Перейти до змісту

Для чого створена релігія?

Jogino

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я вважаю, що релігія - це духовний продукт, який непогано вживається на масовому рівні.

З цього випливають похідні - влада, гроші...

Любий батюшка має більше впливу на парафію, ніж обраний голова громади (наприклад в селі - сільради).

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Думаю ,неправильно ставити питання "для чого створена релігія". Релігія - це феномен людської свідомості, невід-ємна складова будь-якої культури, вона виникла із становленням людського суспільства як форма виразу колективом людей свого ставлення до природи, моралі та інших аспектів буття.

Частини релігії:

-культ (включає ритуали, сформовані культурною традицією того чи іншого народу),

-система народних вірувань(теоретична база, завжди присутня),

-міфологія та уявлення про світобудову(з-являється у формі фольклору, народна творчість),

-моральний кодекс (релігія диктує норми моралі для своїх адептів),

-і як обов-язковий елемент - віра у вищі сили та їх вийняткову роль в житті людей (звідси все і витікає). При цьому під вищими силами не обов-язково розуміти Бога чи богів, це може бути, приміром, космічний закон дао або карма, різноманітні духи природи(вогню, води, дерев, душі померлих предків і т.ін.).

А взагалі кожен розуміє під релігією дещо своє, -для віруючих вона несе певний сакральний смисл, для атеїстів - це предмет філософії, так що все суто індивідуально. І значною мірою відносно. До речі, в Бога не вірю(як не вірю в абсолют, істину і гріховність людей, - все, що в нас закладене природою, для нас прийнятно). Ставлю крапку, бо продовжувати в тому ж дусі можна до безкінечності...

Опубліковано
Тогда еще вопрос-К какой религии принадлежал Христос?

А Крішна ???

А что Бог может принадлежать к какой-нибудь религии?Что-то новое.

Опубліковано

"Для чого створена релігія?" - відповідь "Керувати стадом"

Ісус - жид, батько Ісуса-жид, розпяли також жиди, біблія казка - І хто є вірить їм ? Але це діло кожного, я лише висвітлив свою думку.

Опубліковано
ну дик Крішна не бог, а одна з аватар бога (як і Христос)

Кришна является изначальной формой Вишну: "эте чамса-калах пумсах кришнас ту бхагаван свайам индрари-вьякулам локам мридайанти юге юге", что означает "Все воплощения Вишну, перечисленные в писаниях, являются экспансиями Господа. Господь Шри Кришна является изначальной Личностью Бога. Все аватары появляются в разных частях этого мира, когда атеисты создают беспокойства. Господь нисходит, чтобы защитить теистов" ("Шримад-Бхагаватам", 1.3.28). Так пишут Писания.

Христос является,так называемой шактьявеша-аватарой,как и Мухаммед,тобиш он одна из индивидуальных душ(естественно духовно высокоразвитых,познавших Истину),уполномоченных Богом на определенную миссию.

Опубліковано
ти ще раз напиши бо до мене ну дуже вже туго доходить :D

Блін)))) В мене не перший раз такий глюк і не тільки на цьому форумі) Не розумію тільки звідки)

Опубліковано

як хтось колись казав "в літаку, який падає атеїстів нема". Вірять всі, просто деякі панти ганяють ;):)

Опубліковано
як хтось колись казав "в літаку, який падає атеїстів нема". Вірять всі, просто деякі панти ганяють ;):)

Далеко йти не будемо. Ти біблію читав? А коли читав то задумувався про що вона пише? Якщо й варто у щось вірити то не у цю єврейську казочку.

Опубліковано

Біблія книжка велика. Крім історій про створення світу і недалекі від нього часи читав тільки євангеліє від Матвія - ДУЖЕ сподобалось, аж не очікував. Скажу одне: якби всі жили так як заповідав Ісус, то Земля перетворилась би на рай - в цьому я впевнений на 100%.

Зовсім інша справа як використовують ім'я Христоса і які діяння прикривають його особою... <_<

пс: в попередньому своєму пості я говорив про віру, а не про якусь з конкретних релігій

ппс: щось мені підсказує, що якраз ти, Romko87, не читав цю "єврейську казочку" ;)

Опубліковано

2 eNyk, чутьйо тебе трошки підвело - я читав ЦЮ КАЗОЧКУ. А про конкретну релігію я написав бо проживаю на території християнської держави і про цю релігію знаю не з телевізора і тьоті галі.

PS: Щоб не оффтопити проблеми і переваги християнства як релігії краще розбирати в іншому топіку - щось накшталт єврейської теми але значно обширніше

Опубліковано
2 eNyk, чутьйо тебе трошки підвело - я читав ЦЮ КАЗОЧКУ. А про конкретну релігію я написав бо проживаю на території християнської держави і про цю релігію знаю не з телевізора і тьоті галі.

А вот отсюда подробней,плиз. ;)

Опубліковано

А вот отсюда подробней,плиз. ;)

Ти хочеш щоб я твір написав про біблію?, то цього робити не буду. Чи почути мою думку чому КАЗОЧКА?

Якщо другий варіант то потім нашкрябаю декілька рядочків

Опубліковано

Да вопорос вроде по теме "і про цю релігію знаю не з телевізора і тьоті галі." Вот об этом и хотелось бы услышать мнение уважаемого Ромки.

Опубліковано

хух почты все осилив ........ многа бакаф ..................... тому буду відповыдати на питання Jogino по суті релігія створення, як було написано раніше, управляння стадом. тобто крім того що можна ним управляти на підсвідомому рівні (це вбито з дитинства) тобто розповідати, що "небудеш вірити тебе бог накаже" (мені мама з татом так казали бо раніше жив в селі а думаю деякі люди знають як саме там відносяться до віри в бога) одне хотілось знати як він мене накаже чи якщо я буду хароший мене нагородить. також є така думка що релігія для того щоб жити правильно, жити за заповідяти та якщо брати в загальному за якимись встановленими канонами себто правилами.

релягія створенння для отримання бабла без будь-якого податку (це також було написано вище):

наведу приклад:

так як я казав що жив в селі і там до віри в бога ставляться серйозно це не завадило мені в 8-м років зрозуміти що це все херня.

так от приклад: за весь час що я там жив у нас змінилось 3-4 священника (попа, батюшки і т.п. хто як називає) причиною було те що їх викидала громада або вни йшли бо тут мало платили. чому ж ці люди як вірять в бога нехочуть людям нести так зване світло і працювати заради бога.

прийшли до того що мало денех!

наступний приклад був я в родичів пару тижнів назад розповіли що декілька прислужників вирішили підняти троха бабла на людях ....... так як село невелике тому розійшлись по вулицях і з кожної хати де є працюючий або пенсіонер забрати по 50 грн ........... тобто якщо в мене виходить 2 пенсіонери то вони мають віддати 100 грн на благо церкви і якоби на ремонт (на одній вулиці говорили) чи то на лікування батюшки (на іншій вулиці) тобто зібрали кругленьку суму так як дворів приблизно 300-340. і ніхто непоняв куди пішли гроші.

наступний приклад самовигода. переїхав новий священник якому ніби збирали гроші на лікування десь років 4 тому (дали тут парафію бо інші порозбігались) він за перший рік купив нову машину (ваз-2105 почті новий) зробив ремонт в даній громадою хаті (дотогож євро) + поставив (по словам очевидців джакузі (де водичка булькає бгггиии), мало хто взагалі в Луцьку такі має) в нагрузку до цього всього вирішив приватизувати хату ....... незнаю чим це все закінчилось ал евроді недали люди коли побачили що він і так творить ............ зато гарно вміє співати ))))

З.І.ось вам реальний приклад для чого створена релігія ........ самовигода, лаве, управління

З.І.І.нічого з вище сказано непридумано а взято з власного життєвого досвіду, а не так як деякі наберуть в гуглі слово і цитують ....... половина постів така противно було читати, деякі навіть невміють висловити свою думку без інета.

З.І.І.І. факт є факт ........ реалії є реалії )))

Опубліковано

ось ще забув дорого в нас навіть в луцьку помолитись ........ знайомий заплатив на моїх очах в соборі за здоров"я ....... тіпа за молитву 30 грн (написав на бумажці два ім"я) ......... я думав що це безплатно.

все крутиться навколо грошей а духовність, віра це неакруально по тій простій причині що воно тому хто вірить крім психічно вкоріненого "так треба" нічого абсолютно недає

наприклад зустрівши людей які ходять по квартирах з бібліями (думаю всі зрозуміли, дехто і бачив, до декого і приходили) коли я приблизно хвилин 15-20 на їх теорію відповідав простими фактами почали просто хвилюватись і мм"ягко сказали "було приємно" з вами поспілкуватись але нам уже час іти .......... а привела ця розмова до того що жіночка яка мені втирала про віру почала червоніти (коли почав говорити їй факти і напевно незрозумілу але правильну термінологію) та заїкатись, постійно дивилась і стелю .......... хочби зробила вигляд культурного співрозмовника, постійно ховала свій погляд ........... отже вони хотіли собі набрати людей тобто як було вище написано щоб було на кого впливати.

суть вроді видав ...... будуть питання та заперечення вислухаю і по можливості (якщо буде час) напишу свою думку

14504richa_4047604_334774.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...