Перейти до змісту

Утилізація ртутних термометрів

gorik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Назбиралося вдома декілька неробочих ртутних термометрів (тих що міряти температуру тіла).

Як відомо через ряд причин вони перестають працювати.

Викидати їх так просто в сміття не можна, бо ртуть - надзвичайно токсичний елемент, і мені не насрати на екологічну ситуацію в місті (яка і так бажає бути кращою).

От мені і стало цікаво хто як утилізує ці термометри?

Опубліковано

Самому дуже цікаво.

Хоча питання якби не актуально бо молодший браток і мама розбивають градузники раніше, ніж дійде до утилізації. )))

Юзаєм електронні

Опубліковано
Назбиралося вдома декілька неробочих ртутних термометрів (тих що міряти температуру тіла).

Як відомо через ряд причин вони перестають працювати.

Викидати їх так просто в сміття не можна, бо ртуть - надзвичайно токсичний елемент, і мені не насрати на екологічну ситуацію в місті (яка і так бажає бути кращою).

От мені і стало цікаво хто як утилізує ці термометри?

Це шо за причини такі? В мене ще з дитинства є один термометр, хто "настукував" собі температуру, той мене зрозуміє :) . Заради інтересу достукав термометр до кінця шкали. Тепер вся шкала заповнена ртуттю і не збивається :)

Опубліковано

Навряд чи в в Луцьку є організація, яка утилізує ртуть. (Може санстанція візьметься?) Взагалі то для нейтралізації розлитої ртуті її посипають порошковою сіркою. Тоді утворюється сульфід ртуті HgS - абсолютно стійка і нешкідлива сполука. До речі, порошкову сірку де можна придбати, хтось в курсі?

Опубліковано
Це шо за причини такі? В мене ще з дитинства є один термометр, хто "настукував" собі температуру, той мене зрозуміє :) . Заради інтересу достукав термометр до кінця шкали. Тепер вся шкала заповнена ртуттю і не збивається :)

+1 така сама фiгня=)))

досi дома лежить =) на пам*ять

а так юзаю новий, електронний вже ... 21столiття народ =) фтопку ту ртуть

Опубліковано

кхм..

Ртутний термометр дає САМІ точні показники. А ці "електронні" також ртутні. Просто там цифірки біжать, і не потрібно заглядати на ртутний стовпчик. Дійсно толковий, хороший електронний термометр вартує порядку 200+ грн. І міряють температуру за 1 хв. (навіть менше).

Щодо утилізації. Є служба, я тільки згадати не можу. Пам'ятаю розбили хлопці пару ртутних термометрів в школі, то хтось спеціальний приїжджав. Для початку варто передзвонити в санстанцію . А вони вже направлять.

Опубліковано

Женя, не вводь людей в оману, як бувший метролог заявляю - в електронному - електроніка, в ртутному - ртуть :)

А от те що їх якість напряму залежить від ціни - таки правда, в дорогих - мідь або термопара, в дешевих - напівпровідник з нелінійною характеристикою.

Опубліковано

В мене жінка в смітник викидає. І ніякі аргументи не діють :(

Для демеркуризації ще можна використовувати розчин хлориду заліза (грязний він тільки). Крапельки ртуті краще збирати мідною пластинкою, або заточеною мідною (або жовтою) монетою - достатньо щоб прилипла одна крапля, потім вже легше.

Опубліковано

Санстанція термометрів не збирає на утилізацію, а може лише провести дослідження повітря на наявність парів ртуті. Інформація з достовірного джерела.

• 4 місяця потому...
Опубліковано

До речі. Якщо хто ще не знає, то в так званих люмінесцентних лампах (їх рекламують як ощадні) також є ртуть у газоподібному стані. Якісь міліграми. І цього достатньо (повірте, я тепер знаю) для затруєння середніх розмірів квартири. Я було таку розбив, то провітрював кімнату до півночі. Відпраціьовані лампи я здаю нашому електрику. Він каже, що здає їх кудись на утилізацію.

Опубліковано

Мав проблему. Син розбив ртутний термометр без нагляду і була підозра, що насмоктався ртуті (був пів години без догляду).

Закінчилось швидкою і дитоблікарнею. Флюрографія підтвердила відсутність ртуті в організмі дитини. В мене серце в мощонці з годину бовталось.

Опубліковано

Мав проблему. Син розбив ртутний термометр без нагляду і була підозра, що насмоктався ртуті (був пів години без догляду).

Закінчилось швидкою і дитоблікарнею. Флюрографія підтвердила відсутність ртуті в організмі дитини. В мене серце в мощонці з годину бовталось.

Колись в середньовіччя, був такий спосіб лікування завороту кишок: пацієнту давали випити стакан металічної ртуті. :) І нічого страшного не ставалося, ртуть проходила кишечник і виводилася прородним шляхом, не затримуючись в організмі. Набагато гірще, якщо дитина в ті пів-години надихалася парів ртуті, так як її випари набагато токсичніші, ніж металічна форма.

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Хочу поцікавитись, чи часом щось в Луцьку не змінилось по даній темі. Бо не так давно теж виникла проблема із утилізацією термометра, але ніхто нічого путнього відповісти не може. А просто викинути в сміття якось совість не дозволяє.

Опубліковано

Сьогодні зробив ще одну спробу позбутись небезпечного предмета і при цьому нікому не нашкодити.

Порився ще трохи в неті і надибав інфу, що цим безпосередньо займається служба порятунку. По відгукам киян, які стикались з такою проблемою, відразу приїзджав загін і забирав пошкоджений термометр разом із ртуттю. Щодо інших міст інфи немає. Ну я і вирішив спробувати. Набрав 101, пояснив диспетчеру ситуацію, на що пролунала відповідь: "Добре провітріть приміщення і помийте все розчином марганцівки. А утилізацією ми не займаємось, тому робіть із ним що завгодно."

От в такій державі ми живемо, мля...

Опубліковано

Сьогодні зробив ще одну спробу позбутись небезпечного предмета і при цьому нікому не нашкодити.

Порився ще трохи в неті і надибав інфу, що цим безпосередньо займається служба порятунку. По відгукам киян, які стикались з такою проблемою, відразу приїзджав загін і забирав пошкоджений термометр разом із ртуттю. Щодо інших міст інфи немає. Ну я і вирішив спробувати. Набрав 101, пояснив диспетчеру ситуацію, на що пролунала відповідь: "Добре провітріть приміщення і помийте все розчином марганцівки. А утилізацією ми не займаємось, тому робіть із ним що завгодно."

кому тре наші проблеми ! :blush: дійсно ніхто цим займатися не буде !

візьми кульок який герметично закривається , поклади його туди і суцільно залий циакриланом і закрий кульок , коли засохне можна спокійно викидати ні про що не боячись !

Опубліковано

кому тре наші проблеми ! :blush: дійсно ніхто цим займатися не буде !

візьми кульок який герметично закривається , поклади його туди і суцільно залий циакриланом і закрий кульок , коли засохне можна спокійно викидати ні про що не боячись !

Якби я ще знав, що це таке, де його можна знайти і "з чим його їдять", то інша справа. Може держава ще й півставки заплатить за те, що кожен сам собі рятувальник? Так взагалі можна дійти до того, коли будеш дзвонити в швидку, а тобі скажуть щось на зразок "пополощіть горло і все пройде, а ми таким не займаємось".

Опубліковано

Якщо радять зробити що завгодно, то віднеси термометр з ртуттю в Управління МНС на Електроапаратну,6 генералу Грушовінчуку, чи його заступникам ( їх там є достатньо).(зробив,що завгодно, як радило МНС :rolleyes: ).

Опубліковано

Думаєш допоможе?

Якби був впевнений на 100%, то відніс би їм особисто без жодних вагань. Але з цього максимум зроблять разову показуху.

Доречі, а де наші майстри пера і мікрофона? То жаліються, що немає матеріалу, а тут такий резонанс можна підняти.

Опубліковано

Думаєш допоможе?

Якби був впевнений на 100%, то відніс би їм особисто без жодних вагань. Але з цього максимум зроблять разову показуху.

Доречі, а де наші майстри пера і мікрофона? То жаліються, що немає матеріалу, а тут такий резонанс можна підняти.

Ти вважаєш, що "майстри пера та мікрофона" читають цей форум? Подзвони на "Аверс",ВТ та різні газети і буде тобі щастя. :rolleyes:

Завтра в управлінні МНС спробую щось прояснити на рахунок утилізації.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...