Перейти до змісту

Wi-Fi у Луцьку

sens

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні форумчани,

хтось з вас користується Wi-Fi у нашому місті ?

на скільки мені відомо, мають працювати в Майдані/Оболоні, Технічному університеті. Може ще десь.

Не знаю, чи в даний момент ті хотспоти ще є...

Хто користувався: яка там швидкість і ціна?

І саме головне, на скільки актуальне питання встановлювати додаткові хотспоти у Луцьку?

Чи будуть народ користуватись за тарифами мобільний операторів (вдома, в офісі, в магазині)?

Особисто я користуюсь достатньо швидким інетом за невеликі гроші (і вдома, і на роботі), я так вважаю.

А платить прибл. 1,5 грн/Мб (це в 10 разів дорожче), ніж я зараз плачу, не має потреби.

Ваші думки з цього приводу?

• Відповідей 51
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

ну в Оболони пользуемся....

скорость супер - 2 видепотока по 1 мегабиту + файлик какойто качался (и это всё не из сети провайдера)

цена, вобще, бомба - 0 грн 00 коп......

будут ли этот сервис узать за деньги - думаю нет, люди приходят отдохнуть, а не поработать, а погоду можно и через ГПРС посмотреть,

и ВиФи не у многих есть пока....

и при цене за "лицензию" на установку - в Луцке такая точка никогда не окупится, ИМХО

Опубліковано

Я вдома використовую :blush:

Поки-що в нас інет WiFi-хотспоти використовується в основному для розваг, а не для роботи. В Луцьку дуже мало "мобільних бізнесменів", котрі заробляють гроші через інтернет, можуть собі дозволити досить дорогу техніку, і разом з тим не мають офіса зі швидким інтернетом. Також мало і студентів, які можуть собі дозволити ноутбуки або комунікатори з WiFi, щоб в перерві між парами сидіти в кафе і ЗА ГРОШІ юзати WiFi. ІМХО, поки в нас не буде достатньї кількості людей двох цих типів (а це буде ще не скоро), хотспоти не окупляться.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Пару тижнів тому вроді як забрали Ві-Фі з Корабля і вроді як назавжди(судячи з слів барменів)... але на сайті пишуть

В пивних клубах "Майдан" та "Оболонь" безкоштовне користування послугою Wi-Fi продовжено до 1 березня 2007 року!

Вартість 1 Мб використаного трафіка - 15 копійок.

одне з двох: або забрали, або буде платним.

Опубліковано
В пивних клубах "Майдан" та "Оболонь" безкоштовне користування послугою Wi-Fi продовжено до 1 березня 2007 року!

Вартість 1 Мб використаного трафіка - 15 копійок.

Как первое предложение соотноситься со вторым...? :smile3:

Опубліковано

так хай би вже й платним. а так пише "не знайдено жодної мережі w-lan" :smile3:

кста фотаком, а слабо показать візору як робить ві-фі? :angry: ну ка, ну ка

• Адміністратори
Опубліковано

Дамаю виключили тому що оператор встановив ці точки доступу без належного дозволу чи ліцнзії.

Нагадую, що діапазон WiFi 802.11b/g 2,4Ггц в Україні ліцензується. І для встановлення хотспота/базової станції потрібно ліцензію, дозвіл на будівництво.

Та в окремих випадках узгодження з іншими операторами які працюють в цьому діапазоні.

Хотспот в Оболоні чи в Майдані в умовах Луцька не окупиться це 100%

А тимбільше якщо надавати цей сервіс безкоштовно. :smile3:

Опубліковано

2snight кто-то из жителе соседних домов купил "мощный" АДСЛ модем с wifi и неумеет настроить авторизацию..... вот и появился сервис на вокзале....

я звонил на Визор на той неделе, спашиваю "у вас на сайте пишет что в Оболони есть ВайФай, а я его там не нашол, что я делаю нетак?"

мне в ответ "компания Визор, лидел Луцкого интета, хотеле сделать для жителей Луцка халявный ВайФай, но "Мiськрада" нехочет что бы людям было хорошо и запредита делать это(ВайФай) бесплатно, мы сейчас решаем это проблему"

на мой вопрос "почему бы жто не написать на сайте? и было бы меньше звонков-вопросов"

ответили "забыли, обязательно исправимся"

во как

Опубліковано
Дамаю виключили тому що оператор встановив ці точки доступу без належного дозволу чи ліцнзії.

Нагадую, що діапазон WiFi 802.11b/g 2,4Ггц в Україні ліцензується. І для встановлення хотспота/базової станції потрібно ліцензію, дозвіл на будівництво.

Та в окремих випадках узгодження з іншими операторами які працюють в цьому діапазоні.

Хотспот в Оболоні чи в Майдані в умовах Луцька не окупиться це 100%

А тимбільше якщо надавати цей сервіс безкоштовно. :)

А от тут - дулєчкі! :)

При використанні точки доступу усередині приміщень на НЕКОМЕРЦІЙНІЙ основі ліцензування та дозвіл непотрібні. Питання в іншому. Візор видно думав, що пару місяців воно побуде нахаляву, а потім і взагалі на Ві-Фі ліцензію відмінять(як , скажімо, у Росії)

А тут - на тобі... відмінити то відмінили, але тільки у випадку, коли це НЕ ПРИНОСИТЬ прибутку...:D<_<

• Адміністратори
Опубліковано

Ді.. Подзвони в ГІЄ і запитай.

"А тут - на тобі... відмінити то відмінили, але тільки у випадку, коли це НЕ ПРИНОСИТЬ прибутку..."

Ніхто нічого не відміняв.

Вся інфа тут.

http://nkrz.gov.ua/supervision/

Опубліковано

Ми сетку в себе робили через вай фай. Через всю київську площу. 2 точки доступа- одна як точка, друга як клієнт. Відстань метів 250, 48 відсотків сигналу. Кароче прикольно......

Опубліковано
Ми сетку в себе робили через вай фай. Через всю київську площу. 2 точки доступа- одна як точка, друга як клієнт. Відстань метів 250, 48 відсотків сигналу. Кароче прикольно......

Кажуть, найкраще використовувати вай-фай саме таким принципом - менше мороки з дозволами.

Але зареєструвати пристрої в УкрЧастотНагляді все одно потрібно - вони зможуть допомогти у боротьбі з посторонніми шумами тощо.

Є фірми у Луцьку, що зєднують свої офіси з виробничими цехами через Вай-Фай на відстані десятків кілометрів від Луцька. Дешевше, напевно, а ніж прокладати кабелі.

:ok: А ще, чув, що є крупна організація, яка має ліценції на Вай-Фай у всіх регіонах України і потихеньку ставить бази в обласних центрах. Це будуть зовнішні хотспоти.

Візор має ліцензію на Вай-Фай. А от щодо реєстрації хотспота саме в тому місці - не знаю.

Але мене особисто відмовляли працювати з Візором.

Тому я не здивуюсь, що хотспот міг пропасти і через відносини Візора з Оболонню.

Опубліковано

Візор має ліцензію на Вай-Фай. А от щодо реєстрації хотспота саме в тому місці - не знаю.

на WiFi или на ?

На скільки мені відомо, у Візора є і перше і друге. Друге отримали порівняно недавно.

Але Wi-Max пристрої не дешеві для кінцевого користувача. Високі технології якось туговато розвиваються у нашому маленькому містечку, хочеться сказати, що цікавлять лише ентузіастів-любителів. Комерційної віддачі не дочекаєшся.

Опубліковано

стаять баяцца частотнагляд ужо тут !

росчихляю по порядку ...

1 для использования РЕЗ на частоте 2.4 гига технологии ШПС (блютус некасается) любому челу и организации нужены разрешения соотв органов ... ето лицензия на полосу частот в диапазоне ... и разрешение на експлуатацию (перед ним есть промежуточное на будивныцтво)

2 был тревожный сигнал из многоуважаемых органов (да именно "многоув" а не обычных и неуважаемых хехе) - о том чито визор де имеет и без разрешений на експлу.... потому им накатали оф бумагу - и они сняли ... миськрада тут не причем

3 фотак имеет лицензии и на 2.4 и на 1.5 причем я вам советую идти на 1.5 - и скорость и надежность полюбому выше - типа реклама гы :P и пунктик в контрактах такой появился .... только насколько мне извесно предоставлять услуги на 1.5 нету разрешений ....

и к томуже ребяты - не борзейте - у вас полоса сигнала знаете какая? в раза два шире чем по дозволу - мы вам малявы шлём - но ведь можем и обидиццо...

4 спасиба за здачу безпров линка на Кмайдане - обязательно поисчем :P снимите лучче сами пока мы с ментовкой не пришли - нервотрепка обеспечена ето по крайне мере ;)

5 на счет шумов - бугага!!! :ok: типа мы есть хозрасчетная гос организация - мы забесплатно ниче не делаем и уж совсем очевидно что именно ВЫ И ВАША ХРЕНЗНАЕТКАКАЯ БАЗА и является источником помех и для фотака идля визора и для остальных легальных пользователей ....

6

усередині приміщень на НЕКОМЕРЦІЙНІЙ основі ліцензування та дозвіл непотрібні
- откуда информация???? мне про такое неизвестно - существуют чисто практические и объективные причины почему вас трогать не будут - геромой один

и на последок .... тема 2.4 поднимается опять на высоком уровне ... могут быть жертвы :smile3:

чИИз!

Опубліковано

Хрен ви найдете точку в 9 поверховому будинку! І не треба казать мол ми ща з девайсом пройдемся і втикнем де сигнал круче.... Жили без ліцензій і ще вік проживем. Єдине кому треба ті ліцензії це провайдери бо вони за це бабло беруть, а звичайним користувачам і тим хто вай-файом офіси обєднує ліцензії не потрібні. Все одно нічого не доведеш. Тож мені, за вай файку бабло плати і ше ліцензію купляй. Фігушкі.

Опубліковано

хехе ты не представляеш как я мечтаю чтобы етот диапазон отдали в свободное пользование.... ето такой гемор...

а при большом желании начальства найти можно даже то чего нету ))))))) бугага

да... и кстати на той девяти етажке построили базу интелектуальные технологии - фирма такая - коточе диапазон тотже но обыкновенные вайфаи просто лягают ... мне чисто любопытно ... они еще не работают .... но када заработают .... прям и не знаю сможете вы работать или нет.... вон визор на них оч жалуецца

Опубліковано

Ти розкажи поподробніше на якій 9 етажці, то тої бази бистренько там не стане.)))

А якшо обладнення не буде то наврят вони запрацюють.=)

Опубліковано

фсем!фсем!фсем! (и частотонагляду тожа, ибо его подставляют его же Киевские коллеги! Ахтунг короче!)

РАС

ДФА

ТРИИИИ

вот вам каменты службы поддержки с сайта кого? правильно! Укрчастотонагляда! :P

читаем, друзья... вникаем и дивуемся!

Особо любопытные сурки получают бампером по... неправильно :P

Идуть читать законодательные акты с поправками. :ok:

ЗЫ 2Tuman а обнаружить ТД в девятиэтажке???

А ЛЕХКО! даже мне! А частотонагляду ВАЩЕ ЛЕХКО! ;)

но токо они нахаляву ниче не ищут... уж если найдут, придецца им плотить денюх.... а пацаны они ой как дорогие!

Знаю - плавал!

:smile3:

• Адміністратори
Опубліковано
Хрен ви найдете точку в 9 поверховому будинку! І не треба казать мол ми ща з девайсом пройдемся і втикнем де сигнал круче.... Жили без ліцензій і ще вік проживем. Єдине кому треба ті ліцензії це провайдери бо вони за це бабло беруть, а звичайним користувачам і тим хто вай-файом офіси обєднує ліцензії не потрібні. Все одно нічого не доведеш. Тож мені, за вай файку бабло плати і ше ліцензію купляй. Фігушкі.

За допомогою аналізатора спектру знайду.

А знаючи де ти живеш, це ще простіше. :smile3:

• Адміністратори
Опубліковано
фсем!фсем!фсем! (и частотонагляду тожа, ибо его подставляют его же Киевские коллеги! Ахтунг короче!)

РАС

ДФА

ТРИИИИ

вот вам каменты службы поддержки с сайта кого? правильно! Укрчастотонагляда! :P

читаем, друзья... вникаем и дивуемся!

Особо любопытные сурки получают бампером по... неправильно :P

Идуть читать законодательные акты с поправками. :ok:

ЗЫ 2Tuman а обнаружить ТД в девятиэтажке???

А ЛЕХКО! даже мне! А частотонагляду ВАЩЕ ЛЕХКО! ;)

но токо они нахаляву ниче не ищут... уж если найдут, придецца им плотить денюх.... а пацаны они ой как дорогие!

Знаю - плавал!

:smile3:

http://www.ucrf.gov.ua/uk/services/hotline...80152935420830/

Только разрешения на использование РЭС:

Попробуй получи.

А я кщо оператор з існуючою дійсною ліцензією пожаліється що в нього щось там глюкає ізза твого Wi-Fi роутера, або лінка між домами з направленими антенами.

То проблем буде купа :)

Хоча я був би радий вивести клієнтів з 802,11 2,4Ггц на другий діапазон.

І тоді хай його роздають без ліцензії.

Але хочаб з дозвільною системою.

Бо буде просто маразм.

Опубліковано
:smile3: тошо законодавство у нас кривое то я ето знаю ... есть просто скрытые нюансы ... и все примерно так и приисходит пока вы с вашей ТД не станете мешать например визору.... он за мониторинг платит... мы етот мониторинг проводим по мере сил
  • Адміністратори
Опубліковано

Тут не мониторинг нужен, а агентурная робота :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...