Перейти до змісту

Ненормований робочий день

Kusya

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Які права?

Подруга пішла на роботу викладачкою ( на пів ставки викладач декількох предметів і на пів ставки методистом). І їй сказали шо вона має працювати з 8 до 8, при цьому зарплата залишається незмінною ( пів ставки+пів ставки=ставка). Якшо я не помиляюсь то нормальний робочий день 8 годин, 40 год на тиждень. А далі ідуть понаднормові. І вона боїться що якщо вона щось про це казатиме то її звільнять.

Питання чи мають право її звільнити за це?

Вона має право вимагать нормований робочий день? за це ж не звільняють?

Опубліковано

Надто багато нервів. Інакше можна було б посперечатися.

Хоча, я б за ту ж ЗП 12 годин не батрачив би..

Опубліковано

Взагалі, викладач відноситься до категорії працівників, яким надається скорочений робочий час. Відпрацювання рахується годинами. Скільки годин вона отримала методиста? Стільки годин на тиждень має і відпрацьовувати + години викладання предметів.

А ще порекомендуй їй перечитати трудовий договір, який вона підписувала.

З"ясування режиму робочого дня не є підставою для звільнення ;)

Опубліковано
скорее всего трудового соглашения не подписывалось.

а выяснения обстоятельств по времени работы в период кризиса и роста безработицы может привести к неутешительным результатам.

Тоді це сумнівний навчальний заклад. Договір чи контракт має бути підписаний.

Та і серед навчального року так просто викладачами не розкидуються.

Опубліковано

вона молода, тільки після університету. Їй дали відразу з 5 предметів викладать і ше плюс методист. Каже ректор сам сказав шо вона зобов язана сидіти до 8, бо вона методист. А ше й і куратор групи, але це не оплачується. Ну кароче жах. Ну а їй стаж потрібен. Бо зараз куди не підеш скізь досвід і стаж вимагають, але ж в таких умовах теж працювать неможливо. То просто треба себе відстоювати, а шоб це зробить треба знати як. То я і хочу чуть вияснить права. Бо ж шкода дивитись як вона приходить з роботи не жива не мерва.

скорее всего трудового соглашения не подписывалось.

а выяснения обстоятельств по времени работы в период кризиса и роста безработицы может привести к неутешительным результатам.

Тоді це сумнівний навчальний заклад. Договір чи контракт має бути підписаний.

Та і серед навчального року так просто викладачами не розкидуються.

а цей заклад доволі поширений і відомий у Луцьку. І в них доволі швидка текучка кадрів. Так як люди не витримують навантаження. Їм проще звільнитись чим шось відстоять

Опубліковано

вставлю свои пять копеек)

у меня теща работает в училище

преподом+методисткой+куратором групы)

зарплату ей насчитывают за часы (пары)+ надбавка за куратора(пару грн) и методиста(50-100 грн точно непомну)

но она работает не первый год

Опубліковано

Якщо хоче там зробити кар'єру, то має працювати :(

Ще, якщо начальник - дибіл, то краще шукати іншу роботу.

З іншої сторони - робота не пильна, особливо коли все буде підготовлено і налоштовано :)

...

І вона боїться що якщо вона щось про це казатиме то її звільнять.

...

Таких не люблять. Має звикнути, що робота викладача з самого початку не нормована.

Опубліковано
Якщо хоче там зробити кар'єру, то має працювати :(

Ще, якщо начальник - дибіл, то краще шукати іншу роботу.

З іншої сторони - робота не пильна, особливо коли все буде підготовлено і налоштовано :)

...

І вона боїться що якщо вона щось про це казатиме то її звільнять.

...

Таких не люблять. Має звикнути, що робота викладача з самого початку не нормована.

Ніфіга собі не пильна: "Юля, сходи на базар! Юля, причепи карніза! Юля, збігай на 4 поверх документи занеси!! ну т.д. і ше плюс проведи пару.

Яка кар єра - стаж вона хоче. Але ж ви б витримали з 8 до 8 6 днівпідряд, окли тобі мозги промивають. я думаю інколи права свої відстояти потрібно. дешевше для здоров я буде

Опубліковано

Ніфіга собі не пильна: "Юля, сходи на базар! Юля, причепи карніза! Юля, збігай на 4 поверх документи занеси!! ну т.д. і ше плюс проведи пару. 

Ще одна Юля - роботяща  :D

То це входить в обов"язки методиста?

Молодих люблять поганяти. Вирішувати їй, чи дозволити сісти собі на шию.

Я в свій час чітко сказала, що входить в мої обов"язки. Звісно адміністрація сердилась, але заповажала. Після того могли лише чемно просити про допомогу.

Опубліковано
...

Яка кар єра - стаж вона хоче. Але ж ви б витримали з 8 до 8 6 днівпідряд, окли тобі мозги промивають. я думаю інколи права свої відстояти потрібно. дешевше для здоров я буде

Роботи, де б не пудрили мозги, певне, немає :unsure:

Звичайно, вона може поставити себе, але це вплине на атмосферу, в якій їй працювати. І оцінювати, в кінці-кінців, будуть по професійних якостях.

P.S. Забув, що питання від жінки. Може варто просто поспівчувати їй :)

Опубліковано

P.S. Забув, що питання від жінки. Може варто просто поспівчувати їй :)

ага поспівчувати і відправити на кухню шоб дальше готувала, да? (твой день 8 марта) :P

Опубліковано

В у вказаному вузі Ваша подруга - рабиня. Із 8 до 20.00 - таке вперше чую. Якщо "заочники" - то так, є черговий методист до 20.00 на весь інститут наприклад.... Далі багатозначно промовчу.....

Вдогонку.... Як себе поставить СПОЧАТКУ, так і буде далі - вірно підмічено....

Опубліковано
В у вказаному вузі Ваша подруга - рабиня. Із 8 до 20.00 - таке вперше чую. Якщо "заочники" - то так, є черговий методист до 20.00 на весь інститут наприклад.... Далі багатозначно промовчу.....

Вдогонку.... Як себе поставить СПОЧАТКУ, так і буде далі - вірно підмічено....

ну там дєвачка така шо не дасть себе в обіду, але кажу вона боїться шо її звільнять, а стаж потрібен дуже. того і питаю чи має вона право розбиратись і казать я з 8 до там 5. а далі або понаднормові або я додому?

Опубліковано

Треба уважно читати трудову угоду, закони і т.д. Свої права треба відстоювати. Не важно чи криза, чи не криза. Інакше не можна, влізуть на шию, ноги звісять ще й поганяти будуть.

В нас більше експлуатують слово "криза", ніж вона має реальний вплив. Про це вже на форумі писалося.

Хоче стаж - треба трохи потерпіти, але це не значить, що треба погоджуватися на любі умови. Пів ставки є пів ставки. 20 годин методиста на тиждень + години викладацькі. Більше не мають права вимагати.

Опубліковано
Більше не мають права вимагати.

о каких правах идет речь? если нет "крыши" - у тебя есть только обязанности.. :)

так что не сбивайте человека с толку.

Опубліковано
Треба уважно читати трудову угоду, закони і т.д. Свої права треба відстоювати. Не важно чи криза, чи не криза. Інакше не можна, влізуть на шию, ноги звісять ще й поганяти будуть.

В нас більше експлуатують слово "криза", ніж вона має реальний вплив. Про це вже на форумі писалося.

Хоче стаж - треба трохи потерпіти, але це не значить, що треба погоджуватися на любі умови. Пів ставки є пів ставки. 20 годин методиста на тиждень + години викладацькі. Більше не мають права вимагати.

а я мають право сказать не хоч працювать як ми говоримо, то тебе звільнено. по цій причині ж не звільняють, правда ж?

Опубліковано

На мою думку, в даному випадку ситуація повинна бути така:

Робочий день з 9 до 18, скажімо. Вона веде уроки, а в решту часу (вікна, після пар) працює методистом. Отже, приходить на 9 і йде о 18. Якщо щось не встигає, то можна день-два в тиждень до 19 посидіти.

Якщо вимагають сидіти 12 годин і ще й зарплата так собі, то варто подумати, а чи треба така робота... Потрібно шукати варіанти, шукати те, що подобається, з нормальними умовами.

Опубліковано

Хто сказав, що не хочу працювати? Хочу, і навіть старанно виконую свої обов'язки. Маю плани занять, підготовлені конспекти, роблю методички, складаю плани, здаю вчасно звіти і т.д. Але роблю це в межах своїх повноважень і відведених на це годин. А те, що впарюють: "Юля, сходи на базар! Юля, причепи карніза! Юля, збігай на 4 поверх документи занеси!!", то за документами сходжу, на базар інколи також можна, якщо мені також там щось треба чи просто є бажання прогулятися, а карнізи хай вішають "специально обученные люди".

Опубліковано

Не обов'язково всю роботу робити самому. Якщо вмієш організувати студентів, щоб робота була виконана - не думаю, що хтось буде заперечувати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...