Перейти до змісту

Чужих дітей не буває (мені стало страшно...)

Irochka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

post-6070-1273071045,48_thumb.jpg

Сьогодні дивним чином опинилася на одному сайті http://www.donor.org...?module=help... Досі не можу зрозуміти як я на нього потрапила.... Коли почала читати - у жилах застигала кров, на очі набігали сльози.... Стало страшно, передалася біль...

Можливо я лише наївна дівчинка... але я не розумію.... НЕ РОЗУМІЮ як може відбуватися таке у країні, де на кожному кроці розігрують мільйони гривень у лотореї, де організовують багатотисячні проекти, дороговартісні шоу... і така байдужість до людської біди.

Чому за таланти дають величезні гроші, а сім"ї, які потерпають, які потребують допомоги - нікому не потрібні, не помічені?!....

Боляче і гидко жити у такій країні, де хтось біситься з жиру, сходить з розуму від незнання куди потратити свої накрадені мільярди... і в той же час поряд з ними помирають дітки...

Величезне прохання до любителів "блєснуть ерудіциєй"... давайте не тут, домовились?

• Відповідей 199
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

зареєструвалася на сайті з метою стати волонтером від нашого регіону, щойно прийшла зі станції переливання крові... сподіваюсь надати посильну допомогу.

Опубліковано

+ в терминалах айбокс видела, что можно сделать пожертву от 1 ! грн. С миру по нитке - и уже операция, спасенная жизнь.

Спасибо Ирочке, что подняла действительно важную и нужную тему.

Надеятся на государство - пустая трата времени. От них ничего не добьешся.

Надо просто помогать этим детям - это посильно каждому.

Опубліковано

кожні 2 місяці здаю кров ...

вже 20+ раз дєло било ...

маю 4+ групу крові, таких мало ...

буває навіть таке, шо дзвонять з станції переливання крові і просять прийти здати кров ... і я йду =)

от і якось став ходити здавати оту кров постійно ... грошей там не беру (хоча дають аж по 20грн + довідку на роботу/універ на 2 вихідних)

Опубліковано

На мою думку, поки не буде порядку в державі, не буде порядку і в подібних організаціях.

Думаєте ваша кров чи гроші підуть на благочинність!? ага, як би не так, на наступний же день цю кров експортують десь у польшу, а гроші які ви пожертвували підуть комусь в карман.

В Росії один винахідливий юнак створив сайт церкви, вказав там рахунок для благочинності, і через деякий час цей сайт почав приносити чималі прибутки, в середньому 1000$ в місяць. Отаке...

Майже всюди розводять як тільки можна, зараз кожен думає тільки про себе і лиш одиниці намагаються чимось допомогти оточуючим.

Добре звісно якщо я помиляюся, хто-зна як воно насправді...

Опубліковано

нікуди її не експортують ...

там майже щоранку, стоять якісь люди в сзлєзах... і просять зади кров їхнім рідним/дітям і теде ...

Опубліковано

На мою думку, поки не буде порядку в державі, не буде порядку і в подібних організаціях.

Думаєте ваша кров чи гроші підуть на благочинність!? ага, як би не так, на наступний же день цю кров експортують десь у польшу, а гроші які ви пожертвували підуть комусь в карман.

зараз багато спритників наживаються на біді, створюючи "лєві" рахунки.... але що ж стосується саме цього сайту, то там на кожній сторінці хворої дитинки - телефон когось з батьків або рідних, а також координатора регіону.

Опубліковано

на рахунок масової здачі крові!

я наприклад наступний раз піду в наступну середу в обід ...

якшо є бажаючі приєднатись, велкам =)

Опубліковано

кровь не сдаю(малокровный),но жена так же в журнале наткнулась на обьявление и мы вышли через волонтеров напрямую на родителей девочки.Кстати детишкам также можно пожертвовать б/у технику,ведь они тоже мультяшки любят.Но лучше уточнять у волонтеров,они лучше знают что в данный момент нужно.Но насколько знаю,то самое катастрофичное,когда ребенку подходит время проходить 2-й,3-й,4-й курс терапии,а лекарств нет и если их вовремя не купить,то эффект от предыдущих курсов падает.Государство ни лекарств ни денег не дает,иногда день терапии обходится в 1000-2000 тыс.грн.

то alld1e:свяжись с волонтерами и узнай как правильно сдать кровь для конкретного человека.На сайте есть детки которым нужна именно 4+,а денег нет.( ведь в нашей стране могут делать бизнес и на крови)

ЗЫ:когда включились с женой в эту тему,то заметили,что люди абслютно не жадные,просто ленивые,их нужно периодически дергать и поверте,для многих 50-100грн в месяц вообще не деньги(сколько тратится на пиво,инет,каток и т.п.).

Ирочка-маладец!!!Расшевели народ!!!

Опубліковано

на рахунок масової здачі крові!

я наприклад наступний раз піду в наступну середу в обід ...

якшо є бажаючі приєднатись, велкам =)

присоединяюсь, где и когда встречаемся?

Опубліковано

Було б не погано органічуватита провести тут на форумі якусь добру справу, наприклад обрати якусь конкретну дитину і спробувати допомогти їй. Так як я вважаю що 50-100 гривень і справді не критична сума а якщо організувати на цю справу 30-50 чоловік і допомагати конкретній дитині то насправді можна врятувати життя.

Ну що є активіст готовий організувати цю справу?

Опубліковано

В Росії один винахідливий юнак створив сайт церкви, вказав там рахунок для благочинності, і через деякий час цей сайт почав приносити чималі прибутки, в середньому 1000$ в місяць. Отаке...

Майже всюди розводять як тільки можна, зараз кожен думає тільки про себе і лиш одиниці намагаються чимось допомогти оточуючим.

Добре звісно якщо я помиляюся, хто-зна як воно насправді...

Не надо прикрывать свое безразличее недоверием. Много людей думают так же - потому и дети умирают. Если не доверяете - зайдите в онкодиспансер и отдайте деньги матери больного ребенка.

.....хотя вы и этого не сделаете :unsure:

Опубліковано

Було б не погано органічуватита провести тут на форумі якусь добру справу, наприклад обрати якусь конкретну дитину і спробувати допомогти їй. Так як я вважаю що 50-100 гривень і справді не критична сума а якщо організувати на цю справу 30-50 чоловік і допомагати конкретній дитині то насправді можна врятувати життя.

Ну що є активіст готовий організувати цю справу?

Это хорошо, но мало реально. Чужие деньги - большая ответственность. Знаю по собственному опыту( волонтер Го ВТЗТ) , проще все деньги отдавать матери реьенка и отписыватся на форуме, навещать его и сообщать о здоровье

Опубліковано

Ні я аж ніяк не пропоную здавати гроші волонтеру. Пропоную просто обрати якусь конкретну дитину і перераховувати гроші на її рахунок, а також дізнатись можливо їй ще щось потрібно (речі, книги, іграшки і тд.) зібрати по можливості такі речі і передати організовано. По своєму досвіду знаю що у кожного є дома такі речі які і подіти немає куди і викинуть шкода. А щодо грошей то якщо все таки тема не згасне і знайдеться активіст готовий цим зайнятись то кожен хто пожертвує певну сума зможе просто йому в лічку писати суму і номер квитанції (в лічку щоб інші не рахували що хтось вихваляється от я такий хороший так от допоміг) а вже волонтер буде виводити наприклад кожен тиждень на форумі загальну суму.

ПС... Усе що я перерахував вище це лише моя пропозиція, готовий вислухати зауваження. І ще Irochka ти писали що зареєструвалась як волонтер не хочеш зайнятись цією справою? Обрати дитину, звязатись з її батьками, дізнатись про потреби і тд.

Опубліковано

12го числа, в середу, на 12-00 біля входу в станцію переливання крові! буду стоять мін 15...

Опубліковано

Irochka ти писали що зареєструвалась як волонтер не хочеш зайнятись цією справою? Обрати дитину, звязатись з її батьками, дізнатись про потреби і тд.

готова... 10 травня маю зустрітися з керівництвом фонду онкохворих діток. якраз і визначимося. про результати обов"язково напишу.

Опубліковано

12го числа, в середу, на 12-00 біля входу в станцію переливання крові! буду стоять мін 15...

я так понимаю , ием только ввоем!!!!!

Люи присоеиняйтесь!!!!!

Пы Сы может кто знает, какие-то справки нужно? или все анализы елают на месте?

Опубліковано

Должны делать на месте. И если сдавать первый раз - то за день-два должны делать анализы, и именно на станции переливания крови.

Противопоказания, т.е. если у человека есть что-то из списка - ему никогда не быть донором (чтобы не заразить людей, которым предназначена кровь):

СПИД

носительство ВИЧ-инфекции

сифилис

вирусные гепатиты

туберкулез

бруцеллез

сыпной тиф

туляремия

лепра

токсикоплазмоз

эхинококкоз

трипаносомоз

филяриатоз

ришта

лейшманиоз

злокачественные образования

болезни крови

органические заболевания ЦНС

полное отсутствие слуха и речи

психические заболевания

наркомания

алкоголизм

гипертония 2-3 ст.

ишемическая болезнь сердца

атеросклероз

атеросклеротический кардиосклероз

облитерирующий эндоартериит

неспецифический аортоартериит

рецидивирующий тромбофлебит

эндокардит

миокардит

порок сердца

бронхиальная астма

бронхоэктатическая болезнь

эмфизема легких

обструктивный бронхит

ахилический гастрит

язвенная болезнь желудка и двенадцатиперстной кишки

хронические заболевания печени, в том числе токсической природы и неясной этиологии

калькулезный холецистит с повторяющимися приступами и явлениями холангита

цирроз печени

лучевая болезнь

болезни эндокринной системы в случае выраженного нарушения функций и обмена веществ

сильная близорукость (6 Д и более)

трахома

полная слепота

генерализованный псориаз

эритродермия

экземы

пиодермия

сикоз

красная волчанка

пузырчатые дерматозы

грибковые поражения кожи (микроспория, трихофития, фавус, эпидермофития) и внутренних органов (глубокие микозы)

гнойничковые заболевания кожи (пиодермия, фурункулез, сикоз)

остеомиелит острый и хронический

перенесенная операция с удалением органа или трансплантацией органов и тканей

Кроме того, есть некоторые сроки, в которые сдавать нельзя:

после ангины, гриппа, ОРВИ, с момента выздоровления (
не путать со спадом температуры, имеется в виду полное выздоровление
) должно пройти
более месяца

после обострения аллергических заболеваний - допуск к сдаче крови
через 2 месяца
с момента купирования острого периода

после брюшного тифа донором можно стать
через год
с момента выздоровления

в случае контакта с больными гепатитом А - после этого момента должно пройти
более 3 месяцев
, а с больными гепатитом В и С –
более года

Накладываются некоторые ограничения и после операций:

после операции без удаления органов (в том числе аборт) - с этого момента должно пройти
более 6 месяцев

после удаления зуба - сдавать кровь можно не раньше, чем
через 10 дней

при наличии "свежей" татуировки или в случае лечения иглоукалыванием - донором можно стать
спустя год

Для женщин:

при беременности сдавать кровь не рекомендуется

с момента месячных должно пройти
более 5 дней

после рождения ребенка прошло
больше года

с момента последнего кормления молоком прошло
более 3 месяцев

Ну и ещё:

после прививок сдавать кровь можно
через 30 дней
(а если прививка от гепатита В – не раньше, чем через год)

после приёма антибиотиков должно пройти
2 недели

после приёма анальгетиков долно пройти
три дня

после приема алкоголя
должно пройти
2 суток
.
Пиво - это тоже алкоголь!

"Путешественникам", вернувшимся из заграничных поездок, нужно "отсидеться" дома для выявления возможного заболевания (если таковое имеется).

Для пробывших "там" более 2 месяцев - сдать кровь возможно только через полгода.

А если в маршруте была страна, где часто встречается малярия, сдавать кровь можно не ранее, чем через 3 года.

Не уверен, соблюдается ли у нас всё это...

Опубліковано

спасибо, значит в понедельник пойу здам анализы.

список очень большой.........

и для себя полезно.......

Пы СЫ

алкоголизм - извесный фокт, что частенько онорами являются алкаши, которым за это платят

Опубліковано

to ursa: Все це вказано на анкеті, яку донор заповнює перед здачею крові. Заповнюючи і ставлячи підпис, у випадку приховування він може попасти під кримінальну відповідальність (там і стаття вказана, не памятаю точно яка). По факту. Перша здана кров людини НІКОЛИ не йде напряму на переливання. З неї роблять препарати крові, які глибоко очищені. Ну і само собою, що здану кров ЗРАЗУ перевіряють (а у випадку першого донорства ви ще й проходите невеликий медогляд і здачу крові "з пальчика") на повний спектр інфекцій. Сам декілька раз здавав кров (помагав друзям, які скоро мали стати татами і мамами). Головна перешкода, казали лікарі, в наших умовах, крім ВІЛ, це гепатит А (жовтуха) і післяхворобливий стан після зимових застуд. Не беруть в донори тендітних дівчат, вітаються хлопці. З практики - після взяття крові краще таки відпочити, і чоловікам таке корисно (про себе кажу, бо габарити не тендітні), в жінок є природній механізм очищення крові.

Опубліковано

Irochka ти писали що зареєструвалась як волонтер не хочеш зайнятись цією справою? Обрати дитину, звязатись з її батьками, дізнатись про потреби і тд.

готова... 10 травня маю зустрітися з керівництвом фонду онкохворих діток. якраз і визначимося. про результати обов"язково напишу.

ок відписуйся у темі коли буде результат

Опубліковано

спасибо, значит в понедельник пойу здам анализы.

все це роблять на станції переливання крові ...

тобто при здачі крові, пару пробірок іде на аналізи =)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...