Перейти до змісту

Культура/некультура.

Luychi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні зранку їхала маршруткою з Львівської на 33-й. Подзвонила сестра, попросила передзвонити кумі. З кумою поспілкувались хв 5 (давно не зідзовонювались). Знов набирала сестрі. Біля мене сидів старший мужчина. Глянувши на мене з гнівом сказав, похитавши головою:"Як це некультурно. Чому весь автобус має слухати ваші приватні розмови? Яка ви некультурна жінка!" Я навіть необразилась, просто здивувалась: "Що ж поробиш.." тільки й змогла відповісти.

От і думаю: що це було?

Чи це я дійсно така некультурна? Чи дядьку домахатись зрання не було до кого? Чи мо' бідолаха телефону мобільного немає, або гроші на ньому економить?

Це ж як виходить - мені пів години треба їхати в маршрутці, потім знов на вулиці поговорити не зможу, бо руки відмерзають і сніг прям у морду лиця мете, дійти за хвилин 10-15 додому від зупинки і вже потім вдома, вдалі від усіх, вести свої приватні розмови?

Ото озадачив!

Опубліковано

Почитай недавно створені теми і пости в них. Висновки про рівень культури/безкультур'я можна зробити абсолютно однозначні =)

Опубліковано

Луцьк це просто мале село і тут ще не всі звикли до того, що в людини є мобільний телефон і вона по ньому спілкується, а не носить в кармані як щось дорогоцінне. Особливо важко сприймають теке люди старшого віку. Але розмовляти по телефону також треба вміти, не кричати на всю маршрутку, а спілкуватися так, щоб іншим не заважати, бо бісить коли хтось сидить позаду тебе і розказує як вчора бухали/гуляли/трахалися/що купили

Розмовляйте спокійно і не голосно і вас не будуть називати некультурними :)

Опубліковано

кажуть що зі сторони ліпше видно. Особисто мені нема бажання слухати чиїсь розмови.. але коли хтось про щось балакає під вухом - то просто не слухати дуже важко. І коли той "хтось" починає розповідати що у собачки діарея, а вчора як картоплю варила то вона підгоріла а Свєтка з бухгалтерії сьогодні прийшла в такому платті ну капець класненькому, а Сашка там до Лєнки заігрує і т д і т п і отак пів години - то це зовсім неприємно отаке слухати. А якщо людина конкретно по справі розмовляє, а не так аби язика почухати - то воно і не заважає

Опубліковано

ІМХО:розмовляти в транспорті по мобілці-те саме,що курити.Однак є виключення-якщо це питання життя-смерті.

ТО Luychi:дивує,що час порозмовляти з кумою,з якою давно не зізвонювались знайшовся саме в маршрутці.

Опубліковано

а шо такое? якшо мені телефонують по 50 раз на дню, то народу пох де я є ) їх цікавить ціна на комплектухи і т.п. І чо це я не можу про те говорить в шарапутці? Хто мн упомішає? культура??? А до чого тут це? мені телефонують, я відповідаю. кого то має колихать крім мене? )

Опубліковано

А я, наприклад, вважаю, що я маю право говорити по мобільному телефоні в громадському транспорті.

Але відразу зазначу, що я коли говорю в маршрутці - то або по роботі, або по справах, і то, не довше 1-2 хв. А якщо хтось телефонує просто так собі побалакати, бо давно не бачились, то я кажу, що їду в транспорті і говорити не можу, і що передзвоню пізніше. Я не хочу, щоб пів-маршрутки слухало розмови, які їх зовсім не стосуються, та і сам не люблю, коли хтось розказує по телефону як він там гульдибанив, кого зустрів, де був і т.д. і т.п.

І я не думаю, що в маршрутці по телефону можна говорити тільки у випадку життя чи смерті, бувають і інші дуже важливі причини. Для мене, наприклад, такою причиною може бути якась складна обставина на роботі, коли може подзвонити колега і запити поради. Вдома може бути якась важлива ситуація.

З.І. Головне у всьому мати міру, якщо поговорити, то не голосно і не довго, тоді ніхто на тебе і не зверне уваги. От таке моє ІМХО. :)

Опубліковано

обично смысл разговора непонятен ибо слушаеш только одну сторону

тем более при посторонних людях нужно както редактировать нежелательную для розглашения инфу

По логике мужчины ессли в транспорте общаются 2 человека то ето вдвойне некультурно

Опубліковано

Доречі було діло, минолого року, приблизно в цю пору, чи чуть пізніше. Їхав до дому з роботи і позвонив колега, йому треба було на один з серваків зайти по ssh, запитав логін і пароль, я зразу аж якось розгубився, але не сказав. Сьогодні так само, тільки вже я звонив, колезі, щоб нагадав команду дну - нагадав =)

Опубліковано

А мене дуже нервує, коли бикота в маршрутці вмикає якусь "Настю і Потапа" на мобілці на повну гучність. Так і чешеться руки підійти і втулити між рогів.

Опубліковано

То все фінгня, от я недавно їхала в маршрутці то була справді ДУЖЕ неприємно вражена. Якийсь юний імбіцил, включивши гучномовець, в грубій формі вламував дівчину піти на пиво. Сидів сам, для кого робив шоу незрозуміло. Дівчина зрозуміло ні про що не здогадувалась. Він задавав тупі питання типу : Він: ти де? Вона : Вдома. Він: А де вдрома? Де ти живеш? В селі ? Да? Вона : Ну да, в Ліпінах (серйозно) він (протяжно і голосно, щоб кожне вухо почуло): аааа в Ліпііінах.. То пашлі на пиво... Ти ж хочеш зі мною на пиво??

І все в тому дусі. :_20: :_20: :_20:

Короче , була б чоловіком, втулила б точно, хоч фізичної розправи не признаю. Але до таких... гм... навіть не підберу влучного слова, іншими методами не достукаєшся)).. на жаль.. :mdr:

Опубліковано

Зазвичай фраза "в мене теж є мобільний телефон, але я не кричу на всю маршрутку" заставляє трішки зменшити гучності в особливих говорунів.

Опубліковано
Зазвичай фраза "в мене теж є мобільний телефон, але я не кричу на всю маршрутку" заставляє трішки зменшити гучності в особливих говорунів.

Суперова відповідь, чесно, візьму до уваги. Та використовувати такий метод можна тільки в випадку коли "говорун" , є просто людиною, яка не чує себе збоку, тому і говорить голосно. А коли порушник порядку бидло по своїй суті, і це видно одразу неозброєним оком, то цю фразу раджу вживати тільки в тому випадку, коли він в одній з вами ваговій категорії... бо всякі бувають, знаєте...

Одного разу в міжміському автобусі попросила одну гучну нетверезу компанію, які розмавляли суто матами, бути трохи тихішими, бо в салоні були діти та бабусі. То відповідь почула ТАКЕ..... і то всю дорогу - 50км... ех....

Опубліковано

2 MOTOROLLLA

Коли хам один, то вагова категорія значення не має.

А от коли компанія таких малолітніх говорунів їде, то краще їх взагалі не чіпати, а то можуть і порнути чимось.

Опубліковано

Голосно розмовляти,кричати і матюкатись є неприпустимим не лише в транспорті, а й взагалі в будь-якому громадському місці. Це навіть не питання культури, а є порушенням громадського порядку.

Чесно кажучи, я розмовляю часто в маршрутці чи автобусі. І не лише по телефону. Голос намагаюсь не підвищувати. А матюкаюсь я взагалі в дууууууже крайніх випадках. І то зазвичай не на людях.

Як на мене - то некультурним є занадто вслухатись в чужі розмови, чи показувати свій інтерес до них. Громадський транспорт на те він і громадський, що їздить там не по одній людині, а зазвичай троха більше. І ці люди спілкуються між собою. А в силу технічного прогресу спілкування, також, відбувається за допомогою мобільних телефонів. Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки.

Це я так думаю.

Опубліковано
Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки. Це я так думаю.

Т.е. кого не устраивает - добирайтесь куда вам нужно как хочете, мне плевать. Я говорила, говорю и говорить буду. А то, что своими разговорами я могу причинять неудобство - с.... я хотела. И чего я должна ехать в такси, если меня устраивает то, что я говорю по телефону именно здесь и именно сейчас? Да пофиг, сколько там людей в транспорте, кроме меня :)

Примерно так. Да?

Опубліковано
Якщо це не влаштовує - то завжди можна викликати таксі, поїхати власним автомобілем чи, на крайній випадок, піти пішки. Це я так думаю.

Т.е. кого не устраивает - добирайтесь куда вам нужно как хочете, мне плевать. Я говорила, говорю и говорить буду. А то, что своими разговорами я могу причинять неудобство - с.... я хотела. И чего я должна ехать в такси, если меня устраивает то, что я говорю по телефону именно здесь и именно сейчас? Да пофиг, сколько там людей в транспорте, кроме меня :)

Примерно так. Да?

Це ти правильно замітив!!

Які все таки наглі і невиховані є люди, але ще більше поражає що це дівчата!

Опубліковано

Примерно так. Да?

Це ти правильно замітив!!

Які все таки наглі і невиховані є люди, але ще більше поражає що це дівчата!

ursa я розмовляю не лише по телефону в транспорті, а й із знайомими. Якщо не кричу і не матюкаюсь - то думаю, що не дуже вже й спричиняю оточуючим незручностей. Іноді шансон, або інша гучна музика, яку включають водії маршруток, більш діє на нерви мої, та й мабуть інших пасажирів. Але ж я терплю, бо це не мій власний транспорт і не я тут хазяйка, а раз їду в ньому то й згідна на деякі незручності. Зокрема й на чужі розмови по телефону. А Ваш пост якраз і є взірцем високої культури. Я собі про оточуючих людей не дозволяю так думати. :) не дивлячись, що мене тут і назвали" все таки наглою і невихованою є людиною".

Опубліковано

Luychi - якщо ви думаєте що не заважаєте іншим пасажирам, то це не значить що так і є.

Ви розмовляючи по телефону не заважаєте оточуючим, а шансон заважає..

а чим ваші розмови такі вже мелодичніші, приємніші і ліпші оточуючим за той самий шансон?

на мою думку це абсолютно однаково: доводиться слухати те чого не бажаєш

Опубліковано

mp3 плеєр з улюбленою музикою і хороші навушники помагають зберігати нерви і настрій у громадському транспорті - в повному порядку, перевірено на собі неодноразово :_18:

Опубліковано
mp3 плеєр з улюбленою музикою і хороші навушники помагають зберігати нерви і настрій у громадському транспорті - в повному порядку, перевірено на собі неодноразово :_18:

а з поганими навушниками... :mdr:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...