Перейти до змісту

Як полікуватися?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

коротше, я не знавець, тому питаю маленької поради. В мене з компом та проблема, що він надзвичайно гуде. В певний момент він узагалі перестав уключатися. Там наклалиили термопасту і все стало ок - комп більше не гудів не підвисав. Такий "ремонт" обійшовся у 100 грн. Але пройшло десь півроку, може бульше, і знову комп почав гудіти (це гуде кулер на проці) і надзвичайно віснути. Спідфан показує температуру проца 79-82 градуси! Показує, що кулер працює на 100%. Причому цікава штука. Зменшував оберти кулера до 65%, а температура не піднімається. Розумію, що є якась інерція. Може я просто мало чекав, бо боюся чекати, коли воно раптом почне швидко рости.

Не знаю, що тут поможе, я хочу спробувати знову з тармопастою і кращим приліпленням залізяки до процесора. Підкажіть, де взяти ту пасту, але блін, не за 100 ж грн! Ну і ще: який має бути інерційний час процесора у спокійному стані, що зменшивши оберти (наприклад, удвічі), дочекатися збільшення температури? Боюся експериментувати - а мо згорить? Чи не згорить?

Опубліковано

Магазин РАТЕКС біля старого ринку. чотири кубика термопасти(якої тобі хватить на 2 роки кожен місяць все обмазувати) ), вартує - 8 грн

2гий варіант - замінити охолодження на проці на більш ефективніше.

Опубліковано

Від термопасти гудіти або не гудіти не може. Якщо перестало гудіти -- значить або змазували або поміняли вентилятор. Подивись який в тебе вентилятор. Якщо якийсь стандартний 80/92/120 мм, то його можна просто замінити.

Поганий контакт між підошвою кулера і кришкою процесора також може бути, температура буде підійматись, але на звук це не вплине.

Ще ти не написав який в тебе процесор або хоча б який процесорний сокет (роз'єм), який кулер і скільки йому років. Може його справді варто замінити не щось краще.

Опубліковано

А варіант коли при високій температурі куллер починає працювати на максимальних обертах і тому гуде? може він раніше працював на малій швидкості і цього стачало.

Опубліковано

В принципі може бути, якщо оберти регулюються у відповідності до термодатчика в самому процесорі або в сокеті під ним. Але тоді при опусканні обертів до 65% звук повинен прийти до норми.

Опубліковано

Готовий приїхати до топікстартера із кулерами, термопастою (2 види, КПТ-8 та Залман), вентиляторами , та кабель-біндерами. Навести порядок в корпусі. Візьму за роботу не багато :)

Крім того, топікстартер навчиться це робити.

Весь процес роботи можна відзняти на фото. Типу до і після.

І описати гарно в темі.

Маю 2 кулери на CPU - 478 та 775 (низькопрофільний)

Опубліковано

Краше купити пасту, зняти кулер і подивитися.

з власного досвіду:

1 може бути якась маленька забоїнка на контактних поверхнях і контакт не відбувається повністю - необхідно зачистити

2 контактна поверхня кулера на s775 має випуклу форму - можна зашліфувати, але без досвіду в цьому раджу не баратися, краще змінити кулер.

3 грубий шар поганої термопасти (але навіть термопаста КПТ-8 за 2Грн. не дасть такого ефекту в t80, сам нею користуюсь) - спробуй закласти нову тоншим шаром, але спочатку перевір п"ятно контакту.

4 Засмічення ребер кулеру - частіше чистити кулер

І врешті решт, який в тебе процесор?

Це не так сташно, як здається!

Опубліковано

kotykS а ти свій проц\радіатор від пилюки чистиш?

в мене куллер починає бистріше крутитись і гудіти коли температура піднімається, Еверест показує що спрацьовує при 52 градусах. А коли забьється пилюкою то гуде постійно.

Zheny@ краще виложи фотки як куллер змазати, як гарно добратись до підшипника.

Опубліковано
Zheny@ краще виложи фотки як ребуксировку робити, як гарно добратись до підшипника.

Кого робити? Щось я не в'їхав.

Опубліковано

так отож. і я так думаю. нехай воно погано змазано чи прилагає, але ж темепарутра підвищується (комп висне), а тому подається сигнал кулеру, щоб швидше куртився і гудів...

Davids, можна трохи детальніше? де саме? куди і як підійти, з якого боку?

коли все було ок, температура була в нормі, то шум був цілком прийнятним, тобто думаю, ніц міняти не треба, просто якось замутути кращий контакт, якщо звісно, проблема в цьому. але це найдешевше, тому хочу пробувавти з пасти.

компу років два а то й менше. проц - Celeron 2,8GHz.

post-3831-1248948062.jpg

В принципі може бути, якщо оберти регулюються у відповідності до термодатчика в самому процесорі або в сокеті під ним. Але тоді при опусканні обертів до 65% звук повинен прийти до норми.

звук приходив до норми при 65%

Опубліковано
post-3831-1248948062.jpg

Мать моя женщина.... :blink:

у тебя пылью из радиатора можно подушку набить и еще на одеяло хватит :D

продуй радиатор, и убери мохнатость между радиатором и кулером, и гул уйдет :)

Опубліковано

бл*я.. йолки палки..

мдя..

775 сокет. Закаканий пилюкою по саме не балуйся. Трабе ВСЕ знімати чистити і пилососити. Навести порядок із дротами.

Тут дуже багато кнопати..

Скажу одне: 775 сокет має суттєвий недолік у кріпленні. Якщо 1 ніжка не добре прижата - результат: перекос, погана стиковка, пересихання термопасти і збільшення швидкості обертів і як результат шум.

Ну, моя пропозиція лишається в силі.

Опубліковано

я вже колись зняв його так, що потім не зміг поставити на місце... там закльопки якісь надто вже хєрові.

Опубліковано

Бери пилосос, зубну щітку і вперет, а якою стороною він стоїть, яка там йому різниця.

може тобі -1 дати за недогляд про машину? :D

почисть і все має бути гуд. Не треба тобі суперкулерів і супер паст для такого проца! Так, як ти кажеш раніше не шумів же!

По фото видно, що тут немає про що говорити!

Опубліковано

А я б +1 поставив - за бажання і спроби. І що звернув таки увагу. І тему створив не полінувався: вік живи - вік учись.

"Скажи мені і я забуду, покажи мені і я запам‘ятаю, дай змогу навчити інших - і я дійду досконалості." ©Конфуцій.

Опубліковано

піпец, ти кажеж "чогось почав гудіти" :) як в тебе ще проц не згорів в такій жарі і при такому радіторі.

в мене точно такий самий кулер, десь трошки там пилючка на радіаторі збереться, я біжу с пилесосом, і дома уборку роби частіше, а потім ще мокрою тряпкою помий підлогу, ти цим дихаєш.

якщо ти непоняв, то куллер гуде від збільшення обертів, оберти збільшуються автоматично від збільшення температури проца\радіатора, а чого радіатор не охолоджується ти сам бачиш :)

Zheny@ я про заміну смазки в кулері.

Опубліковано

Ну ну, звернув коли вже ребутитись почав, ще б непочав би, тоді може вже створював топіки в іншому розділі "Торгівля"!

Опубліковано

Я кулер не розбираю повністю. Я просто капаю машинного масла в роз'єм де вісь і вмикаю, щоб крутився. Якщо є посторонні звуки - то нічого йому вже не допоможе - невдячна справа. Краще замінити.

Літо, жара. Пилюка.

Зимою легше - значно. Хоча пилососити варто щомісяця. І взагалі - нормальний стан компа - із відкритою боковою стінкою. :P

Опубліковано

100% зимою компу лафа, це свято, це пахне ялинкою. :)

в мене стоїть без стінки, ще стоїть кімнатний вентилятор і дує в нього по касатєльній траекторії, продуває весь системник, він знижує всі показники по Евересту на 3 - 7 градусів.

Замітив після того як почав частіше робити уборку в кімнаті + влажну, кулер довго не забиваеться.

Опубліковано

Треба фільрт ставити на всю бокову стінку (фото не маю чим зробити), або на решітку кулерів, який зручно буде пилососити. Тоді в середині в 5 разів рідше прийдеться прибирання влаштовувати і ніколи не побачимо таких жахливих фото.

Опубліковано

от, комедію я розіграв... :) а ще сміюся зі своєї бабусі, що вона не вміє смс на телефоні читати. Справа така: продув пилососом нашвидкуруч і що ви думаєте? t впала з 82 до 53 (всередньому) градусів!! думаю, зробити чистку детальнішу. і сміх і гріх. :) але добре, що написав тут на форумі, бо так би й сидів у сраці. Дякую і вам, що так швидко відгукнулися, і також Zheny@'і. а взимку реально кайф. особливо якщо відкрити балкон з морозним повітрям :)

все це значно знизило шум, чого й очікував, і комп уже не висне (не так висне).

• 1 рік потому...
Опубліковано

от, комедію я розіграв... :) а ще сміюся зі своєї бабусі, що вона не вміє смс на телефоні читати. Справа така: продув пилососом нашвидкуруч і що ви думаєте? t впала з 82 до 53 (всередньому) градусів!! думаю, зробити чистку детальнішу. і сміх і гріх. :) але добре, що написав тут на форумі, бо так би й сидів у сраці. Дякую і вам, що так швидко відгукнулися, і також Zheny@'і. а взимку реально кайф. особливо якщо відкрити балкон з морозним повітрям :)

все це значно знизило шум, чого й очікував, і комп уже не висне (не так висне).

дивись щоб діло до такого чуда не дійшло :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...