Перейти до змісту

Культура/некультура.

Luychi

Рекомендовані повідомлення

2 ursa, не потрібно так налітати на дівчину, ну розмовляє вона по телефону, але ж пише, що не голосно, тобто вона і не заважає іншим робити те ж саме :) А музика, яку включають маршрутчики, напрягає набагато більше ніж розмови дівчат, бо замітив, що дівчата (не всі звичайно) по телефону розмовляють тихіше і культурніше ніж хлопці, не кажучи вже про гопоту.

Нещодавно був у Львові, так поки проїхав від автостанції в центр, то послухав розмову дівчини яка збиралася на екскурсію за кордон, але ніхто на це навіть уваги не звернув, бо для них це вже стало нормою. Все-таки 21-ше століття на вулиці, а ми дивуємося телефонним розмовам. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Yurik

Впевнений, що Діма не хотів образити дівчину. Він трішки переінтерпретував інформацію, що вона озвучила.

Тимпаче она ж хотіла почути думки інших з цього приводу ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Yurik

Впевнений, що Діма не хотів образити дівчину. Він трішки переінтерпретував інформацію, що вона озвучила.

Тимпаче она ж хотіла почути думки інших з цього приводу ...

Знаючи Діму не очікував такого від нього почути, такі слова скоріше можна почути від інших форумчан :)

З.І. Щось всі такі злі перед Новим Роком ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не раз було що проїзджав цілий маршрут з телефоном біля вуха і розмовляв. Просто розмовляв, таким же тоном якщо б їхав з кимось і йшла звичайна розмова вживу. Це що, хамство і невихованість?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бляха я так почітав...... то тут всі такі Інтелегенти шо куда там твоє дело!

моя думка і позиція! говорив, говорю, і буду говорити! якшо комусь шось не нравиться будь-ласка виходьте і ідіть пішки!

я шо в маршутку як в храм повинен заходити....... може ще взуття при вході буду знімати, бо відать водітель мусульманін чі що? :lol: :lol:

а на рахунок тіпа "бидло , бикота , встану по рогам дам" як показує практика ті хто саме більше кричать на форумі в житті в реальній ситуації

навіть не пікнуть! :D

PavelS

Не раз було що проїзджав цілий маршрут з телефоном біля вуха і розмовляв. Просто розмовляв, таким же тоном якщо б їхав з кимось і йшла звичайна розмова вживу. Це що, хамство і невихованість?
да! а як ти думав! ))))) скоро будеш в маршу заходити то навіть за взгляд будуть зауваження робити і хамством рахувати! :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

да! а як ти думав! ))))) скоро будеш в маршу заходити то навіть за взгляд будуть зауваження робити і хамством рахувати! smile.gif

Скоро в маршрутки будуть пускати тільки по паспортах і в намордниках, а вздовж дороги будуть стояти кілки з головами тих, хто розмовляв по телефону підчас руху! :_17: :_17: :_17:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а на рахунок тіпа "бидло , бикота , встану по рогам дам" як показує практика ті хто саме більше кричать на форумі в житті в реальній ситуації

навіть не пікнуть! :D

МужиГ!

І аватар мужицьгий! Респект і уважуха :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МужиГ!

І аватар мужицьгий! Респект і уважуха

:D

спасиба)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене - то некультурним є занадто вслухатись в чужі розмови, чи показувати свій інтерес до них. А в силу технічного прогресу спілкування, також, відбувається за допомогою мобільних телефонів. Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки.

Це я так думаю.

В силу цілком природних явищ,в когось з пасажирів,може виникнути необхідність,вибачте,покакати чи поригати поряд з Вами.(мене дивує,чому люди стримують себе?Бо іноді від тих розмов в маршрутці саме це і хочеться зробити).І як на мене,то буде некультурним занадто вдивлятись,вслухатись в такі чужі "справи" чи показувати свій "інтрес" до них.Якщо це не влаштовує-і далі по тексту.

ЗІ:стьоб,нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При чому тут розмови і справляння природніх потреб? Ви що, дійсно вважаєте теревені (наголошую -- в нормальному тоні!) по телефону в громадському транспорті безкультур"ям? Розумію якби мова йшла про бібліотеку, лікарню, збори-наради і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Говоріть, говоріть, як можна довше. Мобілка як раз створена для півгодинних розмов, щоб потріпатися що оділи, кому давали, книжку, серіал, погоду, та інші надзвичайно важливі речі, і заодно поінформувати про це всю маршрутку. Якщо чужих мізків не шкода, то хоч би про свої подумали. http://www.vrednost.ru/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В силу цілком природних явищ,в когось з пасажирів,може виникнути необхідність,вибачте,покакати чи поригати поряд з Вами.(мене дивує,чому люди стримують себе?Бо іноді від тих розмов в маршрутці саме це і хочеться зробити).І як на мене,то буде некультурним занадто вдивлятись,вслухатись в такі чужі "справи" чи показувати свій "інтрес" до них.Якщо це не влаштовує-і далі по тексту.

ЗІ:стьоб,нє?

Ну це вже розширений погляд на культуру, який напевно теж варто було зачепити. Для справляння природних потреб передбачені окремі місця, зокрема туалети (якщо Ви не знали - то проясню Вам це питання). Для розмов по моб. телефону таких конкретних місць ще не створили. Якщо ж людина замість користуватись туалетом, скористається громадським місцем, транспортом зокрема, то її можуть покарати за хуліганство. Але якщо у квартирі, де туалет зазвичай розташований біля кухні чи кімнат (таке вже у нас типове планування) хтось з Ваших гостей чи домодчадців буде, як Ви пишете "какати чи ригати", а Ви будете прислухатись до тих звуків, а потім ще й коментувати їх чи соромити за них - оце і буде безкультурно.

P.S. нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як не прикро, але топікстартер вела себе в транспорті НЕКУЛЬТУРНО. Але це законами не карається, а лише зауваженнями оточуючих і (можливо) власним сумлінням. Наприклад, в храмі/театрі не заборонено мобілками користуватись, але всі знають, що це негарно. Чому? Бо ви спілкуєтесь не з тими, до кого прийшли в гості, вони нецікаві вам, а цікавіші співрозмовники. Отже, "хазяїв" ви ігноруєте і зневажаєте їх. Питання тоді - чому йти в храм/театр? :blink:

Громадський транспорт не храм. :0032: Але голосною розмовою (вживу чи по телефону) аналогічно показується зневага до оточуючих і, думаю, їх реакція прогнозована... Висновки - говорити по "дибільнику" в транспорті допустимо лише не заважаючи іншим. Оскільки людина при тому важко контролює власну "гучність", треба тримати ситуацію під контролем. Як варіант, використовувати ХОРОШУ мобілку із хорошою чутливістю мікрофона, або гарнітуру із мікрофоном, який би добре передавав вашому співрозмовнику ваш же майже шепіт, і вести недовгу неемоційну розмову. Тривала розмова про ультрабанальні речі із подругою/співпляшниками/коханкою/приятелем під категорію "оптимально" не підходить.. ІМХО варто жити так, аби не заважати /якнайменше заважати оточуючим, особливо в таких побутових дрібницях....

З практичних прикладів скажу про два власноруч спостережені факти. Перший - всю дорогу від Луцька до Ківерець біля заднього скла ПАЗика якась невихована дівчина по телефону говорила із, мабуть, подругою, про "діскатєєкі, мальчіків, панчохи і прокладки" так, що попри "виття" автобуса її чутно було на передніх сидіннях :_20: . Другий - десь з півгодини тихенько по телефону диктували симплекс-таблиці (хто знає - зрозуміє) очевидно нетямущому в математиці співрозмовнику :0099: . В другому варіанті тиха неакцентована розмова скоріше діяла як снотворне :0015: саме через майже повну нечутність і велику незвичність для рядового вуха тематику.

P.S. Хто не говорив в транспорті по "дибільнику", маючи оного - киньте в мене "верту"! :rotate: Інша і набагато важливіша справа навчитись там говорити по потребі і не заважати іншим :rolleyes: .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто люди бувають в різних станах, особливо зранку, вже десь писав навіть, зазвичай маю хоббі спостерігати поведінку людей в різних ситуаціях, зранку в основному всі злі, невиспані і дратівливі, людей які б посміхались дуже мало( до речі, недарма кажуть "людина молода і здорова тоді - коли зранку їй радісно просинатися" ;) ), з однієї сторони в тому щоб говорити по телефону нічого поганого нема, місць призначених саме для цього нема, і в найближчому майбутньому не буде, друга справа, що оточуючі можуть бути далеко від стану рівноваги - і негативно реагувати навіть на мізерні ситуації. Напевно анекдотична ситуація коли жінка сіль не подала і чоловік її зарізав, але цілком реальна.

Отож перед тим як негативно реагувати, треба подумати, а чи дійсно воно того варте, можливо, треба змінити щось в собі, і тоді життя стане більш позитивним?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інша і набагато важливіша справа навчитись там говорити по потребі і не заважати іншим :rolleyes: .

Рассмешил ;) Общественный транспорт - это место, где о-о-очень скучно. А когда скучно - нужно развлекать себя. И мобильный телефон - гениальное изобретение, средство от скуки :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рассмешил ;) Общественный транспорт - это место, где о-о-очень скучно. А когда скучно - нужно развлекать себя. И мобильный телефон - гениальное изобретение, средство от скуки :D

Так і про то ж мова! Але прагнення зробити зауваження або саркастично висловитись як правило не виникає до тих, хто музику в навушниках слухає, а до тих, хто це робить "на весь салон"!! Так само і розмова, яка або заважає, або НЕ ЗАВАЖАЄ, про що і говорив постом вище! :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Другий - десь з півгодини тихенько по телефону диктували симплекс-таблиці (хто знає - зрозуміє) очевидно нетямущому в математиці співрозмовнику :0099: . В другому варіанті тиха неакцентована розмова скоріше діяла як снотворне :0015: саме через майже повну нечутність і велику незвичність для рядового вуха тематику....

:DScabiosa Ви це чули в 150-ці, Мерседес? Якщо так, то це була я... :D

Співробітниця, старша жіночка, здавала екзамен... Вийшов викладач... Ну, треба виручати колегу... Задачу розв'язала дома, а диктувати розв'язок довелось по телефону дорогою на роботу... :rolleyes:

..."Забита" маршрутка, я зайшла з листочком та телефоном біля вуха і почала диктувати цифри. Водій оглянувся, певно подумав, що в когось з пасажирів "дах їде", люди, біля яких я стояла, вели жваву розмову - затихли... В транспорті тиша, тільки я по телефону намагаюсь продиктувати симплексну таблицю, людині, яка навіть не уявляє, що то таке... :)

Вибачте, якщо створила комусь незручності, але колега здала екзамен! :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розмови по мобільному тісно увійшли в наше життя. І подобається кому це чи ні, але з цим потрібно миритися. В тому числі і в громадському транспорті. Головне - мати міру, як і у всьому іншому.

І тоді не буде поставати питання, культурно чи некультурно. Такі реалії сьогодення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я звичайно не переймаюсь, коли хтось розмовляє в маршрутці по телефону. Правда, деколи виникає нездоровий інтерес до розмов :)

Мені здаеться, що літній поборник культури теж не дуже культурний якщо дозволяє собі емоційні реакції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...