Перейти до змісту

Сегодня День Сурка!

usd1

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

- Ну что ребята просыпайтесь и не забудьте надеть теплые сапоги на дворе холодно

- У нас здесь всегда холодно это же не Майями-бич

- Не забудьте, сегодня у нас особый день и очень холодный

- На наших губах застыл вопрос, заиндевевших губах, вылезет ли Фил и увидит ли он свою тень?

- Пангсатонгский Фил?

- Да. Вы не ошиблись… сегодня День Сурка!...........

Опубліковано

День Бабака́— одна з найпопулярніших традицій США, пов'язана з днем 2 лютого.

5509702_surok233.jpg

Прийшла з Європи, де цей день називали Candlemas — «Днем свічок».

Згідно з прикметою, якщо 2 лютого погода була ясною і сонячною, друга половина зими буде холодною.

Цього дня освячені в церкві свічки роздавали людям, щоби ті захищалися від зими (до речі, християни східного обряду того ж календарного дня, але за старим стилем, тобто на Стрітення — теж святять свічки).

Німецькі поселенці, які в XVIII ст. оселилися в Панксатоні (містечку на заході Пенсильванії), привезли з собою традицію святкування Дня свічок. Але в Панксатоні головною діючою особою свята став бабак.

Перша згадка про День Бабака датована 1841 роком.

Суть традиції полягає у спостереженні за поведінкою бабака. Цього дня він прокидається від зимової сплячки і вилізає з нори. Якщо бабак бачить свою тінь, він лізе спати назад до нори, отже, буде ще кілька морозних тижнів. Але якщо день похмурий, бабак не бачить тіні і не вертається до нори, отже, йде рання весна.

Згідно із статистикою передбачення Філа неправильні. Понад 100 років, з 1886, свідки записують, чи побачив Філ свою тінь, але прогноз Філа збувся лише в 39 % випадків.

Офіційним святом День Бабака став 1886. Бабаку дали ім'я «Великий Філ — провидець із провидців, мудрець із мудреців, пророк із пророків». А місто Панксатоні назвали «Світовим центром погоди». Щороку зранку 2 лютого в Панксатоні збираються тисячі глядачів і чекають, яку погоду провістить Філ цього разу. Рівно о 7:25 Філа витягають із нори, і він робить свій прогноз.

©

Опубліковано

-можно я куплю тебе выпить?

-ок

-джин-бин, лёд, вода

-сладкий вермут со льдом и соломинкой

-------------------------

-ок

-мой любимый коктейль

-и мой тоже. Он напоминает мне о Риме, о залитых солнцем крышах

-за что будем пить?

-за сурка!

-а я всегда пью за мир

------------------------

-ок

-мой любимый коктейль

-и мой тоже. Он напоминает мне о Риме, о залитых солнцем крышах

-за что будем пить?

-давай помолимся и выпьем за мир...

Опубліковано

А если верить народным приметам: якщо на Юхима (сьогодні) немає завирюхи, то буде рання весна :)

Опубліковано

Весна буде ранньою і теплою - прогноз від бабака-студента

Слобожанський бабак Тимко спрогнозував цього року ранню й теплу весну.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні вранці у «столиці українських синоптиків» - в селищі Гайдари Зміївського району - стояла хмарна погода, і бабак не побачив своє тіні.

За давніми спостереженнями слобожанців, це означає, що весна цього року буде ранньою і теплою. Працівники біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна, де проживає Тимко, додали, що цієї зими бабаки спали спокійно, і весна приходитиме поступово, без природних катаклізмів.

Сьогодні в житті Тимка сталася знаменна подія – він успішно склав іспити і був урочисто посвячений в студенти університету ім.Каразіна

©

• 11 місяців потому...
Опубліковано

В Україні є 2 бабака-синоптика. Тимко живе у Харкові. Сьогодні , в той момент, коли бабака витягли з його будиночка, стояла похмура погода. Тимко не побачив свою тінь і тим самим "передбачив" ранню і теплу весну.

А другий бабак називається Мишком, він живе у Львові у міському дитячому еколого-натуралістичному центрі. Цього рокуйому дадуть поспати майже на два тижні довше. Адже День бабака цього року вирішили святкувати не 2 лютого, а на Стрітення, 15 лютого.

Як пояснив директор Дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, вихованці центру зауважили, що прикмети святкування Дня бабака збігаються з традиційним українським святом Стрітення Господнього, 15 лютого. У народі цей день ще називають Зимобором, коли “зима з весною стрічаються та силами міряються, кому ще панувати”. “Звичайно, можна будити бабака і 2 лютого, підтримуючи американську традицію, але цього року ми хочемо відродити своє свято, одним з головних дійових осіб якого, звичайно, буде і наш бабак Мишко”, - каже І. Антахович.

Опубліковано

Смієтеся, дя?

В мене наприкінці осені таке було. Ситуація дублювалась. Не знаю, виправила я її чи ні. Але....

Скажу чесно- стрьомно трохи.

бббррр

Опубліковано
Смієтеся, дя?

В мене наприкінці осені таке було. Ситуація дублювалась. Не знаю, виправила я її чи ні. Але....

Скажу чесно- стрьомно трохи.

бббррр

Гумору не зрозуміла, тебе розбудили, да ?

Опубліковано
В Україні є 2 бабака-синоптика. Тимко живе у Харкові.

оО :) бабак тІмко живе в луцьку :0016:

Опубліковано
В Україні є 2 бабака-синоптика. Тимко живе у Харкові.

оО :) бабак тІмко живе в луцьку :0016:

До речі, сьогодні в Харкові, в урочистій обстановці бабака Тимка вдправили на пенсію, в зв'язку з похилим віком тваринки. На його місце обрано нового синоптика - бабака Тимка-молодшого. Молодого і ще не одруженого. :)

Опубліковано
День Бабака́— одна з найпопулярніших традицій США, пов'язана з днем 2 лютого.

....

Згідно з прикметою, якщо 2 лютого погода була ясною і сонячною, друга половина зими буде холодною.

Щось тут не так. Якщо мова йде про 2 лютого, то яка може бути друга половина зими, ящо пройшло вже 2/3 :)

Дивився вчора по новинах про нашого бабака. Ніяк не міг зрозуміти, навіщо собі прививати американську традицію? І взагалі, бабак, слова такого раніше ніколи не чув. Сурок по українські виявляється. Чи у нас своїх нормальних звичаїв немає? Ні, треба якогось бабака з нори на люди витягувати, він бідненький там ледь не обгадився від страху, царапався. А цей дибілко сміється, тримаючи його за шию, і каже, що весна буде рання і тепла. Тьфу блін...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...