Перейти до змісту

міліцейський патруль

fleur

Рекомендовані повідомлення

Така ситуація:

Сьогодні на вулиці міліцейський патруль у підлітків вимагав, щоб вони повідомили імей своїх мобільних телефонів та записували адреси проживання.

Діти, звичайно, підкорились такій вимозі. Хто знає -для чого це роблять? І чи повинні патрулю на вулиці повідомляти такі дані?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене знайома просила мій Імей для чоловіка, який робить у міліції. Я так розумію, що у них план перевірки моб. телефонів.

От щодо правомірності вимоги нічого сказати не можу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в нашем дворе (центр, район ДО) такие "переписи" проводятся милицейскими нарядами примерно раз-два в неделю, причем вроде как есть результаты - несколько мобилок нашли предыдущих хозяев. но эффективность такой меры очень низкая, да и законность тоже спорная.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бачив їх вчора в парку, згадалось з фільму "Опять скрепіт патьортає сєдло"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це що новина??

вони це роблять в прешу чергу коли до вас підходять))

не хочеш казати де проживаеш???

чи краще просидіти 3 доби в відділку....при тому що вони мають на це всі повноваження для вияснення особистості))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо є документ що посвідчує особу? яке вияснення особистості?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо є документ що посвідчує особу? яке вияснення особистості?

Ну так, а можливо, що Ваш паспорт підроблено. І взагалі, є підозра, що ви знаходитеся в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння (випили банку пива) і дуже схожі на особливо небезпечного злочинця (який підозрюється у груповому згвалтуванні великої рогатої худоби зі смертельним наслідком), тому Вас треба переправити у відділок, взяти аналізи, ітд. Якщо захочуть тебе забрати, повір мені, знайдуть до чого приколупатися і з документами. Так що простіше показати їм ІМЕЙ і хай ідуть своєю дорогою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

правильно говорил NetSerpent

если захотят заберут

а потом доказуй что ты не верблюд

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в нашей стране любого можно задержать на 72 часа, если он не депутат Сейма (с) следователь, Ва-Банк

нетак у нас что-то

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а як вони змусять мене надати їм ІМЕІ телефону, моєї особистої власності? Постійно ношу з собою документи, якщо не задовільняє їх стан, ставиться під сумнів їх оригінальність, в мене є крім паспорта в портмане ще й права, а якщо права не підійдуть, є ще й Чорнобильське, ну по ходу ще й військовий квиток та пенсійне посвідчення, копія ідентифікаційного коду. Це я можу пред'явити (показати). Якщо ж є якість підозри щобо моєї особи, нехай їх викладуть перед моїм затриманням. Якщо ж їх цікавить законність використання мною мого мобільного телефону, то єдине, чим я зможу їм допомогти - показати коробку від телефону, гарантійний талон, касовий чек, які мені були надані в магазині. Вимагати надання ІМЕІ, на мою думку, вони просто не мають права. Чи мають?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть, що не мають. Перевірити документи і затримати на 3 години, для встановлення особистості - можуть.

Швидше за все, в якогось крутого дяді-начальника вкрали телефона - от і ходять шукають телефон, а ІМЕІ - для відмазки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...