ipua Опубліковано 20 Березня, 2009 в 18:58 Поділитися #26 Опубліковано 20 Березня, 2009 в 18:58 Вот только платил посмотрел в квитанцию 410 кв Комп не выключается, аквариум тоже, еще есть плазма, электройчайник, микроволновка, холодильник, утюг, и мала свет любит включать по всей хате Если я сейчас заплатил 99.876, то в след раз это будет 312.666, нормально, надо выкинуть электройчайник Не розумію. Дома два телевізори. (Один плазма 42) , Два холодильники ( один двухкомпресорний) , Два компа, Два електрочайники, Дві пральні машини (Одна з сушкою), Мікрохвильовка, Газовий котел, Постійно горить нічник на регуляторі, 150 м2 будинок + гараж і підвал, максимум в січні 380 кв. Для енергозбереження - всі лампи, де можливо, енергозберігаючі, вся техніка підібрана з мінімальними параметрами енергоспоживання, і ніякої економії крім вийшов вимкнув. По газу 3400 кубів на рік. Перебрали 400 кубів щоб платити в два рази менше. Висновки зроблені, матеріал для утеплення будинку вже закуплений і на наступний рік впишусь в 3000. А це 3000*48/100=1440 Грн (по сьогодняшнім цінам) НА РІК ОПАЛЕННЯ І ПІДІГРІВ ВОДИ. Ось така арифметика Панове. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 23 Березня, 2009 в 06:28 Поділитися #27 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 06:28 Повторю ще тут питання:як будуть рахуватись тарифи? помісячно? щоквартально?ЗІ сам поставив енергозберігалки кругом + пралка, холодильник, мікрохвильовка, телевізор, комп"ютер... і 2 акваріуми - 405-410кВт набігає. Акви їдять десь 120-150кВт за місяць, тож виходжу на ті ж самі 300кВт на сім"ю. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:26 Поділитися #28 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:26 Ми друхно єдемо до того - що за всі тарифи та за всі послуги будемо платити їхню реальну собівартість, а з часом і вартість з певним відсотком прибутку. Державні субсидії з кожним роком все зменшуються. мені наприклад говорили, що в обленерго надприбутки (закупівля кВт/год - 6коп., а продаж вже наводився вище), я думаю що цифри дуже близькі до реальності інакше чого б влада за них так билась раз вони такі вже дотаційні. Чиновники дуже люблять наводити вартість доларо-центах, мол ми продаємо найдешевше елекроенергію в Європі - десь біля 2,5 цента за кВт/год. Європа готова платити відносно дорого за кіловати бо не кожна з цих країн хоче мати на своїй території атомні бомби, а нас тут розмістили в сприятливий радіаційний фон, що мало хто до пенсії доживає, і хочуть щоб ми за це свято платили світові ціни. І взагалі про які світові ціни чинуша може гнати, от наприклад в ОАЕ чи Катарі (одних з найбільших експортерів нафти) літр високоякісної бензи в перерахунку на наші гривні десь біля 1грн/л і то в країні де середній ВВП на душу 68 000баксів. Я більш ніж впевнений, що якщо б всі клієнти електромереж платили 24коп.*кВт/год електромережі мали б просто надприбутки. А так що виходить, хтось краде, комусь дають політичні подарунки у вигляді 1коп за кВт (а як наше виробництво камяного віку може родити стільки олігархів - купив партію, ось тобі і безплатне транспортування залізницею, безкоштовна електроенергія, напівдармовий газ - от і рентабильність), а за це платити мають всі решта і то без заборгованостей. Рада НКРЕ точково взялась за те щоб новими тарифами заставити багатих платити більше , тобто багаті хочуть самі себе заставити платити більше, доречі і автоштрафи вводились з тією ж метою, тільки головний удар прийшовся на далеко небагатих, так і тут найшвидше відбувається пряме лобіювання виробників тих лічильників, які будуть заганяти втридорога. Ще наведу опис того багатого з тих 13% які мають платити більше. Стара хата на краю села, газу нема і ніколи не буде, по стінах пішов грибок, постійна сирість, дровами натопити так, щоб по всій хаті було хоч трохи тепло не виходить, ось і йде жіночка купувати якийсь електроконвектор, щоб хоч в одній кімнаті була можливість перезимувати. А бабла на той лічильник в неї й за рік економії напевно не вистачить. Хай платить. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:50 Автор Поділитися #29 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:50 Повторю ще тут питання:як будуть рахуватись тарифи? помісячно? щоквартально?ЗІ сам поставив енергозберігалки кругом + пралка, холодильник, мікрохвильовка, телевізор, комп"ютер... і 2 акваріуми - 405-410кВт набігає. Акви їдять десь 120-150кВт за місяць, тож виходжу на ті ж самі 300кВт на сім"ю.Щомісяця, згідно знятих показників лічильника!З.І. Прохання об'єднати теми в одну! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fedor4uk Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:57 Поділитися #30 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 08:57 мені наприклад говорили, що в обленерго надприбутки (закупівля кВт/год - 6коп., а продаж вже наводився вище)Я більш ніж впевнений, що якщо б всі клієнти електромереж платили 24коп.*кВт/год електромережі мали б просто надприбутки.Не знаю звідки інформація, але вона недостовірна. На сьогодні закупівельна ціна електроенергії на енергоринку ВИЩЕ 20коп. за кВт-год. Тому ні про які надприбутки говорити немає сенсу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:08 Автор Поділитися #31 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:08 мені наприклад говорили, що в обленерго надприбутки (закупівля кВт/год - 6коп., а продаж вже наводився вище)Я більш ніж впевнений, що якщо б всі клієнти електромереж платили 24коп.*кВт/год електромережі мали б просто надприбутки.Не знаю звідки інформація, але вона недостовірна. На сьогодні закупівельна ціна електроенергії на енергоринку ВИЩЕ 20коп. за кВт-год. Тому ні про які надприбутки говорити немає сенсу.Ще добавлю, що закупівельна вартість різна в залежності від періоду часу! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
diezel Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:37 Поділитися #32 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:37 Не знаю звідки інформація, але вона недостовірна. На сьогодні закупівельна ціна електроенергії на енергоринку ВИЩЕ 20коп. за кВт-год. Тому ні про які надприбутки говорити немає сенсу.Непонятно, о какой цене идет речь, если можно, уточни - у нас их как минимум 3:1. Цена по которой ДП "Енергоринок" покупает электроэнергию у НАЕК "Енергоатом". Там последнее, что я знаю, было 13 коп.2. Цена по которой ДП "Енергоринок" покупает электроэнергию у "Укргідроенерго". Там последнее, что я знаю, было 9 коп.3. Цена по которой ДП "Енергоринок" продает эту электоэнергию - там все меняется постоянно, но 20 коп. не было до ноября 2008 точно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:53 Поділитися #33 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:53 там не меньш запутано як по газу садити не пересадити Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fedor4uk Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:53 Поділитися #34 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 09:53 Не знаю звідки інформація, але вона недостовірна. На сьогодні закупівельна ціна електроенергії на енергоринку ВИЩЕ 20коп. за кВт-год. Тому ні про які надприбутки говорити немає сенсу.Непонятно, о какой цене идет речь, если можно, уточни - у нас их как минимум 3:1. Цена по которой ДП "Енергоринок" покупает электроэнергию у НАЕК "Енергоатом". Там последнее, что я знаю, было 13 коп.2. Цена по которой ДП "Енергоринок" покупает электроэнергию у "Укргідроенерго". Там последнее, что я знаю, было 9 коп.3. Цена по которой ДП "Енергоринок" продает эту электоэнергию - там все меняется постоянно, но 20 коп. не было до ноября 2008 точно.Я говорю про ціну по якій обленерго закуповує електроенергію в Енергоринку. У лютому ця ціна була майже як тариф для населення міста, а у березні ціна покупки в Енергоринку вже вище більш ніж на 20% у порівнні з лютим. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:05 Поділитися #35 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:05 то атомні станції вже хтось приватизував? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
dimmon Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:24 Поділитися #36 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:24 Вот только платил посмотрел в квитанцию 410 кв Комп не выключается, аквариум тоже, еще есть плазма, электройчайник, микроволновка, холодильник, утюг, и мала свет любит включать по всей хате Если я сейчас заплатил 99.876, то в след раз это будет 312.666, нормально, надо выкинуть электройчайник Не розумію. Дома два телевізори. (Один плазма 42) , Два холодильники ( один двухкомпресорний) , Два компа, Два електрочайники, Дві пральні машини (Одна з сушкою), Мікрохвильовка, Газовий котел, Постійно горить нічник на регуляторі, 150 м2 будинок + гараж і підвал, максимум в січні 380 кв. Для енергозбереження - всі лампи, де можливо, енергозберігаючі, вся техніка підібрана з мінімальними параметрами енергоспоживання, і ніякої економії крім вийшов вимкнув. Мде, призадумался У меня уще аквас свет горит целый день, но там 3 газовые лампы кажись по 36+36+20, но за 100 не заходит. Надо будет позвать знакомого электрика и попроверять. А может счетчик "брехать"? А что мешает тете которая приходит 26 числа и например нагорает у меня 300 Квт, а она раз впишет 405, а потом в след. месяц 200, и в итоге я буду платить один месяц в 3 раза дороже разница будет 200 грн Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:42 Поділитися #37 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:42 А что мешает тете которая приходит 26 числа и например нагорает у меня 300 Квт, а она раз впишет 405, а потом в след. месяц 200, и в итоге я буду платить один месяц в 3 раза дороже разница будет 200 грн А что тебе мешает перед тем, как отдавать деньги кассиру, спросить, сколько насчитано за электроэнергию? И свериться с тем, что ты видел на счётчике? И если непонятки - то выяснять? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
dimmon Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:54 Поділитися #38 Опубліковано 23 Березня, 2009 в 13:54 А что мешает тете которая приходит 26 числа и например нагорает у меня 300 Квт, а она раз впишет 405, а потом в след. месяц 200, и в итоге я буду платить один месяц в 3 раза дороже разница будет 200 грн А что тебе мешает перед тем, как отдавать деньги кассиру, спросить, сколько насчитано за электроэнергию? И свериться с тем, что ты видел на счётчике? И если непонятки - то выяснять? Я то буду теперь сверятся но я не знаю или можно сейчас самому говорить какой у тебя сейчас "счет" на счетчике электричества, надо будет попробовать, сейчас они сами проставляют. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fedor4uk Опубліковано 24 Березня, 2009 в 08:44 Поділитися #39 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 08:44 Мде, призадумался У меня уще аквас свет горит целый день, но там 3 газовые лампы кажись по 36+36+20, но за 100 не заходит. Надо будет позвать знакомого электрика и попроверять. А может счетчик "брехать"? може "брехать". Как в + так і "-". Звичайно для клієнта краще коли "-", і на жаль таких лічильників з кожним роком стає більше (старіння). А что мешает тете которая приходит 26 числа и например нагорает у меня 300 Квт, а она раз впишет 405, а потом в след. месяц 200, и в итоге я буду платить один месяц в 3 раза дороже разница будет 200 грн Теоретично може, але який їй зміст від цього? От коли навпаки ти бачиш, що маєш 405, а коли приходить тьотя - то ти її просиш поставити 395 - от тоді вже інша справа. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 24 Березня, 2009 в 10:40 Автор Поділитися #40 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 10:40 Постанова НКРЕ вже Зареєстрована в Міністерстві Юстиції України!______________.doc Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
irokez Опубліковано 24 Березня, 2009 в 14:02 Поділитися #41 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 14:02 а хто підкаже, скільки коштує зробти техумови для того щоб поставити електроплиту? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 16:38 Поділитися #42 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 16:38 про підвищення Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 16:50 Поділитися #43 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 16:50 На вопрос "Почему в Украине такой дорогой бензин, если мировые цены на нефть упали в 3 раза" - владельцы АЗС отвечают просто: "У нас сократилось потребление на 10%, а мы хотим сохранить доходы на прежнем уровне"Аналогично и здесь. Потребление электричества промышленностью упало вместе со спадом производства, экспорт электроэнергии маловероятен - спад повсюду в европе - значит, надо резко повысить цены для населения.Между прочим, 400 кВТ - это стиралка, электроплита и 1 электрообогреватель (а то, что во многих регионах "отопительный сезон закончился" в середине феврала - вы в курсе?)Сразу вспоминается марсианин Черновецкий, собравшийся обложить налогом "предметы роскоши" - кондиционеры и спутниковые антенны. Видимо в НКРЭ сидят такие же "интеллектуалы", стремящиеся сохранить свои доходы путем грабежа населения.ПОЛНАЯ ЧУШЬ это повышение, не имеет смысла ни по каким критериям кроме как в анекдотеА чего у тебя так дорого? Деньги нужны просто ... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fedor4uk Опубліковано 24 Березня, 2009 в 20:16 Поділитися #44 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 20:16 to romaxa11:Хоч я і працюю в енергопостачальній компанії я особисто теж проти такого розподілу. Так і більшість в нашій організації не дуже взахваті від такого нововведення оскільки воно створює багато проблем. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 24 Березня, 2009 в 21:30 Поділитися #45 Опубліковано 24 Березня, 2009 в 21:30 romaxa целиком достоен своих депутатов... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
joomla Опубліковано 25 Березня, 2009 в 07:54 Поділитися #46 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 07:54 Напевно підняли ціни через збільшення енергоспоживання, це грозило виведенням з ладу енергосистеми, підстанцій і тп. чисто варіант. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
b0rg Опубліковано 25 Березня, 2009 в 08:36 Поділитися #47 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 08:36 Напевно підняли ціни через збільшення енергоспоживання, це грозило виведенням з ладу енергосистеми, підстанцій і тп. чисто варіант.ага, металургія стоїть, хімія стоїть, заводи і фабрики ледь працюють, експорт електрики впав в рази - і де тут збільшення енергоспоживання? реально пропадають зараз сотні мегават... так що це чисто бажання врятувати місцеві обленерги від повного розорення в цьому році Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fedor4uk Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:22 Поділитися #48 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:22 ага, металургія стоїть, хімія стоїть, заводи і фабрики ледь працюють, експорт електрики впав в рази - і де тут збільшення енергоспоживання? реально пропадають зараз сотні мегават... так що це чисто бажання врятувати місцеві обленерги від повного розорення в цьому роціце зовсім не рятує обленерго а створює йому проблеми. реальніше і правильніше було коли просто піднімали тарифи до економічного рівня, але зараз з тарифу для населення зробили політику і ніхто не дивиться і не рахує. Населення все одно платить високий тариф, але платить і за себе і за того дядю у якого вілла в 3 поверхи і ягуар в гаражв. Як? Дядя платить по низькому тарифу і всі теж, але товари і послуги, які ми купуємо мають в собівартості електроенергія по високому тарифу.Коли поставлять реальний тариф для населення - тоді кожен буде знати за що він платить, дивись і економити навчимось. В той же час знизиться ціна для промисловості з можливими наслідками (зниження ціни на їхню продукцію, але то у нашій країна під питанням). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:28 Поділитися #49 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:28 romaxa целиком достоен своих депутатов...тема не про вєліки Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:56 Поділитися #50 Опубліковано 25 Березня, 2009 в 12:56 Ты даже не спросишь, почему? Ладно, сам скажу. Ты, так же, как и они, говоришь только с той позиции, которая тебе выгодна, абсолютно не интересуясь ни деталями, ни ложностью информации. Это болезнь. Неизлечимая. Так же, как у депутатов - они навсегда погрязли в политике, хотя ничего в ней не смыслят. Я доступно объяснил? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.