Перейти до змісту

Тема про евреїв

vanus

Рекомендовані повідомлення

можливо хтось підсумує пункт 1, проте люмакс обіцяв підтянутись!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 196
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

А тепер всі дружно - дістали п'єсу "Сто тисяч" Івана Карпенка-Карого. І розуміємо, як жиди/євреї най*був*ли український народ. І чому така ненависть в українців до сабжу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

еврей- национальность....в местном смысле слова....это человек у кого есть кто-то из родни еврей...в тредиционном еврейском понимании-это человек рожденный от матери еврейки у которого мать еврейка....или прошедший геюр (ортодоксальный)....ортодоксальный признают любые иудейские конфесии от ультраортодоксов до реформистов...

иудей-вероисповедание...исповедовать иудейское вероисповедание могут опять же рожденные от матери еврейки...или прошедшие ортодоксальный геюр...который признают все конфессии и государство Израиль...

слово "жид" признано оскорблением, такими метрами украинской интелегенции как Грушевский, Леся Украинка и др..

к тому же употребление для хрестьяина-этого слова- оскорбление своей религии....странно звучит молитва...Исус-жиду мій...пробач...бо так поляки казали

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

к тому же употребление для хрестьяина-этого слова- оскорбление своей религии....странно звучит молитва...Исус-жиду мій...пробач...бо так поляки казали

тобто атеїстам, пофіг? а мусульманам? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По пункту 1. До усвідомлених "головних героїв" цієї теми: На якій стадії перетину українсько-польського (-словацького) кордону перестає "ковбасити" від слова "жид"? :)

Якщо серйозно, то це слово набрало "образливого" відтінку саме після жидо-більшовицького перевороту не випадково: для додаткової демонстрації, "хто тепер у вашій хаті хазяїн":

Одного разу прабабця повернулась з ринку, плаче та розповідає бабусі, що побачила на ринку. Якась баба з села винесла продавати курку, просить за неї 6 рублів. Жидівка причепилась до неї - віддай за 4. Та каже - не віддам. Жидівка кладе їй 4 рублі, цупить курку і йде. Баба за нею - кричить - "віддай курку, жидівко". А в ті часи було заборонено вживати слово "жид", треба було казати "єврєй" - проте звідки бабі з села про теє знати! Жидівка здійняла гвалт - "Антисемітка" - кричить. Підбігли НКВДісти і забрали бабу з собою і повезли.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По пункту 1. До усвідомлених "головних героїв" цієї теми: На якій стадії перетину українсько-польського (-словацького) кордону перестає "ковбасити" від слова "жид"? :)

Якщо серйозно, то це слово набрало "образливого" відтінку саме після жидо-більшовицького перевороту не випадково: для додаткової демонстрації, "хто тепер у вашій хаті хазяїн":

Одного разу прабабця повернулась з ринку, плаче та розповідає бабусі, що побачила на ринку. Якась баба з села винесла продавати курку, просить за неї 6 рублів. Жидівка причепилась до неї - віддай за 4. Та каже - не віддам. Жидівка кладе їй 4 рублі, цупить курку і йде. Баба за нею - кричить - "віддай курку, жидівко". А в ті часи було заборонено вживати слово "жид", треба було казати "єврєй" - проте звідки бабі з села про теє знати! Жидівка здійняла гвалт - "Антисемітка" - кричить. Підбігли НКВДісти і забрали бабу з собою і повезли.

які інтєрєсні історічєскі докумєнти...

але виявляється, що до комуністів тоже була жизнь

Слово «жид» також переважало в щоденному користуванні, оскільки інший біблійний відповідник «єврей» (гебрей) було занадто книжним і маловідомим широкому загалу. У 1861 р. єврейський студент В. Португалов звернувся до редакції українського журналу «Основа» з закликом припинити вживати слово «жид», яке євреї України вважали образливим. Ця пропозиція не знайшла підтримки серед українських інтелектуалів того часу, оскільки слово «жид» вживалося майже в усіх історичних пам'ятках, фольклорі та українській літературі того часу. Звідси виникло побоювання, що вживання слова «єврей» було неприроднім для української мови і запозиченням з російської. Тільки деякі письменники, такі, як М. Драгоманов, П. Грабовський, М. Коцюбинський, Леся Українка почали добровільно відмовлятися від етноніму «жид» на користь нейтрального «єврей».

це з Вікі

мені подобається ведення дискусії страйкєром:хто не за ВО "Свобода"- не українець, хто не антісєміт- значить жид...ну і теде.

Страйкєр, мені цікаво от що, у євреїв, крім фінансистів, багато акторів, музикантів, письменників..з ними як? читати можна?слухати?кіно-спектаклі дивитись?

а хто такий Юда Яковів, Леввей, знаєш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тепер всі дружно - дістали п'єсу "Сто тисяч" Івана Карпенка-Карого. І розуміємо, як жиди/євреї най*був*ли український народ. І чому така ненависть в українців до сабжу!

читаєм Нечуя-Левицького "Кайдашеву сім"ю" і розуміємо, що для самознищення нам жидів не треба, ми і між собою за межу весело попи..мось

ну і в "Сто тисяч" обманули не український народ, а пана Калитку особисто. зловили його на його ж жадібності. а Що збирався робить містер Калитка з фальшивими грошима?

купить за п'ять тисяч сто тисяч фальшивих і розпускать їх помаленьку: то робітникам, то воли купувать на ярмарках... Мужик не дуже-то шурупає в грошах, йому як розмальована бумажка, то й гроші.

казалось би, прі чьом тут жиди?:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я знав, Я ЗНАВ ЯК, я знав як ввести дискусію в правильне русло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я знав, Я ЗНАВ ЯК, я знав як ввести дискусію в правильне русло.

Ваня, у потертому тоже було много інтєрєсного:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ви не здогадувались, що найцікавішими історичними документами є свідчення очевидців (я не маю на увазі тих, які бачили як бідолашний Дем'янюк кидав безневинних жидів в "газенваген" по 30000 особин в день)?

мені подобається ведення дискусії страйкєром: хто не за ВО "Свобода"- не українець, хто не антісєміт- значить жид...ну і теде.

Я, як Франко у свій час, коли "ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида". Стирчать писки з усіх списків, крім ВО "Свобода". А, найголовніше, усі ж відчувають на собі результати діяльності тих "писків із списків". Тому хотілося б відчути ще результати діяльності ВО "Свобода". Бажано, як мінімум, десятирічної.

І не зачіпайте бідних семітів, вони потерпіли від жидів ще більше нашого. В результаті деякі стали настільки схожими, що й не відрізнити. Боюсь, щоб і українці не перейшли критичну межу.

Мені Форд, Франко і Шестопал цікавіші. :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Главный украинский нацист и антисемит- ЕВРЕЙ!

Цитата:

Собирался голосовать за Олега Тягнибока и "Свободу" как за единственную силу, которая защищает интересы Белой Расы. А сегодня из достоверных источников узнал, что Тягнибок, оказывается, тоже еврей!

----------------------<cut>----------------------

Девичья фамилия его бабушки — Фротман (у евреев национальность передается по женской линии). Я раньше не верил, что Тягнибока спонсируют еврейские олигархи, а теперь верю. Получается, это такая хитрая еврейская ловушка, чтобы забрать голоса украинских патриотов. Кому теперь верить?

Олег Тягнибок, лидер Всеукраинского объединения "Свобода", еврей. Сам признался на форуме партии:

Ставлення до Гітлера негативне, бо він зробив Холокост.

А якщо ти, чоловіче, такий гітлерофіл, то мав би знати, що "фольк" треба писати з великої літери, а "фюрер" — через "у умляут"...

А взагалі, якщо надалі будеш писати мені німецькою мовою, то пам'ятай, що я закінчив єврейську спецшколу і не переношу цього.

Затем быстренько исправил "еврейскую" школу на "немецкую".

Но проклятые гои таки сделали скриншот:

4f9f4eb5847ce22ab592b5ada1e.jpg

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ви не здогадувались, що найцікавішими історичними документами є свідчення очевидців (я не маю на увазі тих, які бачили як бідолашний Дем'янюк кидав безневинних жидів в "газенваген" по 30000 особин в день)?

мені подобається ведення дискусії страйкєром: хто не за ВО "Свобода"- не українець, хто не антісєміт- значить жид...ну і теде.

Я, як Франко у свій час, коли "ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида". Стирчать писки з усіх списків, крім ВО "Свобода". А, найголовніше, усі ж відчувають на собі результати діяльності тих "писків із списків". Тому хотілося б відчути ще результати діяльності ВО "Свобода". Бажано, як мінімум, десятирічної.

І не зачіпайте бідних семітів, вони потерпіли від жидів ще більше нашого. В результаті деякі стали настільки схожими, що й не відрізнити. Боюсь, щоб і українці не перейшли критичну межу.

Мені Форд, Франко і Шестопал цікавіші. :rolleyes:

це ОБС, а не свідчення очевидців,

а Юда Яковів, Леввей- один з Дванадцяти, апостол Христа

як скромно- я, як Франко..До речі, ти не задумувався, що постійними фразами про "діяльність писків" ти мимоволі підтверджуєш, що всі інші, крім них - ну повні тупаки. абсолютні. тому що діють тільки "писки", а всі інші "відчувають результати діяльності". чи це просто перекладення відповідальності на когось за свої власні пройо?

так ти нічого не сказав про музикантів, письменників і теде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну-с...приступим...

Итак, как же называть эту нацию - евреи или жиды?

Я не буду приводить ссылки и определения, это уже сделали до меня. Да, понятие "еврей" определяет только лишь национальную принадлежность, так же как понятие "иудей" определяет исключительно принадлежность религиозную. Понятие "жид" может определять разве что личные качества и моральные принципы. Но если вам так интересна этимология - милости прошу

Что касается русского и украинского языков - абсолютное большинство мнений давным-давно сошлось на том, что после Второй Мировой Войны понятие "жиды" приобрело окончательно некорректный тон и должно быть заменено на нейтральное "евреи".

Люди, которые сегодня пользуются определением "жиды", чаще всего объясняют это тем, что:

Вариант 1: вот же, мол, в польском - это вполне цензурное слово и ничего тут такого нет. В следующую секунду я обычно спрашиваю таких людей, почему они не говорят со мной на польском.

Вариант 2: вот же, мол, между прочим, слово "жид" в нашем языке существует очень давно и зачем его чем-то заменять. В следующую секунду я спрашиваю таких людей, почему они не называют компьютер электронно-вычислительной машиной, а палец - перстом.

Тем не менее, понятие "жид" имеет полное право на существование и с этим я никогда не спорил. Я встречал немало жидов, и не только среди евреев.

С чем я действительно воевал и буду воевать, так это со стремлением навесить этот ярлык на целый народ. Никогда не смирюсь с тем, что у кого угодно могут быть свои уроды и подонки, но только не у евреев. Как только встречается один урод еврейской национальности - "так а шо ж вы хотели от жидов?".

Господа хорошие, мы - РАЗНЫЕ. Так же как и вы, и чукчи, и французы, и папуасы. Среди нас есть хорошие люди, а есть не очень, а есть очень нехорошие. :) И если вы выработали определенное отношение к целому народу, то есть ли у вас такая же определенность со всеми остальными нациями? Когда-то в ответ на фразу "А я вот чё-то не люблю евреев" я задал человеку вопрос "Скажите, а вы любите новозеландцев?" Ответом были округленные глаза и фраза "Да они мне пох..." :)

Мне было достоверно известно, что в биографии того человека евреи также никоим образом не фигурировали, но вот евреи ему были не пох... Почему-то... :)

В следующем посте я попробую ответить на ряд высказываний из предыдущих двух страниц, а пока что вынужден откланяться - дела.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну понєслась! тепер появився опонент, має бути цікаво :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я Гітлера чудово розумію. Хто читав старий завіт, той знає чим керуються жиди. Типу народ над народами, обраний Богом. А в талмуді взагалі ми з Вами гої. Дуже нагадує масонство

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я Гітлера чудово розумію. Хто читав старий завіт, той знає чим керуються жиди. Типу народ над народами, обраний Богом. А в талмуді взагалі ми з Вами гої. Дуже нагадує масонство

а ти і Старий Завіт читав, і Талмуд?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я Гітлера чудово розумію.

Мабуть, Mein Kampf.. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

надеемся, в первоисточнике?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне я ніколи не назву в повсякденному житті єврея жидом, якось так мене виховали ну бодай хоч щоб називаи речі (чи людей) так як вони того хочуь, думаю це поняття навіть не культури і толерантность, просто це добре коли ти не визиваєш в оточуючих погані почуття.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

анекдот про пыво..

кошмар...

гоим (иврит)-это другие народы...

и евреи не руководствуются Старым Заветом.....Тора и Старый Завет-это разные книги....

не существует в мире поныне корректного перевода Торы....изучать её можно, только зная иврит...остальное все художественный перевод...и не всегда удачный

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Євреї - це нащадки тієї групи людей, яку Мойсей 42 роки водив по пустелі.

Жид - це скупа жадібна людина любої національності.

Ну щоб було зрозуміліше. В чисто українській сімї по крові, може вирости справжній жидяра.

Серед євреїв є жиди, але є люди які хибно привязують слово жид до всіх євреїв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ваня, так ты вспомни, как ты первоначально тему назвал :)

И каков был в первоисточнике первый топик.

И мне одному кажется, что все интересные посты удалили? Мне просто иногда снится чо-нибудь, вот думаю, опять приснилось... А сон был интересный.

так чи інакше жиди є, власне я і створював тему власне про жидів, і хто уважно читав ми мали вияснити хто такі жиди, що і робимо. Проте згідно пропозицій деяких учасників, все-таки ми вийшли трішки на серйозніший рівень і тему слід було назвати (Тема про євреїв), відповідно повитирав всю срань а також і те що ти написав всупереч того як ми домовились вести діалог (див. пост №1)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Євреї - це нащадки тієї групи людей, яку Мойсей 42 роки водив по пустелі.

Жид - це скупа жадібна людина любої національності.

Ну щоб було зрозуміліше. В чисто українській сімї по крові, може вирости справжній жидяра.

Серед євреїв є жиди, але є люди які хибно привязують слово жид до всіх євреїв.

вы ошибаетесь....извините....Моисей водил по пустыне 12 колен....после рассеяния 10 колен утеряно....никто не знает какие народы есть 10 колен Израиля..евреи-это часть тех потомков

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Постараюсь по темі.

В середині 1 ст. н.е. після чергового повстання, римляни вигнали більшу частину єврейського населення з Іудеї. Євреї розселились по Європі і Азії. Кожен народ пристосовував самоназву євреїв під свою мову. Етнонім євреї через церковно-слов'янську мову сходить до грецького ебрайос («єврей»), в свою чергу висхідному до івритському іври («що перейшов через що-небудь»). Як етнічне позначення в Біблії вперше застосоване до прабатька Аврама. Слов'янський етнонім євреї, як і однокорінні англійський Hebrew, французький Hebreu, німецький Hebraer, відноситься до книжкової біблейської традиції. У живому усному вживанні звичайні різні ендо- і екзоетноніми, що етимологічно відносяться до івритського yehudi («іудей, житель Іудеї»), що став самоназвою євреїв з середини 1-го тисячоліття до нашої ери. Через старогрецьке іудайос, латинське iudaeus утворюються слов'янське іудей.

Очевидно, що від "іудеї" іде перекручене "жид" - англ. Jew, фр. Juif, нім. Jude, пол. żyd, арабське яхуд, турецьке чуфут, персидське джухуд і ін.[3]..

І не треба видумувати.

Українці в анг. варіанті - юкреіняс (приблизно), росіяни - рашен, грузини - джорджіан і т.д. Особливості національного мовлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

юкреіняс

це звучить гірше, ніж "жиди". :angry:

SK1p2kgxyJ.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...