Перейти до змісту

Викид на АЕС

Luychi

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

в центрі на БІМБОМІ вісить лічильник гейгера і показує радіаційний фон в місті сходіть подивітся зелені циферкі світяться.Хоча можливо його вже зняли але колись точно був .

Опубліковано
в центрі на БІМБОМІ вісить лічильник гейгера і показує радіаційний фон в місті

там висит датчик случайных чисел в диапазоне от 12 до 14.

Опубліковано

От і народилась конструктивна пропозиція! Скидаємось - купуємо лічильник Гейгера - вішаємо на видному місці (наприклад під бімбомом, але нижче, високо не залізем) - і щодня перевіряєм рівень радіації, щоб не бути голослівним. А потім, на випадок чого, зв'язуємось із Рівенською АЕС ( інші трохи далекувато) і з'ясовуємо ситуацію про викиди. Як вам таке?

Опубліковано
От і народилась конструктивна пропозиція! Скидаємось - купуємо лічильник Гейгера - вішаємо на видному місці (наприклад під бімбомом, але нижче, високо не залізем) - і щодня перевіряєм рівень радіації, щоб не бути голослівним. А потім, на випадок чого, зв'язуємось із Рівенською АЕС ( інші трохи далекувато) і з'ясовуємо ситуацію про викиди. Як вам таке?

спонсирую доступ на крышу биг-бэна ! :)

Опубліковано
так есть у кого счетчик гейгера?

в мене є. підвищення фону не було.

але нехай Luychi ще побалакає, цікаво читати анектоди на професійну тему.

Опубліковано
під час навчання, збили російський пасажирський літак

А я чув (привіт, Masik ;)), що це були зовсім не навчання, а сам "феєрверк" спонсувала Росія, бо на борту літака були люди, які не повинні були приземлитись живими. Кому вірити? :)

Опубліковано

[quote

в мене є. підвищення фону не було.

але нехай Luychi ще побалакає, цікаво читати анектоди на професійну тему.

Як скажете - я можу ще й анекдоти. І щиро вірю Вашому лічильнику і що Ви на нього щодня заглядаєте.

Опубліковано

2All к сведению:

Реакторы на РАЭС - Водяно-водные, двухконтурные. Первый контур - вода под давлением в 100-150 атмосфер, температура на выходе ок. 3000C. Второй контур - пар, который нагревается первым контуром. Они не соединены между собой! Второй контур охлаждается водой из стыря или в грейдерах, точно про РАЭС не скажу.

Так вот: если утечка из первого контура, это значит что реактор уже расплавился и наступил Чернобыль номер 2. А если из второго, то хиба шо горячим паром работников фиганет - из этого пара водичкой можно на городе помидоры поливать(и никакие яблоки с ушами на них не вырастут)

2Shura, в реакторах типа РАЭСовского самая что ни на есть система мыгнавеннава аварийного отключения! ТВЭЛЫ помещены под а%уестьскокотонной металлической чушкой, которая улавливает нейтроны, замедляя реакцию.Получается что если надо больше газку - эту чушку вместе с ТВЭЛами подымают, чушка выходит из активной зоны, а твэлы - заходят.Если слишком жарко стало - опускают - твэлы уходят вниз из активной зоны, чушка - тоже вниз, в активную зону - поглощать излишки нейтронов. А если уж ЧП какое, то мгновенно обестачивается электромагнит, который эту всю балайду держит. В результате эта чушка хреновой тучей тонн своего веса падает в реактор, а ТВЭЛы наоборот, выходят из активной зоны полностью. РРАЗ - и реактор стоит! :)

Опубліковано

ррррррррррррааааааааззззззз :0024:

Народ, ви визначтесь -- був викид, чи ні? Хочу їхати по гриби, а вони після викидів особливо товсті ростуть :)

Опубліковано
І щиро вірю Вашому лічильнику і що Ви на нього щодня заглядаєте.

специфіка роботи така, що я не те що щодня, а декілька разів на день дивлюсь на лічильник :P

Опубліковано

Plum, якщо гриби будуть ОСОБЛИВО товстими, то значить викид точно був. Навіть якщо лічильник Гейгера його не показав. :P

• 1 місяць потому...
Опубліковано
Аварію на третьому блоці Рівненської АЕС, що сталася 22 вересня і призвела до незворотних наслідків, намагалося приховати керівництво НАЕК «Енергоатом». Про це заявив Головний держінспектор з ядерної безпеки України Михайло Гашев, передає NEWSru.ua з посиланням на прес-службу ТВі.

За його словами, подібний інцидент стався в 1979 році на АЕС в США, і він вважався на той момент одним з найсерйозніших: «На Трімайленді в 1979 році теж через захисні клапани компенсатора тиску на такому ж реакторі також був викид», – стверджує Гашев.

Водночас гендиректор Рівненської АЕС Михайло Колісниченко запевнив, що ніяких викидів за межі герметичної оболонки реактору не було: «Спрацювали системи захисту всі автоматично, локалізувалися всі комунікації переходу від оболонки в навколишні будівлі чи приміщення». Таким чином, шкоди довкіллю та персоналу інцидент не завдав.

«Кризовий центр, який засідав і надав нульовий рівень цій події за міжнародною шкалою INES, приховав відмову систем безпеки, яка й призвела до ручного включення систем безпеки», – водночас відзначає джерело.

За його даними, це серйозна аварія в реакторі, бо стався прорив першого контуру і витік теплоносія в гермозону оболонки реактора. Щоб знизити стрімко зростаючу температуру в реакторі, персонал вручну включив аварійну систему, і реактор залили великою кількістю борної води, – зазначили на АЕС. В результаті все обладнання першого контуру виявилося забрудненим бором, а сам ядерний реактор отримав тепловий удар через шалену різницю температур води й металу, – додали на станції.

«Після цього нам потрібно робити комплекс робіт по ревізії обладнання. Ми робимо ревізію корпусу реактору, ревізію палива», – зазначив М.Колісниченко. «Плівка цього бору у нас була всюди – на кабелях, насосах, засовах, на самому реакторі у кінці кінців», – додав головний диспетчер Рівненської АЕС Володимир Леонов.

Під час ліквідації наслідків аварії персонал отримав незаплановані дози радіоактивного опромінювання, – стверджує Гашев. За його словами, активність теплоносія була надто високою і тому дезактивувати реактор до того стану, який був до порушення роботи неможливо.

«Врятувало нас, по суті, те, що не було радіаційних наслідків, те, що у нас на цих реакторах є надійна захисна оболонка, яка утримує все всередині неї», – додав головний держінспектор.

Він пояснив, що аварія призвела до багатомільйонних втрат, а сталася вона через кустарний ремонт реактору: для клапану німецької фірми Semрell були використані українські, а не оригінальні деталі. Щодо цього є висновок німецької компанії-виробника.

Як додав Гашев, ці деталі зроблені не з того сплаву, без хромування, а експлуатаційники намагаються прикритися документом 1990 року, який дозволяє проводити такий кустарний ремонт.

«На даний момент він (цей документ) не має права на існування на території незалежної держави Україна. Ми поставили перед урядом питання про відповідність займаній посаді першого технічного керівника експлуатуючої організації» – зауважив Гашев, оскільки йдеться про порушення цілісності обладнання й безпеки на АЕС.

Йдеться про зняття з посади першого віце-президента НАЕК «Енергоатом» Івана Фольтова. Однак, в керівництві НАЕК «Енергоактом» відповіли ТВі, що в таких кадрових рішеннях немає потреби.

20 серпня 2007 року на Рівненській АЕС був відключений від мережі для проведення капітального планового ремонту енергоблок №2. Також для усунення несправностей 13 серпня того ж року було відключено від енергомережі енергоблок №4 Рівненської АЕС.

Опубліковано

Хе, хе, хе... цікаво тепер після цього всього перечитати пости форумчан, які з "надійних джерел" отримували інформацію, що "нічого не було". Правильно, якщо керівництво намагалося зам'яти НП - то звідки "надійним джерелам" про це знати. Інше питання - хто і як визначає ступінь "надійності" "джерел".

Опубліковано
Хе, хе, хе... цікаво тепер після цього всього перечитати пости форумчан, які з "надійних джерел" отримували інформацію, що "нічого не було". Правильно, якщо керівництво намагалося зам'яти НП - то звідки "надійним джерелам" про це знати. Інше питання - хто і як визначає ступінь "надійності" "джерел".

а NEWSru.ua це типу джерело???

:lol: :lol: :lol:

Опубліковано

Та вже яке не є, на відміну від ваших "надійних джерел", про які ми, до речі - ніяк від вас не почули :)

А той, хто вміє шукати інфу в гуглі - знайде не одне посилання на цю НП

Опубліковано
А той, хто вміє шукати інфу в гуглі - знайде не одне посилання на цю НП

ну да...гугл руліт :lol:

Опубліковано

Як не як,

Головний держінспектор з ядерної безпеки України Михайло Гашев
володіє більш достовірною інформацією ніж форумчани, і роздувати таку інфу просто так думаю сенсу немає...
Опубліковано

о шей цього року пролунали коменти "більш-менш надійного джерела", а то б напевно через кілька років в якомусь документальному фільмі БіБіСі про це згадали.

Опубліковано

Хехехехе :) А мне еще интереснее читать подобные комментарии :D

Опубліковано

Хехехехе :) А мне еще интереснее читать подобные комментарии :D

Да, ті, хто обкакуються - завжди готові піднести це як очікуваний ними результат :)

Опубліковано
Да, ті, хто обкакуються - завжди готові піднести це як очікуваний ними результат :)

Ототож, і впевнено мовлять тим , хто не обісрався: "А я ж казав, що шось було а ви: всрався-всрався!"

Опубліковано

А я взагалі коментувати не берусь, а то знов з'явиться пан Alan - власник 6 (чи скіко там) маршруток і лічильника Гейгера і буде мене знов ганити, що я анекдоти на професійну тему розвожу.

Куда мені з грамотними людьми тягатись.

Опубліковано

Викиди викидами, а от ванючу землю зі Львова до нас вивозили, хоча останнім часом припинили. Тут навіть ББС мовчить а факт наявний.

звиняйте за офф.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...