Перейти до змісту

Оскар-2010

spqr

Рекомендовані повідомлення

36.jpg Reuters

Повелитель бури - лучший фильм Одну из самых почетных кинопремий мира, Оскар в номинации Лучший фильм, завоевала лента Повелитель бури Кэтрин Бигелоу.Лента обошла таких конкурентов, как Аватар, Бесславные ублюдки, Тужься, Мне бы в небо, Образование, Невидимая сторона, Район №9, Серьезный человек и мультфильм Вверх.

Как сообщалось, Кэтрин Бигелоу получила также Оскар как лучший режиссер.

Повелитель бури - малобюджетная лента, которая рассказывает о службе в Ираке группы специалистов по обезвреживанию взрывных устройств. По мнению многих критиков, этот фильм является одним из лучших свидетельств об иракской войне.

Ранее Повелитель бури стал самым титулованным фильмом церемонии вручения главной британской кинонаграды года BAFTA, которую называют своеобразной репетицией Оскара.

Фильм также был признан лучшим фильмом года Гильдией продюсеров и Ассоциацией кинокритиков США. Лучшим фильмом года Повелителя бури назвали также Национальное общество кинокритиков США, нью-йоркская и лос-анджелесская ассоциации кинокритиков.

Напомним, что в 2009 году Лучшим фильмом стал Миллионер из трущоб Денни Бойла.

Полный список финалистов Оскара-2010:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да уж.. кено про "войну" снятое бабой... главный герой - безбашенный идиот .. кено - УГ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Причому ця баба - бувша жінка Камерона, котрому досталось не так багато оскарів за його Аватара :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аватар обогнали :huh: - я думал все оскары отдадут Джеймсу Кэмерону...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось я не розумію загадкову американську душу при виборі переможця. Фільм хороший, але жодних глибинних речей я в ньому не знайшов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да уж.. кено про "войну" снятое бабой... главный герой - безбашенный идиот .. кено - УГ

баба бабою, але ж вміє знімати та ще і як :)

щось я не розумію загадкову американську душу при виборі переможця. Фільм хороший, але жодних глибинних речей я в ньому не знайшов

глибинна суть фільму у тому, що для людей, які йдуть на війну, вона стає звичкою, а то і залежністю. про це не так то і багато говорять у кіно, хоча проблема і актуальна. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але в 2009 році для мене найкращим фільмом залишиться "Місяць". Через тупих піратів його випустили в прокат "Луна 2112"...

А цей фільм теж гарний. Хоча б та сцена зі снайпером в пустелі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Повелитель Бури" - достойный нишевый фильм.

Но уж никак не тянет на столько оскаров, тем более за лучший фильм. Полностью не согласен с жюри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фільмец вибраний під вивід військ з Іраку,як завжди щось під свої потреби чі поняття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я не бачу причин в тому щоб "Аватар" став би кращим фільмом, окрім гарної картінки там більш нічого немає ;) інші фільми з претендентів не бачив так що судити не можу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

NightVision в нас різне уявлення про кіно :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

історія про Покахонтас, тільки в на іншій планеті і з синіми індіанцями))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перше місце засулжене, на мою думку.

(пробачте за оффтоп: кому сподобався цей фільм, рекомендую до перегляду аналогічний "Битва за Хадиту")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я не бачу причин в тому щоб "Аватар" став би кращим фільмом, окрім гарної картінки там більш нічого немає ;) інші фільми з претендентів не бачив так що судити не можу

навіть, якщо розглядати "Аватар", як блокбастер з гарною картинкою, то постає питання "чи багато хто у світі здатен створити настільки якісну картинку?"... ;)

окрім неї у фільмі все ж є ідея, тільки от стереотип, що блокбастери це просто масштабний атракціон, багатьом заважають її розгледіти.

а для мене взагалі кращим фільмом є "Район №9" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

навіть, якщо розглядати "Аватар", як блокбастер з гарною картинкою, то постає питання "чи багато хто у світі здатен створити настільки якісну картинку?"... ;)

окрім неї у фільмі все ж є ідея, тільки от стереотип, що блокбастери це просто масштабний атракціон, багатьом заважають її розгледіти.

а для мене взагалі кращим фільмом є "Район №9" :)

+1

А я згоден

З усіх "оскаровських" фільмів можу оцінити лише District #9 і Hurt Locker, тому, напевно вперше, згідний з рішенням жюрі

ПС. Про всякі там Сандри Буллок (з їхніми мега фільмами, які я ледь зміг додивитись "для галочки") я хочу промовчати :(( ДА ні... як таке лайно взагалі можна висувати на таку премію??????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фільм розтягнув на два вечори ;)

Як кажуть війна і в Африці війна.

Тільки таке відчуття після перегляду,

що америкосівських солдат кинули з цим Іраком

їхні політики, а на чужій землі недуже і повоюєш.

А вони хоч солдати але теж люди.

А нарахунок Оскарів, то тут як при комуняках

Ілич Брєжнєв роздавав ордена на право и собі :rolleyes: то тут те саме :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ничего особенного в фильме не нашел . не согласен с жюри

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...