Перейти до змісту

SOS! Врятуйте нашу пам'ять!

Luychi

Рекомендовані повідомлення

Ця тема не про культуру і не про медицину. По-моєму, це скоріш за все державно-значуще питання. Я про що... Коли мені розказували напередодні, під час, після помаранчевої революції про Ющенка, як про людину високої культури і національно дуже свідому, то мене мучило одне питання - як такий патріот за стільки часу перебування свого при владі, при всіх своїх претензійних заявах не зробив АБСОЛЮТНО нічого для збереження історичної спадщини України?

Знаєте, Ви, вельмишановне товариство, що вчені історики стверджують, що кургани в південних степах України давніші за єгипетські піраміди і побудовані за тим же принцпом? Знаєте Ви, що при розкопках Ольвії, давньогорецького міста на території нашої держави, виявлені унікальні знахідки віком понад 2000 років? Та ще багато яких знахідок знаходиться в нашій землі. В НАШІЙ!

А чи знаєте Ви, хто такі чорні археологи? Це люди які вештаються з металошукачами і буквально дико, по-варварськи виривають з НАШОЇ землі пам'ятки НАШОЇ історії. Виривають а потім продають на ринках України і за кордоном. За копійки. Вони зараз вирили, продали, гроші собі в кишеню поклали, а це ж речі які відновленню не підлягають. Більше таких ніхто не зробить і назад на їхнє історичне місце не покладе. Народ наш їх не побачить А частим відвідувачем таких от перепродаж є сам український Президент. І ніяких указів/законів для припинення діяльності цих чорно-археологічних безчинств не приймається, не видається. Мало того. Цього року Академія наук зовсім не профінансувала розкопки в тій самій Ольвії. Знахідки які там були виявлені вивезли в Київ, бо у місцевому музеї тримати їх небезпечно. Співробітники музейно-архітектурного комплексу Херсонес чорних археологів просто бояться. Ті роз'їзджають на джипах. Носять зброю і неприховано, серед білого дня риються на території музею. І як це називається?

Президент ставить пам'ятники, свічки пам'яті, збирає колекції старожитностей для кого? Для нас з вами? Для України? Чи для себе особисто? А нашу історію, нашу пам'ять просто грабують і продають-перепродають. А що ж залишиться нам, нашим дітям, внукам, правнукам?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли мені розказували напередодні, під час, після помаранчевої революції про Ющенка, як про людину високої культури і національно дуже свідому,
Президент ставить пам'ятники, свічки пам'яті, збирає колекції старожитностей для кого? Для нас з вами? Для України? Чи для себе особисто?

От для підтримки таких слухів він це й робить. А на все інше йому плювати. Власне, як і всім іншим політиканам. Я вже давно не дивуюсь, не дивуйся й ти. Якщо не входить в зону їх інтересів (з будь-яких причин) - значить не варте уваги взагалі. Якщо ж публічне вирішення проблеми зміцнить рейтинг - вони тут як тут. Все просто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так є проблеми, але нащо тоді ми з вами, чого ми стоїмо встороні, привикли що за нас хтось має все зробити... В україні є проблеми, та внас навіть немає музеїв куди можна це все помістити. І єдина людина яка взялась за це - це наш Президент Ющенко. Власне саме він створює нові музеї, залучає туди інвестиції наш магнатів і магнатішок. А багато хто тільки з цього злобно посміхується і інших підбурюює, типу ось візьми і кинь в нього камінь бо ж бачиш всі кидають. Такщо думайте і не слухайте пустодзвонів, не надійтесь на інших тільки на себе, на своїх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так є проблеми, але нащо тоді ми з вами, чого ми стоїмо встороні, привикли що за нас хтось має все зробити... В україні є проблеми, та внас навіть немає музеїв куди можна це все помістити. І єдина людина яка взялась за це - це наш Президент Ющенко. Власне саме він створює нові музеї, залучає туди інвестиції наш магнатів і магнатішок. А багато хто тільки з цього злобно посміхується і інших підбурюює, типу ось візьми і кинь в нього камінь бо ж бачиш всі кидають. Такщо думайте і не слухайте пустодзвонів, не надійтесь на інших тільки на себе, на своїх.

Може, Ви шановний ще й назвете які саме музеї за час свого президенства створив/відкрив В.А. Ющенко? Чи може розкажете як саме він бореться проти чорних археологів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ці проблеми не з гугла знаю, і не з новин. У мене є знайомий, директор краєзнавчого музею Любомля. Так от він своїми силами організовував розкопки староруського міста. 2 рази провів, а це, між іншим, титанічний труд - знайти фахівця, гроші, сили, людей... Але провів. Створив експозицію. Але не до кінця. Розкопки тільки на початковій стадії. Та у директора нема зараз ні здоров'я, ні сил, ні грошей. І ось уже 8 років ця проблема ніяк не вирішується. А на місці тих розкопок якраз і вештаються вже чорні археологи. Риють-переривають, порушуючи цілісну картину. От і робить, старається людина своїми силами, але ж не особисто для себе, а для держави, для народу, для історії. А та сама держава йому в цьому "помагає" як може...

Я в цій темі не на Ющенка хочу нагнати, чи камінь кинути, а привернути вашу увагу до проблеми і намагатись її якось вирішувати. А Ющенко це як приклад-індикатор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Непитання, я ж кажу пробем більше ніж іх вирішень, але повторюсь байдужість людей вражає. Одному байдуже вийти і прогнати "чорного археолога", іншому байдеже зателефонувати в міліцію, а іншому написати заяву в прокуратуру, іншому в СБУ.

Я просто Вам кажу це працює!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Непитання, я ж кажу пробем більше ніж іх вирішень, але повторюсь байдужість людей вражає. Одному байдуже вийти і прогнати "чорного археолога", іншому байдеже зателефонувати в міліцію, а іншому написати заяву в прокуратуру, іншому в СБУ.

Я просто Вам кажу це працює!!!!

Знаєте, пане вищевисказаний, розкопки проводяться зазвичай в місцях дещо віддалених від населиних пунктів - в лісах, болотах, степах. І цивільне населення там не дуже обітує, все більше якась шваль шастає - ні до прокуратури, ні до міліції не додзвонишся... А чорні археологи точно своє діло знають. Я минулого року одногрупника зустріла, теж випусника істфаку, так він не прикриваючись заявляв - ходжу, шукаю, продаю. А в мене перед очима обезголовлені храми Камбоджі... Погугліть....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я минулого року одногрупника зустріла, теж випусника істфаку, так він не прикриваючись заявляв - ходжу, шукаю, продаю.

І що, хай шукає, він що вбиває когось, ми от теж вдитинстві скарби щукали

А в мене перед очима обезголовлені храми Камбоджі... Погугліть....

а що важко погуглити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановна Luychi не хочу вас образити, але не розумію хід ваших думок. То ви бідкаєтеся що немає кому приструнити "чорних археологів", але взнавши що ваш одногрупник один з них, ви якось відреагували? Я гадаю що ви в кращому випадку прочитали йому моральну лекцію. Ідіть пишить заяву в міліцію/прокуратуру на нього, цим ви покажете що вам дійсно боляче дивитися на ці явища. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi,з огляду на Ваші політичні уподобання, а Фйородич шо такого видатного зробив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стільки питань, вибачте люди, зараз зайнята. Прийду відповім.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питань аж цілих 1,5 :lol:

А по суті, люди от зара наштовхують на логічний умовивід, що будучи крепко завязнутими в цій кумо-братовській системі і в системі кругової поруки, дуже важко з неї вийти і зробити логічний вчинок, тому що заява в прокуратурі спуститься на тормозах, развє шо їм доплатити щоб працювали(і то навряд), а однокашнік після такої тєми всім знайомим розтриндить шо "стукачок завйолсьо" так ще й можливо не допоможе влаштувати дитинку десь в тепле місце. Отака от дивна ситуація в нашій країні, можеш говорити що завгодно, думати що завгодно, але діяти будеш згідно існуючої системи - амінь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ті роз'їзджають на джипах. Носять зброю і неприховано, серед білого дня риються на території музею. І як це називається?

Це називається дуже просто, коли в країні абсолютно у всіх сферах господарства робиться безпредєл і вакханалія то від археології очікувати порядку не приходиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця тема не про культуру і не про медицину. По-моєму, це скоріш за все державно-значуще питання. Я про що... Коли мені розказували напередодні, під час, після помаранчевої революції про Ющенка, як про людину високої культури і національно дуже свідому, то мене мучило одне питання - як такий патріот за стільки часу перебування свого при владі, при всіх своїх претензійних заявах не зробив АБСОЛЮТНО нічого для збереження історичної спадщини України?

Знаєте, Ви, вельмишановне товариство, що вчені історики стверджують, що кургани в південних степах України давніші за єгипетські піраміди і побудовані за тим же принцпом? Знаєте Ви, що при розкопках Ольвії, давньогорецького міста на території нашої держави, виявлені унікальні знахідки віком понад 2000 років? Та ще багато яких знахідок знаходиться в нашій землі. В НАШІЙ!

А чи знаєте Ви, хто такі чорні археологи? Це люди які вештаються з металошукачами і буквально дико, по-варварськи виривають з НАШОЇ землі пам'ятки НАШОЇ історії. Виривають а потім продають на ринках України і за кордоном. За копійки. Вони зараз вирили, продали, гроші собі в кишеню поклали, а це ж речі які відновленню не підлягають. Більше таких ніхто не зробить і назад на їхнє історичне місце не покладе. Народ наш їх не побачить А частим відвідувачем таких от перепродаж є сам український Президент. І ніяких указів/законів для припинення діяльності цих чорно-археологічних безчинств не приймається, не видається. Мало того. Цього року Академія наук зовсім не профінансувала розкопки в тій самій Ольвії. Знахідки які там були виявлені вивезли в Київ, бо у місцевому музеї тримати їх небезпечно. Співробітники музейно-архітектурного комплексу Херсонес чорних археологів просто бояться. Ті роз'їзджають на джипах. Носять зброю і неприховано, серед білого дня риються на території музею. І як це називається?

Президент ставить пам'ятники, свічки пам'яті, збирає колекції старожитностей для кого? Для нас з вами? Для України? Чи для себе особисто? А нашу історію, нашу пам'ять просто грабують і продають-перепродають. А що ж залишиться нам, нашим дітям, внукам, правнукам?

Зовсім нічого на Ющенка не нагнала.... :D Хіба законом заборонено шукати? Шукай собі скільки влізе, там ніби просто податок потрібно платити від ціни знайденого. Не розумію через що такий панічний пост. А щодо Ющенка, що ви взагалі про нього знаєте? Так, ми зараз знаємо його як слабку людину. Давайте припустимо ситуацію що після інавгурації йому на вухо шепнули, що завалять його діток, якщо він рипнеться трохи не в ту сторону. Що йому залишається робити? Ні я Ющенка не захищаю, просто веду до того що ми, прості смертні майже нічого не знаємо що відбувається насправді у тих колах. А може вони взагалі усі разом (Юля, Проффесор, Ющ, Литвин ....) водку п"ють разом, грають хорошу виставу і ржуть з нас як ми на це все ведемось. А в країні реально нема зовсім бабла, не то що на розкопки, а на саме необхідне для життя людей. Панікуйте через те, що завтра хліба може не бути і ми самі станемо розкопками для інших.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А кстатте, что у нас с юридической стороны имеецо по этим ч0ткрным археологам?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о діфото виводить на нормальне русло, так що ми маєм?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А кстатте, что у нас с юридической стороны имеецо по этим ч0ткрным археологам?

Стаття 298 УКК. Поки ще часу немаю. Самі почитайте.

Стаття 298. Знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам'ятці

1. Умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини -

караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені щодо пам'яток національного значення, -

караються позбавленням волі на строк до п'яти років.

3. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з метою пошуку рухомих предметів, що походять із об'єктів археологічної спадщини, -

караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

4. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою з використанням службового становища, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так стаття є, тепер треба відеозапис, фот і т.д.з зазначенням місцевосці та свідчення наприклад свідків :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Второй вопрос: а эти псевдоархеологи роются на археологических памятках? То есть официально признанных, с табличками "Охороняється державою" и т.д.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto - риються, це не те слово. А ще розривають могили, могильники, кургани. Я розумію, що в країні "нема бабла" на розкопки, але з таким підходом його ніколи не буде, а якщо колись і знайдеться розкопувати вже не буде чого. Знаєте на що це схоже - як індіанці продавали європейцям золото за побрякушки, дзеркальця, вогняну воду і т.д. і т.п. Зрозумійте в чому проблема - це не просто наука археологія, це те саме, що у хату ваших батьків, дідів, прадідів залізли якісь зайди і повиривали з рамок старі фотографії, познімали з петель давні двері, повидирали дошки з підлоги... ну да, ви в хату прийшли, новий ремонт зробили, фотки інші повісили, вікна поставвили і далі живете, мов би в тій самій хаті.... А потім прийшли в міліцію, а вам - ви ж їх за руку не зловили, свідків нема, ну і що що є стаття в УКК за крадіжку? А потім прийшли на могилу свого прадіда, а вона розрита - остатки рідної вам людини викинуто на землю, а з рота вийняті золоті зуби, з пальця знята обручка з якою він вінчався з вашою прабабусею, з рук забрана ікона, покладена в могилою вашим батьком. А потім речі вкрадені з хати діда і з могили прадіда десь опиняються на ринку, продаються за кордоном... Як вам таке порівняння?

Може й Фйодирич нічого не зробив в цьому питанні конкретного. Але... Боротись треба не з наслідками, а з причинами. Погодьтесь, якби не було попиту на такі "чорні" знахідки, не "кришували" б у самому верху, розігнали б всі чорні ринки і так звані "товариства", заборонили б і реально не пропускали їх за кордон - то чорні археологи просто б залишились без роботи. А зараз - це просто розгул і "безпредєл"

От такий от знов розпачливий пост вийшов. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну раз Фйодоричь нічо не зробив, то і юща там можна стерти.

тіко шо Інтеру показували розкопки на грецькій колонї на отсрові Березань у Миколаївській області. офіційні, від НАН України

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну стру я Ющенка і проблема вирішиться

Анатолій Батькович ми ж не на передвиборній кампанії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Анатолій Батькович ми ж не на передвиборній кампанії.

і я про то;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дорогая Luychi, вы знаете, как на самом деле переводится слово "идиот"?

На древнегреческом "идиотус" - это обособленный, асоциальный, аполитический тип, не принимающий частия в общественной жизни, тобишь политике, в отличие от "политикус".

Так вот я - идиот.

И данное признание отнюдь не способ самовыражения. Это последствия понимания того, что моя роль в политике на уровне государства - чуть менее, чем нифига.

Я тащу свою лямку в виде Ассоциации велосипедистов, потому как это меня интересует и это я могу. Вам не передать, как я горд тем, что туева хуча народу с моей подачи присела на велосипед. Вам не передать ту радость, когда видишь на Велодне двести-триста-пятьсот велосипедистов. Но я ч0тко знаю: развитие велоинфраструктуры ни на пядь не зависит ни от Ющенка, ни от ВР, ни от кого-то еще в "высшем аппарате власти".

И поэтому я не пишу писем президенту(хотя честно отстоял пару ночей в пикетах на банковой в далеком 2004-м), не пишу на форумах о кричащем отсутствии велопарковок на Украине и еще много чего не делаю.

Будущее начинается с прошлого. А прошлое - это вчерашнее настоящее. А вчерашнее настоящее - это ваше действие или бездействие.

Если бы вчера я не собрал бы велосипедистов на "Велодень" - сегодня не было бы Ассоциации велосипедистов.

Если вопрос разграбления памятников и могил вас действительно цепляет - будьте готовы уделить ему хоть сколько-нибудь внимания. Если не можете - не пишите о нем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...