Перейти до змісту

Эстонский пропагандист предлагает отделить Западную Украину от Восточной

Blik

Рекомендовані повідомлення

Як Вам такі думки?

http://www.regnum.ru/news/1276968.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось я тільки не зрозумів, де це він планує кордон робити, Київ включати чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І тут знайдеться свій Федорович?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розумні думки, жаль лише що матеріалізуватись не зможуть.. Реінкарнація ЗУНР на сьогодні малоймовірна.. <_<

В статті все абсолютно правильно написано - ментальність східняків і західняків дуже відрізняється. Політичні, культурні, релігійні погляди двох частин України також мало в чому співмірні. Грубо кажу, сучасна Україна - це держава де проживає 2 народності: невелика частка істинних українців на заході та в 2 рази більше "малоросів" на сході-півдні. І найбільш прикро, що ця проблема не видумана політиками, як дехто каже, вона РЕАЛЬНО існує! Особисто мені дуже прикро чути з телеекранів сьогодні, у 2010 році, як немала частина жителів Донбасу, Слобожанщини, Криму, Причорномор"я дозволяють собі висловлюватись про нас, західняків, сталінськими термінами "хохлы", "бандеровци", "западенци". Насправді проблема розділеності нашої країни вкорінилась дуже глибоко, і ще прикріше, коли розумієш - що це продовжуватиметься і надалі.. :lopata:

В деяких східних областях уже цього ркоу будуть 9 травня вивішувати червоні прапори на державних установах. Не здивуюся, коли в 2011 році на День перемоги в Київі над Майданом незалежності буде також майоріти червоний стяг.. Повертаємся в СРСР?.. :(

Ви цього хочече? Я - НІ! Але нажаль від таких як я нічого не залежить в державі під назвою "Україна".. :dont:

Тому вибираючи між тим, чи повертатись в "Союз слов'янських держав" чи створювати Західно українську республіку, яку наші східні сусіди з презирством будуть називати "Хохляндія", - я напевно оберу варіант 2! :0011:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто мені дуже прикро чути з телеекранів сьогодні, у 2010 році, як немала частина жителів Донбасу, Слобожанщини, Криму, Причорномор"я дозволяють собі висловлюватись про нас, західняків, сталінськими термінами "хохлы", "бандеровци", "западенци"

а їм у 2010 теж неприємно читати і слухати невідь від кого що:

"невелика частка істинних українців на заході та в 2 рази більше "малоросів" на сході-півдні."

От скажіть мені, хто ви нахєр такі, щоб визначати хто справжній , хто несправжній? ви точно справжні? а може, це лише ваша іллюзія?

так приєднайтесь до Естонії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пожив там і там, відчув всі нюанси ментальності обох берегів Дніпра на власній шкурі. І на превеликий жаль, майже все що описав mrZED є гіркою правдою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цій темі Dervishа говориться про об'єднання Нафтогазу і Газпрому. На мою думку, це один з способів інтегрувати поки економіку України в економіку Росіі. А потім і території України. Якщо такий варіант не вийде, то тут на сцену виходить вже дана тема- і поділ України неминучий. Тим більше, нема гарантії, що Янукович це проведе "законно" через ВР. Якщо Лукашекно зрозумів ціну дружби з Росією, то Янукович по своєму скудоумію - ні.

Сьогодні прозвучала думка з уряду Азарова:

У Азарова предложили превратить Украину в федерацию

Вице-премьер-министр по вопросам региональной политики Виктор Тихонов выступает за федерализацию Украины.

Об этом он сказал в интервью изданию «Газета 2000».

«Я убежденный сторонник идеи децентрализации власти и федерализма», — сказал Тихонов.

При этом он отметил, что в конце ХІХ — начале ХХ веков идею федеративной Украины поддерживали Михаил Драгоманов и Михаил Грушевский, а на выборах Президента 1991 года за федеративное устройство выступал Вячеслав Чорновил.

Вице-премьер подчеркнул, что в 1996 году, с принятием Конституции, дискуссия по этому вопросу была завершена, поскольку был закреплен унитарный статус Украины, однако, по его словам, многие вопросы территориальной организации государства не были решены.

«Практика показала, что существующая модель не соответствует современным задачам. Сколько бы мы ни говорили о стремлении встать в один ряд с развитыми странами Европы, если не будем ничего менять, то вряд ли достигнем положительных сдвигов», — считает Тихонов.

Вице-премьер отметил, что Президент Виктор Янукович поставил перед правительством задачу по децентрализации власти, и наработки в данной сфере есть, однако, по его словам, это дело не одного месяца.

Джерело

Можна зробити висновок, що певні кроки в цьому напрямку ведуться.

Мої усі родичі і я сам зі Сх. України (Луганськ), те що mrZED та SergiuS написали - правда на 90%. На початку 1990 р.р. мене друзі з Луганська на повному серйозі питали: А правда, що у вас в кожного у селі є зброя? Я сміявся і казав, що це повна нісенітниця. Але те що, жителів Зх. України називають "бандерівцями" - правда. У Луганській обл. тільки старі люди (десь 70%) говорили на укр. мові, і моя бабця теж. Зараз там укр. мови практично не чути. На сході себе більше ідентифікують як споріднених з росіянами, не росіянами, наголошую, а споріднених. Тобто культура, спілкування у побуті на рос. мові. На захід, переважна більшість, дивляться суто як на бандерівців, націоналістів з переходом, у деяких випадках, у посібників фашистів. Але друзі часто просили поговорити укр. мовою, бо вони її чули тільки по ТВ, а не "вживу". І якщо буде розкол держави (не приведи Господи), на сході цього не відчують в культурному плані. На відміну від заходу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але те що, жителів Зх. України називають "бандерівцями" - правда.

Хєр там. Вони нас "бєндєрами" називають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не зміг прочитати, дочитав тільки до прізвища і сповз під стіл: гарячий естонский парень - Цыбуленко. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наявність Федоровича це наслідок, а не причина. Причина відсутність громадянського суспільства.

Подивився я фільм "Одноєтажная Америка",

http://www.miruma.ru/odnoetajnaya-amerika-16/

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%8D%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0_(%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0)

16 серій, ведучі переговорили по дорозі з купою народу, різноробочі, далекобійники, пенсіонери. А це зі сходу на захід і назад.

Що мені кинулось в очі це те що всі вміють висловити свою думку (памятаєте "Янукевич" "Янєкович" кліп "Єду в Магадан" ?)

Коли переїхали в одну сторону Познер сів дивлячись на Океан і каже, "Що дивно, але ми не зустріли жодного дурака!"

У них в поселеннях, незнаю як в містах, кожний тиждень відбуваються збори місцевого населення. Де кожний висловлюється про свої і загальні проблеми.

А де наші збори? де громада? крім форуму цього (ви питали нашо нам форум?) і розмов за пьянкою нічого немає.

Дуже раджу подивитись цей серіал, ви побачите нетупих американців. (Урганд прикалист)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мало нам Росії і США, вже нас і естонці будуть вчити як державу будувати.

ИМХО "брєд сивої кобили". Немає резону ділити країну, вона від цього стане тільки слабшою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нехай той професор тормозить в себе в Естонії. Нема що підбурювати народ до сепаратизму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, ось прогноз вже українського політолога Вадима Карасьова (можливо і заангажованого, а може і ні - хто його знає) про федеративний устрій України і її майбутнє:

Политолог: Федеративная Украина будет разбита РФ и ЕС

Директор Украинского института глобальных стратегий Вадим Карасев считает, что «русские куют железо пока оно горячо». Об этом он заявил Gazeta.ua, комментируя слова вице-премьер-министра по вопросам региональной политики Виктора Тихонова о федерализации Украины.

По его мнению, «русские считают, что Западная Украина никогда им не подчинится. И при Советском Союзе она была раздражителем для Москвы — носителем украинской ментальности и идеи независимого государства. Поэтому проще ее отделить. Мол, пусть варится в собственном соку, живите в облсоветах, а не в Верховной Раде».

«Хотя экономически Россия будет контролировать этот регион, не даст самостоятельно управлять трубой и газохранилищами. А на федеральном уровне пусть Галичина занимается украинским языком, не возбуждает Центр и Восток “, — рассказал политолог.

Карасев считает, если у сторонников федеративного устройства будет поставлена цель внести изменения в Конституцию, то их внесут.

„На культурно-лингвистическом уровне такая федерация уже действует. Административных границ нет, но власти считают, что каждый регион может иметь своих героев, ставить свои памятники. Это зависит от того, какое решение примут местные власти. Акцентируют внимание на том, чтобы действовала европейская хартия региональных языков. Это предполагает, что в русскоязычных регионах русский будет фактически государственным, а в украинских — наоборот, т.е. все эти разговоры о федерации неслучайны“, — отметил эксперт.

По словам Карасева, это несет угрозу существованию независимой Украины в ее современных границах. „Если говорить о последствиях, то Украина как федеративное государство, находящееся под влиянием основных мировых игроков — ЕС и России, будет просто разбита. Левобережная Украина находиться под политическим, экономическим и гуманитрно-культурным влиянием Российской Федерации, а Запад — под влиянием Европы“.

По мнению Карасева, слабая власть ищет сильное плечо, которым является Россия. „Ну что еще говорить Януковичу, когда он не является сильной властью? Что может сказать слабый человек? Он будет говорить, что он крутой! Ребята из енакиевской подворотни хотят нам рассказать, что они уже укатали всю Украину. Подворотная шпана, которая пришла к власти, пытается показать, что она крутая“, — прокомментировал он обращение Януковича.

Ранее вице-премьер Виктор Тихонов в интервью „Газете 2000“ сказал, что выступает за федерализацию Украины.

Как считают читатели DELFI, нужна ли Украине федерализация?

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ділити просто так ніхто не дасть, і навіть яник при його "скудоумії" розуміє, що чим більша його сфера впливу, тим краще. Словацького варіанту не буде, не та ментальність на Сході, югославський - не та  на Заході, хоча, час покаже ;)  

Взагалі в цій ситуації я теж за федеративний устрій, нєх буде як в США - свій штат, свій парламент, свої податки, які краще видно на шо йдуть,  свої закони. Життя одразу стане цікавим   :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще один "дєятєль" розмірковує про цілісність України, зокрема Севастополя:

Для керівника Криму Севастополь – не Україна

Глава Ради міністрів Криму Василь Джарти не вважає Севастополь українським містом.

Про це він сказав в інтерв'ю РИА Новости, відповідаючи на питання, як вплине на Крим продовження на 25 років терміну базування ЧФ РФ у Севастополі.

"Не можна сказати, що Севастополь - це українське місто. Його споконвіків називали російським містом, містом російської слави. І ми повинні пишатися, що там знаходиться російський Чорноморський флот", - заявив він.

"Для нас це означає, що Росія продовжить допомагати населенню Криму і Севастополя. Дуже важливо, що ми знайшли спільну мову з дружнім нам народом", - додав він.

Джарти є членом Партії регіонів.

Джерело

Це вже, блін, тенденція, хто з членів ПР найрадикальніше висловиться про територіальний устрій України. Так би мовити, м'яко готують народ України до своїх подальших дій.

Бідна Україна. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Джарти, Кокойти. Папуаси?  :sq_ye:   

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось сказав, що історія іде по спіралі. В другій половині 17 ст. Україну роздирали Росія, Туреччина та Польща

Тепер, в наш час Росія знову неоднозначно ставиться до України. А ось і вже Туреччина долучилась:

Туреччина теж захотіла повної інтеграції з Україною

Туреччина зацікавлена у створення зони вільної торгівлі з Україною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу на спільній прес-конференції з главою зовнішньополітичного відомства України Костянтином Грищенком, відповідаючи на запитання, коли буде створена зона вільної торгівлі з Україною.

Давутоглу повідомив, що обговорював це питання сьогодні на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

"Ми думаємо, що найближчим часом ми зробимо важливі кроки на цьому шляху, ми готові зробити будь-які кроки для повної економічної інтеграції з Україною", - запевнив Давутоглу.

Джерело

Щодо взаємовигідної співпраці з турками - я не проти, тільки за, обома руками (як і з росіянами). Але в світлі останніх подій, коли за це береться Янукович - то стає якось не по собі і страшно.

Цікаво, а якщо і Туреччина заявить свої права на Крим, то як себе поведе нова влада (я не виключаю, що Янукович щось безглузде пообіцяє туркам)? Адже Кримське ханство було васалом Османської імперії, яка всіляко - і політично, і економічно, і військово допомагала своїм васалам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...