Перейти до змісту

Читання книжок

laska

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Цікавить питання: якому способу читання книги надаєте перевагу.

Електронні книги потребують зручних пристроїв, які є недешеві. Читання на компі чи мобілці швидко втомлює.

Аудіо-книги - зручно, особливо цікаво коли озвучує сам автор. Та іноді хочеться перечитувати міркування атора декілька разів і замислитись над ним.

Паперова книга - найкращий варіант, імхо. Але стикаюся з проблемою - де її взяти!

Отож, де ви берете для читання паперові книги?

Чи користуєтесь ви бібліотеками в Луцьку? Щодо наукової літератури, то зрозуміло, що Наукова ім. О. Пчілки найкраща. А що стосується художньої літератури, то  Луцькі філії багаті лишень на класику.

Чи купуєте ви книжки? В 90-х роках я активно купувала літературу (більше наукового напрямку) і стикнулася з проблемою зберігання книжок в стандартній квартирі. До речі, отак виходять з положення бібліофіли-креативщики  :)

Опубліковано

Я, наприклад, записаний у бібліотеці №6, але вже десь рік часу там не був і не брав книг. Пояснюю чому: я надаю перевагу фантастиці і фентезі, всі книги даного напрямку, які були в бібліотеці перечитав. Нових вони не закупляють, бо для них краще купляти Марініну і подібні - більше читають :)

Вже рік як слухаю аудіокниги, бо часу немає читати паперові. Купляти (паперові) - дорого коштують, а в аудіоформаті в неті таких як я слухаю - навалом. :D

Опубліковано
Паперова книга - найкращий варіант, імхо. Але стикаюся з проблемою - де її взяти!

+1, абсолютно згідна, найкраще читається саме паперова книга.

Отож, де ви берете для читання паперові книги?

Чи користуєтесь ви бібліотеками в Луцьку? Щодо наукової літератури, то зрозуміло, що Наукова ім. О. Пчілки найкраща. А що стосується художньої літератури, то  Луцькі філії багаті лишень на класику.

Чи купуєте ви книжки? В 90-х роках я активно купувала літературу (більше наукового напрямку) і стикнулася з проблемою зберігання книжок в стандартній квартирі. До речі, отак виходять з положення бібліофіли-креативщики  :)

В біблиотеку за художньою літературою не ходжу, краще взяти в знайомих, а ще краще мати свою, тому час від часу з чоловіком поповняємо нашу колекцію книжок, для них місце ми знаходимо, а от на диски виділити не можемо :( , приходиться чимось жертвувати заради книжок. Знайти в книжковому магазині, а їх в місті достатня кількість, потрібну книгу можна, були б гроші, бо чесно кажучи ціни іноді вражають :blink: , та й з початку 2009 року ціни на них на порядок зросли, але ми всеодно купуємо :P правда рідше ніж раніше.

Опубліковано

Справжня книга рулить!

Не терплю читати на екрані монітору. Та й з Ноутбуком в туалеті сидіти - збочення :0024:

Опубліковано

Аудіо книги зручно, але для мене не так цікаво, багато чого можна не так зрозуміти/сприйняти. електронні книги взагалі ненавиджу читати, але доводиться( Для мене найкраща книга - це паперова книга українською мовою, хоча російською також можу читати. Основною проблемою для мене є вартість книг, ті які мене цікавлять коштують всередньому 100грн, трошки дорогувато.

Опубліковано

Віддаю перевагу паперовим книгам, але замовив собі читалку PocketBook 301. Завтра мають привезти, якщо нічого не зміниться.

Поюзаю - побачу. Кажуть, це хороший вибір.

Інколи не всі книжки можна знайти в паперовому варіанті. Сьогодні має завершитися викачування повністю сайт Lib.rus.ec з торрентів, там 21 гігабайт архівованої літератури на всі смаки.

Опубліковано

Паперові книги читати люблю, хоча часу на це не дуже багато. Самі купуємо рідко, переважно беремо в родичів, друзів, колег.

Аудіокнижки теж люблю. Слухаю, коли чимось зайнятий, але заняття не відволікає від книги (мию посуд, прибираю, чищу велосипед, їду в автобусі...).

З телефона читати навіть не хочу пробувати. З комп'ютера читаю, коли якусь конкретну книжку хочеться прочитати (наприклад, з серії першу частину озвучили, а другої аудіокниги ще немає...). Подумую над нетбуком, щоб книжки читати :)

Опубліковано

Читаю спокійно з монітора, причому навіть ЕПТ (правда 19").

Частину книжок видруковую, особливо ті, які треба мати під рукою, або читати там, де нема доступу до електронних носіїв.

з монітора телефона не читаю - це знущання над очима. Аудіокниги слухаю, але більшість з того що цікаве вже переслухав, інші твори нецікаві.

"Живі" книги купую в книжковому клубі. Співвідношення ціна-якість мене влаштовує.

А от зі зберіганням літератури починають вилазити трабли - її нема куди дівати.

Опубліковано

І я приєднаюся до тих, які люблять паперові книги. Це не тільки зручно, так як можна завжди носити з собою і читати в будь-який зручний для цього момент, це ще й величезне задоволення - торкатися гарної обкладинки, гортати сторінки. Я дуже люблю цей процес :) . З компа читаю теж, але почала недавно. Аудіо-книги не для мене - я погано сприймаю на слух. Але Подерв'янського слухала :D .

Книги час від часу купую, потім обмінюємось з друзями, і так якось виходить, що завжди є що почитати.

Опубліковано

Раньше с удовольствием читал живые книги, но уже 2 года ка не держал в руках. Чтю с мобилы, у Е61 экран позволяет.

Опубліковано

Як і всі, хто відмітився попередньо, люблю паперові книги, від читання таких отримую моральне задоволення, здебільшого беру почитати в знайомих-друзів, дуже рідко купую ( здебільшого купую дитячі). Аудіо сприймається не дуже, але використовую в транспорті чи при виконанні нудної роботи, що не потребує розумових зусиль ( часто мені не подобається монотонний голос диктора, що читає "затянуто". В електронному варіанті читаю, звичайно, з меншим задоволенням , ніж на паперовому носії.

Опубліковано

Вчора приїхала моя електронна книжка - PocketBook 310 Plus. При наявності нормального денного світла контраст приблизно такий, як під час читання газетного тексту. Денне світло (не пряме сонячне, а просто біля вікна) - дає кращий контраст. Крім того, зміна розміру шрифта дає змогу обрати найбільш комфортний режим читання. Абсолютно не відмовляючись від читання паперових книжок - знайшов для себе спосіб нічим не гіршого чтива.

Закрита книга:

IMG263-1244886041.jpg

Відкрита книга:

IMG263-1244886049.jpg

Порівняння:

IMG263-1244886057.jpg

Рекомендую. Виріб значною мірою український (китайська начинка, і, вроді, зборка, українські ідеї і якісний софт, детальніше - на http://www.pocketbook.com.ua )

Опубліковано

Вітаю з покупкою. Хай служить справно!

Шикарна річ!!! Хооооочу!!! І зображення, і звукові файли відтворює.

І цитати можна у нотатки добавляти :ok:

Тим паче, що зараз стає легше і швидше знайти електронний варіант книги.

2Г загрузив і читати, не перечитати :0043:

Опубліковано

Глянув ціну і прикинув, скільки паперових книжок можна на ті гроші накупити.

Все таки надаю перевагу паперу, навіть якщо він виліз з принтера.

Опубліковано
Глянув ціну і прикинув, скільки паперових книжок можна на ті гроші накупити.

Ага... вчора побував на Петрівці, купив собі трохи літератури, професійної. Небагато, 8 книг. Ціна вийшла чотиризначною цифрою.

А сьогодні в неті знайшов в електронному вигляді унікальне видання книги адвоката Васьковського. На Петрівці мені сказали, що якщо і буде публікуватися репринтне видання - то ціна буде від 800 грн. за примірник.

Так що как сказать.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Придбала і я собі таку цяцю :)Yarchik, дякую за рекомендацію, зекономила час.

Приємно порадувала наявність словника (встановлений англо-російський Н.Корольова) і можливість завантажувати додаткові словники.

Чого бракує, так це підсвітки. Хто порадить де придбати щось подібне?

1219911568_kc6252_14.jpg

Опубліковано
Чого бракує, так це підсвітки. Хто порадить де придбати щось подібне?

1219911568_kc6252_14.jpg

У "Колібрісах" тижні два тому була акція - купуєш 5 пачок Вінстона і таку штуку давали в подарунок, може та акція ще десь зараз проходить.

Опубліковано

Про читалку PocketBook 301 Plus.

Я купив свою 10 червня. А через кілька днів на сайті розробника з'явилося оголошення про те, що віднині всі читалки будуть йти не з 32, а з 64 Мб оперативної пам'яті (за ту ж ціну). Мені було трохи прикро - адже почекав би кілька днів, і мав би нову, кращу за технічними характеристиками. Зв'язався з розробниками. Вони мені сказали, що якщо я їм привезу читалку - в неї впаяють безкоштовно 64 Мб. Дякуючи Vaso, читалка благополучно з'їздила в Київ, проапгрейдилася і приїхала в доброму здоров'ї назад до Луцька.

Може, хтось надумає купувати ще читалку - майте на увазі: PocketBook - це якісний продукт, вдале програмне забезпечення і чудовий сервіс.

Опубліковано
Про читалку PocketBook 301 Plus.

...

Може, хтось надумає купувати ще читалку - майте на увазі: PocketBook - це якісний продукт, вдале програмне забезпечення і чудовий сервіс.

Мдя... Девайс, безперечно, рульозний і я сам захотів такий придбати! Але коли побачив ціну - аж засмутився... прикро, що так дорого :( Це ж реально майже як вартість ноутбука.

Так що, майте на увазі ще й те, що річ не кожному по кишені.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

Надаю перевагу паперовим книгам - запах подобається:)

На рахунок якісної літератури, то в Луцьку невеликий вибір чогось дійсно достойного. Кожен раз, коли буваю у Львові, намагаюсь купити побільше книг. До речі, ціна на аналогічні книжки там нижча, ніж у Луцьку. Поблизу Оперного не так давно відкрилась книгарня "Є", наскільки пам"ятаю, то вона менша за чотириповерхову "Літеру", але книги там теж гарні.

Опубліковано

Читаю більше електронні варіанти, вибір пристроїв - КПК, нетбук, колись була мобілка DUOS-слайдер з великим екраном, поки-що зір дозволяє.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Якщо казочка (щось легеньке і не дуже важливе) то слухаю в аудіоформаті (при наявності)

Якщо потрібна книга і не можу знайти/придбати паперовий варіант - то роздруковую.

А так паревагу віддаю паперовому варіанту:

По перше краще для зору,

по друге потім якщо виникають питання то запамятовуєш де читав і легко знайти (що не скажеш про аудіоформат).

Також в деяких книгах під час читання відмічаю маркером цікаві ідеї.

Опубліковано

Читаю все і завжди і де тільки можна. Читаю з телефона, з нетбука, з компа, обожнюю паперові книги - було б місце заставила б ними всю квартиру. Найбільша мрія - мати власний куточок для читання.

Прикольний варіант розміщення книг, і місця займають небагато, і доступні для читання.

post-2091-1267605942.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...