bohgdan Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:23 #1 Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:23 Загалом така проблема. На даний момент немеє можливості подключитись до електро мережі, є думка поставити вітрову елктро-станцію. Моливо хтось використовує озвучте її мінуси по можливості.
sergmaestro Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:26 #2 Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:26 ну а про це тобі розкаже наш спільний друг Вікі
bohgdan Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:30 Автор #3 Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:30 Та загальною інформацією я володію, але завжди є різні нюанси про які не знаєш поки не покористуєшся річчю
sergmaestro Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:43 #4 Опубліковано 30 Квітня, 2010 в 14:43 а тепер шановний обгрунтуйте за що ж ви мені поставили "-"? Те що ви загальною інформацією я володію, у першому пості не описували, це по-перше, а по-друге але завжди є різні нюанси про які не знаєш поки не покористуєшся річчю ну а про ці нюанси будете взнавати, ясна річ що не від мене. А смої емоції та гостроту потрібно тримати при собі
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 06:41 #5 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 06:41 Я знаю чоловіка який в себе колись ставив саморобний вітряк, здається зроблений на генераторі від москалика чи жигуля. Але потім знаяв.В наших краях з вітром трохи туго, але якшо ше використати акумулятори, то для освітлення ну і шоб телевізор подивитись, має хватити.
keepo Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:04 #6 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:04 без акумуляторних батарей вітряк сенсу нема ставити - дуже сильні коливання напруги.Сам цю тему обсмоктую зі всіх сторін.Цікава стаття - http://www.rlocman.ru/shem/schematics.html?di=61074тут також цікава стаття про використання вітрової енергії під Києвом. тутможна поставити питання автору статті.
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:11 #7 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 08:11 Ну коливання напруги це не надто страшно, якщо використовувати низьковольтні мотори, то все одно потрібно ставити перетворювач, а функцію стабілізування напруги можна запросто реалізувати в перетворювачі.Тут є інший нюанс, в наших краях дуже часто буває штиль або дуже слабкий вітер (от і зараз за вікном листя ледь-ледь колихаються), а залишитись в такі моменти без світла якось не хочеться, причому за моїми спостереженнями штиль найчастіше буває зранку і у вечері.
keepo Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:00 #8 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:00 Lisovic, я ж не просто так кажу 1. стабілізатор передбачає наявність зовнішнього джерела енергії для підтримки сталих параметрів електромережі(беремо випадок, коли напруга падає нижче необхідної - в зворотньому напрямку просто будемо гріти повітря). де ти його візьмеш? 2. акумулятори якраз і дозволяють: - накопичити енергію коли є вітер і видати коли його нема - витримати навантаження, яке в декілька раз перевищує потужність джерела струму (вітряка) (вітряк - 0,5кВт, система - до 2кВт) Це тобі не бензогенератор, тут зовсім інший принцип передачі енергії. А вітряки без акумуляторного блока - цяцька на погратись. Знаю, що на Світязі стоять вітряки, але параметрів, нажаль, мені не озвучили.
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:47 #9 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 09:47 Виходить ми трохи не зрозуміли один одного.Про акумулятор я з Вами згідний, без нього вітряк втрачає зміст, оскільки світло буде тільки коли буде вітер, да і коли буде вітер то всеодно всю енергію використовувати не будемо.А про стабілізатор от шо я мав на увазі, припустимо вітряк видає напругу 10В при мінімальних обертах, і нехай 50В при максимальних. А нам потрібно отримати 220В, спростим собі трохи життя і будем вважати що форма напруги і частота нам не принципово.Так от берем імпульсній перетворювач і при проектуванні закладаємо туди можливість стабілізаціїї за рахунок ШІМ (широтно-імпульсної модуляції), так як зроблено в імпульсних блоках живлення. В результаті КПД блока при мінімальній і максимальній вхідній напрузі буде майже однакове і нічого гріти не будемо. От шо я мав на увазі говорячи про стабілізатор.Крім вітряка дуже добре було б ще й сонячну батарею використати, але ціни на них зараз неадекватні.
ThinkMaster Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:07 #10 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:07 тут продають цікавий генератор:http://www.dpverano.com/page4.html
frv Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:31 #11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:31 У Луцьку є така собі фірма "Solar-Pol". Вони можуть проконсультувати і запропонувати варіанти. Знаходиться в районі "Срібних лелек". Я колись зв'язувався з ними по номеру 067-332-34-48, щоправда це було рік тому.
Harddriver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:39 #12 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:39 Тема бютжетненького "вітряка" цікавила давно Варіанти з чого робити: 1. Генератор. Бачу такі 2 варіанти - шукати двигун постійного струму з звичайними магнітами на роторі або використати автомобільний генератор. Плюси першого: , вищий ККД, не треба подавати струм на обмотку збудження, плюси другого - ідеальна ремонтабельність та взаємозамінність, штатна робота в широкому діапазоні швидкостей та температур, менше проблем з перетворювачами (нижче) До речі, 2Lisovic - не знаєш, чого твій знайомий закинув свій вітряк? 2. Перетворювач енергії. а) Акумулятор 12 в. та інвертор 220v. б) Комп'ютерний UPS з додатковим автомобільним аккумом (хто знає, які моделі годяться для такого?) Пристрої імхо рівноцінні, вар. а. подобається більше в силу кращої ремонтнабельності 3. Вітряк а) горизонтальний б) вертикальний ККД обох відрізняються неістотно, але другий ніби краще - безшумний, можна розмістити генератор та й редуктор внизу ("запускається" від меншого вітру, легше і простіше захистити важливі механізми від несприятливих зовнішніх впливів). Також імхо простіше організувати автомат зміни кроку гвинта, але чи воно потрібно - вел. питання, у випадку сильної бурі вітряк і так треба зупиняти.
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:56 #13 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 11:56 Чому зняв не знаю, то було дуже давно. Знаю шо поставив він його бо не було можливості провести світло. Зараз він провів лінію, думаю зняв бо вже нема необхідності.Як генератор я думаю можна використати генератор від автомобіля добавивши редуктор, і звідти ж взяти схему стабілізації і зарядки акумулятора. А як перетворювач використати блок безперебійного живлення із синусоїдальнім виходом. Просто і надійно.
Harddriver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:04 #14 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:04 Ось тут взагалі з "підножного матеріалу" зробили
zzzvalentinxxx Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:09 #15 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:09 Загалом така проблема. На даний момент немеє можливості подключитись до електро мережі, є думка поставити вітрову елктро-станцію. Моливо хтось використовує озвучте її мінуси по можливості.Для проектування такого агрегату для початку потрібно визначити потребу у споживаній потужності. Якщо на дачі час від часу ввімкнути лампочку і невеличкий телевізор - вітряк+генератор+випрямляч+акумулятор, якщо треба більшу потужність, то звичайно ж краще поставити дизельний електрогенератор і не паритись.Для постійного користувння вдома забезпечити себе в електричній потужності необхідний потужний вітряк, що немало коштує (якщо купувати його). Можна комбінувати різні джерела - вітрову з дизельною електростанції.
Harddriver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:17 #16 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:17 Для сучасної техніки (ноут, ж/к телевізор, "економні" та світлодіодні лампочки) енергії потрібно зовсім небагато. Думаю практично вистачить 0.5-1 квт., як у посиланні, що я давав.
Zevs_Isver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:25 #17 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:25 почти в виде оффтопа:ветровое электричество хорошо использовать для обогрева,так как "тэны" не так чувствительны к всяким "неровностям" и не требуют стабилизации так вариант можно теплицы обогревать
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:28 #18 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:28 Хватить и меньше, ноут или простенький комп будуть максимум 150Вт, телевізор десь 50-60Вт ну і плюс лампочки, можно запросто і в 500Вт вложитись.
zzzvalentinxxx Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:29 #19 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:29 І основне: має бути вітер))
romaxa11 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:29 #20 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:29 Біля володимирського кільця на новобудові стоїть вертикальний вітряк, досить часто крутится
Zevs_Isver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:33 #21 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:33 в ровенской области есть дом из "стекла", и питается от ветряка и толькоотапливается тепловым насосом с питаловом от того же ветрякапо ТВ была передача
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:36 #22 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:36 І основне: має бути вітер))Ну так на випадок штиля є акумулятори, головне шоб вітру протягом дня вистачало для їх зарядки. Ну а на крайній випалок можна і дизель-генератор встановити.Біля володимирського кільця на новобудові стоїть вертикальний вітряк, досить часто крутитсяЯ кожен день по ковельській їжджу і все думав шо то за фігню там поставили, спочатку думав шо то антена, а виявляється он воно шо.
Zevs_Isver Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:42 #23 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 12:42 еще есть теория - что чем выше забраться там чаще бывает ветер
bohgdan Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:14 Автор #24 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:14 У смене з вітром проблем немає будинок в омелянику (лінія електропередач там буде не скоро так як потрібно ставить трансформатор -за свої кошти + тягнути лінії) стоїть на гірці і вітер навіть у сонячну погоду присутній для вітряка потрібно вистачити. Навіть незнаю напевно через будову рельєфу (сквозняки) але вітер є завжди. Цікавився цінами але в середньому на вітряк + інвертор потрібно десть 10 000ує якраз ціна і стримує. Шукаю альтернативу)
Lisovic Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:20 #25 Опубліковано 14 Травня, 2010 в 13:20 Ну тоді думаю варто спробувати використати генератор від автомобіля із схемою стабілізування, акумулятор і безперебійник в якості інвертора. Якщо вийде і буде себе виправдовувати, то можна буде декілька таких вітряків поставить, тим самим збільшивши потужність всієї системи.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.