Перейти до змісту

Зміна релігії в Україні

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Часом читаю розділ "Психологія / Філософія / Релігія", і дивуюся тому, скільки в нас ницих людей, готових бачити в собі рабів чиїхось, молоти казна-що, і своїми затуманеними мізками туманити голови інших...

Уявімо Україну, як державу, в якій практично ВСІ люди поклоняються своєму християнському богу, почитають його, і навіть не думають про зраду і перехід до іншої віри. Уявили? Добре.

Але приходить до влади НОВИЙ політик - не важливо, який. Він їде з дипломатичними візитами на Схід. Повертається звідти з якимсь муллою, і оголошує, що Україні потрібні сильні союзники. А сила - вона в мусульманстві, і в мусульманському світі. Отже, хочете ви люди того, чи ні - а мусите приймати мусульманство, бо я так сказав.

І народ масово заставляють переходити в мусульманство, валяться й горять церкви та ікони, зводяться мечеті, народ вчиться читати намаз, а Державне підприємство комбінат "Поліграфія" випускає масові тиражі Корану.

Що буде? Війна - не війна. Але різня буде, це факт. Нормальна така різня. Проте армія буде коритися наказу старшОго, і заставлять вояки прийняти українців віру арабського світу. Скільки після того українців залишиться - інше питання.

Не має значення, що я курю.

А ви уявляєте собі таку картину?

А якщо я вам скажу, що майже це саме вже було з Україною? Тільки тоді вона називалася Київська Русь, і трапилося це трохи більше тисячі років тому. Народ вірив у Перуна, Дажбога, Ярила та інших богів - причому вірив значно міцніше, ніж сучасний український люд вірить в християнство. Народ поклонявся своїм богам, приносив їм жертви - й у думках ні в кого не було сказати: "Я атеїст, а то все фігня!". І, тим не менше, народ, який мав таку крепку віру, заставили прийняти християнство, відректися від старих богів, а фігури та жертовники цих богів де спалили, де кинули в води Дніпра - одним словом, знищили. Приїхав князь Володимир з грецьким попом (Анастас його ніби звали - ім'я задом на перед читається прикольно: "САТсАНА"), та й зігнав усіх, кого зміг, до Дніпра хреститися; завів моду на християнство серед своїх приближених... до речі, за твердженнями деяких істориків - християнство скоротило населення Русі на дві третини... от так і стала Україна державою, яка - цитую Конституцію - "відокремлена від церкви". Але чомусь батюшки високих рангів усіх політичних - пардон! релігійних конфіесій пхають носи в політику, борються за владу... а народ цілує їм руки, називає їх "отцями", влаштовує в їхню честь хресні ходи, перекриваючи рух іншим людям, масово валиться перед "отцями" на коліна... а отці катаються на престижних авто, вирішують питання з помилуваннями засуджених на довічне ув'язнення, і т.д., і т.п.

Християнство не є єдиною вірою, і всі це знають. Є мусульманство, є індуїзм, є буддизм, є їхні підтечії і види. То хто ж правий - Ахмед зі Стамбулу, який вірить в Аллаха, Іван з Радехова, який хреститься на лик Ісуса, Чхандра з Делі, котрий славить Крішну, чи монах Сунь з берегів Хуанхе, котрий вчить людей слову Будди? Чий бог крутіший? Чий - єдино правильний? А чиї - просто видумка?

Не беруся судити за інші релігії. Але на 99% впевнений, що християнство стало бізнесом певної групи людей, скажу навіть більше - групи людей певної національності, які спочатку розп'яли людину, а потім хтось сказав: "Стоп! Так це ж тема! Це ж можна таку владу над народом мати, що ой-вей!" І пішло-покотилося... від закриття римських купалень і європейських спустошливих чум - до інквізиції та індульгенцій. І нам розказують, що колись буде на кожному знак Сатани... хоча продовжують нас хрестити, вже ставлячи на нас чийсь знак - причому роблячи з нами це в такому віці, коли ми не можемо самостійно приймати рішення, хочемо ми цього, чи ні.

Так, статистика свідчить, що благочестивих християн на Заході України більше, ніж на Сході - і цим пояснюється й нижча кількість розірвання шлюбів, венеричних хвороб, наркоманії і т.д., і т.п. Я згоден, що духовність певною мірою відіграє очисну роль. Але знаю і таких людей, які готові собі лоби в церкві порозбивати перед кожним святим - а їх душі і дії благочестивими ніяк не назвеш. То чи від віри це залежить - чи від людини?

Як підсумок. Особисто я вірю в те, що над нами є щось вище і сильніше. Я не знаю, в якій воно формі - розум, енергія, інша цивілізація. Я не можу дати собі відповідь на питання: де закінчується наш Всесвіт? Якщо закінчується він - то що за ним? Якщо він не закінчується - то як він може бути безкінечним? Адже це не вкладається в голові. Значить, є хтось, хто відповіді на ці питання знає. Цей хтось і є вищою формою. Але я не готовий сприймати це так, як підносить нам неодноразово себе скомпроментувавше християнство - зі своїми традиціями, обрядами, святами, які покликані здебільшого ще більше принизити людину та створити їй незручності.

До чого я це веду? Дуже просто. Просив би тих форумчан, які "вірують", хрестяться, моляться, дотримуються релігійних обрядів, не корчити з себе "істинно правильних", і не вчити розуму інших. Благо, їх вчення потребують далеко не розуму, а тупої віри. Вірите? От і вірте собі. Нема чого іншим нав'язувати свою точку зору. Бо ваша віра здебільшого така, що якщо в сраку припече - то і мусульманами станете, і обрізання поробите....

Запрошую до обговорення :)

• Відповідей 57
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

О, я бачу, ти продовжив читати Істархова ^_^ Так тримати, тільки про Петрова не забудь ;)

Як підсумок. Особисто я вірю в те, що над нами є щось вище і сильніше. Я не знаю, в якій воно формі - розум, енергія, інша цивілізація. Я не можу дати собі відповідь на питання: де закінчується наш Всесвіт? Якщо закінчується він - то що за ним? Якщо він не закінчується - то як він може бути безкінечним? Адже це не вкладається в голові. Значить, є хтось, хто відповіді на ці питання знає. Цей хтось і є вищою формою. Але я не готовий сприймати це так, як підносить нам неодноразово себе скомпроментувавше християнство - зі своїми традиціями, обрядами, святами, які покликані здебільшого ще більше принизити людину та створити їй незручності.
Повністю згідний.
Опубліковано

Декарт, був такий вчений у 17 ст., вивів твердження, якого і я дотримуюсь - люди вірять в Бога і не вірять в нього, але якщо Бог є і ти віруєш в Нього, то на тому світі отримєш життя вічне. А якщо Бога все-таки нема, то ти будеш там же де і атеїсти. Та якщо таки Бог є, то віруюча людина буде в раю. Висновок : вірити краще, бо є надія на спасіння.

Нікого ніколи силою нікуди не запихала і не заставляла погоджуватись із моєю думкою. До Бога приходять різними шляхами і зовсім непогано,коли все так, такий шлях знайдеться.

Християнство не є єдиною вірою - погоджуюсь. Але (звиняйте за ще одне звертання до авторитетів) Бокаччо в "Декамероні" написав про таку притчу.

"Батько, який мав 3 сина, перед смертю довго думав кому з них залишити коштовний перстень. Всіх трьох своїх дітей він однаково любив, а перстень був один і символізував собою не просто дорогу коштовність, а й батьківську любов і прихильність. Роздумавшись, старий вирішив у ювеліра замовити ще 2 ідентичних перстня. А потім помираючий батько по одному закликав синів і роздав їм перстні, але з умовою, що інші брати про них знати не будуть. Батько помер. Сини дорожили кожен своїм перстнем і передавали їх своїм синам. Так прошло багато років. Померли сини, їх діти і внуки. І згодом , коли перстні все таки вирішили показати, то ніхто не знайшов між ними різницю і не змогли з'ясувати який же з них був першим і правильно-батьківським." Так і з релігіями. Бог то один.

Опубліковано
Декарт, був такий вчений у 17 ст., вивів твердження, якого і я дотримуюсь - люди вірять в Бога і не вірять в нього, але якщо Бог є і ти віруєш в Нього, то на тому світі отримєш життя вічне. А якщо Бога все-таки нема, то ти будеш там же де і атеїсти. Та якщо таки Бог є, то віруюча людина буде в раю. Висновок : вірити краще, бо є надія на спасіння.

А одна бабуся поступила ще мудріше:

Прийшла в церкву стара баба,

Свічок накупила;

Де була яка ікона,

Всюди поліпила.

Іще пара остається,

Де їх приліпити?..

«Ага! — каже.— Пошукаю

Святого Микити!»

Найшла баба і Микиту —

Святий чорта ціпить!..

Бере одну йому ставить,

Другу чорту ліпить!..

Видять люди й розважають,

Щоб там не ліпила.

«Що ти, бабо,— кажуть,— робиш?

Та ж то вража сила!..»

Але баба обернулась:

«Не судіте, люди!

Ніхто того не відає,

Де по смерті буде!..

Чи у небі, чи у пеклі

Скажуть вікувати;

Треба всюди, добрі люди,

Приятеля мати!..»

Як і єврейський хлопчик:

Училка на уроці:

- Дєті, бога - нєт! Давайтє всє покажем єму кукіш в нєбо!

Діти показують. Моня не показує.

- Моня, ти пачєму нє паказиваєш кукіш в нєбо?

- Ну, єслі бога нєт - то кому тогда показивать? А єслі он єсть - зачєм портіть отношенія?

Опубліковано
До чого я це веду? Дуже просто. Просив би тих форумчан, які "вірують", хрестяться, моляться, дотримуються релігійних обрядів, не корчити з себе "істинно правильних", і не вчити розуму інших. Благо, їх вчення потребують далеко не розуму, а тупої віри. Вірите? От і вірте собі. Нема чого іншим нав'язувати свою точку зору. Бо ваша віра здебільшого така, що якщо в сраку припече - то і мусульманами станете, і обрізання поробите....

не всі віруючі є "віруючими".

Особисто я навпаки лише за те, щоб мені щось доказували, переконували, нав'язували. Я не з таких, що легко ведусь та й знаю досить багато, тому ніколи не посилаю ні свідків єгови, ні попів, ні кришнаїтів - я ж не можу знати наперед, що вони мені скажуть (хоча й підозрюю). Хай говорять і переконують! Може раптом самі того не знаючи наштовхнуть на якусь думку, яка може привести до тієї самої навдивовижу прекрасної, неймовірно глибокої, геніально простої ІСТИНИ ^_^;)

пс:

Християнство не є єдиною вірою, і всі це знають. Є мусульманство, є індуїзм, є буддизм, є їхні підтечії і види. То хто ж правий - Ахмед зі Стамбулу, який вірить в Аллаха, Іван з Радехова, який хреститься на лик Ісуса, Чхандра з Делі, котрий славить Крішну, чи монах Сунь з берегів Хуанхе, котрий вчить людей слову Будди? Чий бог крутіший? Чий - єдино правильний? А чиї - просто видумка?

буддизм АднАзнАчнА рулить! :)

Опубліковано
Ага. Одні вірять, що Бог є інші що його нема. Але ж всі у щось вірять. Хто ж проти?

Не все. Некоторые - просто знают ;)

Опубліковано

Не все. Некоторые - просто знают ;)

Знання - сила, особливо якщо їх да в мирне русло. "Я знаю, що я нічого не знаю" - це сказала одина зосім недурна людина. Давно.

Опубліковано

Коллективное собирательное с псевдо Омар Хайям? :)

Даже если я ничего не знаю, я продолжаю искать, а не принимаю на веру кому-то угодные истины. Сказано только что :)

P.S. Добавь [qoute] перед цитаткой...

Опубліковано

Та щось не вийшло цього разу, наступного точно поставлю. :rolleyes:

Навіть в математиці є аксіоми, котрі не вимагають доведення. А це все-таки точна наука. А теорему Ферма так ніхто і не довів, хоч Нобелівську премію за це давно пообіцяли.

Опубліковано

Так математика - прикладная наука. И эти аксиомы не особо противоречат вычисленным результатам :)

А религия? К чему её можно приложить, кроме зарабатывания денег? ;)

P.S. Так возьми правку поста и допиши ;)

Опубліковано
Навіть в математиці є аксіоми, котрі не вимагають доведення.

В тому то й суть, що аксімоми повинні бути простими, зрозумілими і ні в кого не викликати сумнівів.

З християнством все навпаки. Воно повне абсурдів та нісенітниць, а основні постулати часто суперечать самі собі.

Не кажучи вже про значну кількість євангеліє (від Андрія первозванного, наприклад), які чомусь не ввішли в Біблію і є забороненими церквою.

Опубліковано

Ну шо я можу сказати,в принципі топікстартер на правильному шляху(ІМХО).Нормальна людина завжди цікавиться істиною і врешті-врешт докопується.За той час,що я вивчаю християнство,все більше підхожу до думки,що дуже багато там наносного,профільтровано.Що робить людина,коли не знає чи правильною стежкою пішла?Правильно,вертається назад.То ж повернувшись назад,до часів дохристиянських,мені все стало на свої місця.Ісус проповідував саме іудеям,бо в них був повний духовний занепад, в той час як в слов'ян була сама сильна духовна(та й матеріальна) база.Недарма він казав своїм учням не ходити до язичників,а проповідувати тільки іудеям.Копнувши глибше історію мені стало зрозумілим,чому в нас саме православне християнство,а не католицьке.Стало зрозумілим,що наші предки мали не тільки віру,а й знання,яке Візантія хотіла вирубати в нас любою ціною.Володимир допоміг(до речі,якщо почитати яким він негідником,був,то нічого дивного нема).

На сьогодняшній день немає ні одного прямого послідовника вчення Ісуса Христа,тому так все перекручено і заплутано.А розплутувати нікому не вигідно.

І ще одне,загрузившись в історію(справжню,а не романівську),я побачив велич слов'ян,нашіх предків,ми не були босотою,як нам кажуть,навпаки,наші предки знали як правильно жити,були непереможними і мудрими,здоровими і щасливими,земля в них родила щедро і міста в них були найгарнішими,бо жили вони в гармонії зі Світом,Богом і Людьми.

Опубліковано

Або ти, костя, вважаєш себе розумнішим за інших...

або інших вважаєш дурнішими за себе.

От коли зміниш повчально-менторсько-поблажливий тон на нормальний - тоді з тобою можна буде говорити.

І ще: не треба бачити щось десь, особливо коли його там нема. Знаєш, як звуться люди, котрі важають, що бачать те, чого не бачать інші? ;)

Опубліковано

Люди, мене покарали вже за флуд в реліггії (темі, тобто) тому пишу лише одне - я вірю в Бога, ходжу в православну церкву КП. Мені вже є трохи років (34) довго йшла до віри, сама себе переконувала і боролась із сумнівами. А тепер я рада, що вірю і не маю нічого нікому доводити. Ваша справа - вірити чи ні. В кого, у що... Шукайте у буддистів, у праслов'ян, у кришнаїтів...

Будьте просто атеїстами. Все таки суспільство у нас є вільним і демократичним, щоб там не розказували про батюшок на дорогих авто, які питання вирішують.

Опубліковано
Ісус проповідував саме іудеям,бо в них був повний духовний занепад, в той час як в слов'ян була сама сильна духовна(та й матеріальна) база.

Отсюда поподробней..

В той час коли Ісус проповідував іудеям, прословянські племена були язичниками та бігали по лісам, де ж там сильна духовна та матеріальна база..

Прословянскі племена не були язичниками,оскільки не підпадають під це визначення.У них був Верховний Бог,якому вони й поклонялись.А інших богів вони визначали як второзначними,створеними Верховним Богом.Тобто в праслов'ян була монотеістична релігія і аж ніяк не язичництво.А в іудеїв в той час процвіало ідолопоклоництво і атеїзм.Фарисеї і садукеї перекрутили настанови Моїсея і справжньої віри в Бога там не було.

А стосовно фантазії на тему бігання наших предків по лісам,то багато писати не буду,зараз є вдосталь доказів,що це було не так.

Давайте просто включим логіку:

-чи можуть дикуни збирати найбільші врожаї зернових і експортувати їх на південь(грекам) у величезних кількостях?

-чи можуть дикуни мати професійну армію,яка пермогла перську навалу на чолі з Дарієм

-чи можуть дикуни карбувати свою монету?

-чи можуть дикуни мати власну писемність(руни,глаголиця,буквиця)?

-чи могли дикуни створити змієві вали?

Ну власне можна продовжувати довго,але думаю і цього достатньо.

Опубліковано
Навіть в математиці є аксіоми, котрі не вимагають доведення.

В тому то й суть, що аксімоми повинні бути простими, зрозумілими і ні в кого не викликати сумнівів.

З християнством все навпаки. Воно повне абсурдів та нісенітниць, а основні постулати часто суперечать самі собі.

Не кажучи вже про значну кількість євангеліє (від Андрія первозванного, наприклад), які чомусь не ввішли в Біблію і є забороненими церквою.

та просто там все. 10 заповідей. от і уся віра.тільки ми надто слабкі, щоб дотримуватись цього:)

Бог один. Просто ведуть до нього різні шляхи. конфесії можна назвати конкуруючими провайдерами:)

не ідеалізуйте древні віри. ними послуговувались все ті ж люди, які мали ті самі гріхи. і як порушуються настанови християнські, так само порушувались настанови язичницькі.

а рівень подачі костя правильно охарактеризував

Опубліковано
та просто там все. 10 заповідей. от і уся віра.тільки ми надто слабкі, щоб дотримуватись цього:)

...

Християнство це не лише 10 заповідей. Я, в першу чергу, мав на увазі біблію. Про це вже писано-переписано дуже багато. Почитай хоча-б "Забавне Євангеліє" Лео Таксіля.

Та й з заповідями не все так просто.

1. Я є Господь Бог твій, нехай не буде в тебе інших Богів, крім Мене.

2. Не роби собі ідола і нічого подібного до нього, не поклоняйся і не служи йому.

3. Не згадуй Імені Господа Бога твого даремно.

4. Шість днів працюй і роби всі діла твої, а день сьомий – Господу Богу твоєму.

5. Шануй батька твого і матір твою – і добре тобі буде, і довго житимеш на землі.

6. Не вбивай.

7. Не перелюбствуй.

8. Не кради.

9. Не свідчи неправдиво проти ближнього твого.

10. Не жадай нічого того, що належить ближньому твоєму.

Пункт 1 викликає підозру. Які ще можуть бути боги якщо бог один? Про кого тут говориться?

2,3 - ну да, діяльність 3,14....вата.

4 - дурниці якісь. Для чого це потрібно? А якщо специфіка роботи вимагає зовсім іншого графіку?

5 - так, згідний.

6 - при певних обставинах (якщо є загроза вашому життю чи ваших близьких, наприклад, захищаючись від нападників) цей пункт можна порушити. І в цьому не буде нічого поганого, якщо цей вчинок буде адекватним до данної ситуації.

Я, звичайно, розумію, що це все писалось дуже давно, людьми з іншим розвитком та знаннями. Я також погоджуюсь з тим, що в біблії є багато хорошого, чого варто повчитись (інакше б християнство не стало настільки популярним). Але враховуючи те, що біблія створювалась на основі лише деяких вибраних євангеліє (інші заборонялись та знищувались), а також в середні віки вона редагувалась величезну кількість разів, виникають серйозні сумніви щодо її змісту. Котрий, очевидно, редагувався так, як це було вигідно комусь.

Опубліковано

оце колись читав євангеліє від Матвія, то в одній розмові Ісус назвав заповіді, за якими треба жити щоб "мати життя вічне": не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй неправдиво, шануй батька та матір. І окремо виділено: люби ближнього свого як самого себе. Всього шість заповідей, з яких найголовнішою, по-моєму, є лише одна.

пс: Ісус був дуже розумною ЛЮДИНОЮ. Богом його люди зробили.

Опубліковано
познайомся, вони є в неті.

у мене ще виникло питання- Біблію ти знаєш лише за книгою Лео Таксіля?

Не тільки. Саму біблію теж читав, хоч і давно в дитинстві. Але вже тоді в мене виникали питання щодо нестиковок в ній.

Опубліковано

Yarchik, ти ще раз висвітлив думку, яку ми з Міх"ом і компанією намагались неодноразово довести в різних топіках цього підфоруму. Думаю нічого нового тут тобі не скажуть, оскільки все впреться в ту ж межу, за якою скажуть: або вір, або не вір.

скажу лишь только что действительные христиане не считают себя хоть сколько нибудь

праведными или истинно правильными. обычно все совсем наоборот.

І в чому тоді смисл загяняти себе в кимось надумані рамки, які необгрунтовані зазвичай навіть простою логікою? Чи ти належиш до християн, які практикують самотортури (як моральні, так і духовні)?

Опубліковано

Костя, не путай релігію і віру, насаджували саме релігію. Причому такими методами, як описував Ярик, а от віра як була так і залишилась. Обмеження якраз задає релігія, математика обмежень не встановлює, а якщо і встановлює, то в конкретно заданих умовах. І якщо віра (релігія? незнаю що саме тебе стимулює) дає тобі "Непредсказуемость" за декілька км від берегу моря, то математика з фізикою і анатомією в купі дасть доволі конкретну відповідь чи зможеш ти повернутись, а якщо ні, то де саме викине твоє тіло. Да і байк для жорсткого даунхіла побудований по законах доволі приземленої науки - сопромата, так що віра вірою, а на аісті ти навряд чи даунхілити поїдеш ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...