gorik Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 20:37 #1 Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 20:37 Назбиралося вдома декілька неробочих ртутних термометрів (тих що міряти температуру тіла).Як відомо через ряд причин вони перестають працювати.Викидати їх так просто в сміття не можна, бо ртуть - надзвичайно токсичний елемент, і мені не насрати на екологічну ситуацію в місті (яка і так бажає бути кращою).От мені і стало цікаво хто як утилізує ці термометри?
Romich Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 20:48 #2 Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 20:48 Самому дуже цікаво. Хоча питання якби не актуально бо молодший браток і мама розбивають градузники раніше, ніж дійде до утилізації. ))) Юзаєм електронні
nickel Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 22:54 #3 Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 22:54 Назбиралося вдома декілька неробочих ртутних термометрів (тих що міряти температуру тіла).Як відомо через ряд причин вони перестають працювати. Викидати їх так просто в сміття не можна, бо ртуть - надзвичайно токсичний елемент, і мені не насрати на екологічну ситуацію в місті (яка і так бажає бути кращою). От мені і стало цікаво хто як утилізує ці термометри? Це шо за причини такі? В мене ще з дитинства є один термометр, хто "настукував" собі температуру, той мене зрозуміє . Заради інтересу достукав термометр до кінця шкали. Тепер вся шкала заповнена ртуттю і не збивається
Serpent Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 23:43 #4 Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 23:43 Навряд чи в в Луцьку є організація, яка утилізує ртуть. (Може санстанція візьметься?) Взагалі то для нейтралізації розлитої ртуті її посипають порошковою сіркою. Тоді утворюється сульфід ртуті HgS - абсолютно стійка і нешкідлива сполука. До речі, порошкову сірку де можна придбати, хтось в курсі?
ko5teg Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 23:53 #5 Опубліковано 4 Листопада, 2009 в 23:53 Це шо за причини такі? В мене ще з дитинства є один термометр, хто "настукував" собі температуру, той мене зрозуміє . Заради інтересу достукав термометр до кінця шкали. Тепер вся шкала заповнена ртуттю і не збивається +1 така сама фiгня=))) досi дома лежить =) на пам*ять а так юзаю новий, електронний вже ... 21столiття народ =) фтопку ту ртуть
Zheny@ Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 06:04 #6 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 06:04 кхм.. Ртутний термометр дає САМІ точні показники. А ці "електронні" також ртутні. Просто там цифірки біжать, і не потрібно заглядати на ртутний стовпчик. Дійсно толковий, хороший електронний термометр вартує порядку 200+ грн. І міряють температуру за 1 хв. (навіть менше). Щодо утилізації. Є служба, я тільки згадати не можу. Пам'ятаю розбили хлопці пару ртутних термометрів в школі, то хтось спеціальний приїжджав. Для початку варто передзвонити в санстанцію . А вони вже направлять.
Scabiosa Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 08:27 #7 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 08:27 Щоб зробили демеркуризацію - треба таки спочатку звонити в санстанцію... А щодо "здати в утиль" - то така сама ситуація....
Harddriver Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 09:36 #8 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 09:36 Женя, не вводь людей в оману, як бувший метролог заявляю - в електронному - електроніка, в ртутному - ртуть А от те що їх якість напряму залежить від ціни - таки правда, в дорогих - мідь або термопара, в дешевих - напівпровідник з нелінійною характеристикою.
Harvester Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 09:45 #9 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 09:45 В мене жінка в смітник викидає. І ніякі аргументи не діють Для демеркуризації ще можна використовувати розчин хлориду заліза (грязний він тільки). Крапельки ртуті краще збирати мідною пластинкою, або заточеною мідною (або жовтою) монетою - достатньо щоб прилипла одна крапля, потім вже легше.
enigma2007 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 17:22 #10 Опубліковано 5 Листопада, 2009 в 17:22 Санстанція термометрів не збирає на утилізацію, а може лише провести дослідження повітря на наявність парів ртуті. Інформація з достовірного джерела.
lbladko Опубліковано 26 Березня, 2010 в 12:21 #11 Опубліковано 26 Березня, 2010 в 12:21 До речі. Якщо хто ще не знає, то в так званих люмінесцентних лампах (їх рекламують як ощадні) також є ртуть у газоподібному стані. Якісь міліграми. І цього достатньо (повірте, я тепер знаю) для затруєння середніх розмірів квартири. Я було таку розбив, то провітрював кімнату до півночі. Відпраціьовані лампи я здаю нашому електрику. Він каже, що здає їх кудись на утилізацію.
Opel75 Опубліковано 29 Березня, 2010 в 23:01 #12 Опубліковано 29 Березня, 2010 в 23:01 Мав проблему. Син розбив ртутний термометр без нагляду і була підозра, що насмоктався ртуті (був пів години без догляду). Закінчилось швидкою і дитоблікарнею. Флюрографія підтвердила відсутність ртуті в організмі дитини. В мене серце в мощонці з годину бовталось.
Serpent Опубліковано 30 Березня, 2010 в 00:00 #13 Опубліковано 30 Березня, 2010 в 00:00 Мав проблему. Син розбив ртутний термометр без нагляду і була підозра, що насмоктався ртуті (був пів години без догляду). Закінчилось швидкою і дитоблікарнею. Флюрографія підтвердила відсутність ртуті в організмі дитини. В мене серце в мощонці з годину бовталось. Колись в середньовіччя, був такий спосіб лікування завороту кишок: пацієнту давали випити стакан металічної ртуті. І нічого страшного не ставалося, ртуть проходила кишечник і виводилася прородним шляхом, не затримуючись в організмі. Набагато гірще, якщо дитина в ті пів-години надихалася парів ртуті, так як її випари набагато токсичніші, ніж металічна форма.
_sergius Опубліковано 20 Березня, 2011 в 18:46 #14 Опубліковано 20 Березня, 2011 в 18:46 Хочу поцікавитись, чи часом щось в Луцьку не змінилось по даній темі. Бо не так давно теж виникла проблема із утилізацією термометра, але ніхто нічого путнього відповісти не може. А просто викинути в сміття якось совість не дозволяє.
_sergius Опубліковано 26 Березня, 2011 в 08:11 #15 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 08:11 Сьогодні зробив ще одну спробу позбутись небезпечного предмета і при цьому нікому не нашкодити.Порився ще трохи в неті і надибав інфу, що цим безпосередньо займається служба порятунку. По відгукам киян, які стикались з такою проблемою, відразу приїзджав загін і забирав пошкоджений термометр разом із ртуттю. Щодо інших міст інфи немає. Ну я і вирішив спробувати. Набрав 101, пояснив диспетчеру ситуацію, на що пролунала відповідь: "Добре провітріть приміщення і помийте все розчином марганцівки. А утилізацією ми не займаємось, тому робіть із ним що завгодно."От в такій державі ми живемо, мля...
bearler Опубліковано 26 Березня, 2011 в 08:44 #16 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 08:44 Сьогодні зробив ще одну спробу позбутись небезпечного предмета і при цьому нікому не нашкодити. Порився ще трохи в неті і надибав інфу, що цим безпосередньо займається служба порятунку. По відгукам киян, які стикались з такою проблемою, відразу приїзджав загін і забирав пошкоджений термометр разом із ртуттю. Щодо інших міст інфи немає. Ну я і вирішив спробувати. Набрав 101, пояснив диспетчеру ситуацію, на що пролунала відповідь: "Добре провітріть приміщення і помийте все розчином марганцівки. А утилізацією ми не займаємось, тому робіть із ним що завгодно." От в такій державі ми живемо, мля... кому тре наші проблеми ! дійсно ніхто цим займатися не буде ! візьми кульок який герметично закривається , поклади його туди і суцільно залий циакриланом і закрий кульок , коли засохне можна спокійно викидати ні про що не боячись !
_sergius Опубліковано 26 Березня, 2011 в 12:02 #17 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 12:02 кому тре наші проблеми ! дійсно ніхто цим займатися не буде ! візьми кульок який герметично закривається , поклади його туди і суцільно залий циакриланом і закрий кульок , коли засохне можна спокійно викидати ні про що не боячись ! Якби я ще знав, що це таке, де його можна знайти і "з чим його їдять", то інша справа. Може держава ще й півставки заплатить за те, що кожен сам собі рятувальник? Так взагалі можна дійти до того, коли будеш дзвонити в швидку, а тобі скажуть щось на зразок "пополощіть горло і все пройде, а ми таким не займаємось".
01luchanyn Опубліковано 26 Березня, 2011 в 19:44 #18 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 19:44 Сьогодні зробив ще одну спробу позбутись небезпечного предмета і при цьому нікому не нашкодити. Порився ще трохи в неті і надибав інфу, що цим безпосередньо займається служба порятунку. По відгукам киян, які стикались з такою проблемою, відразу приїзджав загін і забирав пошкоджений термометр разом із ртуттю. Щодо інших міст інфи немає. Ну я і вирішив спробувати. Набрав 101, пояснив диспетчеру ситуацію, на що пролунала відповідь: "Добре провітріть приміщення і помийте все розчином марганцівки. А утилізацією ми не займаємось, тому робіть із ним що завгодно." От в такій державі ми живемо, мля... Якщо радять зробити що завгодно, то віднеси термометр з ртуттю в Управління МНС на Електроапаратну,6 генералу Грушовінчуку, чи його заступникам ( їх там є достатньо).(зробив,що завгодно, як радило МНС ).
_sergius Опубліковано 26 Березня, 2011 в 21:02 #19 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 21:02 Думаєш допоможе?Якби був впевнений на 100%, то відніс би їм особисто без жодних вагань. Але з цього максимум зроблять разову показуху.Доречі, а де наші майстри пера і мікрофона? То жаліються, що немає матеріалу, а тут такий резонанс можна підняти.
01luchanyn Опубліковано 27 Березня, 2011 в 19:19 #20 Опубліковано 27 Березня, 2011 в 19:19 Думаєш допоможе? Якби був впевнений на 100%, то відніс би їм особисто без жодних вагань. Але з цього максимум зроблять разову показуху. Доречі, а де наші майстри пера і мікрофона? То жаліються, що немає матеріалу, а тут такий резонанс можна підняти. Ти вважаєш, що "майстри пера та мікрофона" читають цей форум? Подзвони на "Аверс",ВТ та різні газети і буде тобі щастя. Завтра в управлінні МНС спробую щось прояснити на рахунок утилізації.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.