Перейти до змісту

Зменьшення ліміту до 300 000грн/рік для


romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Украина/20100415 16:56/ Правительство Николая Азарова обязуется сократить на 50% пенсии работающим пенсионерам и сузить возможности для предпринимателей относительно получения права на упрощенную систему налогообложения /до 300 тыс. грн в год как для физических, так и для юридических лиц/. Взамен украинское правительство просит Международный валютный фонд утвердить новую программу stand-by на период с июня в 2010 г. по декабрь 2012 г./

тута

Ну і говорять ще про перевірки товару на складах, щоб все плясало, як то кажуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зменьшення ліміту до 300 000грн/рік для єдиного податку

а, помоему, правильно

щас сколько лимит?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уряд найближчим часом планує істотно скоротити список видів діяльності, за якими дозволяється працювати з використанням системи єдиного податку.С.ТІГІПКО відзначив, що новий Податковий кодекс буде підготовлено протягом 3-4 місяців, і складність у роботі над ним полягає у тому, що існуюча на цей момент база напрацювань неякісна.

ТУТ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уряд найближчим часом планує істотно скоротити список видів діяльності, за якими дозволяється працювати з використанням системи єдиного податку
:

металургія

машинобудування

торгівля і виробництво нафтопродуктів

страховий бізнес

банківська справа

митна розтаможка

посівання в судах, прокуратурі

проституція

наркоторгівля, наркотранзит

а всі інші :0134:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не бачу нічого страшного в зменшенні ліміту для єдиної системи оподаткування до 300 тис. грн.

Чи може хтось мене переконає що підприємець з такими оборотами не зможе собі дозволити відкрити нового підприємця (на дружину, тещу, внуків, домашню тваринку) з затратною частиною + 3 тис. грн і мати той же самий ліміт. Якби це запропонував Ющенко то навіть подібної теми не існувалоб, бо йшла б мова про банальне насичення бюджету, а тут як же - Азаров / Янукович.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам факт - багато кардинальних змін в перші ж дні влади... Типу тестів на витривалість різних прошарків населення. А що далі буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після того як Кучма з Кужелихою ввели єдиний податок відібравши в податківців, мєнтів, пожарників, різних ...станцій (у всіх туніядців і лежнів)безмежну кормушку в Україні розвинулась квола подоба середнього класу, тобто людей які знаходили можливість заробляти гроші, створювали робочі місця і при цьому платили порівняно малі податки. Якщо глянути з точки зору нашої держави: існує влика група людей, які не беруть кошти з б'юджету, які не стоять в центрах зайнятості виробляючи собі допомогу по безробіттю, а навпаки щось платять в казну і тісно співпрацюють з тими ж центрами зайнятості створюючи робочі місця, які ж та держава силами власних чиновників-поффесіоналів створити нездатна. Абсолютна більшість людей в нашій країні може знайти собі роботу і у великій мірі це заслуга приватних підприємців, а це в свою чергу знімає соціальне напруження в суспільстві і забезпечує владі опору для спокійного грабунку крїни без боязні "киргизького варіанту". Тобто створена свого роду крихка балансувальна схема між народом і владою в стилі "ми вас не чіпаємо, але і ви нам дайте жити".

Якщо для когось це відкриття, я ще раз нагадаю, що ми не Європа (ми європейська нація, але нажаль не європейська країна), у нас йдуть в чиновники, щоб красти, брати хабарі, як кажуть "зловживати службовим становищем" і, впринципі, це входить в систему суспільного балансування при умові що в кишеню тих хто заробляє бізнесом а не хабарями залазять вміру. Але якщо владі здасться, що малий бізнес зажрався і його почнуть давити, а при цьому красти вона буде так само, це вже буде порушенням хиткої рівноваги, що робить загрозу існуванню самої влади (тим більше не народнообраної, напівлегітимної і самозванної).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 Щоб тема не перетворювалась в флуд, ЕКОНОМІЧНА ХВИЛИНКА для тих, хто не надто розуміє ситуацію:

Не сказав би що 500 тис. це дуже багато, давайте порахуємо, ділимо на 12: 41667 грн. в місяць виручка. Замітьте - ВИРУЧКА, не прибуток, тобто всі гроші які вам прийшли.

Рахуємо далі, припустимо ви не надаєте послуги, собівартість яких це ваша зарплата, а торгуєте оргтехнікою, маєте націнку 10%.

Повірте, це досить реальна націнка для дрібних підприємців, які не мають можливості вийти на крупний опт. Значить, собівартість буде:

41667/1,1 = 37879 грн.

Лишається - 3788 грн.

Питання - це шалені гроші для вас? Чи може за такі гроші краще вже піти кудись наймитувати і не мати того гемора?

При націнці 15% виходить трішки більше 5000.

Пробуємо прикинути про 300 тис? Пропоную для самостійного опрацювання для закріплення пройденого матеріалу. 

І зовсім вже інша справа, наскільки справедливим є однаковий єдиний податок, незалежно від націнки. 

Бо якщо ці 41667 грн. - це ваша собівартість, яка складається суто з зарплати, ну тоді інша справа, можна говорити про щось.

Питання зовсім не таке просте як здається. Можливо відкрию для когось велику таємницю, але дуже великий сумнів викликає, чи реально деякі платники єдиного податку мають саме такий річний дохід. Яким чином він обліковується і контролюється. А це вже окрема тема і дуже цікава ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не сперечаюсь, що немало народу хто має мозги і можливості використовують єдиний податок для відмивання бабла, ухиляння від реальної сплати податків, але абсолютна більшість людей на єдиному податку зовсім не жирують, та й зрештою, це капля в морі в порівнянні з сумами афер по відшкодуванню ПДВ (але це вже корова влади).

Крім того, якщо щось забирають чи обмежують, потрібно відкрити і якісь компенсуючі заходи у вигляді пропорційного зменьшення податку чи ще чогось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А які взагалі є механізми для контролю обороту підприємця? Я розумію, коли все йде по безналу через один рахунок, а от коли є жива готівка - фіг там що порахуєш. Інколи підприємець сам не знає скільки виручки за місяць пройшло.

І другий момент. Як держава може захиститися від того варіанту, що Mr.Ves описав, з реєструванням кількох підприємців? Схоже, їй це зовсім не потрібно. Краще кормити чиновників і різні контролюючі органи поборами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повторюсь.

Зменшення ліміту - це звичайна політична профанація. Запускається "деза", далі по принципу кругів на воді вона розходиться, свідченням чого є ця тема. Широко обговорюється в колах підприємців. А потім пан Тигипко в інтерв'ю чи пресконференції розказує як тяжко йому було відстояти права наших підприємців. Як у нього серце кров'ю обливалось коли він почув про наміри. Але, незважаючи ні на що, він боровся, і йому вдалось відстояти існуючі позиції. І т.д.

Прізвище Тигипка можна замінити на якесь інше, це суті не змінить.

Люба політична гра загонить бізнес ще далі в тінь. І всі це прекрасно розуміють. А скоро місцеві вибори...

Продовжувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почекаємо реальних заходів, поки ніяких серйозних кроків уряду в економічній сфері нема, ні поганих, ні хороших. Для рядового обивателя, що Азаров, що Юля один хрєн поки що.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Продовжувати?

В «Письме о намерениях», текст которого «Росбалту» предоставил источник в кабмине Украины, предусматривается обращение к руководству МВФ с просьбой «новой 30-месячной программы stand-by... На период с июня 2010 по декабрь 2012 года». При этом в документе в разделе «Меры, связанные с доходами», прописано, что кабмин берет на себя обязательства перед МВФ следующего характера:

- «для обеспечения поступления доходов» будет расширена база налогообложения, снижен порог оборота плательщиков по упрощенной системе налогообложения до 300 тыс. грн как для физических, так и для юридических лиц;

- будет отменено освобождение от налогообложения НДС на сельское хозяйство и другие виды деятельности.

Подробнее здесь

Продолжай.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Di, документ оприлюднений? Слова "істочніка в кабміні" проти моїх. Звичайно шо "істочніку" легше вірити...

Потрібно подивитись хто в Шустера і Кісельова на програмах сьогодні. Ловити виступ Тигипка або Акімової, хтось буде задвигати популістичні гасла "Вони хотіли, але ми мужньо відстояли власну позицію".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чому не обговорюємо цютему?

тепер є реальні факти, давайте обговоримо

наприклад, що до 300 тис. взагалі нульова ставка, це позитив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чому не обговорюємо цютему?

тепер є реальні факти, давайте обговоримо

наприклад, що до 300 тис. взагалі нульова ставка, це позитив?

Взагалі то там є "подвох": внески в соцфонди в повному обсязі будуть більші за єдиний податок зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...