, та в тому то й справа, що немає вінта з вільними 100-200 гігами. Якби було б, то певно і цього топіка не булоб.

Хіба мо' хтось позичить на день-два?..

Опубліковано

ну приїдь зі своїм вінтом, зіллю твою інфу, потестимо, почекаємо, форматнемо. Або ж підпишемо смертний вирок.

Опубліковано

Дякую, але вінт для бекапа вже знайшовся.

А мій, імхо, ще рано в смітник відправляти - не стукає, і на диску Д (225 гіг) читання-запис файлів проходить нормально. Імхо, беди зявились тільки в секторах під диском Це.

Опубліковано

не факт.

Спробуй лоулевел формат. Зазвичай ДУЖЕ допомагає, Ну і перерозбити на розділи. Не так, як було.

Типу 30/220 зробити 50/200

Опубліковано

:) Розказую.

Танці навколо зливання-переливання інфи з одного на другий і третій вінти не описую :)

Запустив лоулевел формат туул з вінди. 250 гіг форматувало 51 хвилину.

Ребут і завантажився з Хірен'с буут сіді 9.5 - На ньому ще є партішн меджік 8.05, яким розбив 250 гіг на 30+220 і форматнув обидва в нтфс. На майбутнє праймері партішн зробив активним. Ребут.

Вінда перевірила нові диски і знову ребут.

В вінді запустив сітуулс - прогнав вінта через всі тести, які, слава Богу, він успішно пройшов. :)

Далі, очевидно, немає що розказувати, але "танці" ще тривають.

Опубліковано

для відновлення інфи дуже рекомендую Ontrack Easy Recovery. або ж той самий ПАртішин Мейжік для копіювання образів логічних дисків

а в складі ХАйренс Бут СД є цілий ряд утиліт для роботи з дисками, по перше фірмові від виробників, по друге - МНДД - практично краща в свому роді для регенерації вінтів з бедами, секторами з довгим часом відклику і т п.

на майбутнє =)

Опубліковано

laser, дякую - те все знаю. В моєму випадку всі ті утілітки непотрібні - надто великий, імхо, ризик пошкодити файли при відновленні бедів. Найкраще з можливого вже було зроблено. :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...