Перейти до змісту

Вибір компактного цифрового фотоапарата


chip

Рекомендовані повідомлення

Власне виникла необхідність у придбані недорогого компакта, фотоапарат купується для повсякденої любительської зйомки

спробую детально описати вимоги до майбутнього фотоапарата:

-звичайно основна вимога у якості знімків, фотографії будуть роздруковуватись розміром 10х15 максимум формат А4, тому думаю 7 мегапікселів та 1/2,5 дюймової матриці має хватити;

- так як фотоапарат купується переважно для дружини, то він має бути компактний чи ультракомпактний і більш-менш стильний;

- простота у використані та хороше автоматичне регулювання;

- ЖК монітор великої ролі неграє але щоб було не менше 2,5 дюйма, так само і 3x оптичного zoomа думаю хватить;

Також бажано наявність стабілізації зображення, краще звичайно механічної, та широкого кута захвату на мінімальній відстатні.

Сума для купівлі до 2000 гривень, головне аби співпадала ціна/якість.

Фірми виробники якім надається перевага:

Canon

Nikon

Olympus

Pentax

Sony

Та декілька моделей між якими поки іде вибір:

Nikon Coolpix S210

Nikon Coolpix S500

Nikon Coolpix S520

Nikon Coolpix S550

Nikon Coolpix S52

Canon PowerShot E1

Canon Digital IXUS 80 IS

Sony DSC-S750

Sony DSC-W100

Sony DSC-W120

Sony DSC-W150

Olympus µ 840

Olympus µ 1040

Olympus FE-20

Olympus FE-340

Olympus FE-350

Olympus FE-360

Olympus FE-370

Прошу допомогти порадою у виборі фотоапарата компетентних у цих питанях людей, а також власників компактів про плюси чи мінуси

ваших фотокамер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мне - Касио. Если для жены - отличный выбор.

Согласен. Всем они хороши, кроме аккумуляторов. ;) Я в компакте любимые АА ни на что не променяю. Дешево и надежно. Плевать, что плюс пару грамм веса. Кстати, у кэнона литиевые батареи (в иксусах) намного качественнее, чем в касио. Но и дороже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

незнаю в мене Касіо і він меі подобається як раз аккумулятором - зарядив і забувся надовго, якщо йдеш на дефіляду де будеш робити багато знімків поставив на годинку зарядитись і все. Тим більше якщо фотік на пальчикових батарейках то його навряд чи можна назвати компактним ІМХО.

ще подобається в касіо швидкий старт і великий вибір індивідуальних програм, хоча і на автоматі знімає класно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Orfey. Ну, не знаю, як на мене, то нікони ельки і кенони 5хх досить невеликі. Звичайно з іксусом, чи з касіо не зрівняти, але цілком нормальні, як для компакта розміри. А акумулятори в касіо не найкращі. Можливо, тобі просто повезло, або якась конкретна модель з правильним акумулятором. Багато знайомих саме на касіо вже купували нові акумулятори, а за ціною він дорожчий як 4 шт. АА плюс нормальний зарядний пристрій. Ще й оригінальний не знайдеш.

Canon PowerShot E1 для дружини теж гарний вибір, за свої 150 у.о. Тут.

Запропонуйте щось краще, за таку ціну. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перед новим роком так само для дружини брав Nikon Coolpix S520, за 1199 грн.

сподобався дизайн, якісний люміньовий корпус, оптичний стабілізатор.

дуже довго тримає акумулятор, теж +

але чогось мені здається що в цій ціновій категорії "а па моєму ані всє адінакавиє"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а па моєму тож :)

НО!

топікстартер - відьміть - ні про соні ні про олімпус ніхто не говорить ;)

Sony - доволі непогані фотоапарати, от тільки аби ціни на них були не такі високі.

А от Olympus є в багатьох знайомих, так про них поганого нечув, тай подобається мені в них ціна/якість.

Ще зацікавила функція фотографування в момент посмішки, це щось дійсно варте чи чергові понти.

Також сподобався рекомендований f480, от тільки дуже мала чутливість, а так як обєктом фотографувать зокрема має мути маленька донька, а спалахи шкідливі для її очей, тому хочеться побільше ISO.

На рахунок батареї більше склоняюсь до акумуляторної батареї ніж до пальчиків, хоча це при виборі фотоапарата великої ролі неграє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

топікстартер - відьміть - ні про соні ні про олімпус ніхто не говорить ;)

Олімпус досить непоганий фотопарат, але xD флешка значний мінус (хоча є нові моделі з підтримкою SD).

Імхо потрібно шукати в неті різноманітні тести і вже на їх фоні оприділятися з моделью.

от тільки дуже мала чутливість, а так як обєктом фотографувать зокрема має мути маленька донька, а спалахи шкідливі для її очей, тому хочеться побільше ISO.

На компактах збільшення ISO на максимумі = великим шумам (грязі) на фотографії. При поганому освітленні мусовий. один вихід зеркалка.

P.S. Я більше схиляюся до модельки з АА акумулятором.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну якщо одинакові, то чому ж ви всі вибираєте? ;) Зовсім вони не одинакові.

І відстали ви від поїзда, хлопці. З нового року всі нові моделі Олімпуса вже з підтримкою MicroSD. Ось цей наприклад, дуже класний. Соні мені більше подобаються, ніж олімпуси, але їхня Меморі стік - фтопку.

2 FOX. А ти про ТАКИЙ Олімпус чув ? Доречі, теж з MicroSD. :) Просто супер ультразумчик. Ну і про дзеркалки. Шумлять вони аж страшно, якщо не на SMOS-матриці. Не треба на них молитись. На Д80 ісо вище 100 просто ніколи не ставлю, бо шумить, сволота.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Sony - доволі непогані фотоапарати, от тільки аби ціни на них були не такі високі.

Sony використовує високоякісну оптику Karl Zeiss, тому і трохи (ненабагато) дорожчі.

У мене Sony DSC-W130, і я цілком ним задоволений - компактний, простий в користуванні, багато різний додаткових функцій, якість фотографій відмінна (набагато краща, ніж потрібно для звичайного домашнього фотоальбома)

Ось кілька знімків:

(Павучок на сердньому фото наспрвді розміром з головку сірника)

e4b92cdb14f8t.jpg85bbac74a3e6t.jpg06b4b0944afbt.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в Panasonic - оптика LEICA ! :D Але на це срааать(В.Галигін). Дивитись треба на оптичні характеристики об"єктива. От тут то в такому класі всі приблизно рівні. Крім всяких там уфо-ерго-інший непотріб. В них ще гірше. Яка ціна - така і техніка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тот карл цейс, шо в соньках за 250 баксов, разливается из той же канистры, что и лейка в таких же панасах :) рассмешил аргументами.

А то, что кенон за те же деньги будет быстрее/тоньше/навороченней забыл сказать? Про стоимость аксессуаров от карты памяти до аккума умолчим.

Хотя, для сравнения:

карта памяти TRANSCEND SDHC 4 GB (CLASS 6) 9у.е.

карта памяти TRANSCEND Memory Stick Duo Pro 4 GB Ultra Speed 35у.е.

ни к чему не подталкивает?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитавши всі повідомлення, важко зробити вибір - кожен хвалить ту камеру, якою користується сам. Тому спробую зробити узагальнення. На що в першу чергу треба звертати увагу при виборі фотоаппарата:

1. Матриця. чим більший її розмір, тим краще зображення. (не плутати з мегапікселями!!!) Наприклад, є два фотоапарати з роздільною здатністю 10 Мп, але у одного матриця має розмір 1/2,5, у другого, скажімо, 1/1,7. В останнього зображення буде трохи кращим - менше "шумів" буде на фото. Хоча для домашніх фотографій ця характеристика не дуже важлива - всі сучасні ф.-а. дають досить хорошу якість зображення, і на фотографії розміром 10х15 різниця абсолютно непомітна.

2. Об"єктив. Якщо є, наприклад, дві камери різних виробників з приблизно одинаковими характеристиками, але велика різниця в ціні - будьте обережні: у дешевого апарата часто використовуються лінзи, виготовлені з пластику.

Ось чому я для себе вибрав Sony - її об"єктиви Karl Zeiss завжди виготовляються зі скла. Різниця між склом і пластиком очевидна - пластик при дуже високих або низьких температурах деформується, на ньому легко з"являються подряпини, і якість зображення дуже погіршується.

3. Карта пам"яті. Тут було таке повідомлення від difoto

карта памяти TRANSCEND SDHC 4 GB (CLASS 6) 9у.е.

карта памяти TRANSCEND Memory Stick Duo Pro 4 GB Ultra Speed 35у.е.

ни к чему не подталкивает?

:D:D:D

Тільки він забув додати, що в дешевої TRANSCEND SDHC 4 GB (CLASS 6) 9у.е швидкість передачі даних всього 6 Мб/сек, а у Memory Stick Duo Pro - 15Мб! Звичайно, якщо скопіювати якийсь десяток фотографій на комп"ютер, то різниця мало відчутна, але якщо після відпустки у вас зібралось кілька сотень знімків, і ви захочете закачати їх у електронну фоторамку, то кілька годин закачування переконають вас, що не слід було економити...

А то, что кенон за те же деньги будет быстрее/тоньше/навороченней забыл сказать?

Тому Canon з картою пам"яті TRANSCEND SDHC не може бути швидким! І "навороти" залежать від моделі.

Так що при виборі картки пам"яті орієнтуйтесь на швидкість передачі даних. Якщо ви віддали за фотоапарат 300-350 $, то ще 5-10 $ ролі не грають.

4. ZOOM (зум, або збільшення зображення) - важлива характеристика для тих, хто хоче фотографувати віддалені об"єкти. Тут треба звертати увагу ЛИШЕ на ОПТИЧНИЙ зум. Камера з 10-кратним оптичним збільшенням дозволяє отримувати набагато кращі знімки віддалених об"єктів, ніж, скажімо, з 3-кратним. Цифровий зум

різко погіршує якість зображення. Той самий ефект можна досягти, збільшивши зображення на комп"ютері.

5. І останнє - живлення. Тут уже залежить від ваших уподобань. Камера з живленням від акумулятора більш компактна, Але якщо ви поїхали у відпустку кудись, де немає можливості підзарядити акумулятор, ви можете пошкодувати, що не придбали камеру на батарейках. Але з цієї ситуації є вихід - є чимало пристроїв для зарядки акумулятора від 12В (від акумулятора автомобіля). Вартість таких пристроїв (наприклад, Universal Power Inverter 40-50$) Купивши такий пристрій, ви зможете підзаряджати акумулятор ф.-апарата, мобільног телефону, використовувати в подорожі ноутбук - пристрій вставляється в прикурювач автомобіля, і на виході дає 220В 50Гц напруги. Потужність пристроїв, які можна підключати - 150-200Вт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки він забув додати, що в дешевої TRANSCEND SDHC 4 GB (CLASS 6) 9у.е швидкість передачі даних всього 6 Мб/сек, а у Memory Stick Duo Pro - 15Мб!

S-driver, на счёт скорости передачи данных ты получишь от difoto указание идти учить матчасть ;)

И он будет прав.

К твоему сведению - я пользуюсь обычной (самый дешёвый SanDisk, даже не Ultra II) картой SD (2 Гбайт) - у неё скорость считывания - около 10 Мбайт/сек. И так же пользуюсь картой SDHC class 6 (8 Гбайт) - читается она со скоростью 15 Мбайт/сек.

Не знаешь технических подробностей - лучше не пиши глупостей ;)

Так що при виборі картки пам"яті орієнтуйтесь на швидкість передачі даних. Якщо ви віддали за фотоапарат 300-350 $, то ще 5-10 $ ролі не грають.

Ага, 35 у.е. - 9 у.е. = 5-10 у.е. :D

Научи меня математике, мастер! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ursa, ми тут не обговорюємо, хто із нас краще знає "матчасть".

Людина попросила допомогти у виборі фотоапарата, і я постарався вказати основні критерії, на які слід звернути увагу. І керуючись цими критеріями, людина зможе підібрати собі апарат, який відповідатиме її потребам і фінансовим можливостям.

І замість того, щоб критикувати когось, чи не краще з твого боку було б пояснити, чому це фотоапарат з повільнішою карткою пам"яті працює швидше??? :) Хоча з одним я згоден - швидкість все-таки не головне, а ціна картки пам"яті для SONY трохи вища. Але ж вона купується не для одноразового використання!

До речі, я користувався Canon Digital IXUS 85 IS, тепер - Sony CYBER-SHOT DSC-W130, і я можу їх порівнювати. Характеристики їх приблизно однакові, ціна приблизно також, тільки Sony мені більш подобається простотою у використанні. Та й дизайн, як на мій погляд, привабливіший. Хоча, як говориться - "на вкус и цвет товарищей нет"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

S-Driver, твоими советами я бы не рекомендовал разбрасываться :)

Я скромно умолчу, что урса работает в фотомагазине, и , представь себе , через его руки прошло больше двух фотоаппаратов.

А теперь объясни, как "скорость" карты памяти влияет на "скорость" фотоаппарата?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє, нє скажи. Ото в Д300 ежели карта пишет 10Мб/сек, буфер при съемке RAW файлов по 14мег и скорости 5 кадров/сек заполняется за 1.7 сек и аппарат успевает снять 8-мь кадров, и потом скорость падает до кадра в 1.5 сек. А при карточке с реальной скоростью 30 мб/сек апарат работает 2.5 сек и успевает снять 15 кадров без остановки. Разница - 2 раза. А, в теории, имея карточку со скоростью 70мб мы получим непрерывную съемку неограниченное время.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

S-Driver, твоими советами я бы не рекомендовал разбрасываться :)

Я скромно умолчу, что урса работает в фотомагазине, и , представь себе , через его руки прошло больше двух фотоаппаратов.

А теперь объясни, как "скорость" карты памяти влияет на "скорость" фотоаппарата?

Швидкість карти пам"яті важлива при фотографуванні швидкозмінних подій (серійна з"йомка), коли потрібне швидке звільнення буфера камери для нових знімків.

P.S. Якщо тут є такі знавці фототехніки, чому ж ви не допоможете людині вибрати потрібну модель? От і доводиться нам, дилетантам, хоч якось полегшити вибір :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє, нє скажи. Ото в Д300 ежели карта пишет 10Мб/сек, буфер при съемке RAW файлов по 14мег и скорости 5 кадров/сек заполняется за 1.7 сек и аппарат успевает снять 8-мь кадров, и потом скорость падает до кадра в 1.5 сек. А при карточке с реальной скоростью 30 мб/сек апарат работает 2.5 сек и успевает снять 15 кадров без остановки. Разница - 2 раза. А, в теории, имея карточку со скоростью 70мб мы получим непрерывную съемку неограниченное время.

От видишь, как твои посты влияют на необремененную инитилехтам молодежь? Смотри пост вышее

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спокойнее, горячие эстонские парни! Человек просил помочь выбрать бюджетный компакт для жены. Какой Д300, какой RAW ??? Что курили ? ;):D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 andynd неспорю фотоапарат дійсно класний, але якщо вже на то пішло до добавивши ще пару десятків баксів можна і зеркалку купити.

В виборі фотокамери я відштовхувався від трьох фотокамер якими я користувався Canon A530, Olympus FE230, Sony W100. Майже кожна камера крім Кенона мене цілком задовільняла, та й великої різниці між Олімпусом та в два рази дорожчим Соні особливо невідчутно. Тому при покупці простого компакта, нехочеться переплачувати лишніх грошей, бо впевнений що це буде лишнім.

2 S-driver дякую за твоє змістовне узагальненя, багато з чим погоджуюсь от тільки ці загальні параметри мені давно вже відомі.

І непогоджусь з тобою на рахунок оптики, пластик незавжди гірший за скло, зараз виготовляють пластикові лінзи які набагато перевершують прості скляні.

Та й бренд відомої німецької фірми Karl Zeiss вже не той яким був колись, це особливо стосується оптики яка стоїть в дешевих фотоапаратах.

На рахунок карти памяті та елемента живлення, знаєте це як вибирати автомобіль:дизель чи бензин. Я рахую що це не основні параметри якими потрібно керуватись при виборі фотокамери не тільки мені а й більшості.

Дуже був би вдячний як би писали модель рекомендовану для покупки та аргументи чим вона краща. А то тут тільки дискусії за живлення та карти памяті, ну як вони можуть допомогти при виборі компакта, крім того що це все і так описано на багатьох сайтах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, был вопрос, вообще. Появился ответ, конкретно. А любые ДОРОГИЕ бренды в разделе массового рынка - типа цейс с лейкой, это как роллексы из под полы за 50 долларов. Потому, как и в бренде себестоимость соизмерима с себестоимостью левой марки. По сырью. Ну, отличается на 50% вверх. Но кроме себестоимости по сырью есть еще мозговая составляющая. Которая выливается в одноразовую трату на зарплату инженерам и построение современного завода, где эти самые ноу-хау реализуются. А стоимость песка для всей начинки Д300 - 1% в цене аппарата. А для аппаратов за 200 долларов - вообще сырье - 1 доллар. То есть дурят нашего брата налево и направо. А так все одинаковое...Поэтому мне тоже непонятна жадность Интела, который хочит за процессоры по 100-400 долларов. Могли бы иметь рентабельность 100%, продавая процы за 1 доллар пучек.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

висока вартість R&D теж впливає на ціну продукту :)

чіп, ти ж писав компакт дружині, яка зеркалка?

бери f20 -

переваги уже писав:

класний сенсор 1\1.7

класний колір

довге життя акумулятора на одній зарядці

нормальна оптика

серії а і j брати на мою думку не варто;

а f - будь яка камера буде супер.

ну і останнє - через мої руки пройшли теж не 2 камери :)

я фотав панасоніком, соні, олімпусами, кенонами, ніконами

і з них всіх найбільше сподобалися фуджі :)

В тому й діло що зеркалку я собі хочу, але в теперішні часи ще непланую купляти, а от жінці поки хочу купити простого компакта.

Кстаті непідкажеш ще де краще купити по нормальній ціні фотоапарати фуджі, а то після походів по нашим магазинам найдешевші ціни поки побачив у Фанфото, але там фуджі небуло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...