Перейти до змісту

Культура/некультура.

Luychi

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні зранку їхала маршруткою з Львівської на 33-й. Подзвонила сестра, попросила передзвонити кумі. З кумою поспілкувались хв 5 (давно не зідзовонювались). Знов набирала сестрі. Біля мене сидів старший мужчина. Глянувши на мене з гнівом сказав, похитавши головою:"Як це некультурно. Чому весь автобус має слухати ваші приватні розмови? Яка ви некультурна жінка!" Я навіть необразилась, просто здивувалась: "Що ж поробиш.." тільки й змогла відповісти.

От і думаю: що це було?

Чи це я дійсно така некультурна? Чи дядьку домахатись зрання не було до кого? Чи мо' бідолаха телефону мобільного немає, або гроші на ньому економить?

Це ж як виходить - мені пів години треба їхати в маршрутці, потім знов на вулиці поговорити не зможу, бо руки відмерзають і сніг прям у морду лиця мете, дійти за хвилин 10-15 додому від зупинки і вже потім вдома, вдалі від усіх, вести свої приватні розмови?

Ото озадачив!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почитай недавно створені теми і пости в них. Висновки про рівень культури/безкультур'я можна зробити абсолютно однозначні =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцьк це просто мале село і тут ще не всі звикли до того, що в людини є мобільний телефон і вона по ньому спілкується, а не носить в кармані як щось дорогоцінне. Особливо важко сприймають теке люди старшого віку. Але розмовляти по телефону також треба вміти, не кричати на всю маршрутку, а спілкуватися так, щоб іншим не заважати, бо бісить коли хтось сидить позаду тебе і розказує як вчора бухали/гуляли/трахалися/що купили

Розмовляйте спокійно і не голосно і вас не будуть називати некультурними :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МММ... ну ІМХО, якщо надто голосно на всю маршрутку говорити по моб. - то це раздражаєд))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кажуть що зі сторони ліпше видно. Особисто мені нема бажання слухати чиїсь розмови.. але коли хтось про щось балакає під вухом - то просто не слухати дуже важко. І коли той "хтось" починає розповідати що у собачки діарея, а вчора як картоплю варила то вона підгоріла а Свєтка з бухгалтерії сьогодні прийшла в такому платті ну капець класненькому, а Сашка там до Лєнки заігрує і т д і т п і отак пів години - то це зовсім неприємно отаке слухати. А якщо людина конкретно по справі розмовляє, а не так аби язика почухати - то воно і не заважає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО:розмовляти в транспорті по мобілці-те саме,що курити.Однак є виключення-якщо це питання життя-смерті.

ТО Luychi:дивує,що час порозмовляти з кумою,з якою давно не зізвонювались знайшовся саме в маршрутці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо такое? якшо мені телефонують по 50 раз на дню, то народу пох де я є ) їх цікавить ціна на комплектухи і т.п. І чо це я не можу про те говорить в шарапутці? Хто мн упомішає? культура??? А до чого тут це? мені телефонують, я відповідаю. кого то має колихать крім мене? )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я, наприклад, вважаю, що я маю право говорити по мобільному телефоні в громадському транспорті.

Але відразу зазначу, що я коли говорю в маршрутці - то або по роботі, або по справах, і то, не довше 1-2 хв. А якщо хтось телефонує просто так собі побалакати, бо давно не бачились, то я кажу, що їду в транспорті і говорити не можу, і що передзвоню пізніше. Я не хочу, щоб пів-маршрутки слухало розмови, які їх зовсім не стосуються, та і сам не люблю, коли хтось розказує по телефону як він там гульдибанив, кого зустрів, де був і т.д. і т.п.

І я не думаю, що в маршрутці по телефону можна говорити тільки у випадку життя чи смерті, бувають і інші дуже важливі причини. Для мене, наприклад, такою причиною може бути якась складна обставина на роботі, коли може подзвонити колега і запити поради. Вдома може бути якась важлива ситуація.

З.І. Головне у всьому мати міру, якщо поговорити, то не голосно і не довго, тоді ніхто на тебе і не зверне уваги. От таке моє ІМХО. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

обично смысл разговора непонятен ибо слушаеш только одну сторону

тем более при посторонних людях нужно както редактировать нежелательную для розглашения инфу

По логике мужчины ессли в транспорте общаются 2 человека то ето вдвойне некультурно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я не отвечаю на звонки. Даже не в маршрутке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі було діло, минолого року, приблизно в цю пору, чи чуть пізніше. Їхав до дому з роботи і позвонив колега, йому треба було на один з серваків зайти по ssh, запитав логін і пароль, я зразу аж якось розгубився, але не сказав. Сьогодні так само, тільки вже я звонив, колезі, щоб нагадав команду дну - нагадав =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я не отвечаю на звонки. Даже не в маршрутке.

мы заметили :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене дуже нервує, коли бикота в маршрутці вмикає якусь "Настю і Потапа" на мобілці на повну гучність. Так і чешеться руки підійти і втулити між рогів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То все фінгня, от я недавно їхала в маршрутці то була справді ДУЖЕ неприємно вражена. Якийсь юний імбіцил, включивши гучномовець, в грубій формі вламував дівчину піти на пиво. Сидів сам, для кого робив шоу незрозуміло. Дівчина зрозуміло ні про що не здогадувалась. Він задавав тупі питання типу : Він: ти де? Вона : Вдома. Він: А де вдрома? Де ти живеш? В селі ? Да? Вона : Ну да, в Ліпінах (серйозно) він (протяжно і голосно, щоб кожне вухо почуло): аааа в Ліпііінах.. То пашлі на пиво... Ти ж хочеш зі мною на пиво??

І все в тому дусі. :_20: :_20: :_20:

Короче , була б чоловіком, втулила б точно, хоч фізичної розправи не признаю. Але до таких... гм... навіть не підберу влучного слова, іншими методами не достукаєшся)).. на жаль.. :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зазвичай фраза "в мене теж є мобільний телефон, але я не кричу на всю маршрутку" заставляє трішки зменшити гучності в особливих говорунів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зазвичай фраза "в мене теж є мобільний телефон, але я не кричу на всю маршрутку" заставляє трішки зменшити гучності в особливих говорунів.

Суперова відповідь, чесно, візьму до уваги. Та використовувати такий метод можна тільки в випадку коли "говорун" , є просто людиною, яка не чує себе збоку, тому і говорить голосно. А коли порушник порядку бидло по своїй суті, і це видно одразу неозброєним оком, то цю фразу раджу вживати тільки в тому випадку, коли він в одній з вами ваговій категорії... бо всякі бувають, знаєте...

Одного разу в міжміському автобусі попросила одну гучну нетверезу компанію, які розмавляли суто матами, бути трохи тихішими, бо в салоні були діти та бабусі. То відповідь почула ТАКЕ..... і то всю дорогу - 50км... ех....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 MOTOROLLLA

Коли хам один, то вагова категорія значення не має.

А от коли компанія таких малолітніх говорунів їде, то краще їх взагалі не чіпати, а то можуть і порнути чимось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Голосно розмовляти,кричати і матюкатись є неприпустимим не лише в транспорті, а й взагалі в будь-якому громадському місці. Це навіть не питання культури, а є порушенням громадського порядку.

Чесно кажучи, я розмовляю часто в маршрутці чи автобусі. І не лише по телефону. Голос намагаюсь не підвищувати. А матюкаюсь я взагалі в дууууууже крайніх випадках. І то зазвичай не на людях.

Як на мене - то некультурним є занадто вслухатись в чужі розмови, чи показувати свій інтерес до них. Громадський транспорт на те він і громадський, що їздить там не по одній людині, а зазвичай троха більше. І ці люди спілкуються між собою. А в силу технічного прогресу спілкування, також, відбувається за допомогою мобільних телефонів. Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки.

Це я так думаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки. Це я так думаю.

Т.е. кого не устраивает - добирайтесь куда вам нужно как хочете, мне плевать. Я говорила, говорю и говорить буду. А то, что своими разговорами я могу причинять неудобство - с.... я хотела. И чего я должна ехать в такси, если меня устраивает то, что я говорю по телефону именно здесь и именно сейчас? Да пофиг, сколько там людей в транспорте, кроме меня :)

Примерно так. Да?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки. Це я так думаю.

Т.е. кого не устраивает - добирайтесь куда вам нужно как хочете, мне плевать. Я говорила, говорю и говорить буду. А то, что своими разговорами я могу причинять неудобство - с.... я хотела. И чего я должна ехать в такси, если меня устраивает то, что я говорю по телефону именно здесь и именно сейчас? Да пофиг, сколько там людей в транспорте, кроме меня :)

Примерно так. Да?

Це ти правильно замітив!!

Які все таки наглі і невиховані є люди, але ще більше поражає що це дівчата!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Примерно так. Да?

Це ти правильно замітив!!

Які все таки наглі і невиховані є люди, але ще більше поражає що це дівчата!

ursa я розмовляю не лише по телефону в транспорті, а й із знайомими. Якщо не кричу і не матюкаюсь - то думаю, що не дуже вже й спричиняю оточуючим незручностей. Іноді шансон, або інша гучна музика, яку включають водії маршруток, більш діє на нерви мої, та й мабуть інших пасажирів. Але ж я терплю, бо це не мій власний транспорт і не я тут хазяйка, а раз їду в ньому то й згідна на деякі незручності. Зокрема й на чужі розмови по телефону. А Ваш пост якраз і є взірцем високої культури. Я собі про оточуючих людей не дозволяю так думати. :) не дивлячись, що мене тут і назвали" все таки наглою і невихованою є людиною".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi - якщо ви думаєте що не заважаєте іншим пасажирам, то це не значить що так і є.

Ви розмовляючи по телефону не заважаєте оточуючим, а шансон заважає..

а чим ваші розмови такі вже мелодичніші, приємніші і ліпші оточуючим за той самий шансон?

на мою думку це абсолютно однаково: доводиться слухати те чого не бажаєш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mp3 плеєр з улюбленою музикою і хороші навушники помагають зберігати нерви і настрій у громадському транспорті - в повному порядку, перевірено на собі неодноразово :_18:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mp3 плеєр з улюбленою музикою і хороші навушники помагають зберігати нерви і настрій у громадському транспорті - в повному порядку, перевірено на собі неодноразово :_18:

а з поганими навушниками... :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...