Перейти до змісту

Замість канікул платники єдиного податку доплатять майже 1000 гривень

kudrom

Рекомендовані повідомлення

http://www.pravda.com.ua/news/2010/07/22/5240391/

Платники єдиного податку мають доплачувати пенсійному фонду вже з липня 2010 року.

Про це повідомляє сайт Пенсійного фонду, посилаючись на зміни в закон " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати у 2010 році мінімальний страховий внесок для зазначених осіб становить у:

липні - вересні - 294,82 грн.

жовтні - листопаді - 301,12 грн.

грудні - 306,10 грн.

Оскільки, на сьогодні, максимальна величина з якої справляються страхові внески становить 13320 грн, щомісячна сума самостійно визначеного страхового внеску, з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, не може перевищувати 4422,24 грн.

Сплата страхових внесків здійснюється у строки визначені частиною шостою статті 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а саме щоквартально, протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, а саме:

- за липень-вересень 2010 року - до 20 жовтня 2010 року;

- за жовтень - грудень 2010 року - до 20 січня 2011 року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неверное отлавливают те фирмы что поразводили по 20ть ПП

p.s. а тем кто повёлся на "обещания что будет легче" - большой привет

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді це вже буде не єдиний податок, а подвійний <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ті самі граблі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже проходили.

Дубль 2.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Платники єдиного податку мають доплачувати пенсійному фонду вже з липня 2010 року.

Хто знає подробиці?

Сьогодні позвонила знайома (бугалтер) і сказала, що сьогодні вступив в дію закон (?), згідно якого єдинщик з максимальною ставкою (200 грн) повинен сплатити до 15 жовтня 600 грн в Пенсійний фонд. Подробиць вона не знає, але я так зрозумів що це за квартал, тобто по 200 за місяць. Нефігові канікули - було 200, стало 400. Таку саму фігню, ті самі козли Янукович/Азаров вже хотіли зробити у 2004/2005 рр, але тоді їх поставили на місце, вказавши що з єдиного податку (за указом президента) в ПФ і так йдуть внески. Цікавить що відбувається зараз: скасували той указ президента чи внесли до нього зміни, що за новий закон, як інші єдинщики (луцькі, волинські) на це зреагують/зреагували.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='27 июля 2010 - 11:43' timestamp='1280223790' post='537427']

та казли адназначна... тільки чомусь усі забувають, що сама ВОНА попереднього разу цю саму бадягу приймала і аж ніяк не азаров, а перед тим двічі ця сама ВОНА хотіла взагалі скасувати єдиний податок; і наєзди на єдиний податок були більшою мірою заслугою великого ліберала пензеника. а у регіонів, на разі, за останні 3 роки це перший наїзд на ПП - так що давайте не будемо тут принаймні плутати хронологію.

йди но, хлопче, з ТАКИМИ своїми постами в розділ "Політика". Я і моя дружина - підприємці, і ЄДИНЕ що мене зараз цікавить - зміни в законодавстві, а не політики - для мене вони всі моральні уроди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Абалдєть як нам легше жити стає!? :sq_ye:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='Сегодня, 12:43' post='537427']

тільки чомусь усі забувають, що сама ВОНА попереднього разу цю саму бадягу приймала і аж ніяк не азаров, а перед тим двічі ця сама ВОНА хотіла взагалі скасувати єдиний податок

мати намір зробити і зробити з наскоку трохи є різниця?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як сказав аЗаров "жити стало веселіше"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як сказав аЗаров "жити стало веселіше"

Вапщє-то, Джугашвілі то сказав, нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не зовсім в тему, але... Автоматичного відшкодування ПДВ теж не буде.

(Це, як казав Жванецький - это возьми и дурной машине всё отдай...)

Одночасно створюється "білий" список платників податків (ІМХО в великій мірі за ПаРтійним принципом)

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кабмін має намір втричі підвищити ставку податку для спрощенців

http://ua.korrespondent.net/business/1102918

Тігіпко впроваджує свої ініцітиви в життя. Давно пора встряхнути тих єдинщиків. А то великі підприємства чесно платять, а ці тільки уникають, гади. 600 грн. + пенсійний - вже хоч щось для бюджету! 

Захавають - зробимо їм ще ПДВ в нагрузочку!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зі статті

Згідно з урядовим документом, місцеві органи влади зможуть встановлювати ставку податку в 200-600 гривень для ПП, які ведуть діяльність у сфері інформатизації, надають послуги доступу в інтернет, ведуть діяльність у сфері права або у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

Також максимальну ставку податку можуть отримати підприємці, які займаються рекламною діяльністю, технічними випробуваннями, підбором персоналу або ведуть бізнес у сфері геології та геодезії.

Для інших видів діяльності Кабмін пропонує зберегти існуючі ставки податку у 20-200 гривень. Однак для таких видів ПП зменшується максимально допустимий річний оборот: з 500 000 до 300 000 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

zluden, може знаєш, що за урядовий документ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проет податкового кодексу

сторінка 58, стаття 5

kodeks.pdf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це проект, а схоже на те що якийсь закон вже діє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если вы читали проект нового налогового кодекса, то понимаете, что это - попытка заткнуть дыру в бюджете. Хорошо, что у нас есть еще некоторое время и этот новый кодекс не свалили на голову предпринимателей этим летом. Очевидно, что после усиления полномочий проверяющих органов и уничтожения "единоналожников" поступления в бюджет не возрастут. Налоговый кодекс в совокупности с другими действиями правительства только загонят в тень еще какую-то часть предпринимателей, что конечно сделает предпринимателей еще более легко контролируемыми. Любой крестьянин знает, что для увеличения удоев корову нужно лучше кормить, не просто чаще доить. По-видимому это - идея не для государственных мужей. Сегодня у нас дыра в бюджете страны, разваливающаяся экономика, нестабильное налоговое законодательство, повышение стоимости энергоносителей. Ожидать оздоровления экономики в ближайший год наивно и непрофессионально.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давно пора встряхнути тих єдинщиків. А то великі підприємства чесно платять, а ці тільки уникають, гади. 600 грн. + пенсійний - вже хоч щось для бюджету! 

Захавають - зробимо їм ще ПДВ в нагрузочку!

От не розумію я твоєї ненависті до єдинщиків. Вони тобі в борщ насрали? В єдиному податку з самого початку закладені відрахування в пенсійний фонд. Вводити ще одне відрахування - це буде вже подвійне оподаткування. Ставку якщо і треба збільшувати, то поступово і явно не втричі. Чи витримають такий тиск великі підприємства, якщо їм збільшити податок втричі та ще й добавити пенсійний збір, бо сьогоднішнього не достатньо? Смішно звучить і заява про сплату податків у повному обсязі великих підприємств, адже всім відомо, що саме вони відкривають фіктивних єдинщиків, щоб уникнути законних податків.

Пару слів про себе: криза оставила без роботи мене і дружину, відкрили на дружину підприємця-єдинщика (вона торгує, тому на неї). З цих торгів і пробуєм жити, якщо нам збільшити втричі податок + пенсійний збір, то нам прийдеться закрити пп і знову шукати роботу. Нагадує ситуацію, коли водій за якесь порушення отримує покарання у вигляді тюремного заключення, тобто буде утримуватись повністю за рахунок держави. Держава тратить гроші на порушника. Хто кого наказав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кужель "відмазує" Тигіпа Сергійка:

"Опублікований у вівторок у газеті "Урядовий кур'єр" проект Податкового кодексу підготовлений Мінфіном і Державною податковою адміністрацією, без узгодження з віце-прем'єром", - зазначила Кужель.

Вона повідомила, що "цей проект не пройшов через Кабмін і в ньому не враховані результати роботи робочої групи на чолі з віце-прем'єром".

При цьому Кужель висловила обурення тим, що Мінфін і податкова підготували проект Податкового кодексу з тими поправками, "які повністю відповідають їхньої ідеології".

http://www.pravda.com.ua/news/2010/08/3/5272555/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От не розумію я твоєї ненависті до єдинщиків. Вони тобі в борщ насрали?

аффтор настільки вдало замаскував іронію, що дехто з читачів її навіть не помітили ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

аффтор настільки вдало замаскував іронію, що дехто з читачів її навіть не помітили ;)

Вибачаюсь, дійсно не вловив іронії, смайли став чи що. :) Ще й заїло: не від гарного життя ми подалися в ту комерцію, та й попали не в гарне життя - комерція так добре йде, що скоро залишу її дружині, а сам піду знову шукати роботу. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кужель "відмазує" Тигіпа Сергійка:

"Опублікований у вівторок у газеті "Урядовий кур'єр" проект Податкового кодексу підготовлений Мінфіном і Державною податковою адміністрацією, без узгодження з віце-прем'єром", - зазначила Кужель.

Вона повідомила, що "цей проект не пройшов через Кабмін і в ньому не враховані результати роботи робочої групи на чолі з віце-прем'єром".

При цьому Кужель висловила обурення тим, що Мінфін і податкова підготували проект Податкового кодексу з тими поправками, "які повністю відповідають їхньої ідеології".

http://www.pravda.co...0/08/3/5272555/

вийшло типу, "а я тут причому? я ж не Мінфін, правда? я віце-прем’єр з економіки! я сам собі кодекси пишу білі і пухнасті,а те що завтверджують інші, ну то я не при ділах"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лідер Компартії наголосив, що проект Податкового кодексу було вирішено доопрацювати і винести на народне обговорення.

"Але найголовніше, прийнято рішення (і тут я знову повертаюся до Миколи Яновича, який із цим погодився) усунути Тігіпка від участі у подальшій підготовці Податкового кодексу", - зазначив Симоненко.

"Для мене стало очевидним, що відсторонення відбулося під час наради у Миколи Яновича Азарова, на якій я був присутній, за участю міністра фінансів, голови податкової служби, інших керівників економічного блоку", - сказав він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба просто якось диференціювати податок. А то хтось може тужиться і має з того 2-3 тисячі в місяць і віддає 200 грн. (хоча, зауважте, з зарплати беруть більше). А хтось має 500000/12=42000 в місяць і платить теж 200. Брєд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...