Перейти до змісту

У Луцьку поглумилися над пам’ятником Лесі Українці

pura

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

а як вам подобається, коли одні "діти" виводять на стіні будинку трафарет "бандера герой" а інші "діти" поверх цього трафарету слово із трьох літер?

саме головне що і одним і другим діткам Бандера до того місця яким поетеса повернулась до нас

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
напевно чувачки, які повернули Лесю, зараз сидять і читаючи сміються з ваших коментарів... роздули проблему з нічого :0011:

Не тільки вони сміються - ми також ! :D у нас проблеми немає !

постає слідуючи питання - чи правильним місцем стоїть Тарас Григорович до студентів ?

непорядок! треба розвернути :D

Опубліковано
Ну то расцелуй их в десна

І манера спілкування ідентична.

Це мабуть Ваші родичі, а Ви не здогадуєтесь :)

Шановний,я майже щодня гуляю в парку з дитиною і повторюю,що над пам'ятником знущаються майже через день,думаю,що тим,хто це робить(свідомо!!!!) безглуздо щось терпляче пояснювати,треба зловити і відшмагати.

Таке саме виробляли з бюстом Савєльєвої,біля крематорію і чим закінчилась толерантність?Так,бюста нема.Думаю,якщо правоохоронці будуть лускати в парку сємєчкі,то і з цим пам'ятником буде те саме.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

55.jpg

Благими намірами...

Накануне вечером памятник Лесе Украинке в Луцке в очередной раз стал жертвой вандалов - памятнику отбили голову.

По словам свидетелей происшествия, вечером толпа подростков прогуливалась по парку. Около 18:40 один из молодых людей решил развернуть памятник Лесе Украинке спиной к центральной аллее парка.

Однако, он не удержал равновесия, и памятник упал. В результате падения откололась голова монумента. Злоумышленники сразу же скрылись с места преступления.

Местные правоохранители не исключают того, что в связи с инцидентом будет возбуждено уголовное дело.

Комментируя сроки реставрации памятника, главный инженер Луцкого спецкомбината Александр Закревский сообщил, что жители города смогут увидеть отреставрированный памятник уже в воскресенье, 28 июня.

Реставраторы не только прикрепят памятнику голову, но также залатают поврежденную на прошлой неделе руку монумента, почистят его и отшлифуют.

Напомним, на прошлой неделе, 16 июня, неизвестные совершили акт вандализма над памятником Лесе Украинке. Они развернули памятник на 180 градусов, а также повредили руку.

Опубліковано

Тю ... не все так погано!

Якби їй не відбили голову, то його ніхто не реставрував би, а так може ще й на 2 штіфта поставлять аби не крутили. :)

Опубліковано
мда! я толку устранять наслідкі? якщо потрібно устраняти причину цього інциденту!

Точно. Но таким дебилам ничего, кроме пули между глаз, не поможет. Ну поймают его, ну заплатят мама с папой штраф за мелкое хулиганство и расходы на ремонт памятника, а дурак останется дураком.

Опубліковано
блин, ну почему памятник не упал на феерического долбоклюя, который это сделал? :dont:

Действительно, а то можно было бы снять фильм "11:14, часть 2-я" :)

Опубліковано

Виявляється цей пам"ятник досить давній і має свою історію :

Пам’ятник встановлений у 1964 році в Старому місті, біля Хрестовоздвиженської церкви, а площу Братський міст перейменували на площу Лесі Українки.

У 1966 році пам’ятник перенесений до міського парку культури і відпочинку і був встановлений на центральній алеї. Заново відкритий на честь 95-ї річниці від дня народження Лесі Українки. Площі повернули попередню назву, а парк назвали ім’я Лесі Українки.

http://prostir.museum/tourists/ua/mustseesdetails?id=168

Опубліковано

Давным давно перед памятником Леси Украинки в фонтан бросали на счастье монеты, в выходные там при свете солнца в воде можно было увидеть перелив множества монет. Сам в детстве всегда просил у мамы пару копеек для того чтобы загадать желание (детские мысли). Теперь всё до УЖАСА наоборот! Уважения к истории своего народа да и страны в целом вообще не воспитывается да и не поддерживается. От этого культура народа катастрофически падает! У нации которая не чтит память к своей истории нет будущего Посмотрев на памятники и обелиски по Украине ужасаешься, у нас действительно будущее отсутствует. Страшно.

Опубліковано
Давным давно перед памятником Леси Украинки в фонтан бросали на счастье монеты, в выходные там при свете солнца в воде можно было увидеть перелив множества монет. Сам в детстве всегда просил у мамы пару копеек для того чтобы загадать желание (детские мысли). Теперь всё до УЖАСА наоборот! Уважения к истории своего народа да и страны в целом вообще не воспитывается да и не поддерживается. От этого культура народа катастрофически падает! У нации которая не чтит память к своей истории нет будущего Посмотрев на памятники и обелиски по Украине ужасаешься, у нас действительно будущее отсутствует. Страшно.

уже поїдеш чи ще поживеш тут?;-)

Опубліковано
мда! я толку устранять наслідкі? якщо потрібно устраняти причину цього інциденту!

я пропонував рішення тут,але думаю,то сильно м'яко.

Опубліковано

щоб не створювати нову тему напишу тут.

Сьогодні у дворі житлових будинків неподалік ВНУ при викопуванні траншеї було знайдено бюсти відомих письменників, які частково пошкоджені. На фото добре видно колодязь, забитий вщент подібними пам'ятками мистецтва та історії. Тільки залишається незрозумілим як і коли вони туди потрапили.

post-423-1246042210.jpgpost-423-1246042220.jpgpost-423-1246042228.jpg

Опубліковано

це відсутність ідеології. Ви коли небудь задумувались чому "ідіоти" американці в фільмах попадаючи в незручну ситуацію починають голосувати і вибирати серед себе головного, лідера. Звичайно цьому вчать змалку в школі, це постійно закріплюється практично. Вибори постійно супроводжують життя американців по будьякому поводу (а не тільки президенські і партійні). З другої сторони коли кожен має дома зброю, то сильні фізично не можуть диктувати іншим свою волю так як шанси весь час рівні. Тому вибори є єдиним виходом. Ще їх вчать триматись разом. Це все породжує в них найвище відчуття справедливості і організованості. Я думаю звідти і піде повага до всього навкруги. Тому що коллектив зможе голосуванням покарати винного, необовязково слідство і суд.

А в тому що зкинули памятник винна міська рада яка вчасно його не закріпила, тоді коли перший раз його повернули. Цей кусок камня чи з чого він там зроблений міг зробити з людини інваліда, а ми потім би ходили і тикали йому "так тобі і треба". Ми всі були малими і робили дурниці.

Опубліковано
щоб не створювати нову тему напишу тут.

Сьогодні у дворі житлових будинків неподалік ВНУ при викопуванні траншеї було знайдено бюсти відомих письменників, які частково пошкоджені. На фото добре видно колодязь, забитий вщент подібними пам'ятками мистецтва та історії. Тільки залишається незрозумілим як і коли вони туди потрапили.

post-423-1246042210.jpgpost-423-1246042220.jpgpost-423-1246042228.jpg

НКВД русифікація, ні?

Опубліковано
це відсутність ідеології. Ви коли небудь задумувались чому "ідіоти" американці в фільмах попадаючи в незручну ситуацію починають голосувати і вибирати серед себе головного, лідера. Звичайно цьому вчать змалку в школі, це постійно закріплюється практично. Вибори постійно супроводжують життя американців по будьякому поводу (а не тільки президенські і партійні). З другої сторони коли кожен має дома зброю, то сильні фізично не можуть диктувати іншим свою волю так як шанси весь час рівні. Тому вибори є єдиним виходом. Ще їх вчать триматись разом. Це все породжує в них найвище відчуття справедливості і організованості. Я думаю звідти і піде повага до всього навкруги. Тому що коллектив зможе голосуванням покарати винного, необовязково слідство і суд.

А в тому що зкинули памятник винна міська рада яка вчасно його не закріпила, тоді коли перший раз його повернули. Цей кусок камня чи з чого він там зроблений міг зробити з людини інваліда, а ми потім би ходили і тикали йому "так тобі і треба". Ми всі були малими і робили дурниці.

нічо не чув про американський індивідуалізм?

Опубліковано

бля, хлопці та дівчата, вас самих не пучить від пафосу і "значущості" власних слів? це банальне хуліганство, його завжди хватало, і не тільки у нас. а стенання "куда катіцца етат мір" і "що за покоління росте??", падєніє нравів і т.д.- тема така ж вічна, як світ.

ситуація заслуговує на осуд, винуватці- на адмінпокарання, штраф і відшкодування витрат на реставрацію.

а то розвели поезію-різки, зеленка, націю приплели....

Опубліковано

Tolik_lt ми всі індивіди, з нас зараз пре індивідуалізм через край. Кожен може кричати " Та я вільна людина мені все пох" А немає колективізму, ми не приймаємо колективних рішень на місцевому рівні, через це нема громадянського суспільства, кожен за себе, шо не моє можна поламати.

Для початку хоча б треба всі багатоквартирні дома в Луцьку зробити кооперативними товариствами, щоб люди самі приймали рішення в своєму домі і подвірї, так ми станемо відповідальними за свої рішення і вчинки.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...