Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Спекла дуже доброго пляцочка за рецептом з книжки Дарії Цвєк "Солодке печиво" (маю нову й гарнюню :) )

Отже, пісочне тісто готуємо так: 200 г борошна, 1 столова ложка цукру, 100 г вершкового масла, 1 жовток, 3 столові ложки сметани, сіль на кінчику ножа. Вимішуємо, розкачуємо, викладаємо в формі дно і бортики.

Начинка: 500 г мелених горіхів, 500 г цукру, 2 яйця, 2-3 ст. ложки сметани, сік і цедра з одного лимона.

Викладаємо начинку на тісто, печемо в духовці 30 хвилин при температурі 210 - 240 градусів.

Моє уточнення: я брала трохи менше горіхів (3 склянки почищених), і відповідно менше цукру (трохи більше, як півтори склянки). Мені все-одно вийшло засолодко, наступного разу ще цукор зменшу. Але все-одно смачно. Сьогодні брала на роботу, щоб вдома менше лишилось. Бо ж калорійно, а втриматись від ще шматочка важко :)

Забула додати: зверху поливаємо шоколадною помадкою. Думаю, тут кожен має свій рецепт. А можна просто розтопити шоколадку.

Опубліковано

Щось зараз мені ну взагалі не йде випічка і смажені речі.

Сиджу на зелених салатах

Сьогодні на вечерю: салат з помідорів, болгарського перцю, петрушки, базиліку, руколи, якогось салатного листя невідомого сорту, заправлений лимонним соком і олією.

Взагалі лимонний сік в мене практично повністю витіснив оцет, навіть винний і яблучний, не знаю чому

Опубліковано

Ох, я би хотіла, щоб у мене випічка не йшла. Але то вимагає нєчєловєчєскіх усілій волі :D Ну і сам процес дуже люблю.

Опубліковано

А Ваш перевірений рецепт чебуреків на сирному тісті можна? Такий рецепт ще не пробувала.

Звичайно))

600 гр сиру,2 яйця,1 пакетик розпушувача для тіста(10 гр-якщо сир кислий-можна більше,тільки не варто кидати соду-відчувається її присмак),сіль-все це ретельно перетерти,щоб не було грудок.Добавити муку-скільки вбере(тісто має бути,як на вареники,а взагалі-чим тугіше-тим тонше його можна(треба!) розкатати) і на годину покласти в холодильник.

Начинка:500 гр фаршу,4-5 цибулин,2ст ложки сметани(обов"язково!)сіль, перець,кріп-за бажанням(чоловік сказав :без кропу-краще,то наступного разу добавляти не буду))),вода.Тісто ще раз гарно вимісити - і можна формувати чебуреки.

З.І.На порцію виходить досить багато, то можна інгридієнти розділити на 2.Я осилила тільки половину пожарити.

Опубліковано

Aleska,щиро вдячна, уже спробували. Варіант з сирним тістом нам до смаку. Вийшли соковиті і не пересушені. Прихватила їх і в баню, упліли в один момент.

Тепер знатиму як ще використати сир, коли його забагато :_25:

Опубліковано

Aleska,щиро вдячна, уже спробували. Варіант з сирним тістом нам до смаку. Вийшли соковиті і не пересушені. Прихватила їх і в баню, упліли в один момент.

Тепер знатиму як ще використати сир, коли його забагато :_25:

Сира забагато не буває !)))) :0162:

Опубліковано

І ващє, я сьогодні ґаздиня на любий смак: чебуреки, тушене м'яско з грибочками в сметані, червоний борщик на реберцях, сирники, манна каша і компот :_07:

І хай хтось тільки піскне, що ще чогось хочеться :0127::0130:

Опубліковано

Згадавши Гайдаївську комедію, якшо був компот - тоді більше нема чого хотіти :)

по темі: чогось так захотілось домашньої піцци, шо не зміг втриматись від її приготування. Добре, що є такі страви, де можна використати залишки купи продуктів :_07:

Опубліковано

Ось мої горіхові котлетки))

post-15087-0-30483000-1380300351_thumb.j

2,5 стакани горіхів ,четвертинка білого хліба(попередньо замоченого),2 цибулини,3 зубчика часнику-все це перемолоти.Додати 3 яйця,сіль,перець.Формувати котлети і обкачувати в паніровці(мука і сухарі 1:1)

Дуже подібні за смаком до м"ясних))(горіхи відчуваються-але не сильно)Чоловікові сподобалося,буду робити ще,тільки наступного разу зроблю сметанний соус з шампіньйонами,заллю котлети і на 10 хв в духовку.

Для вегетеріанців само то!

Опубліковано

А мы запекли картошку в мундирах, с кусочками сала, завернутую в фольгу.

Наминаємо домашню шаурму! Смакота!

А користувач guest ковтає слинки читаючи це :)

А можно поподробнее, как это домашняя шаурма, из чего готовится в общем, рецептик?

Опубліковано

А можно поподробнее, как это домашняя шаурма, из чего готовится в общем, рецептик?

В ідеалі готується так:

куряче філе ріжемо шматочками і тушкуємо з цибулькою. Потім беремо готовий лаваш, мастимо його майонезом з часничком, додаємо трішки аджики, тушковане філе, шматочки помідорів. Завертаємо і в духовку на декілька хвилин

У нас же сьогодні замість курки ковбаска, ще додали сиру (також порізаного кубиками) та болгарського перцю

Опубліковано

Болить горло. Закипятив молока, додав масла і трошки розімяв банана - така смакота вийшла)))

Опубліковано

Наминаємо домашню шаурму! Смакота!

Вчора теж ввечері наминали. Куряче філе обжарене в гостренькій приправі для курки, морква по-корейськи, огірочок, помідор, пекінська капуста і все це на майонезно-кетчупній основі викладено полосочками і загорнуте в лаваш, який розігрівається в мікрохвильовці або піджарюється на сковорідці. В ідеалі ще потрібно твердий сир, але в нас не було, то зробили без нього. Ситно і смачно.
Опубліковано

Наминаємо домашню шаурму! Смакота!

Вчора теж ввечері наминали. Куряче філе обжарене в гостренькій приправі для курки, морква по-корейськи, огірочок, помідор, пекінська капуста і все це на майонезно-кетчупній основі викладено полосочками і загорнуте в лаваш, який розігрівається в мікрохвильовці або піджарюється на сковорідці. В ідеалі ще потрібно твердий сир, але в нас не було, то зробили без нього. Ситно і смачно.

прям вчера лавашовый день какой-то получился у всех....

скрутил "лавашину" трубочкой как налисник с начинкой слоями - гуакамоле + измельченные и поджаренные шампиньоны + майонез + кетчуп + зерна граната

Опубліковано

Zevs_Isver вчора теж був в гостях їв лаваш + шашлик з баранини та прикопчені реберця було смачно, правла шлунку вранці порібно було допомогти працювати :)

Опубліковано

Сьогодні на вечерю паста з томатами за таким переписом:

Ингредиенты:

450 г помидоров-черри

3 столовых ложки оливкового масла

половина красной луковицы, мелко нарубить

1 столовая ложка чеснока в масле

1 столовая ложка нарезанного тимьяна

1 столовая ложка нарезанного орегано

1 чайная ложка хлопьев красного перца

1 чайная ложка сахара

450 г лапши или спагетти

1/4 стакана тертого пармезана

базилик

Приготовление:

Нагрейте оливковое масло на сковороде на среднем огне. Обжарьте лук и чеснок в течение 2 минут. Выложите на сковороду все специи и зелень и обжаривайте пока чеснок не начнет становиться золотисто-коричневым, а затем уже добавьте помидоры и сахар. Хорошо перемешайте. Уменьшите огонь и продолжайте держать на огне. Отварите пасту в подсоленной воде до состояния аль денте. Слейте пасту и выложите ее к соусу. Добавьте к пасте сыр и нарезанный базилик. Хорошо перемешайте и подавайте.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...