Luychi Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:04 #1 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:04 На днях дивилась сюжет про чотирирічного хлопчика, який упав з 7-го поверху і не тільки вижив, а й практично не отримав ніяких травм, лише кілька подряпин. А покійний папа Іоан-Павло II якось підковзнувся у себе у ванні, упав і поламав ногу. От я думаю, чому хтось помирає від банального нежитю, а хтось виживає і долає смертельні хвороби?Як казав знайомий лікар-онколог "Чим більше я живу, тим меньше я щось розумію. Буває людині зроблять операцію і все успішно проходить, і повинна вилікуватись, а тут ррраз - ускладнення і летальний вихід. А буває розріжуть і назад зашиють - лікувати ніяк, все "запущено". Хворого випускають додому, а він через кілька років приїзджає на прийом і не на каталці, а приходить на своїх двох".Так що ж залежить від самої людини? Чи все, чи нічого? Може вона вижити тільки тому, що дуже цього хоче?
Harvester Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:36 #2 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:36 ...Так що ж залежить від самої людини? Чи все, чи нічого? Може вона вижити тільки тому, що дуже цього хоче? Думаю, щось в тому є. Колись я перепливав Дніпро (до якогось острова і назад). Туди ледь доплів. Назад плив, сил не було, течія зносила від берега. Так ось, плив я і думав: тонути чи не тонути Поки думав, то течія прибила мене до берега Думаю, залежить дуже багато, причому від багатьох рішень, що приймаються задовго до часу Х.
Zheny@ Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:46 #3 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 10:46 Виключно людське бажання жити. Ну і не без втручання тих, хто нас береже. Все в голові.
Samhayne Опубліковано 7 Червня, 2010 в 11:03 #4 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 11:03 Якщо пацієнт хоче жити - медицина тут безсила
Bartman Опубліковано 7 Червня, 2010 в 11:34 #5 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 11:34 НАсправді всі наші думки та бажання- матеріальні і реалізовуються в моменті. ВНутрішня людська сила - це дуже потужний заряд енергії, який (якщо вміти ним користуватися)...може принести стати такою собі чарівною паличкою
Yuraul Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:10 #6 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:10 Хто б там у кого чи що не вірив, але від самої людини залежить майже все.Поцікавтесь, хто такий Нік Вуйчич.
Fagot Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:11 #7 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:11 В кожного бажання жити значно відрізняється, і саме від цього дуже багато чого залежить, з другої сторони бажання жити може виникнути внаслідок сильного стресу - як от наприклад смертельного діагнозу...
Luychi Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:40 Автор #8 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 12:40 Актору Олександру Абдулову було 54 роки. Він мав улюблену роботу, молоду кохану дружину, маленьку донечку і рак легенів. Лікувався в хороших лікарів, їздив до монаха і жив якийсь час в монастирі. В останньому інтерв'ю сказав :"Дуже жити хочеться. Для сім'ї, для дочки." Але все таки він помер.
Phoinix Опубліковано 7 Червня, 2010 в 14:19 #9 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 14:19 Можливо мої слова прозвучать банально, але в кожної людини є своя доля, життєвий шлях і поки вона не пройде його, що б не траплялось а вона житиме.
Olesya Опубліковано 7 Червня, 2010 в 15:28 #10 Опубліковано 7 Червня, 2010 в 15:28 Схиляюсь до думки, що життя кожного з нас кероване згори, так би мовити, кожен виконує свою "програму". Часом ми понад усе хочемо жити, а часом і байдуже - жити чи не жити. Інколи ми докладаємо всіх можливих зусиль, щоб лишитись на цьому світі, а інколи просто пливемо за течією. Як каже моя бабуся, що кому написано.
BIKTOP1970 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:03 #11 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:03 А буває так, що все в людини добре, і в сім'ї і зі здоров'я, і щастя "вагон", і жити хоче. І вулицю переходить на переході, на зелене світло. А тут - форс-мажор - пяне мурло на автомобілі...Так що IMHO не завжди все залежить лише від наших бажань. На жаль.В кожного своя доля - написана, намальована чи запрограмована.
Yuraul Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:31 #12 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:31 Кажуть, ще ні один світофор нікого не збив, тому треба на дорогу все-таки поглядати, ага.
Chatte Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:49 #13 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 06:49 А буває і отак. В новинах зимою дивилась. Захотів молодий чоловік покінчити життя самогубством, став на міст "спригну, вб'юсь, ура". Пригає, бац, на лід. От незадача, не вбився. Тут вже публіка, рятувальники збираються. Нічо, можна ж проламати лід і хоч втопитися, і швидко починає довбати лід ногою. Проламує, хлюп, млін, знов халепа - води по пояс ледве. Коли добирались до нього рятувальники, репетував, що там стоятиме, може хоч замерзне.
BIKTOP1970 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 07:24 #14 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 07:24 А буває і отак. В новинах зимою дивилась. Захотів молодий чоловік покінчити життя самогубством, став на міст "спригну, вб'юсь, ура". Пригає, бац, на лід. От незадача, не вбився. Тут вже публіка, рятувальники збираються. Нічо, можна ж проламати лід і хоч втопитися, і швидко починає довбати лід ногою. Проламує, хлюп, млін, знов халепа - води по пояс ледве. Коли добирались до нього рятувальники, репетував, що там стоятиме, може хоч замерзне.Саме тому, в цьому розумінні, IMHO люди діляться на дві категорії: на тих, які постійно самі собі шкодять - постійно шукають пригод на свою голову, і на тих, яких "накривають" форс-мажорні обставини, абсолютно без будь-якого бажання на це з їхньої сторони...
BIKTOP1970 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 07:39 #15 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 07:39 Кажуть, ще ні один світофор нікого не збив, тому треба на дорогу все-таки поглядати, ага.Поглядай не поглядай...Для прикладу: Кілька років назад був свідком вуличної трагедії. Колона ППСників переходила вулицю на переході на зелене світло. Рухались зі сторони ГУВД в сторону залізничного вокзалу. Так от останньому в колоні не повезло. На повній швидкості його збив автомобіль.На тому місці залишилась величезна калюжа крові. І в цьому випадку навряд чи йому допомгло б поглядання на дорогу. Таких випадків за останні роки безліч.Колись сам потрапив в подібну ситуацію. І тепер Світлофор тепер для мене не показник...Але це всього лиш локальний конкретний приклад. А варіантів різних може бути маса. Може і цеглина на голову впасти... :-(
SunSeth Опубліковано 8 Червня, 2010 в 09:53 #16 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 09:53 Кажуть, ще ні один світофор нікого не збивФіг ти угадав! На двух гаишников упал светофор
Yuraul Опубліковано 8 Червня, 2010 в 11:11 #17 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 11:11 SunSeth, дякую, але не перекручуй факти. А цеглина так, може. Я лиш агітую: "следи за собой, будь осторожен, следи за собой..." У цьому світі існували Дві протилежності завжди, Два шляхи різні, два портали: До радості і до біди. Спинись на міть на перехресті, Щоб вибір правильний зробить, Помилок не пробачить Всесвіт, Сам виріши як далі жить. Ауткрай.)
Korosy Опубліковано 8 Червня, 2010 в 18:20 #18 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 18:20 померти дуже легко і просто. набагато важче жити. або знайти, для чого жити. просте існування з дня в день - не набагато краще смерті.для самого себе.і я напевно погоджусь (реально дивлячись на факти), якщо в людині вже щось "обірвалось", то ні її, ні бажання рідних, щоб жила та людина вже нічого не змінить. інакше - це просто диво))
Chatte Опубліковано 8 Червня, 2010 в 18:35 #19 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 18:35 померти дуже легко і просто. набагато важче жити. або знайти, для чого жити. просте існування з дня в день - не набагато краще смерті.для самого себе. і я напевно погоджусь (реально дивлячись на факти), якщо в людині вже щось "обірвалось", то ні її, ні бажання рідних, щоб жила та людина вже нічого не змінить. інакше - це просто диво)) "якщо в людині вже щось "обірвалось", то весь світ їй допоможе перервати жалюгідне існування, і пошле цеглину на голову?
SunSeth Опубліковано 8 Червня, 2010 в 19:30 #20 Опубліковано 8 Червня, 2010 в 19:30 SunSeth, дякую, але не перекручуй факти. Де перекручування? Ти написав:Кажуть, ще ні один світофор нікого не збивЯ дав тобі посилання, де є факт, як совсім недавно світлофор збив відразу двох. Хулі нє ясна? Не вір тому, що "кажуть".
Вона Опубліковано 9 Червня, 2010 в 06:05 #21 Опубліковано 9 Червня, 2010 в 06:05 Тут важко розібратись як все насправді... Одні хочуть жити, і живуть, другі також хочуть, але помирають, треті хочуть вмерти, а не виходить, четверті рааз, і в петлю, або спиваються, чи в наркоту - і кінець... Напевно в кожного своя дорога, якою треба пройти, щоб, можливо, щось зрозуміти, направити помилки, карма тобіш. Але якщо так задуматись, дійсно страшнувато. Так що краще напевно не думати і жити
Yuraul Опубліковано 9 Червня, 2010 в 06:21 #22 Опубліковано 9 Червня, 2010 в 06:21 SunSeth, дитячий садок, їй-бо... Ну грайся, малятко, грайся.
mix_forever Опубліковано 9 Червня, 2010 в 12:57 #23 Опубліковано 9 Червня, 2010 в 12:57 "якщо в людині вже щось "обірвалось", то весь світ їй допоможе перервати жалюгідне існування, і пошле цеглину на голову? Саме так. Якшо людина осознано йде на самогубство (не під дією емоцій і т.п.), то нема сенсу її рятувати чи відговорювати - всеодно зробить своє.Інша справа - емоції, тут ше мона якось заспокоїти, втихомирити і т .п.
Harvester Опубліковано 9 Червня, 2010 в 13:23 #24 Опубліковано 9 Червня, 2010 в 13:23 ... Саме так. Якшо людина осознано йде на самогубство (не під дією емоцій і т.п.), то нема сенсу її рятувати чи відговорювати - всеодно зробить своє.Інша справа - емоції, тут ше мона якось заспокоїти, втихомирити і т .п. Думаю, сенс є, навіть якщо шанс невеликий Інша справа, що ефективні методи для цього не застосовують.
Chatte Опубліковано 9 Червня, 2010 в 14:20 #25 Опубліковано 9 Червня, 2010 в 14:20 Таких "осознаних" слава богу не так вже й багато. І "нема сенсу її рятувати чи відговорювати" справджується, бо нема коли. Самогубець це не піарить, а іде і зводить рахунки з життям. А ті, що говорять про самогубство, навряд чи до нього вдадуться. І самі це розуміють. Бажання жити переважує, просто треба за щось зачепитись, будь то розмови з кимось, нові друзі, захоплення, робота... Або привертання до себе уваги. Заліз на карніз, побачив, скільки людей переполошилось, значить ти потрібен, злазиш і вкушаєш терапію, носяться з тобою. Інстинкт виживання працює.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.